Presentasjon Kommunenes arbeid med økt sysselsetting av personer med nedsatt funksjonsevne.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Arbeid Trygd Bistans Attføring Trygdekontorprogrammet
Advertisements

Innvandrerbefolkningen, utvikling
Virkemidler fra NAV Dialogen som verktøy NAV som støttespiller
v/ Olav Elling Gausdal, May Kristin Brekke og Linda Myrset
Arbeidsplassvurdering på oppdrag fra NAV
Om SAFO. Hvem er vi?  Et samarbeidsforum mellom: – Foreningen Norges Døvblinde (FNDB) – Norges Blindeforbund (NBF) – Norges Handikapforbund (NHF) – Norsk.
Samarbeidsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv
IA-verktøy. inkluderende.no Etter IA-avtalen som ble signert i 2010, var partene forpliktet til å utarbeide nytt opplæringsmateriell for å øke kunnskap.
individuell oppfølgingsplan
Ny IA-avtale – hvor står vi? Tor Idar Halvorsen Rådgiver i LOs Forhandlings- og HMS avdeling.
HTV- konferanse 5. – 6. desember 2011
Ny Intensjonsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv Signert av Regjeringen og partene i arbeidslivet 14. desember 2005.
Erfaringskonferanse om Funksjonsvurdering i Attføringsbedrifter for IA bedrifter Elsa Sæbø, Rådgiver NAV arbeidslivssenter Akershus.
Videreføring / Ny Intensjonsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv Signert av Regjeringen og partene i arbeidslivet 14. desember 2005 Tone.
Arbeidsgivers losteam Arbeid og psykisk helse
NETTVERK TV BHG MARS 2011 Inkluderende arbeidsliv – IA avtale
IA- avtalen
Målet med IA-arbeidet Et arbeidsliv som gir plass til alle som vil og kan arbeide Snakk sammen! Et godt samarbeidsklima og åpenhet mellom partene er en.
Hvordan jobbe godt med IA!
Avslutning av arbeidsforhold på grunn av langvarig sykefravær
Joachim Bjerkvik
RAMMEPLAN for barnehagens innhold og oppgaver. Mandat for rammeplangruppen Rammeplangruppen skal vurdere og fremme forslag på følgende områder særskilt:
Norsk Industri – Inkluderende arbeidsliv i praksis
Hva skal vi snakke om? IA arbeid Ny IA avtale og tidsaksen
Noen virkemidler Hvilke finnes? Når kan de benyttes?
Arbeidsmiljøloven og andre aktuelle lover og forskrifter
Arbeid med bistand Rapportering.
Karriereveiledning Samhandling mellom NAV og Vest Agder Fylkeskommune.
Funksjonsvurdering i arbeidslivet
Ny diskriminerings – og tilgjengelighetslov
ROSTHAUG VIDEREGÅENDE SKOLE
Ny IA-avtale ”Aktiviserings og nærværsreformen”
SFS Nytt pkt. 3.2 og videre prosess
Siren Risti, nestleder seksjon barnehage, Utdanningsforbundet Bergen
IA-avtale og IA-arbeid i Bergen kommune
Universell utforming i offentlige anskaffelser
NFU arbeider for at: Flere personer med utviklingshemming kan få arbeid i ordinære bedrifter VTA bedriftene fortsatt skal gi et godt tilbud til.
Tilrettelegging med TG som virkemiddel gir mennesker muligheter!
Implementering av IA- avtalen Oppgavebeskrivelse
1 Losam utdanning og læringskvalitet Inkluderende arbeidsliv Anne Lise S. Larsen Personalavdelingen Om du ønsker, kan du sette inn navn, tittel.
Meldemsmøte 11. november 2004 Inkluderende arbeidsliv Bakgrunn for arbeidet er et høyt og økende sykefravær, stadig lavere reell pensjonsalder, en avtakende.
Prosjekt og Prosjekt Fokus på overganger Fra barnevernstiltak til voksentilværelse Målgruppe: Utsatt og sårbar ungdom – Ettervern –
Samarbeid mellom NAV Nord-Trøndelag og Nord-Trøndelag fylkeskommune (NTFK) om opplæring for l ærekandidater og lærlinger med behov for tilrettelegging,
IA-avtalen IA, Side 2 Myndighetene Arbeidstakere Arbeidsgivere.
Fornyet IA-avtale i 2014 Hva er nytt?. Fornyet IA-avtale i 2014 Hva er nytt?
Tillitsvalgtes rolle i IA-arbeidet. Likeverdige parter Arbeidsgiver og tillitsvalgt er likeverdige avtaleparter i virksomheten Medbestemmelse etter Hovedavtalen.
IA-avtalen og HMS-arbeid i Halden kommune 10.januar 2014 – 31.desember 2018 ATV-kurs
Tillitsvalgtes rolle i IA- arbeidet 26.oktober 2009 Rådgivere Annelise Nilsen og Linda D.Andersen NAV Arbeidslivsenter.
Seminar med stipendiater , Arnulf Omdal 1 PhD: fra visjon til virke Med doktorgrad i lomma – kva no? 1.Overgangen til arbeidslivet 2.Yrke og arbeid.
IA-avtalens delmål 2 Økt sysselsetting for arbeidstakere med nedsatt funksjonsevne.
«Forsøk med NAV-veileder i videregående skole» er et samarbeidsprosjekt mellom Arbeids- og velferdsdirektoratet og Utdanningsdirektoratet. Forsøket finansieres.
NAV Arbeidslivssenter Oslo IA-avtalen for tillitsvalgt og verneombud bydel Østensjø, 4 des rådgiver Margrethe Herberg.
Hva er IA-avtalen? GRUNNOPPLÆRING NYE TILLITSVALGTE TRINN3 STAT: ARBEIDSRETT.
Tillitsvalgte har en sentral og viktig rolle i IA.
Inkluderende arbeidsliv Ny IA-avtale Sentrale og lokale handlingsplaner ved NTNU.
Prosjekt vår 2016 Samlokalisering av allmennlegetjenester og kommunale helse- og omsorgstjenester Økt tjenestekvalitet?
Hva er IA-avtalen? Denne presentasjonen er oppdatert pr desember 2014.
Vest-Agder fylkeskommune en drivkraft for utvikling
Fornyet IA-avtale i 2014 Hva var nytt?
Tillitsvalgte har en sentral og viktig rolle i IA
Statusrapport for IA-handlingsplan
Evaluering av organisasjonsform samisk høgskole
Sammendrag av resultater fra FoU-prosjektet:
Overordnede HMS satsningsområder Overordnede IA mål
NAV mulighetenes marked
FoU-prosjekt nr Utvikling av kommunen som læringsarena for helse- og velferdsutdanningene Hovedfunn Content slide, with top bar image Content.
Sykefravær / personalpolitikk
Ny IA-avtale - hva innebærer dette for oss?
Utskrift av presentasjonen:

Presentasjon Kommunenes arbeid med økt sysselsetting av personer med nedsatt funksjonsevne

Kort om fou-prosjektet Formålet har vært å fremskaffe mer kunnskap om hvorvidt kommunesektoren lykkes med å realisere delmål 2 i IA-avtalen hvordan kommunesektoren arbeider med å fastholde egne ansatte som underveis i yrkeslivet får nedsatt funksjonsevne hvordan sektoren legger til rette for at øvrige personer med nedsatt funksjonsevne kan få innpass i kommunalt arbeidsliv Prosjektet er gjennomført ved kombinasjon av spørreundersøkelse og kvalitative intervjuer 60 % av kommunene og 74 % av fylkeskommunene har besvart undersøkelsen 36 representanter for kommunesektoren, NAV Arbeidslivssenter og relevante interesseorganisasjoner er intervjuet Content slide

Kommunesektorens innsats overfor egne ansatte Kommunesektoren lykkes med å tilrettelegge og videreføre arbeidsforholdene for egne ansatte Tilrettelegging er viktig for å hindre overgang til passive ytelser Flertallet i kommunesektoren har utarbeidet aktivitetsmål og overordnede mål for IA-arbeidet Ledere bruker mye tid og ressurser på å tilrettelegge for den enkelte ansatte De vanligste tilretteleggingstiltak er universell utforming, endrede arbeidsoppgaver og bruk av arbeidsrettete hjelpemidler Tilrettelegging er viktig for den enkelte, men kan medføre økt belastning på øvrige ansatte hvis det er mange som har behov for tilrettelagte arbeidsoppgaver Content slide, two columns with image. Image size: 8,46 cm x 10,76 cm or 320 x 407 pixels

ARBEIDSUTPRØVING I KOMMUNESEKTOREN Kommunesektoren når målet om å stille arbeidsutprøvingsplasser til rådighet for personer som har behov for det Kommunesektoren tilbyr flere arbeidsutprøvingsplasser enn opprinnelig planlagt Flest arbeidsutprøvingsplasser innenfor helse-, omsorgs- og sosialsektoren, i tillegg til barnehagesektoren Tett samarbeid mellom virksomheter/enheter og NAV om formidling av kandidater Lite samsvar mellom kandidatenes kompetanse og kommunesektorens behov Arbeidsutprøving varer i snitt mellom 4-6 måneder 31 prosent av kommunene har ansatt kandidater i ordinære stilling etter endt arbeidsutprøving

Unge under 30 år Kommunesektoren har ikke særskilt fokus på unge under 30 år med nedsatt funksjonsevne NAV gir ikke, i følge informanter fra kommunesektoren, signaler om at denne gruppa skal ha fortrinn til arbeidsutprøving Små kommuner har flere kandidater i målgruppa på arbeidsutprøving, sammenlignet med mellomstore og store kommuner

Tid til oppfølging av ansatte og kandidater Kommunesektoren har vanskelig for å anslå hvor mye tid som brukes på oppfølgings- og tilretteleggingsarbeidet Tidsbruk avhenger av virksomhetens størrelse, sektor og antall personer på arbeidsutprøving og tilrettelagte stillinger Tidsbruk varierer fra mellom 1-2 timer per uke til nærmere 50 % av ukentlig arbeidstid for enkelte ledere Oppfølgingsarbeid gjøres av både personalleder og ansatte

Forhold som fremmer måloppnåelse Tilrettelegging Tett og god dialog mellom partene i tilretteleggingsarbeidet Forutsigbarhet i tilretteleggingsapparatet Kreativ tenkning og tilretteleggingsvilje Tilstrekkelige økonomiske rammebetingelser (tilretteleggingstilskudd, honorar til bedriftshelsetjenesten Arbeidsutprøving Gode oppfølgingsrutiner og avklaringer for arbeidsutprøving Godt samarbeid og samhandling med NAV Motivasjon av kandidater på arbeidsutprøving

Forhold som hemmer måloppnåelse Tilrettelegging Mangel på økonomiske ressurser Manglende forutsigbarhet i tiltaksapparatet Balansegangen mellom tilrettelegging for enkelte og arbeidsmengde for øvrige ansatte Ansattes og lederes motivasjon Arbeidsutprøving Dårlig match mellom arbeidsoppgaver og kandidatens kompetanse Balansegang mellom å ivareta egne ansatte og gi et tilbud til personer med behov for utprøving Lite tid og ressurser til oppfølging av kandidater Lite samarbeid og samhandling med NAV