Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Klimapraten 2019 Presentere deg selv og klimapraten2019.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Klimapraten 2019 Presentere deg selv og klimapraten2019."— Utskrift av presentasjonen:

1 Klimapraten 2019 Presentere deg selv og klimapraten2019

2 Hvorfor ta Klimapraten?
Vi har løsninger som politikerene må høre. Bli med å fortelle dem hva DU vil at de skal gjøre for å redde klimaet! Verden skal bekjempe klimaendringene. Alle må bidra, men hvordan? I denne samtalen skal vi finne ut hva vi skal kreve at norge gjør for å bidra. Vi skal sammen se på problemene og finne løsningene.

3 MÅL FOR DAGEN: LAGE EN KlimapakT
Regjeringen og Stortinget er valgt for å representere det norske folk. Derfor må de høre på barn og unge! Dersom Norge følger disse kravene: … vil vi gjøre dette: Hilsen norges barn og unge Målet for samtalen er å stake ut veien videre

4 3 og 3 Hvorfor bryr du deg om klima? Hva synes du er urettferdig?
Hva kan du gjøre med det? I grupper på tre skal vi dele våre tanker rundt desse spm. Etter to min skal et par av gruppene dele hva de kom fram til.

5 Hvor er vi? Hirstorer og bilder som representerer situasjonen i dag - Menneske, natur, klimastatestikk. (ulike nivå, personlig)

6 Beskriv verden i dag 3 & 3 Norske utslipp har økt med 4% siden Resten av Europa slipper ut mindre, men ‘ekporterer’ sine utslipp til andre land ved at for eksempel Kina produserer mye av det som forbrukes i andre land.

7 Klimagassutslipp fra menneskers forbruk øker.
De siste fire åra er de varmeste som noensinne har blitt målt, og temperaturen har økt med 1 grad Klimagassutslipp fra menneskers forbruk øker. Klimaendringene er her allerede. Verden har samlet sagt at den globale temperaturen ikke skal øke mer enn 1.5 grader fra 1990-nivå. Nesten alle verdens land har blitt enige om å kutte utslipp. Alle skal bidra så mye de kan. Men de ferreste gjør noe... Norske utslipp har økt med 4% siden Resten av Europa slipper ut mindre, men ‘ekporterer’ sine utslipp til andre land ved at for eksempel Kina produserer mye av det som forbrukes i andre land.

8 Hvor skal vi? Til en bærekraftig og rettferdig verden
Vi ønsker oss en bærekraftig og rettferdig framtid, og har derfor et ønske om å holde oppvarmingen til 1,5 grader. I denne framtiden har alle som er drevet på flukt rettigheter og beskyttelse. Hvordan komme oss dit? Hvorfor er det ikke sikkert at vi kommer dit KLIMARETTFERDIGHET Hva betyr dette?

9 Hvordan ser en rettferdig og bærekraftig verden ut?
3 & 3 Norske utslipp har økt med 4% siden Resten av Europa slipper ut mindre, men ‘ekporterer’ sine utslipp til andre land ved at for eksempel Kina produserer mye av det som forbrukes i andre land.

10 Hva mener du at vi må gjøre?
VERDEN Norge DU og Jeg Diskusjon om hva som må gjøres for at vi skal komme oss dit vi vil; i 3 poster (moderert av 3 personer) eller gjennom 3 spm i små grupper. Postene er: Verden - Hva kan vi og Norge gjøre i verden for at klimaendringene ikke rammer folk og jorda så hardt nå og i framtiden. Skal vi hjelpe folk og andre land? Skal vi si ifra at andre må bidra? Norge - Hva må Norge gjøre for at vi skal nå målet om en bærekraftig og rettferdig verden? Skal Norge kutte utslipp, gjennom å la olja ligge? Bygge tog linjer gjennom hele landet slik at vi slipper å fly og kjøre bil? Du og jeg - Hva kan vi gjøre for klimaet. Når vi krever noe av Norge og resten av verden kan vi love at vi også skal bidra! Slik arbeider vi sammen, og om vi holder det vi lover, MÅ jo politikerene også klare det!

11 Hvordan kan vi nå en bærekraftig verden?
Norge Du og jeg Hva trengs for å nå 1,5 målet. Legge grunnlaget for diskusjon.

12 Hvordan kan vi nå en bærekraftig verden?
1,5 grader Sammarbeid Dele erfaringer og kunnskap TALANOA Norge Ta historisk ansvar Ambisiøs klimapolitikk Kutte utslipp Hjemme og ute Du og jeg Mindre forbruk Omstilling Krev klimarettferdighet! Hva trengs for å nå 1,5 målet. Legge grunnlaget for diskusjon.

13 Klimapakten Regjeringen og Stortinget er valgt for å representere det norske folk. Derfor må de høre på barn og unge! Dersom Norge følger disse kravene: … vil vi gjøre dette: Hilsen MILK-kurs i Trondheim

14 AnsvarsPÅskrivelse - kampanje fra KFUK-KFUM Global (+ Kirkens Nødhjelp og Changemaker)
Alle vet hva klimendringene er. At de er her nå, og at de ødelegger jorda vår. Men de ferreste gjør noe med det. Norge må ta ansvar. Norge har sluppet ut masse CO2 gjennom historia, og i dag øker norske utslipp. Olja som vi har blitt rike på, ødelegger klimaet. Og Norge gjør i dag for lite for å stoppe det, og hjelpe de som blir rammet.

15

16 Klimapraten 2018


Laste ned ppt "Klimapraten 2019 Presentere deg selv og klimapraten2019."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google