Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Lokallagsledermøte Om økonomi – om felles forståelse og forutsigbare løsninger Johannes Rindal.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Lokallagsledermøte Om økonomi – om felles forståelse og forutsigbare løsninger Johannes Rindal."— Utskrift av presentasjonen:

1 Lokallagsledermøte Om økonomi – om felles forståelse og forutsigbare løsninger Johannes Rindal

2 Agenda Bakgrunn: hvorfor er vi her? Status: hvor er vi nå?
Løsninger: en modell som gir muligheter

3 Bakgrunn Først, en definisjon: Lokallag: Søndre Aker Sentrum Vest
Grunerløkka Vestre Aker Groruddalen Oslo Senterkvinner Oslo Senterungdom

4 Bakgrunn Oslo: Et fylkeslag med lokallag
Fylkeslaget: Utgifter til kontor, lønn, aktivitet, valgkamp. Inntekter: Offentlig støtte og medlemskontingent. Mulig bingo fra Går isolert sett med store underskudd hvert år. Lokallagene: Utgifter til aktivitet, inntekter fra bingo. Har hatt store overskudd, og (de fleste) har solid egenkapital. Behov for en modell som sikrer en forutsigbar og fornuftig bruk av ressursene, og som er i tråd med lotteriloven.

5 Bakgrunn… Årsmøtet: vedtok at man skulle sette ned et økonomiutvalg for å finne en forutsigbar og bærekraftig modell for organisasjonen i Oslo. Oslo Venstre: Samme situasjon som oss. Lokallagene faktureres en andel av lønn, kontor, materiell. Fylkeskontoret er servicekontor Organisere mest mulig aktivitet gjennom lokallagene Fellesskapsfølelse: «Våre» midler må brukes til det beste for organisasjonen Vært revidert av LottStift – og godkjent

6 Premisser Det er viktig å finne en bærekraftig og forutsigbar modell for hele organisasjonen Modellen må stimulere til aktivitet og sørge for at lokallagene kan ha stabil drift Det er viktig å understreke at lokallagene er autonome, i den forstand at de formelt sett rår over egne midler.

7 Status Per nå ligger inntekter per bingoandel an til å bli ca kr i 2016. Alle lokallag, med unntak av Søndre Aker Sp, har bingoandel i 2016. Gledelig for 2017: Alle lokallag ligger inne per nå (med forbehold om godkjenning)

8 MODELLEN – et forslag Vi trenger en enkel, ubyråkratisk og forutsigbar modell. Vi ønsker å basere oss på Venstres modell. Forslag fra økonomiutvalget: Hvert lokallag faktureres 12.5 % av faste kostnader til lønn og kontorutgifter. Samme prinsipp som Venstre. Hvert lokallag betaler inn en lik sum,- /år inn i et felles valgkampfond. Utgiftene til valgkamp belastes fylkeslaget, men det presiseres i lokallagets regnskap hva lokallagets andel har gått til.

9 MODELLEN - et eksempel Groruddalen Sp 2016 Inntekter: 80000,- Utgifter
, 5 % ,- Valgkampfond ,- (for eksempel) - Til egen bruk/faste møter/egenkapital ,-

10 I praksis Lokallagene faktureres iht til modellen på inneværende regnskapsår, altså før Da kommer kostnaden for 2015 på riktig regnskapsår både i lokallaget og fylkeslaget. Kostnadene for estimert utgift i 2017 legges inn i hvert lokallags budsjett som vedtas på årsmøtet 22. nov, men justeres når fylkeslagets budsjett er vedtatt. (Vi har relativt god oversikt over disse kostnadene, så det vil bli mindre justeringer.) Beløpet faktureres i løpet av første halvår 2017.

11 Oppsummert Bærekraftig Forutsigbar
Bruker midlene rasjonelt, ser ting i sammenheng Fortsatt betydelig handlingsrom for lokallagene

12 Takk for oppmerksomheten
Nå er det tid for å konkludere

13 ÅRSMØTE Tid og sted: 22. november 18:30 Sted: Innleder/tema Viktig:
- Utfyllende årsmelding, vise aktivitet - Regnskap - Valgkomite - Frister


Laste ned ppt "Lokallagsledermøte Om økonomi – om felles forståelse og forutsigbare løsninger Johannes Rindal."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google