Menneskerettighetene - et verdig liv for alle

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
LIKEVERD Bevar ditt hjerte!.
Advertisements

Etablering av effektiv produksjon på tvers av landegrenser
5 Kultur.
Parapsykologi.
Det som forener : de 3 K-ene KU – KASTE - KARMA
Forskerspiren Åpne forsøk: nye læringsmål?
Barn og unges rett til deltakelse
Religioner og livssyn i dag
Filosofi og etikk Horisonter Kapittel 1.
Frontlinjeserivce
Menneskerettigheter i teori og i praksis
ROMANTIKKEN.
KRL Av Karina Schjølberg
RLE uke 4 og 5 Livet og døden.
Enevelde og opplysningstid
Muntlig eksamen i Historie og filosofi Del 2 – fagsamtalen
Hvor tidlig? Hvor viktig?
Goffman, Garfinkel og Giddens
Den gode religions- og livssynslæreren
Religioner og livssyn i dag
SiO-Læringsmiljøs lederkurs - Modul 3 Organisasjonskultur
RLE uke 5 Hva er døden ?.
Forelesning 12: Hume Narve Strand.
Forelesning 10: Hume Narve Strand.
Likestillings- og diskrimineringsombudet 13. juni 2014
Ue.no Våre familier FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
Tekster om tro og livssyn
Undring Tro Viten.
Empirisme og koherens og fundamentalisme
Lederkurs - Studentliv1 Organisasjonskultur Lederkurs - Studentliv2 Populærdefinisjon ”Organisasjonskultur er den måten vi gjør tingene på her hos oss”
Livssynshumanismen Hva er livssyn? -Ser på livet
Likeverd som prinsipp, utfordringer og muligheter Pedagogiske konsekvenser for likestillingsarbeid og toleransebygging i barnehager (og ellers) Forelesning.
Samfunnsfagene. Medie- og informasjonskunnskap 1 og 2 Det som gjør dette faget annerledes: Det er mye praktisk arbeid. Mange muligheter: artikler, radioprogram,
Godt språk gjør lesing lettere. Bli kjent med bokstavene. Å lese og forstå det vi leser. Å skrive seg til lesing. Leksearbeid.
Alle barn har rett til utdanning!. ”Hjelp skal ikke være gaver, men hjelp til selvhjelp mellom likeverdige, der alle bidrar etter evne ut fra en følelse.
Barn på flukt Presentasjon fra Redd Barna Norge.
Hvordan skrive en oppgave: Innledning: skrives helt til slutt.- hva skal jeg gjøre. Problemstilling: Hva skal jeg undersøke og kanskje litt om hvorfor;
Internasjonal engelsk Verdens mest brukte språk. Verdens mest brukte språk. Gode engelskkunnskaper åpner nye muligheter, gjør livet lettere og gir selvtillitt!
Det flerkulturelle samfunnet Norge er et flerkulturelt samfunn. Svært forenklet betyr det at det bor folk fra mange kulturer her. I denne sammenhengen.
Kapittel 16. Arbeid for fred og menneskerettigheter Del 5 Internasjonale forhold Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen:
Shirin Ebadi En presentasjon av Shahin. Shirin Ebadi Shirin Ebadi er født i Iran i 1947.
Amnesty International Verdens største menneskerettighetsorg. 7 millioner medlemmer Avslører overgrep og aksjonerer for å stoppe dem Støtter samvittighetsfanger.
1 Hvorfor skal jeg velge statsvitenskap? Studier, forskningsspørsmål og karrieremuligheter med utgangspunkt i statsvitenskap.
Menneskerettigheter - kjennetegn Enkeltindividene har dem og statlige myndigheter skal oppfylle dem De er universelle De er normer med høy prioritet De.
 Livssynshumanisme  Jødedommen  Kristendommen  Islam  Hinduismen  Buddhismen.
 Menneskerettigheter er rettigheter mennesker har i forhold til staten. Det er individers rettigheter og myndighetenes forpliktelser Tanke- og religionsfrihet,
«Det onde» 1. Vi opplever det onde Gjennom naturen 2.
Platon: Menneskesyn og etikk. Platon ( f. Kr.) virket i Aten. Elev av Sokrates. Kilder: hans egne dialoger samt gjengivelser i samtidige filosofers.
Foreldremøte Røyneberg barnehage Sylvi Abrahamsen fagleder/pedagogisk leder.
L IVSYNSHUMANISMEN En ikke-religiøs oppfatning av livet og verden.
Demokrati som styreform
Livssynshumanismen.
Kap 6: Demokrati - Styreform og levesett
Stoisismen og kristendommen
Samfunnsfag.
Kjent norsk Bahai: Lasse Thoresen
ODD GUNNAR SKAGESTAD ÅRETS HENDELSER I RUSSLANDS UTENRIKSPOLITIKK Skedsmokorset Rotaryklubb 25. januar
Krle 9.trinn Beatrice Bjørnbakken
Livssynshumanismen.
Livssynshumanismen.
Krle 9.trinn, Beatrice Bjørnbakken
Skapelse og evolusjon – hvordan gå inn i disse spørsmålene når eieres og ansattes og foreldres syn spriker? Espen Ottosen.
Menneskerettigheter Før man går i gang med selve presentasjonen som er forløperen til IGP (individ-gruppe-plenum) arbeidet der elevene selv skal lage rettigheter.
Antikkens filosofer 8. trinn
ODD GUNNAR SKAGESTAD ÅRETS HENDELSER I RUSSLANDS UTENRIKSPOLITIKK Skedsmokorset Rotaryklubb 25. januar
- presentere nokre viktige filosofar og diskutere deira idear.
Menneskeretter og demokrati som skolefag.
Etikk og politikk Filosofiske og praktiske tanker om
Klimapraten 2019 Presentere deg selv og klimapraten2019.
Utskrift av presentasjonen:

Menneskerettighetene - et verdig liv for alle Krle Torsdag 07.09.17

- Et verdig liv for alle Påstand: Menneskerettighetene er grunnleggende universelle rettigheter. DISKUSJON: Hvordan kan vi begrunne en ide om universelle menneskerettigheter? Hva gjør menneskerettighetene universelle? Hva menes med grunnleggende?

Er menneskerettighetene universelle? «Gyldigheten av en påstand må vurderes uavhengig av hvem som kommer med påstanden» Det betyr at… Menneskerettighetene kan ha universell gyldighet selv om de har opprinnelse i vestlig historie og tenkemåte. Fordi… For et menneske i Kina, Indonesia eller Iran, - er det like vondt å bli banket opp for sine meninger, som det er for noen i Norge, Frankrike eller Spania.

Er menneskerettighetene universelle? I dag kjemper mennesker over hele verden for sine menneskerettigheter. FNs Verdenserklæring ble satt sammen av representanter fra hele verden. Et enkelt menneskes ønske om å bli behandlet med respekt, og å få et verdig liv, varierer lite fra den ene kulturen til den andre.

Er menneskerettighetene universelle? Det er ikke gitt begrunnelser for rettighetene. Menneskerettighetene er basert på en filosofisk tanke om naturrett. Behov som gjelder uavhengig av tid, sted, landegrenser, og politikk. Dette gjør at uavhengig av religiøs eller etnisk bakgrunn, kan mennesker bli enige om og begrunne menneskerettighetene på sin måte.

Grunnleggende menneskerettigheter Universelle rettigheter basert på en ide om naturrett. Naturrett En teori som gir mennesker grunnleggende rettigheter på grunn av mennesker sin natur og naturens orden. B C A ABC