Legevakt i Røros, Os og Holtålen (ROH) og ambulanser

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Bakgrunn: -Kommuneoverlege i Nes kommune siden -93
Advertisements

Orientering om utfordringer i legevaktsamarbeidet Situasjonen rundt legevaktsituasjonen har endret seg siden evalueringen fra 6K og Agenda K ble gjort.
Allmennlegens rolle i en bedre primærhelsetjeneste Årsmøtekurs Norsam/LSA Bodø 31/ Trond Egil Hansen.
Innhold Kapasitet Kompetanse Utdanning. Nasjonalt utfordringsbilde Hvordan skal vi som nasjon opprettholde en god offentlig sektor og et velfungerende.
Strategi kompetanse Innlegg i styret i HMN
Prehospitalt Har anestesisykepleieren sin plass her?
Kommunenes fremtidige behov for medisinsk kompetanse. Rune Hallingstad Fagleder Helse og velferdsavdelingen.
Introduksjon.  ITIL står for Information Technology Infrastructure Library.  Det er mye snakk om ITIL i næringslivet for tiden, og veldig mange bedrifter.
I TRYGGE HENDER ERFARINGER FRA PILOTPROSJEKTET: «TILTAK FOR Å FORHINDRE OVERDOSE ETTER UTSKRIVELSE» Silje Svarstad 1.
Ny betalingsforskrift på kommunal medfinansiering og kommunal betaling for utskrivningsklare pasienter.
Trondheim Helseklynge Intensjonsavtale om samarbeid 4 November 2008.
Bønes J02 Treningsopplegg og øvelser Vinter / vår 2015.
Legeplan Eldrerådet Meera Grepp kommuneoverlege. Overordnet mål Kommunen skal sikre at innbyggere har tilgjengelige legetjenester av god kvalitet og som.
Høring NOU 2015:17 Først og fremst Meera Grepp, kommuneoverlege.
Temaplan Legetjenester Komité Helse og omsorg.
Utredning av innføring av et Opplevelseskort i Asker Hvordan samskape med innbyggerne om deltagelse og aktivitet på tvers av funksjonsevne, kulturelle.
SiS – Førde Samhandlingsreformen fra ord til handling Politisk rådgjevar Tord Dale.
Helse-Bergen – samhandling mellom helseforetak og kommuner Bergen Ingebjørg Laupsa Halstensen.
Ambulanse i Midt-Norge 14.mai 2008 Ambulansekonferanse Midt-Norge Informasjon om en arbeidsgruppe nedsatt av Helse- og omsorgsdepartementet Even Klinkenberg.
Slik vil samhandlingsreformen gjøre helse og omsorg bedre Ekspedisjonssjef Bjørn Erikstein Det nasjonale dekanmøtet i medisin Oslo, 6. juni 2011.
Gjennomgang av Asker og Bærum kommunes håndtering av pasienter med behov for øyeblikkelig hjelp «En legevakt for alle, men ikke for alt»-tydeligere ansvarsfordeling.
Nav veileder i videregående skole
Andøy kommune Pleie og omsorg
Eiermøte Aurskog-Høland kommunestyre
Leanreisen i Bamsebo barnehage
ROS-analyse.
Nye lover fra 1. juli 2016 og Forskrift fra 1. januar 2017
Nettkurset i samarbeid og medbestemmelse
Asker velferdslab Komite Helse og omsorg
Tips til gjennomføring av «Temakveld: Ungdomsidrett»
Matematikk 101 og 102.
Prehospitale tjenester HMR
Hvordan sikrer kommunen langsiktig økonomisk styring?
Øvelser med kommunal kriseledelse
Ambulansebestilling Bruk av ambulanse
BARNEHAGER Høsten 2016/våren 2017 ble prosessen med å legge ned Regnbuen barnehage f o m gjennomført. 17 barn og 7 ansatte er blitt fordelt.
Ny forskrift om ledelse og kvalitet, … og litt til Sigrid J
Workshop ambulanseberedskap/akuttberedskap Trondheim
Workshop om ambulanseberedskap/akuttberedskap i distriktskommuner i Sør-Trøndelag Hva rører seg på nasjonalt nivå? Akuttutvalget. Pål Madsen Medisinsk.
Workshop Helseberedskap og akuttmedisinsk kjede
Ambulansetjenesten i Midt-Norge
Status prosjekt prehospitale tenester
Om fordeling av ansvar og oppgaver mellom UNN og kommunene
Kari Ludvigsen og Hilde Danielsen
Modell av ferdig bygg Strategisamlinga
Helse Nord-Trøndelag HF Klinikk for prehospitale tjenester
Medarbeiderundersøkelsen UiT 2011
Samarbeidsutvalg Bergensregionen Liv Olsen
Status lærlingordning
Anne Gamme, fagleder myndighetskontakt KS
Eldrerådet Vidar Roseth
Målet med DMS Sikre et godt helsetilbud til befolkningen på Sør-Helgeland ikke minst for de mest sårbare pasientene For Helgelandssykehuset – beholde og.
Gjennomgang av Asker og Bærum kommunes håndtering av pasienter med behov for øyeblikkelig hjelp «En legevakt for alle, men ikke for alt»-tydeligere ansvarsfordeling.
Evaluering av USITs organisering, USIT 3.1
Pasientens legemiddelliste
Pasientens legemiddelliste
Bedre samarbeid: Utprøving av ny beredskapsmodell med organisering av stedlig akuttmedisinsk kompetanse i Snåsa? Helse Nord-Trøndelag HF Klinikk for.
Seniornett 15.nov Kjersti Haugen Norheim
Kompetanse Pasientsikkerhet Styring og ledelse
Firmanavn Forretningsplan.
Nasjonale Bruker-undersøkelser
03 Introduksjon til ROS-analyse 08 PowerPoint-mal for ROS-analyse
Ny IA-avtale for Avtalen ble signert 18. desember 2018
Systematisk arbeid med motivasjon i fag
Styremøte 20. juni 2018.
Velkommen til foreldremøte
«én innbygger - én journal» 7. mars 2019 Christine Bergland
Enkel brukerveiledning
Tjenesteyting i en brytningstid
Utskrift av presentasjonen:

Legevakt i Røros, Os og Holtålen (ROH) og ambulanser Avstander: Røros-St Olav 16 mil Røros – Tynset : 5,5 mil Innbyggere: 10.000 Mangedoblet i høytider og ferier + Rørosmartnan Helge Lund, kommuneoverlege Os og Røros kommuner

Ambulanser Bil 1: fullutstyrt og døgntjeneste Bil 2 : fullutstyrt;dag og kveld, brukes mest til transport Holtålen: Fullverdig ambulanse Tynset: ambulanser som kan brukes ved kriser Mye ledigtid på ambulansene (70%) Når en bil kjører fra Røros til St Olav er den borte minst 6 timer.

Bruk av ambulanser Røros bil 2 har beredskap fra 08.00 – 18.00 man – fre og er aktiv i 29 % av arbeidstiden. Den hadde 261 oppdrag i 2016. Dvs i overkant av 1 oppdrag pr ukedag. Røros bil en er døgnbil og var aktiv i 20 % av døgnet i 2016, noe som utgjør 622 oppdrag i 2016.   Holtålen er døgnambulanse og aktiv i 15,5 % av arbeidstiden. Den hadde 421 oppdrag i 2016.

Problemstilling for oss Helse midt / St Olav sier: ”Bil 2 vil bli lagt ned ” det er mye ledigtid Vi sier: ”Da vil vi ha noe annet i stedet” Dett er starten på pilotprosjektet

Litt om oppdraget • Helse- og omsorgsdepartementet ønsker at det gjennomføres et pilotprosjekt på legevaktfeltet i form av et helsevaktsystem som kan sikre en bærekraftig og forsvarlig lokal akuttmedisinsk beredskap i fremtiden. Begrepet "helsevakt" brukes som et mer dekkende begrep enn "legevakt" for å favne det nødvendige samvirke mellom ulike typer aktører og personellgrupper.

Overordnet mål for pilotprosjektet Utrede modeller for organisering av helseberedskap som ivaretar befolkningens behov for øyeblikkelig helsetjenester utenfor fastlegekontorenes arbeidstid Beskrive hvordan modellene kan prøves ut i noen legevaktsdistrikter som har utfordringer i tjenesten i dag. Beskrivelsen skal inkludere nødvendige endringer i organisering, regulering og finansiering samt økonomisk administrative konsekvenser av implementering av modellene. Pilotprosjektet skal evalueres Fastlegeressursene brukes mest mulig hensiktsmessig. Fastlegens arbeidstid, vaktbelastning og kommunens samlede ressursbruk skal inkluderes i vurderingen.

Pilotprosjektet Prosjektet har en intensjon om å se på muligheter for at distriktstjenester i ambulansetjenesten kan bidra ut over de tradisjonelle arbeidsoppgavene de har i dag. Marginal oppdragsmengde utfordrer kvaliteten på de tjenestene som ambulansetjenesten leverer. Målsetting om å opprettholde kvalitativ god beredskap i distrikt ved å realisere ny funksjonalitet, samt prøve ut nye modeller for økt kompetanse. Dette vil igjen gi bedre ressursutnyttelse. Det har vært avholdt et kontaktmøte med Helsedirektoratet med deltagere fra både Røros Kommune og St.Olavs. Siktemålet er: Økt samarbeid mellom ambulansepersonell, legevakt og annet kommunalt helsepersonell Arbeidstilknytning for ambulansepersonell i legevakt/HBI/IBO/KAD Samarbeid om utrykning mellom ambulanse/tilpasset kjøretøy

Modellene skal ivareta følgende Befolkningen skal ha tilgang til forsvarlig akuttmedisinsk tjeneste gjennom hele døgnet innen rimelig tid og avstand. Flest mulig akutte hendelser skal håndteres lokalt eventuelt gjennom bruk av annet personell enn lege, dvs personell på legevaktsentral, ambulanse, brannvesen, frivillige hjelpere og sykepleiere i helse- og omsorgstjenesten. Operatørene i legevaktsentralene ( 116117)skal ha nødvendig kompetanse og kapasitet for å håndtere ordningen på en faglig forsvarlig måte. Lege er tilgjengelig for avklaring hele døgnet. Bedre rekruttering og mindre vaktbelastning på fastleger i små og mellomstore kommuner i utkantstrøk.

”Rørospiloten” Bil 2 blir borte og erstattes av legevaktbil ( stasjonert ved Røros legesenter(legevakten) Bedret akuttmedisinskberedskap og mulighet for vurdering av pasient hjemme (LV bil personell) med overføring av data til LV lege Personalet ved akuttbilen skal benyttes ved legekontoret, legevakten og av hjemmetjenesten ved behov og mulighet. Arbeidstid kl 10-22 ( tror vi) Noe mindre transportmulighet ( til og fra IMA, sykehjem,fødende til St Olav etc), men finnes annen? hvite biler ( ikke aktuelt hos oss) Helsebuss ? Båredrosje som i gamle dager?? Starter 1/9-2017 Må regne med noe uro pga mindre transportkapasitet.

eksempel Akuttbilen rykker ut til innringt tilfelle; Gjør vurdering der ute ( bilen har alt utstyr) Overfører data til legevaktlegen / fastlegen digitalt og konfererer pr telefon. Tiltak for aktuelle pasient gjøres: Spart innleggelse ? spart transport ? Bedre akuttmedisinsk tjeneste?