Sammenslåing av fylkeslagene i Mental Helse i Nord- og Sør-Trøndelag

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
MEDLEM AV SKOLENS SAMARBEIDSUTVALG
Advertisements

Erfaringer med studiearbeid Nord Trøndelag Anne-Lise R. Arntsen april 2004.
Deltasenteret Foto: Einar M. Aslaksen
Hva er Fretex ?.
Bondelaga i Rissa og Stadsbygd
Vi får Norge til å gro! Fornying av Norges Bondelag – på hugget Uttalelse fra Nordland.
Fylkesårsmøter 2013 Mental Helse. Vår visjon ”Alle mennesker skal ha en mulighet til å leve et liv basert på uavhengighet, selvstendighet og mestring”
KOORDINATORFORUM FOR HABILITERING OG REHABILITERING
Rita Lucia Endresen. Medlem NFU´s Landsstyre Den første person med utviklingshemming som er medlem i Landsstyret i egen organisasjon.
Presentasjon av Studieforbundet Funkis. Studieforbund Studieforbundene i Norge bygger på en 150 år gammel tradisjon for opplysningsarbeid gjennom frivillige.
Arbeidsgivers losteam Arbeid og psykisk helse
Velkommen til felles opplæring, 2008
FYLKESMANNEN I NORD-TRØNDELAG Kommunal- og familieavdelingen.
Personalsaksarbeid i lokallagene
Forsøksordning i barnehage Hmmm Hvordan gå fram for å inngå lokale forsøksordninger?
ATB kurs 14. oktober Ingeniørenes Hus Ingvild Aga
IVARETAKELSE AV LEDERMEDLEMMER Lokallagsleder- og Htv-samling.
Pensjonistene i Utdanningsforbundet Hamar, 6. april, 2011.
GRUPPEARBEID FORVENTNINGER.
SFS 2201 Særavtale for barnehager, sfo, skoler, familiebarnehager
Tillitsvalgt på arbeidsplassen
Samordning av NAV-tiltak for spinalskadde Prosjekt på St.Olavs Hospital Finansiert av NAV v.FARVE.
1 Statssekretær Dag-Henrik Sandbakken Hamar, 5. desember 2005 Framtidas regioner og kommuner - regjeringas målsettinger, forsøk og erfaringer så langt.
Samhandling og medvirkning
Det grenseløse oppdraget Kan et godt samarbeid bidra til å løse Oppdraget? Mette Nord, Fagforbundets arbeidsutvalg 13.mars.
Sosial integrering av mennesker med psykiske problemer
Styret – hjertet i foreningen
Husker du fasteaksjonene i 2006 og 2008?. Temaet: Ungdom ut av krig og krise.
HORDALAND MUSIKKRÅD Konferanse for lokale musikkråd Bergen, 12. – 13. mars 2010.
Statsråden 1 Sem - erklæringen Samarbeidsregjeringen vil arbeide for at avgjørelser skal fattes så nær dem det angår som mulig. Det lokale selvstyret skal.
CSK allianse Formål og mandat versjon pr. juni 2014.
TEMADAG Tirsdag 26.august kl. 16:30 JOTUN
1 Organisasjonsstruktur Hvordan er NJFF bygget opp? Hvordan får foreningen innflytelse? Hvor kan du og foreningen få hjelp?
Lovforslag Lovkomiteen Kjell Nesbø, Stord/Fitjar demensforening, leder Hordaland fylkeslag Målfrid Kvarteig, Røros demens- forening, styret.
Norges Jeger- og Fiskerforbund Innføring i organisasjonen Norges Jeger- og Fiskerforbund Innføring i organisasjonen.
Tillitsvalgtes medvirkning i budsjettarbeidet
Styreseminar.
Avdelingsstrukturen i Nord-Trøndelag. Hva har hendt siden 1988 Siden etableringen av Fellesforbundet i 1988 har avdelingsstrukturen vært et sentralt tema.
Modellkommunene Hva er unikt?
Fylkesmannen i Møre og Romsdal Hensyn og verdier bak utformingen av statlig tilsyn med kommunesektoren: Rettssikkerhet for enkeltmennesket Bærekraftig.
Arbeids- og strategiprogrammet
Bør private skoler ha lokale forhandlinger? Noen sider ved saken!
Arbeid i valgkomite og nominasjonskomite på fylkesplan i Sp
Aktuelle saker i et lederperspektiv Vinter Forutsetninger Å ha minst èn lederrepresentant i alle styrer, fra lokalt til sentralt nivå Alle lokallag.
FORSLAG OMORGANISERING. Forslaget Hovedpoeng: Sagene IF omorganiseres til kun å ha et styre.
Kommunereform - hva skjer?
IMDi Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, Gjøvik
Utdanningsforbundet Nord-Trøndelag 1S PARTSSAMARBEIDET Kurs for styrere og tillitsvalgte i Steinkjer kommun April 2016.
Frittstående informasjon for kontrollkomitéen Økonomistyring og regnskap.
Ny organisering av LVSH Hamar, 24 og 25 september 2015 Anita Ihle Steen Styreleder LVSH.
Foto: Geir Karlsen Samarbeid Hadsel og Steinkjer fagskole Nettstøttet tilbud innen elkraft.
Vedtekter kommunenivået Lokallag i Finnmark. Vedtektene  § 55 LOKALLAG  55.1 Utdanningsforbundet er inndelt i lokallag – ett i hver kommune.  55.2.
Regionreform på Vestlandet Formelle rammer – intensjonsavtale, møte Rune Haugsdal.
Velkommen til FAU Sammen skal vi: Jobbe for et godt skolemiljø Ta initiativ til sosiale aktiviteter for elevene Informere og høre alle foreldre om aktuelle.
ETABLERING AV ET LOKALT FUB Østre Toten Kommune 1.
Seksjonskonferansene
Hva er Forum for Natur og Friluftsliv (FNF)?
Evaluering – veien videre
Bærum Venstre handlingsplaner 2017
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
2. INNLEDNING   Mesta ble etablert i 2003 da den tidligere produksjonsavdelingen i Statens vegvesen ble skilt ut som et konkurranseutsatt aksjeselskap.
Lokallagsledermøte Om økonomi – om felles forståelse og forutsigbare løsninger Johannes Rindal.
Nord-Trøndelag fylkeskommune – hva har vi gjort siden sist?
Gode alene – enda bedre sammen?
Følgeevaluering av Innherred Samkommune
Bred eller smal – rund eller spiss og klar?
Kjære foreldre Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Sammen for livet eller et liv i samkommunen
2. INNLEDNING   Mesta ble etablert i 2003 da den tidligere produksjonsavdelingen i Statens vegvesen ble skilt ut som et konkurranseutsatt aksjeselskap.
Leder Årsplan EIER AV MÅLET: Leder Musikkforeningen Suoni Leder:
Utskrift av presentasjonen:

Sammenslåing av fylkeslagene i Mental Helse i Nord- og Sør-Trøndelag Ved Karl Johan Johansen Lokallagssamling på Bårdshaug i Orkanger 02. og 03.12.2017

Bakgrunn Det er nødvendig å tilpasse seg den nye forvaltningsstrukturen. Fra nyttår er vi ett Trøndelag. I henhold til vedtektene i Mental Helse skal det være ett fylkeslag i hvert fylke. Vi har fått signaler om at tilskuddene blir mindre enn hva man har fått til de to fylkeslagene hver for seg tidligere, derfor må vi tilpasse organiseringen til nye økonomiske rammer.

Mål Få til en sammenslåing som har bredest mulig støtte i Mental helse i begge fylkene Få til en organisering som er funksjonell og helst bedre enn i dag En mer rasjonell drift og muligheter for å øke aktiviteter og støtte mer opp om lokallagene Utvikle samarbeide på tvers av flere lokallag Styrke vår innflytelse i å representere vår medlemmer og mennekser med psykiske helseutfordringer Ivareta de annsatte på en formelt riktig og for øvrig menneskelig god måte

Arbeidsutvalg Det er nedsatt et arbeidsutvalg bestående av leder og nestleder i de to fylkeslagene som arbeider med å forberede sammenslåingen Det er årsmøtene som formelt bestemmer hva som skal skje og når

Prosessen

Utfordringer - Risiko Få fram nok informasjon om hva som skal skje og skjer Bli enig i Mental helse både i Sør- og Nord-Trøndelag om hvordan prosessen mht. sammenslåing skal skje Bli enig om hvordan det nye fylkeslaget skal drives Bli enig om lokalisering av fylkeskontoret i Trøndelag Få til en prosess så alle parter føler er rettferdig Få til en prosess hvor alle parter føler seg godt ivaretatt

Hva vi bør ivareta Informasjon om prosessen Demokrati; engasjement og gode dialoger Framdrift som bidrar til at vi kommer i mål i løpet av 2018 En hensiktsmessig organisering som gjør at fylkeslaget kan løse sine oppgaver og kommer styrket ut

Vi bør unngå Konflikter som hindrer oss i å nå målene At utgiftene for drift av fylkeslaget øker At vi blir mer fokusert på interne saker enn på å representere medlemmene og støtte opp om lokallagene

Videre framdrift i prosessen Felles møte for fylkesstyrene 23.01.2018 Felles lokallagsmøte 2.02. evt. og 3.02.2018 Evt. nytt felles lokallagsmøte i slutten av august 2018 Ekstraordinære årsmøter og konstituerende årsmøte for MHT i slutten av september 2018. Formell sammenslåing fra 01.01.2019.

Aktuelle spørsmål vedr. sammenslåingen Mht. fylkeslagene: Hva er argumentene for å slå sammen fylkeslagene? Hva bør avklares i det enkelte fylkeslag før sammenslåingen? Hva må være på plass ved sammenslåingstidspunktet? Organisering av fylkeslaget i MHT - arbeidsform/praksis? Mht. lokallagene: Hvilke hensyn er viktig å ivareta i forhold til lokallagene i sammenslåingsprosessen? Hvordan bør lokallagene bli fulgt opp av fylkesstyret etter sammenslåing? Har vi tilstrekkelig informasjon om sammenslåingen til at vi kan informere videre til våre lokallag?