Arbeidsverkstad 2 om omstillingsavtale

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Arbeid Trygd Bistans Attføring Trygdekontorprogrammet
Advertisements

Rolleavklaring Nedbemanning er ikke en enmannsjobb og ved planlegging forutsettes samarbeid med PO-senter/etat PO –senteret skal ha en veileder og kvalitetssikringsfunksjon.
Samarbeidsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv
individuell oppfølgingsplan
Tilsettinger Felleskurs for rektorer og tillitsvalgte, våren 2008.
GRUPPEARBEID FORVENTNINGER.
Bø i Telemark Solveig Eldegard Landsmøtevedtak om vaksenopplæringa LM november 2012.
Jeg er verneombud i HFK.
Hvorfor vernerunder Kurs i vernearbeid/vernerunder 23. januar 2013
Rettigheter og plikter i forbindelse med kompetanseutvikling kunnskap gir vekst
Organisasjonsutvikling på USIT Prosjektet ”USIT 2.0” er i gang!
Sterke fagforeninger Negotia Bergen 30. – 31.oktober 2009.
Universitetet i Tromsø
Hovedkontormodell og HMS
Arbeidsplassar i barnehagen Kontaktforum barnehage 18. november 2014
Kommunereformen Noen tips til tillitsvalgte. Sørg for å bli med i prosessen! Dersom du som tillitsvalgt hører om lokale prosesser og arbeidsgiver ikke.
FORUM FOR OPPVEKST I SUNNHORDLAND Jan Enerstvedt Dagleg leiar FOS.
Effektiviseringsnettverk - Oslo Fjell kommune Nær innbyggjarar Kommune i vekst - ung befolkning Matriseorganisasjon - 5 tenesteavdelingar.
Inn på tunet som moglegheit i velferdstenestene Karoline Bjerkeset, prosjektleiar, Inn på tunet-satsinga Bruk av Ipt innan rusomsorg.
Lom, juni 2006 Personalseminar Sambandet mellom det individuelle og det institusjonelle i forsking og vitskap Har det nokon relevans for AØS? Øyvind Glosvik.
Vanlege nynorskfeil.
Nordfjordkommunane har vedteke felles IKT-strategi og skrive bindande samarbeidsavtalar for utvikling av nett og teneste Eigen interkommunal breibandsfiber.
Tillitsvalgtes rolle under omstilling Individuelle konsekvenser? Sørmarka 2016.
Me skal levere tenester av god kvalitet gjennom kompetente medarbeidarar og brukardeltaking Helse og omsorg Kommunen si rolle i forskingsprosjektet Kvardagsrehabilitering.
Utdanningsforbundet Nord-Trøndelag 1S PARTSSAMARBEIDET Kurs for styrere og tillitsvalgte i Steinkjer kommun April 2016.
Ny infostrategi Forslag til prosess Presentasjon for leiargruppa i Møre og Romsdal fylke 11. mai 2009.
Lederdialog 8. – 10. juni. Samlingens innhold Status: Hvor er vi? Hvor langt er vi kommet? Hva er særlig viktige utfordringer fremover? Refleksjon: Hvordan.
Et felles løft for alle Gjennomføring av arbeidsmøte.
Frokostmøte 30. oktober 2015 Mandal kommune. Agenda Kl – 8.40Presentasjon m.m. v/Siren Kl – 9.10 Rutiner ved krav om fast eller økt stilling.
Introduksjon til systematisk HMS- arbeid Presentasjon
Hensikta med tilsynet er å bidra til å skape: - eit inkluderande arbeidsmiljø - eit miljø som er helsefremjande - forebygging i høve sjukefråvær og utstøting.
FORELDREKONTAKT MØTE ENGASJEMENT - kan ikkje velje det vekk, med du kan velje grad Mitt barn – følje opp lekse, interessere seg for.
BRATTEBERG SKULE ● Ein lærande organisasjon i utvikling ● Prosjektskule
Dialogmøte vedrørende utredning skolestruktur Skarnsundet Redigert
Ullensvang herad Heradet har omlag innbyggjarar. Dei fleste bur på kvar side av Sørfjorden, på aust- og vestsida. Våre viktigaste næringar er fruktdyrking.
Intro 1.mars Fusjon? Kjende milepåler 10.mars 12.mai 9.juni 1.januar
Bakgrunn for reforma Oppdraget frå stortinget Utgreiingar som er gjennomført Krav til fremdrift Saka i dag: Forhandlingsutvel og mandat.
Forståelse, reaksjoner, tilpasning og behov Overlege Siri Sandvik Psykologspesialist Sigrid Vanberg
Undersøking – SFS Kven svarar? Om kontinuitet.
Håndbok for psykososialt arbeidsmiljø / årlig kartlegging i Vest-Agder fylkeskommune Oslo,
4. samling i Nettverk for arbeidsgjevarpolitikk
Velkommen.
Nettkurset i samarbeid og medbestemmelse
- perla ved Sognefjorden -
KOMMUNEREFORMA – GJENNOMGANG INTENSJONSAVTALAR
Aktivitetsnivå, saker og kommunikasjon
Ekstern vurdering for kvalitetsutvikling i barnehagen
3. trinn, Øyra Vurdering for læring.
Rådmann Arve Varden – Høyanger kommune
KS - Nettverk for arbeidsgjevarpolitikk, Skjåk kommune
Samarbeid om god helse og livskvalitet
Kommunereforma - møte med stortingsbenken
Målgruppa til tenesta. Mennesker med utviklingshemming over 18 år med alvorlege atferdsproblem og psykiske lidingar. Vaksne med diagnoser innafor autismespekterforstyrringar.
Sogndal kommune.
Vurdering og klage på standpunkt
HMS © Caritas Norge..
Målgruppa til tenesta. Mennesker med utviklingshemming over 18 år med alvorlege atferdsproblem og psykiske lidingar. Vaksne med diagnoser innafor autismespekterforstyrringar.
Ein tydeleg medspelar
Sogndal kommune.
Hva skjer i programmet nye Kristiansand
Velkommen til leiarsamling
HMS-modul 2 Onsdag
Arbeidsgivarpolitikk for framtida
HMS Charteret – referat fra arbeidsmøte
Møre og Romsdal fylkeskommune – vinnar av arbeidsmiljøprisen 2016
Pakkeforløp Psykisk helse og rus Vegen vidare
Blikk på intensjonsavtalen
Framlegg til struktur for tverrfagleg arbeid - Modell i bruk i Sogndal - «…å få ting til å henge saman…»
Vegen vidare… Kva skaper eit godt og utviklande læringsmiljø?
Frode Kyrkjebø, dagleg leiar, KS Sogn og Fjordane
Utskrift av presentasjonen:

Oppsummering etter arbeidsverkstad 2 Nordfjord hotell – 10. januar 2018

Arbeidsverkstad 2 om omstillingsavtale

Arbeidsverkstad 2 om omstillingsavtale

Vurderingskrysset. Gruppearbeid arbeidsverkstad 2 Vurderingskrysset. Gruppearbeid arbeidsverkstad 2. Kva er bra med omstillingsavtala? Kvifor? Kva kan verte betre? Meir konkret og detaljert. Reising fram til 2022. Må detaljerast og vere meir konkret. Slik at det tolkast likt av Selje og Eid. Sikre lønnsutvikling. Gjennomgang av særavtaler. Oppmøtestad- konkretiserast. Må avklarast og definerast tydeligare. Veldig mykje rom for skjønn. Bør utdype dette med permisjon. Kva typer permisjon? Kva type stilling har du. Vilkår. Kva periode er det snakk om? Denne omstillingsavtala gjeld frå – til. Lite pressisert. Skapar utrygghet og redsel for å ta ut permisjon. Kva ligg i mellombelse stillingar? Når en treng nokon frå no til 1.1.2020? Ikkje stadbundne tenester. Kva er det slags tenester. Det må definerast. Korleis? Lage eksempel til avtala. Blir då meir tydelig kva som er tenkt. Ligge linkar til loverket!

Kriterier for involvering i prosessen Verneombud   Tillitsvalgt Må vere med på heile prosessen Arbeidsplasstillitsvalt trygge personale på eigen arbeidsplass. Samarbeid med leiar og tillitsvalt. Endringstilsetjing. Begge inn i delprosjektet. Då kan dei vere med som medarbeidar. Tar det med vidare og informere sine medarbeidarar. Kan vere ulike oppfatningar hjå Selje og Eid. Må vere med på det som er viktig. Kan ikkje vere med på alle. Viktigast å vere med på gruppearbeidet innanfor sin sektor. Kor mykje tid må setjast av til å vere tillitsvalt om ein må vere med på mykje møter. Blir mange møter om ein skal følgje med på alle endringsstillingsmøter ol. Det er viktig at tillitsvalgt blir med på slike møter men det må settast av tid og midler til dette. Og ein må sjå det no at det blir slik og tilrettelagt for det og at alle er klar over at det vert slik. Ein tillitsvalt frå ein kommune og eit verneombud frå andre kommunen med i representasjonsprosessen. Jobbe saman i arbeidsgruppe. Kan samarbeide mykje på mail og ikkje fysiske møter. Må tillagast diditale møteplassar for å sleppe lange avstander og miste mykje tid på reise. Verneombod: skal medverke til at arbeidsmiljøet vert teke i vare i endring- og omstillingsarbeidet. Hovudverneombod og lokalt verneombod skal ha formell orientering om prosessen. Tillitsvalde: kan representere den enkelte arbeidstakar i omstillings- og endringsprosessen dersom vedkomande tilsette ønskjer dette. Hovudtillitsvalde skal ha formell orientering om prosessen. Henta frå omstillingsavtala s.5.

Kriteria for involvering i prosessen Verneombod Tillitsvalde HMS-saker Løns-/tariffspørsmål Organisering av verneområde   Leiaransvar å passe på dette Verneombod og tillitsvalde bør Ikkje stille i same sak. I tvilstilfelle bør tilsette vere tydeleg på kven ein ønskjer å ha med. Mange har vanskar med å skilje rollene til tillitsvald og verneombod Enklare involveringsprosessar i ein så krevjande situasjon

Vurderingskrysset. Gruppearbeid arbeidsverkstad 2.   Kva er bra med omstillingsavtala? Kvifor? Kva kan verte betre? Meir konkret og detaljert. Reising fram til 2022. Må detaljerast og vere meir konkret. Slik at det tolkast likt av Selje og Eid. Sikre lønnsutvikling. Gjennomgang av særavtaler. Oppmøtestad- konkretiserast. Må avklarast og definerast tydeligare. Veldig mykje rom for skjønn. Bør utdype dette med permisjon. Kva typer permisjon? Kva type stilling har du. Vilkår. Kva periode er det snakk om? Denne omstillingsavtala gjeld frå – til. Lite pressisert. Skapar utrygghet og redsel for å ta ut permisjon. Kva ligg i mellombelse stillingar? Når en treng nokon frå no til 1.1.2020? Ikkje stadbundne tenester. Kva er det slags tenester. Det må definerast. Korleis? Lage eksempel til avtala. Blir då meir tydelig kva som er tenkt. Ligge linkar til loverket!

Kva er bra med omstillingsavtala Kvifor   Kva kan bli betre Korleis Det manglar ein framdriftsplan, det bør inn eit punkt om dette. Kva skjer når dette dokumentet er ferdig, og når? Kan dokumentet verte meir konkret? Etablere ein god kommunikasjonskanal til medarbeidarane, knyte Stad2020 til kommunane sine intranett/internettsider. Vise tydeleg kva andre dokument som skal utarbeidast, og kva desse skal innehalde. Fare for at tilsette saknar informasjon, som dei vil finne i andre dokument.

Kva er bra med omstillingsavtala Mykje bra Kvifor   Kva kan bli betre Korleis Retningslinjer for deltaking i prosjekt Avsnitt om hospitering/livsfasepolitikk Eintydige reglar om arbeidstid/reisetid Klåre reglar for kompetansekartlegging – alle kan ikkje kartleggast. Tydeleg på kven, korleis og når Avsnitt om tidspunkt for kva tid innplassering i organisasjonen skal vere klar Retningslinjer for involvering av tillitsvalde og hovudverneombod Deltaking på bakgrunn av tema – må involverast der det er nødvendig for at dei kan ta i vare sine oppgåver etter HA og lover Må avklare korleis ein løyser problematikken rundt representativitet Skissere prosjektarbeidet og definere kvar dei tillitsvalde/hovudvernombod skal delta Informasjonsflyt viktig – samde om korleis informasjonen skal «flyte»

Her er innspillene «min» gruppe kom til vdr omstillingsavtalen. Hva er bra med omstillingsavtalen: Kvifor Klart språk -->ryddig, Bra dette med rettsvern i forhold til overtallighet Ansvar/ forventninger til ulike roller godt beskrevet Forut tenkt med tanke på endringer -varslet i god tid Utlysninger ledige stillinger som vil påvirker ny kommune - Kompetanseutvikling - satser på kompetanseheving/ satse på de ansatte Hva kan bli bedre: Korleis IA / ivareta eldre arbeidstakere/ ivare arbeidstakerne våre uansett utgangspunkt (kunne stått noen om det) Permisjon - " hva hvis vi gravide" . Ikke godt nok skrevet kan mistolkes (Lønnsutjevning - men det skal suppleres). Hvilke kriterium er det for prosjektstillingene?