Identitet handler om hva du tror er den dypeste og mest virkelige virkeligheten, om hvem eller hva som beskriver denne virkeligheten, hvordan du forholder.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Anton Punsvik, kapellan, Sortland
Advertisements

SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn. luk
LIKEVERD Bevar ditt hjerte!.
Fra ord til liv Mars 2011.
Et bekymringsløst liv – er det mulig? Matteus 6,23-34
De 10 bud 10 måter å elske på.
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
Hvem er Jesus?.
Smittende tro Det kommende året vil vi fokusere på: Hvordan…
Velkommen til Barnas gudstjeneste!
Johannes 14,1-11 veien, sannheten og livet
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
1 Å tjene skaperen eller skapelsen  Givertjeneste handler om penger ”Gi, så skal det bli gitt dere! Et godt mål, stappet, ristet og overfylt, skal bli.
De 10 bud 10 måter å elske på.
Problemet og løsningen:
Kjærlighet – mellom søsken
Den «fordømte» friheten Hvor frie er vi egentlig?.
Hva er egentlig en menighet -og hva er vår oppgave.
Kvinnesyn i bibelen og i kirkehistorien
Den forundrede forvandlede Del 2 i serien «Fortellingen om Far»
1 Kan det finnes gode argumenter for at Gud eksisterer?
Seminar Kvam 2009 Building a relentless team Rene Changuion CMA.
BUDDHISMEN 4. STØRSTE RELIGION CIRKA 550 MILLIONER.
Hvordan kommuniserer vi egentlig?.  Om morgenen – med familien – på jobb  I kassa på super’n  Taxisjåføren  Telefonselgeren  I møtesammenheng – i.
De glemte barna i den forfulgte kirke. Over hele verden lider barn fordi de følger Jesus.
SKRIV EN FAGTEKST OM ET PORTRETT Vurderes i norsk og i kvalitet og dokumentasjon.
Det gode liv v/ Irene Ludvigsen. Hvor mye er du verd? For mamma/pappa For mamma/pappa For læreren For læreren For vennene For vennene For en ukjent på.
En faktor i utvikling av teori om sinnet og sosial kompetanse
Hva handler matematikk om? Om hvorfor har vi det i skolen?
Bønn - Forbønn Påske uken Johannes
Fristet, men fri! – Matteus 4,1-11
DÅP.
Hva har Jesus med dette å gjøre?.
Hvordan skal det egentlig se ut?
Håndtere endringer i organisasjonen
Idretten er så stor del av identiteten min.
Verdier Ikke fem punkter på en lapp, men det som kjennetegner livet og hvordan det leves. Utfordres eller befestes av vår etikk. Ofte ser vi at gode verdier.
For å forstå oss selv, henter vi svar fra blant annet naturvitenskap, religion og filosofi.
Venner & valg Avslutning.
Misjonssalen - et hjem for oss, et hjem for deg De 4 T-er … også i 2015 Hebreerne 10,19-25.
Begeistret for Jesus, det vil høres
PRESENTASJONER Minutter Foiler Font 10 –
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
IDENTITET Det vi skal fokusere på i kveld handler altså om temaet IDENTITET. Vi skal prøve å forstå litt mer om hva identitet handler om, hva vi selv baserer.
Stolthet, ærgjerrighet
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Disippel-overføring.
Toleransevinduet Lærer forklarer. Snakke om at læring, vennskap og deltakelse får vi bare til når vi er inne i toleransevinduet. Noen har smale, noen har.
HVA GJØR KIRKENS NØDHJELP?
KOMPETANSE FOR MANGFOLD
Velkommen til kurs Tema: Hva er sjelesorg?
Matematikk på ungdomstrinnet
Oppgave 42 Finn feilene i setningene, og gi forslag til riktige setninger. Her finnes det selvsagt mange muligheter og ikke én fasit.
- til Gud og til andre mennesker
«Følg hjertet!» Foto: Pixabay Når hørte du denne oppfordringen sist?
Utdypende foredrag Dette utdypende foredraget er hentet fra NMSU sitt ledertreningskurs «Lederkurset». Foredraget er en del av samling nr. 1 som handler.
Inflasjons kostnader (og fordeler)
Religion og Identitet Lisa Stornes
Laget av: ANdrine og Eydis
Fysisk og psykisk helse
Vi beklager, men opptaket mangler for første del av talen
Når du blir «pusha» til å gjøre noe du egentlig ikke vil…
Jesu utfordring: Radikal og uventet kjærlighet
Hva er TOLERANSE? A. Misforstått oppfatning av toleranse:
Jesu budskap og eksempel
Aktiv lytting gjennom fem steg.
Sex og forelskelse 1.
Sangtekstens innhold 5.-7.trinn
Love(d) 1.
Utskrift av presentasjonen:

Identitet handler om hva du tror er den dypeste og mest virkelige virkeligheten, om hvem eller hva som beskriver denne virkeligheten, hvordan du forholder deg til den, og hvordan den styrer deg.

Hvilket speil vi speiler oss i? Speilene vil være med å definere hvordan vi ser på oss selv. Guds speil. Eksempelet er de som korser seg i kirken, etter nattverd eller på vei inn på fotballbanen. Minner seg om at de er Guds mennesker. Vi speiler oss også som i et tivoli-speilhus. Noen speil vil være bedre å speile seg i enn andre. Det første speilet er foreldre. Hvilke andre speil i andre perioder av livet? Maleri: Narcissus (Caravaggio).

Selvbilde – selvportrett ut i fra hva vi ser i speilene Selvbilde – selvportrett ut i fra hva vi ser i speilene. Viktig å forstå hva du har malt og hva andre har malt. Behovet for å bli sett og behovet for å bli bekreftet

Organisasjonen du er med i Penger Religion Status Utdanning Les gjennom punktene under. Tenk at de er speil. Er sted der du søker bekreftelse og noe som er viktig for deg. Hvor viktig er hvert punkt på en skala fra 1–10? Forbilder Idoler Karakterne dine Klær Media Familie Organisasjonen du er med i Penger Religion Status Utdanning Vennene dine

Ranger ordene nedenfor etter hvilke som forteller mest om hvem du er Familie -Utdanning Verdier -Interesser Ferdigheter -Religion Utseende -Formue Noen eller noe forteller oss hvem vi er. Det handler om hvem vi tillater å lede oss. Vi gir noen makt over oss, bevisst eller ubevisst. Hvem eller hva er det vi gir makt over oss? Gir vi denne makten til noen som vet hva vi trenger? Er det noen av disse som får for stor makt over deg?

Kyr, fjøs og båser Førsteinntrykket som vi får og gir stemmer ikke alltid. Båsene vi setter folk i, må være fleksible for oss og for andre. Å bli definert henger sammen med identitet. Andres forventninger kan bli til definisjoner som oppleves som et fengsel det er vanskelig å bryte ut av.

Tenk gjennom historier der andre har prøvd å definere deg på en måte du ikke likte. Kan vi spørre dem hvorfor de oppfatter oss slik? Hvis det er en definisjon som holder oss fast, kan vi fortelle at dette er noe vi prøver å forandre på. Vi kan be dem hjelpe oss med endringen i stedet for å holde oss fast. Diskuter eller tenk litt på følgende sitater: «Til syvende og sist er det bare oss selv vi kan forandre.» (Karsten Isachsen) «Ingen kan få deg til å føle deg mindreverdig, med mindre du selv samtykker i det.» (Eleanor Roosevelt) Hvordan forholder vi oss til andre? Gir vi mennesker rom nok og muligheten til å forandre seg? Kan du komme på noen du bør slippe ut av båsen?

Makt og tillit Speilet vi ser i, viser vi tillit. Den vi viser tillit, viser vi også stor makt. Makten kan brukes og misbrukes. Vi kan velge hvem vi tillater å definere oss. Matt 6,21: «For der skatten din er, vil også hjertet ditt være.» Det er viktigere å lede hjertet sitt enn å følge det Ordspr. 4,23: «Bevar ditt hjerte fremfor alt du bevarer, for livet utgår fra det.» «We are shaped in the image of what we desire» (Thomas Merton, munk). Det er det vi praktiserer og lever ut som er det vi egentlig tror på.

To herrer – en dårlig løsning Matt 6,24: «Ingen kan tjene to herrer. Han vil hate den ene og elske den andre, eller holde seg til den ene og forakte den andre. Dere kan ikke tjene både Gud og Mammon*». *Mammon er et ord som brukes om penger, jordisk gods eller materialisme

To herrer – en dårlig løsning Materialismen konkurrerer med Gud om retten til å definere oss. Ting som kan kjøpes for penger, gir oss status Slik er det, og slik har det alltid vært Det som får definere meg, er min Gud Slutter vi å tro på penger, mister pengene sin verdi (børskrakk) Slutter vi å tro på Gud, faller ikke Gud sammen

En historie fra Bibelen: Les historien om Sakkeus i Lukas 19,1–10. Almisser, bønn og faste sagt på en annen måte: Det jeg gir, det jeg ber og det jeg avstår fra. La oss snakke om motivene. Hvorfor gjør jeg det? Er det for å bli bekreftet av andre mennesker, eller er det nok at Gud ser hva jeg gjør? Tenk over denne: I Matteus 6,1–6 snakker Jesus om å gi og be i det skjulte. Hvorfor sier Jesus det? Er det et problem i dagens samfunn? Utfordrer det deg?