ELEVMAPPE Hvordan skal den behandles?

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Abildsø skole - Eksamen 2014.
Advertisements

Arkivkurs praktiske arkivrutiner
Velkommen til infomøte på Tanks vgs
FYLKESMANNEN I HEDMARK Oppvekst- og utdanningsavdelingen
E-forvaltning og offentlighet Dag Wiese Schartum.
Velkommen til infomøte på Tanks vgs • Kartleggingsprøver • Orden og fravær • Eksamen • Vitnemål / kompetansebevis.
Sladrehank skal selv ha bank – eller?
Rådgiverdager 2013 Per-Kristian Storstad Marit Størvold Damås.
E-forvaltningsforskriftens (efvf) krav til elektronisk kommunikasjon
Hovedprinsipper i forslaget til endring av forskrift til opplæringsloven og forskrift til privatskoleloven Vurdering.
FORSKRIFTSENDRING Gjennomgang av sentrale deler av forskriften Konkrete eksempler på vurderingspraksis v/ lærere fra skolen.
Offentlighetsprinsippet Forelesning , “Digital forvaltning”, DRI 1001 Prof. Dag Wiese Schartum, AFIN.
E-forvaltning og offentlighet Dag Wiese Schartum.
IKA Opplandene Journalføring og arkivering av e-post, sms, e-skjema og noen utfordringer knytta til bruk av sosiale media sett fra arkivets side.
Overgang til elektronisk personalarkiv
Regional samling med veiledning Forvaltningskompetanse
Arkivtjenesten i Oppland fylkeskommune Presentasjon for nye ledere
Rett til innsyn i offentlige dokumenter
Foreldremøte 26.september 2012
Flatåsen skole Foreldremøte 19.september Stryringsdokumenter  Opplæringsloven  Kunnskapsløftet  Virksomhetsplan  Årsplaner  Periodeplaner 
Individuell vurdering
Åpenhet i kommunal forvaltning
Evaluering inntak 2012 Vedleggsskjema «Rett skjema til rett elev» Skjema A: Det var inntaksåret 2012 et ønske om å få riktige søkere til særskilt.
Hva er pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)?
Dag Wiese Schartum, AFIN
Orientering om eksamensperioden, eksamensreglement og klageadgang
Regler om offentlighet og åpenhet
Træleborg konferansesenter Velkommen! Rådgiversamling 2013.
Endring i forskrift til opplæringsloven 30. september 2014
Minoritetsspråklige elevers og voksnes rettigheter etter opplæringsloven
Dag Wiese Schartum, AFIN Innsynsrettigheter og plikt til å gi informasjon til registrerte.
Informasjon til brukere av Sikret sone i P360
Foreldremøte 8.september trinn
Arkivering Brukerseminar Oppad 24.September 2013 Harald Torbjørnsen Harald Torbjørnsen, IKT-koordinator skole, Elverum kommune.
Samlinger november 2014 Før inntaket 2015/16 Søknadsfrist 1.februar Meldingsskjema 1.mars Spesialundervisning.
Ole Henry Halleraker Rektor
Taushetsplikt og andre begrensninger i tilgangen til personopplysninger Dag Wiese Schartum, AFIN.
Håndtering av dokumentasjon for pleie- og omsorgstjenesten
Kommunens plikt til å forfølge ulovlige forhold
VELKOMMEN TIL ÅS VIDEREGÅENDE SKOLE Ås videregående skole – et mangfoldig læringsfellesskap der vi gjør hverandre gode.
Info 10. trinn Vår Skriftlig eksamen Elevene skal opp til skriftlig eksamen i ett fag – norsk (både hovedmål og sidemål), matematikk eller engelsk.
Velkommen til Drømtorp vgs Foreldremøte Vg2. Agenda Presentasjon av skolen Visjon/målsettinger Resultater Forventninger Nyttig informasjon Eksamen Lærlingeordningen.
Individuell vurdering for elever med rett til spesialundervisning Hamar
VELKOMMEN TIL ÅS VIDEREGÅENDE SKOLE Ås videregående skole – et mangfoldig læringsfellesskap der vi gjør hverandre gode.
RUNDSKRIV KMA Varsel og vedtak om ikke vurdert samt varsel om nedsatt karakter i orden/atferd – fylkets maler.
1 Post/arkiv rutiner Barnehagene i Gjøvik kommune Utarbeidet av arkivleder Anne Haugom, feb 2011.
Minoritetsspråklige elevers rettigheter Rådgiversamling 2015 Kari Tormodsvik Temre.
Rett til vg opplæring  Rett til tre års videregående opplæring i løpet av fem år (oppl § 3-1)  Retten må tas ut i løpet av en sammenhengende periode.
Allmennoffentlighet Av Marius Stub. 1. Innledning Reglene i offentleglova gir enhver krav på innsyn i forvaltningens saksdokumenter mv. – En part kan.
ARKIVRUTINER I NAV-KONTOR. Jorunn Holsbøvåg Olsen Arkivansvarlig NAV Møre og Romsdal 22. oktober 2010.
1 I NTRODUKSJONSLOVEN OG S AKSBEHANDLINGSREGLENE I FORVALTNINGSLOVEN Regelverksamling 27. september 2016.
Saksgangen i ansettelsessaker Pr oktober Ansettelsessak/rekruttering En ansettelsessak skal dokumentere ansettelsesprosessen og at: - lover og retningslinjer.
Vest-Agder fylkeskommune en drivkraft for utvikling

Rett til innsyn i forvaltningens dokumenter
OT-MAPPE Hvordan skal den behandles?
Saksgangen i tilsettingssaker
Bevaring og kassasjon Statusrapport Norge
Journalføring.
Personvern som del av enkeltsaksbehandling i offentlig forvaltning
ELEVMAPPE Hvordan skal den behandles?
Innsynsrettigheter og plikt til å gi informasjon til registrerte
Dag Wiese Schartum, AFIN
Vurdering og klage på standpunkt
Velkommen til foreldremøte 10. trinn
Arkivering i friskoler
Dag Wiese Schartum, AFIN
Om forholdet mellom personopplysningsloven og forvaltningsloven
Gjeldende regelverk om vurdering
Sentrale lover og regler
Utskrift av presentasjonen:

ELEVMAPPE Hvordan skal den behandles? Anke Regine Kise 22.11.2010

ELEVMAPPER Journalføring og arkivering 01.01.2006 startet vi med elevmapper i ESA. Elevmapper opprettes først når det er behov. Det vil si når det skjer noe vedrørende en elev som er verdt å dokumentere. All arkivering vedrørende en elev skal skje i elevmappen. Lag eget omslag for det som er arkivuverdig og legg det i mappen.

Journalføring og arkivering forts. I aktivt arkiv skal det kun være mapper på de elevene som går på skolen. Mappene overføres bortsettingsarkivet når eleven slutter. Alle elevmapper skal bevares. Arkivbegrensning foretas etter arkivforskriften § 3-19 Alle virksomheter skal bruke EDB Sak og Arkiv/ESA som journal.

Utlån Elevmapper skal kun lånes ut til de som har tjenstlig behov. Alle ansatte skal ikke ha tilgang. §4-9 i arkivforskrift og §13 i forvaltningsloven Bruk utlånskort En elevmappe og alle andre typer arkivsaker skal ALDRI føres ut av ”huset” (ta kopi hvis absolutt nødvendig og sørg for forsvarlig oppbevaring/makulering)

Når elev bytter skole innen egen etat/organ Det gjøres oppmerksom på at taushetsplikt etter fvl § 13 b3 ikke er til hinder for: at opplysningene er tilgjengelige for andre tjenestemenn innen organet eller etaten i den utstrekning som trengs for en hensiktsmessig arbeids- og arkivordning, bl.a. til bruk ved veiledning i andre saker. Det er et vilkår at opplysningene trengs for en hensiktsmessig arbeidsordning. I dette ligger at det må synliggjøres et visst behov for bruker. Pass på at det er kopi av dokumentasjonen som oversendes. INGEN originaler skal overføres.

Når elev bytter til skole utenfor egen etat Kun kopi av dokumentasjon kan oversendes. Vi skal kunne dokumentere hvilke tilbud som er gitt eleven. Informasjon (kopi) som er viktig for videre skolegang kan overføres. Elev/foresatte skal informeres og få mulighet til å uttale seg. Med skriftlig samtykke kan kopi av andre sensitive opplysninger overføres. Forvaltningsloven §13b5 har som vilkår at opplysningene som utgis er nødvendige. Disiplinær saker skal ikke overføres dersom disse ikke er årsak til flytting eller er av pedagogisk betydning for ny skole

Innsyn Krav om innsyn behandles etter forvaltningslovens §§ 18-20 Som hovedregel har elev rett til innsyn i egen mappe. Her finnes unntaksregler. Dokumentliste kan utgis slik at det kan krysses av for hvilke dokumenter det ønskes innsyn i. Innsynsbegjæringer skal skje skriftlig.

Eks. på registrering i ESA Saksnivå 1. linje i sakstittel skal det stå elevmappe . 2. linje i sakstittel skal det stå elevens fornavn og etternavn. Fane 2 Arkiv Objektkode FNR Personnr. Arkivdel Opplysninger som er undergitt lovbestemt taushetsplikt skal skjermes (rosa felt)

Hovedprinsipp: Alt som har verdi som dokumentasjon Eksempler på innhold Hovedprinsipp: Alt som har verdi som dokumentasjon Når det gjelder rett til dokumentasjon går det fram av forskrift til opplæringsloven §4-31 at alle som har gjennomgått videregående opplæring etter opplæringsloven, har rett til å få opplæringen dokumentert. Retten til dokumentasjon omfatter: rett til vitnemål, jf. oppll §§ 4-31, 4-32 og 4-36 rett til førstegangsvitnemål, jf. forskrift til oppll §4-31a rett til kompetansebevis, jf. forskrift til oppll §§ 4-33 og 4-36 rett til fag- og svennebrev, jf. forskrift til oppll § 4-62. Klage på standpunkt- og eksamenskarakter til lokalt gitt eksamen og svar på slik klage Søknad om permisjon Uttalelser om eleven som har betydning for rettigheter og plikter Melding om elev som avbryter videregående opplæring.

Eksempler på innhold forts. Varselbrev Varsel om fare for at det ikke er grunnlag for standpunktkarakter Varsel om fare for ikke bestått standpunktkarakter Varsel om fare for nedsatt standpunktkarakter i orden og atferd Individuelle opplæringsplaner (IOP) Relevant dokumentasjon om søknad, tildeling, tilrettelegging av spesialundervisning. Disiplinære forseelser Søknad om fritak for fag og fritak for vurdering av fag

Eksempler på innhold forts Dokumentasjon på bortvisning Dokumentasjon på særskilt grunnlag Dokumentasjon om tilrettelegging ved eksamen og heldagsprøver Rådgivers notater som har betydning for elevens skolegang Elevsamtaler