Kvalifiseringsprogrammet

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Individuelle planer Foreldrekurs 2005.
Advertisements

Fellesforbundets industripolitiske konferanse 14.august 2009
Regelverk og tilbud i NAV sin regi Hvordan jobber NAV?
Evaluering av arbeidsmarkedstiltakene i skjermet virksomhet
Agenda - Prinsipper for bistand til brukerne - Rammeverk for arbeidsmetodikk i NAV - Arbeidsevnen i sentrum - Planer og velferdskontrakter - Tiltak og.
Attføringsbedriftenes rolle i gode tider
NAV-kontor NAV Rogaland
Psykologspesialist Mogens Albæk Christensen
Overordnet målbilde for nye arbeids- og velferdskontor
Koordinering og samarbeid NAV lokal og andre enheter
IA-verktøy. inkluderende.no Etter IA-avtalen som ble signert i 2010, var partene forpliktet til å utarbeide nytt opplæringsmateriell for å øke kunnskap.
individuell oppfølgingsplan
Livsstilsendring Telemark Rehabiliteringssenter
Innovative offentlige anskaffelser
Attføringsbedriftene og Ernæring – hva har vi gjort? •5. oktober 2006 arrangerte vi et dagsseminar om ernæring sammen med GIAX hvor om lag 20 medlemsbedrifter.
Etablering og videre utvikling av arbeids- og velferdsetaten
Arbeidsmarkedsbedriftene – veien videre
Kommunestyremøte Levanger 21. mai 2008 Jan Arve Strand NAV Partnerskap.
Individuell oppfølging i brukerens hjem Sosialt boligarbeid og oppfølging i bolig.
KVALIFISERINGSPROGRAMMET Syretesten på samarbeid i NAV Ola Heen Strømmen, NAV Buskerud Samarbeidskonferanse Norefjell, 21 april 2009.
Bø hotell 4. desember 2012 Solveig Hals
IPS Molde Individual Placement and Support
NAV Hjelpemiddelsentral Oppland
Arbeid med bistand Rapportering.
Nasjonal strategi for arbeid og psykisk helse Seniorrådgiver Hildegunn M. Førsund, Arbeids- og velferdsdirektoratet Attføringsmessa januar 2008.
Kommunalt Arbeidstiltak 100 % eid og drives av Orkdal kommune.
Dialogseminar Åre 15. – – NAV v/Jostein Solberg Dialogseminar Åre, 16. februar 2006.
NAVs rolle i attføringspolitikken Ingar Heum Arbeids- og velferdsdirektoratet.
Arbeid til alle krever økt innsats … Anne-Lise Bakken nestleder i ASVL Fagkonferansen 10.februar 2012.
Arbeidsevnekartlegging
Folkehelsearbeid i Nav
Flyktningkonferansen 2008
FYSISK AKTIVITET FOR PERSONER MED DEMENS
Fibromyalgi og trygd Hvilke utfordringer ser NAV ved denne diagnosen
Stolt og unik Liv Overaae KS nfu konferanse 4. november 2008
Den vanskelige samtalen Rusforum i Nord-Østerdal
. Hovedmål: ILN skal søke, og selv bidra til å utvikle, medarbeidere som kombinerer kompetanse, engasjement, selvstendighet og ansvarsbevissthet.
Om regjeringens politikk for Inkludering av mennesker i utkanten av arbeidsmarkedet Spesialrådgiver Bjørn Halvorsen
Arbeid er førstevalget
NAV Verdal NAV Verdal Arbeid & Velferd
Fysisk aktivitet og psykisk helse
Nytt fra NAV på boligfeltet Hege Løchen, KS storbyforum
Gardermoen, 5. juni 2008 Kvalifiseringsprogrammet - Målsetting hovedelementer og relevans v/seniorrådgiver Terje Lillehaug og Pavinder Grewal, Arbeids-
NFU arbeider for at: Flere personer med utviklingshemming kan få arbeid i ordinære bedrifter VTA bedriftene fortsatt skal gi et godt tilbud til.
Fritid med Bistand.
Anita R Kivijervi, Barn og ungetjenesten/ Habilitering
Samarbeid mellom NAV Nord-Trøndelag og Nord-Trøndelag fylkeskommune (NTFK) om opplæring for l ærekandidater og lærlinger med behov for tilrettelegging,
Kommunekonferansen 10. februar 2009 Status og samarbeid med kommunene ved Tor Saglie, Arbeids- og velferdsdirektør.
Folkehelse i kommunene. Kommunene er pålagt å drive med helsefremmende arbeid Følger opp myndighetenes mål og arbeid for folkehelse gjennom tjenester.
Eva Buschmann Generalsekretær i CP-foreningen NAV og arbeidsavklaringspenger.
NAV Vennesla Etablert 19 desember ble det klare retningslinjer fra politisk hold at vårt store satsningsområdet var unge voksne. Nav Vennesla.
Line Johnsrud, rådgiver, Kommunens omsorgsansvar Representantens/vergens rolle Fylkesmannen i Oslo og Akershus v/ Line Johnsrud.
Barnog ungdom som pårørende, 2009 Barn som pårørende Spesialrådgiver/ spesialsykepleier Randi Værholm Kreftforeningen Barnog ungdom som pårørende, 2009.
Foto: Carl Erik Eriksson Mangfoldsrådet og Brukerutvalget : Hvordan kan NAV-kontorene i Trondheim sikre at flere flyktninger kommer i jobb?
Foto: Carl-Erik Eriksson 22. September 2016 – Hege Sotberg Kvalifiseringssenter for innvandrere - INN.
Arbeid ved dataskjerm -Om forskriften og veiledningen Hilde Bernhardsen og Håvard Sandberg 20. Februar 2008 i Tromsø.
Forberedende samtaler
2008 Forslag til innhold i og organisering av Kvalifiseringsprogrammet
Pasient- og brukerombudet i Buskerud
Lars Sjøløkken, SLT-koordinator Strategi og samfunn
Samhandling mellom kriminalomsorgen, NAV og kommune
Inkluderingskompetanse og bruk av arbeidsplassen for unge med behov for ekstra oppfølging Fagseminar 23 mai 2017 Kompetansesenter for arbeidsinkludering.
Fortrinn, individuell behandling og minoritetsspråklige
2008 Forslag til innhold i og organisering av Kvalifiseringsprogrammet
Arbeidsrettede virkemidler
Behovs- og arbeidsevnevurdering
Rus - arbeid og aktivitet
? Innhold i program WOW Statlige tiltak og tjenester Kommunale
Nettverksmøte den
NAV mulighetenes marked
Utskrift av presentasjonen:

Kvalifiseringsprogrammet

Kvalifiseringsprogrammets innhold Lov om sosiale tjenester i NAV § 30 Program skal inneholde arbeidsrettede tiltak og arbeidssøking Innholdet skal tilpasses den enkeltes behov og forutsetninger Det skal legges opp til et aktivitetsnivå som tilsvarer full arbeidstid Programmet skal inneholde arbeidsrettede tiltak og arbeidssøking og kan inneholde andre tiltak som kan være med på å støtte opp under og forberede overgang til arbeid. Med andre tiltak menes opplæringstiltak, motivasjonstrening, mestringstrening og lignende. Det kan settes av tid til helsehjelp, opptrening, egenaktivitet mv. Innholdet i programmet skal tilpasses den enkeltes behov og forutsetninger. Programmet skal være helårig og på full tid. Programmet skal angi et hensiktsmessig starttidspunkt basert på en individuell vurdering. Ved gjennomført eller avbrutt program skal det utstedes et deltakerbevis. Departementet kan i forskrift gi nærmere bestemmelser om programmets innhold. Varighet – 1 år med mulighet for forlengelse 1 år , husk ny vurdering ved forlengelse. Særskilt vurdering mulighet for 6 mnd til( resultat jobb) 2

Hva kan en legge i program Kvalifiseringsprogrammet = kreativitet WOW Boksen med det rare i Beskriv og gi eksempler i forhold til kommunen vi er i. Den store utfordringen ligger i å utforme programmet utfra den enkeltes forutsetninger og å sette sammen de ulike tiltakene på en måte som fremmer målet for den aktuelle brukeren. tilpasset programdeltakeren ikke overlesset Statlige tiltak og tjenester Kommunale tiltak og tjenester Frivillige organisa- sjoner Lokal- samfunn 3

Hva kan en legge inn i program Arbeidsevnevurdering Avklaring Oppfølging Fysikalsk behandling Støttekontakt Arbeid med bistand Arbeidsmarkedsopplæring Rusmestring Motivasjonstiltak Lønnstilskudd Frivillig lag/organisasjoner Lavterskeltilbud Økonomisk rådgivning Tett individuell oppfølging Botrening Fysisk aktivitet Hviletid Osv, osv… Bruk kreativ fantasi og sett sammen et program som matcher brukers behov og utfordringer 4

Skisse programforløp En illustrasjon Mulig programforløp for bruker Her er en illustrasjon som antyder et ordinært programforløp. Et ordinært programforløp er en bruker som ikke kan gå rett inn i fulltids arbeid/arbeidstrening, men som trenger noe tid for å gradvis komme over i mer arbeidsrettede tiltak med tanke på overgang til ordinære arbeidsmarkedstiltak evt. ordinært arbeid. Det blå felter viser at bruker har en positiv utvikling i den forstand at han i økende grad har arbeid/arbeidstrening som hovedelement i programmet. Til å begynne med legges det også vekt på tilpasset aktivisering/gruppetiltak, individuelle tiltak, gruppetiltak og helserettede tiltak (f.eks. fysisk trening ) Fast element i hele programforløpet er programveiledning. Veileder fra NAV følger jevnlig opp handlingsplan/individuell plan i et tett samarbeid med programdeltaker. 5

Forslag på plan Mål Bakgrunn Gjennomføring Aktiviteter: Egentrening Medisinsk behandling Arbeidstrening Annet : Bruk ukeplaner/månedsplaner – det hjelper bruker og NAV til å komme videre!! 6

Viktig at NAV / veileder er RAUS i møte med bruker R – relasjon er viktig A – anerkjennende U – utholdende S – søkende og støttende