Smak på maten!
Mat er fellesskap Når franskmenn spiser snakker de om maten
matglede
Maten har egenskaper Smak Lukt Utseende Farge Tekstur/konsistens Temperatur Lyd 17.09.2018
Ingenting kommer inn i hjernen uten gjennom sansene 17.09.2018
Å lære å bruke sansene og sette ord på opplevelsene er kognitiv trening Det setter hjernen i stand til å begrepssette opplevelser Sensorisk underutvikling skaper mange problemer Mat er en meget viktig kanal for trening fordi den ikke stiller krav om et gitt kunnskapsnivå på forhånd 17.09.2018
17.09.2018
Involvering Vi vet at kognitiv læring ikke er nok, barn må delta aktivt for å endre atferd 17.09.2018
Barn må ta på maten, delta i lagingen og lære å sette ord på opplevelsen Dette er intelligensutvikling i praksis 17.09.2018
Fem sanser 17.09.2018
17.09.2018
Smaken sitter på tunga Søtt, surt, salt og bitter Og umami 17.09.2018
Hvor sitter smaken? 17.09.2018
Vi kan lukte 3 mill lukter Lukt tar opp mye plass i hjernen 17.09.2018
Hva smaker kanel? 17.09.2018
Lukt er en «primitiv» sans og den styrer mye atferd Subliminal lukt kan styre atferd uten kognitiv bevissthet (hormoner) 17.09.2018
Tekstur, konsistens, taktile opplevelser 17.09.2018
Hørsel Lyden av et eple eller et knekkebrød er viktig 17.09.2018
Farge 17.09.2018
Hvis vi var skapt slik plassen sansene tar opp i hjernen Munnen betyr mer enn kjønnsorganene Munn og nese tar mer plass i hjernen enn øynene Følelse (taktilt) er viktigst 17.09.2018
Ingenting er i hjernen uten først å ha vært i sansene 17.09.2018