Ungdata i folkehelsearbeidet i Vestfold

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ny lov om folkehelsearbeid
Advertisements

Nye lover og forskrifter relatert til planlegging og ansvar
Ny partnerskapsavtale - Vedtak 1 Fylkestinget Partnerskapsavtale Østfoldhelsa mellom fylkeskommunen og kommunene godkjennes som samarbeidsavtale.
Hvordan lykkes i det lokale/kommunale trafikksikkerhetsarbeidet?
FOLKEHELSEARBEID I HAMMERFEST
Forum for Sandnes som sunn by 10. juni Rogaland arboret Sakliste: •Referat fra møte •Ny plan for integrering og inkludering •Kort pause.
Folkehelsearbeid i Møre og Romsdal Hva gjøres i Kristiansund
Folkehelsemeldinga Implikasjoner for samfunnsmedisinere i kommunene
Frivilligheten en ressurs i folkehelsearbeidet, men til hva og hvordan? • Det offentlige og frivilligheten i et mangeårig og skiftende fellesskap • Veksten.
Hva har vi og hvordan bruker vi det?
Universell utforming og folkehelse. Helse i plan som verktøy •Femårig utprøvingsprosjekt i samarbeid mellom MD og Sosial og helsedirektoratet –oppfølging.
Ny folkehelselov – styrer staten helseaktiviteten i kommunene?
Folkehelsemeldingen - hovedtema og strategier
Kommunelegemøte 2014 Folkehelsearbeidet
1. Utvikling av fastlegetjenesten og samhandlingen i helse og omsorg 2. Arbeid med folkehelse – folkehelse- profilene fra Folkehelseinstituttet Grenlandstinget,
Kunnskapsgrunnlaget for folkehelsearbeid i kommunen
Fylkeskommunens rolle og innretning på folkehelsefeltet
Folkehelsestatistikk – muligheter, hensyn, begrensninger
Nye rammebetingelser for folkehelsearbeidet Samling for folkehelsekoordinatorer/HEFO koordinatorer 13.april 2010 Kjetil Drangsholt Seniorrådgiver Regionalutviklingsenheten.
Folkehelsearbeid Nasjonale mål og prioriteringer for kommunene i 2010 Kristiansand
Er vi rusfaglig klar for samhandlingsreformen?
Forvaltningsnivåenes roller i planleggingen
Folkehelse, idrett og friluftsliv Handlingsplan for Troms 2008 – 2013
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Folkehelsearbeid i Lier kommune
Nasjonalt forventningsbrev Statens forventninger/erfaringer
Klikk for å legge inn navn / epost / telefon Folkehelsetilsynet i Oslo og Akershus 2014 Møte for ledende helsesøstre og kommunejordmødre i Akershus
Seniorrådgiver Øyvind Aarvig Avdeling for regional planlegging Seksjon for byutvikling, regional-, areal- og transportpolitikk Framtidens.
Partnerskap for folkehelse i Rogaland 2015.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
Folkehelseplan (kommunedelplan) for Aurskog-Høland kommune
Statsbudsjettet - FFK som aktiv regional utviklingsaktør - Ann Solveig Sørensen KS - Høstkonferansen 2009.
Regionale forskningsfond
VS2010: Intensjoner og perspektiver sett fra Forskningsrådets side Kristin Danielsen Avdelingsdirektør Norges forskningsråd Oslo, 29. november 2005.
Partnerskap for folkehelse i Rogaland 2015.
Folkehelseoversikter – Én for alle – alle for én!.
Folkehelseprofiler og statistikkbanker
Erfaringsfylkeprosjektet Fungerende divisjonsdirektør Ole Trygve Stigen Sandefjord,
Oversikt over folkehelsen – muligheter og utfordringer
FRILUFTSLIV FRA Naturopplevelser for livet.
Etapper på veien Inspiria Science Center, Sarpsborg Støy i planleggingen - Ulf Winther, Norsk forening mot støy Byfortetting og gode boligmiljøer:
Nasjonale mål og hovudprioriteringar for 2010 Koordinatorsamling Skei Hotell.
Rana kommune -systematisering av kommunalt folkehelsearbeid – 1.Bakteppe 2.Oppbygging av det systematiske folkehelsearbeidet 3.Forklaring av modell for.
Mulighetenes Oppland Oversikt over helsetilstanden og påvirkningsfaktorer som grunnlag Folkehelseloven stiller krav til fylkeskommuner og kommuner om å.
Folkehelse i praksis En koordinators bekjennelser Monica Fleisje, folkehelsekoordinator i Akershus fylkeskommune, 25. september 2013.
Kompetansebehov i fremtidens spesialisthelsetjeneste RSA, Torbjørg Vanvik Direktør for eierstyring.
Oslo kommune Byrådsavdeling for byutvikling Plankontoret for Groruddalen Metodeutvikling i Groruddalssatsingen Nasjonal konferanse om områdeløft Hotell.
Oslo Kommune Byrådsavdeling for byutvikling Groruddalssatsingen Hvordan områdeløft kan være med på å bedre lokalområdet Fredrikstad Synnøve Riise Bøgeberg.
Helse i plan i Vestfold Fylkesmannen i Vestfold November 2006 Anne Slåtten.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
HVORDAN HAR VI DET I FAUSKE? Folkehelserådgiver Irene Larssen 1.
Folkehelsearbeidet Det arbeidet som gjøres i samfunnet for å sikre at folkehelsen blir så god som mulig Overordnet mål: Så mange som mulig skal få så god.
Sammen for bedre: LEVEKÅR INKLUDERING NÆRMILJØ PSYKISK HELSE AKTIVE ELDRE
Før, under og etter gjennomføring – hva skjer?
Kyrre Kvistad Folkehelsekoordinator Nord-Trøndelag fylkeskommune
Fylkesordførar Jenny Følling
Bærekraftig samfunnsutvikling
Ung i Buskerud 2017 Lampeland 26. januar 2017.
Kultur og helse Stiklestad 3. november 2004 Prosjektleder Folk 2
Regional plan for bærekraftig arealpolitikk (RPBA)
Fagdag om evaluering innen folkehelsearbeid i kommunene Sted: Scandic Stavanger City Tid: 5. desember 2017 kl Påmeldingsfrist: 21. november.
Nærmiljø og lokalsamfunn som fremmar folkehelse
Hvordan står det til med folkehelsen i kommunene i NG?
Hvordan støtte kommunene med å få oversikt over folkehelsen – og kommer vi videre fra oversikt til handling? Sigri Spjelkavik – rådgivar folkehelse.
Metodeutvikling i Groruddalssatsingen

Folkehelsemelding 2019 Den åttende levekårsundersøkelsen
Lokalt og regionalt folkehelsearbeid
Rullering av Regional transportplan
KILDER TIL LIVSKVALITET, Regional folkehelseplan Nordland
Utskrift av presentasjonen:

Ungdata i folkehelsearbeidet i Vestfold 2013 2017 Ungdata i folkehelsearbeidet i Vestfold Fylkesrådmann Egil Johansen Ung i Vestfold, Tønsberg, 30. november 2017

Folkehelseloven og fylkeskommunens oppgaver § 20: Fylkeskommunen skal fremme folkehelse innen de oppgaver og med de virkemidler som fylkeskommunen er tillagt. Dette skal skje gjennom regional utvikling og planlegging, forvaltning og tjenesteyting og tiltak som kan møte fylkets folkehelseutfordringer (jf. oversikt) Fylkeskommunen skal understøtte folkehelsearbeidet i kommunene (blant annet gjennom oversiktsarbeid). Fylkeskommunen skal være pådriver for og samordne folkehelsearbeidet i fylket. § 21: Fylkeskommunen skal ha nødvendig oversikt over helsetilstanden i fylket og de positive og negative faktorer som kan virke inn på denne.

Ungdata inngår i oversiktsarbeidet for fylkeskommunen og kommunene «Vi i Vestfold» – oversiktsdokument fra 2016. Ungdata brukt som kilde til en rekke temaer i kapitlene Helsetilstand Oppvekst og levekår Fysisk, biologisk, kjemisk og sosialt miljø Helserelatert arbeid «Vi i Vestfold» inngår i grunnlaget for regional planstrategi for 2016 – 2020. En rekke kommuner har brukt Ungdata som kilde i sine oversiktsdokumenter.

Ungdata brukes i egen virksomhet Arbeid med skolemiljø og styrket elevmedvirkning I regional planlegging

Ungdata som grunnlag for arbeid med skolemiljø på den enkelte skole – og i fellesskap mellom skolene.

Tre regionale planer

Byutvikling og fortetting - arealpolitikk

Effektiv og miljøvennlig kollektivtransport

Helse og trivsel - folkehelse

Ungdata brukes til å understøtte kommunene og i pådriverrollen «Tre på rad» for Vestfold Prosjektfylke i tre nasjonale satsinger fra Helsedirektoratet Erfaringsfylke innen oversiktsarbeid Prosjekt Nærmiljø Program for folkehelsearbeid Ungdata og ungdomsmedvirkning står sentralt i søknadene. Får tilført ca. 42 mill. kroner fra staten til folkehelsearbeid i Vestfold i 2014 – 22. Det aller meste videreformidles fra fylkeskommunen til kommunene.

VESTFOLD PÅ LAGET i program for folkehelsearbeid. Re, Tønsberg og Nøtterøy/Tjøme (Færder) er med fra 2017. Vi håper resten av kommunene i Vestfold blir med fra 2018.

Arbeidet med Ungdata fortsetter. Kilde i oversiktsarbeidet. Utvikle samarbeidet mellom fylkeskommune, kommuner, stat og frivillige i Vestfold. Grunnlag for konkrete satsinger og tiltak.