Smak på maten!.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Eller hvor gode er de til å beskrive smaken
Advertisements

En første innføring i læringsteorier med utgangspunkt i Imsen, 2006.
Hva er en robot? Roboter er mer enn maskiner som ligner mennesker.
Kapittel 37 Hectors ønske om arbeid i Norge.
Steget före 1 © Irène Johansson/Hatten Förlag 1 TEMA Voksne snakker om Det barnet er oppmerksom på Kursmøte 5.
INF 1500; introduksjon til design, bruk og interaksjon
Sansning og persepsjon
Litterære virkemidler
Smak og behag – det handler om å innfri forventningen
Sansning og persepsjon
Christine Mohn PSY 1000 / PSYC 1200 Våren 2008
Mat og helse Marthe B Fevang Høgskolen i Vestfold
Sensorikk Mat og helse -fordypning førskolelærer Februar 2009
Mat og helse Daniel Bødtker-Lund Høgskolen i Vestfold
Du har to øyne.
2. ninajohansenforskienvoksenopplæring 3D figurer av kvinne og mann finner du på denne siden:
Forstå bruk og brukere INF 1500; introduksjon til design, bruk og interaksjon 5 september 2011.
Bruk og brukere Kapittel 3 INF 1500; introduksjon til design, bruk og interaksjon 26 august 2013.
INFOHEFTE FOR FORELDRENE «LØFT ER TØFT». INNLEDNING: I gjorde vi i Skaubo AS en stor satsning hvor alle ansatte i alle barnehagene gikk på kurs.
Utgangspunktet Mennesker med utviklingshemning har rett til deltakelse Menigheten trenger mennesker med utviklingshemning.
«En god barnehagehverdag» Bergheim Friluftsbarnehage Oktober, 2014.
Talevansker: Hva er årsaken? Spesialergoterapeut Hanne Kristin Sigmond slagenheten SSK.
INF Introduksjon til design, bruk, interaksjon Kapittel 3 – bruk og brukere 25. august 2015 Institutt for Informatikk, Universitetet i Oslo
Poetiske virkemidler Mål for arbeidet:
Persepsjon.
Kunnskapsnettverk Bruker og driftstøtte. kunnskapsnettverk VVirksomheter er opptatt av kunnskap og vil gjerne fremstå som kunnskapsbedrifter eller kunnskapsorganisasjoner.
Valg av verdier bilde. Våren 2015 SSK fotball ønsket å bli mer bevisst på hva vi vil og hvordan vi vil ha det. Alle lag ble bedt om å diskutere verdier.
Foreldremøte Læringsmiljø Jan Åge Almås. Thomas Nordahls 8 punkter for at en elev skal ha et godt læringsmiljø Thomas Nordahl: skoleforsker og professor.
UKE 38 – 41: SKOGUKA,BRANNVERN. PERIODEPLAN FOR LEKESTUA UKE 38 – 41: HØST, SKOGUKA,BRANNVERN. Mål for perioden: Barna skal få kjennskap til barnehagens.
Logg Aioli ØYSTEIN & PETTER - 2KSA - PRAKSIS - AIOLI - INDIVIDUELT - OPPSKRIFT.
Periodeplan for Minsten Uke Skoguke, brannvernuke. Periodeplan for Minsten Uke HØST; Skoguke, brannvernuke. Mål for perioden: Barna skal.
Hvordan rekruttere nye frivillige? ...og beholde dem?
Hundetrening skole Levert av:
3 STRESSMESTRINGSTIPS FOR LEDERE
Periodeplan for Sommerly Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Bønn - Forbønn Påske uken Johannes
Periodeplan for Sommerly Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Periodeplan for SOMMERLY Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Bruk og brukere Kapittel 3 i læreboka
Høresansen Høresansen er en av våre viktigste sanser.
Nulltoleranse mot mobbing - nytt regelverk om skolemiljø
x x x La barna ta portrettbilder av hverandre.
Hva påvirker spising? Medisinske faktorer Barnets utviklingsnivå
INF1500 Introduksjon til design, bruk, interaksjon
For å forstå oss selv, henter vi svar fra blant annet naturvitenskap, religion og filosofi.
Hvordan samtale om barnas seksuelle utvikling -erfaring fra helsestasjonen og hvordan forebygge at grensene krenkes. Barns seksualitet 0-6 år Sissel Irene.
Vi sorterer etter farger
PRESENTASJONER Minutter Foiler Font 10 –
MatMedSmak.
Hva vet vi om barn og smak
Herdis Øyehaug Karlstad, 09
Kommunikasjon.
Hva vet vi om barn og smak
Disippel-overføring.
Smak på maten!.
Den matematiske samtalen
Felles prosjekt for alle velferdstjenestene
Gruppeoppgaver.
Hva påvirker spising? Medisinske faktorer Barnets utviklingsnivå
Oppgave 27 Side 150 Fyll inn riktig pronomen.

MatMedSmak.
Les litt i leseuniversboka hver skoledag
Sesonginformasjon til alle lagledere og trenere – aldersbestemt fotball
Nulltoleranse mot mobbing - nytt regelverk om skolemiljø
Hvem er jeg? Marius, 36 år Utdannet lærer, og videreutdanning innenfor bedre læring for personer med ASF Jobber i Grunnskoleteamet til Ålesund kommune.
Høresansen Høresansen er en av våre viktigste sanser.
Utskrift av presentasjonen:

Smak på maten!

Mat er fellesskap Når franskmenn spiser snakker de om maten

matglede

Maten har egenskaper Smak Lukt Utseende Farge Tekstur/konsistens Temperatur Lyd 17.09.2018

Ingenting kommer inn i hjernen uten gjennom sansene 17.09.2018

Å lære å bruke sansene og sette ord på opplevelsene er kognitiv trening Det setter hjernen i stand til å begrepssette opplevelser Sensorisk underutvikling skaper mange problemer Mat er en meget viktig kanal for trening fordi den ikke stiller krav om et gitt kunnskapsnivå på forhånd 17.09.2018

17.09.2018

Involvering Vi vet at kognitiv læring ikke er nok, barn må delta aktivt for å endre atferd 17.09.2018

Barn må ta på maten, delta i lagingen og lære å sette ord på opplevelsen Dette er intelligensutvikling i praksis 17.09.2018

Fem sanser 17.09.2018

17.09.2018

Smaken sitter på tunga Søtt, surt, salt og bitter Og umami 17.09.2018

Hvor sitter smaken? 17.09.2018

Vi kan lukte 3 mill lukter Lukt tar opp mye plass i hjernen 17.09.2018

Hva smaker kanel? 17.09.2018

Lukt er en «primitiv» sans og den styrer mye atferd Subliminal lukt kan styre atferd uten kognitiv bevissthet (hormoner) 17.09.2018

Tekstur, konsistens, taktile opplevelser 17.09.2018

Hørsel Lyden av et eple eller et knekkebrød er viktig 17.09.2018

Farge 17.09.2018

Hvis vi var skapt slik plassen sansene tar opp i hjernen Munnen betyr mer enn kjønnsorganene Munn og nese tar mer plass i hjernen enn øynene Følelse (taktilt) er viktigst 17.09.2018

Ingenting er i hjernen uten først å ha vært i sansene 17.09.2018