Informasjon om Avansert hjemmesykehus for barn

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Delprosjekt 3 Dobbeltdiagnoser.
Advertisements

Bedre tilbud i psykiatrien Ny samhandling Rapport fra fire dialogkonferanser Psykisk helsevern for voksne Stjørdal 13. mai 2009.
kommunelege og praksiskonsulent Anne Karin Forshei.
Pasienter med alvorlig kreftsykdom – gode samhandlingserfaringer!
TIDLIG HJEM Borte bra hjemme best.
Individuell plan: ”Gjør det så enkelt som mulig”
Line Hurup Thomsen, PKO sykepleier Stavanger universitetssykehus
Gynekologisk kreft: Livskvalitet og senvirkninger etter behandling
Selvdialysesenteret Sykepleier Elisabeth S. Hoel
”Åpen innleggelse” – Konsekvenser og utfordringer for samarbeid
Oslo universitetssykehus består av de tidligere helseforetakene Aker universitetssykehus, Rikshospitalet (inkl. Radiumhospitalet)
- mulighetenes senter -
Lister ergoterapeut Lister brukerutvalg
REHABILITERING Ved Helsehuset Sarpsborg
Oslo universitetssykehus Praksiskonsulentordningen
Tilbud til mennesker med Huntington sykdom i Norge
Ambulerende team sykehjem/ÅPEN OMSORG
Fagseminar om samhandling 9. og 10. juni 2010 i Alta.
Hvilke pasienter egner seg for kommunale akutte døgnopphold?
Å flytte sykehuset hjem - Avansert hjemmesykehus for barn
Lovgrunnlaget for helsetjenestene
Lov om spesialisthelsetjenesten m.m.
Hvordan overleve i grenseland mellom økonomi og fag.
”Jeg har ikke gjort leksene mine-min mor fikk kreft i går” Hvem ser og hvem tar ansvar når barn blir pårørende? Randi Værholm, spesialrådgiver i Kreftforeningen.
DEMENSFYRTÅRN LOFOTEN Berit Mosseng Sjølie Prosjektleder
LIVERPOOL CARE PATHWAY (LCP)
Sunnaas sykehus HF – en vei videre - også for pasientens pårørende
Spesialisthelsetjenesten som premissleverandør for helsetjenester i kommunehelsetjenesten Distriktsmedisinske sentra og kommunale fyrtårn – arenaer for.
Arbeid i akutt team, bl.a. håndtering av rus
Avdeling for øyeblikkelig hjelp, Jæren
Kommunal oppgaveglidning – hva betyr det i praksis?
Etablering av øyeblikkelig hjelp døgntilbud i Fosnes kommune Med fokus på et helhetlig pasientforløp og kompetansebygging Gardermoen 4 juni-14 Anne Johanne.
Veiledningsplikten til spesialisthelsetjenesten
Alf Johnsen Kommuneoverlege i Askim
Hukommelsesteamets arbeid i Haugesund Kommune
Oslo universitetssykehus består av de tidligere helseforetakene Aker universitetssykehus, Rikshospitalet (inkl. Radiumhospitalet)
Ungdomsrådet Av ungdom, for ungdom CP konferanse 30 jan 2015.
Virtuell avdeling et nødvendig bindeledd i oppfølging av den utskrevne multisyke eldre pasienten?
Oslo universitetssykehus består av de tidligere helseforetakene Aker universitetssykehus, Rikshospitalet (inkl. Radiumhospitalet)
Oslo universitetssykehus består av de tidligere helseforetakene Aker universitetssykehus, Rikshospitalet (inkl. Radiumhospitalet)
Palliativ enhet UNN Harstad Samhandling i praksis
Samhandling Ambulerende team - Åpen omsorg Holmen
Kommunehelsereformen - lokale/regionale utfordringer
Fylkesmøte NSF Sarpsborg Virtuell avdeling: Visjon: Flere gode år i eget hjem med høy kvalitet på kommunale helsetjenester.
Vakt- og reservelisten for representanter
Hvordan unngå strid mellom kommune og helseforetak? Betyr det noe for pasientene og samfunnsøkonomien hvem som står ansvarlig? Rikard Nygård Overlege BUP.
Samhandlingsreformen Fagforbundet - sykehusnettverket Inger Mette Nilstad 6. mars 2009.
Fysioterapitjenesten Asker kommune Kommunalt råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne –
Samfunnskunnskap Emne 4: Helse. Hva er god helse? Jeg er frisk Jer er ikke syk Fysisk eller psykisk Jeg har det bra Jeg trives Jeg sover godt Jeg spiser.
Oslo universitetssykehus er lokalsykehus for deler av Oslos befolkning, regionssykehus for innbyggere i Helse Sør-Øst og.
Pasientreiser Avdeling samhandling og helsefremmende Camilla Lykken / Pasientreiser er ofte.
ALS pasienten - en utfordrende pasient? En alvorlig sykdom med symptomer som arter seg forskjellig etter hvilket område som er affisert Ulike aldersgrupper,
Årsrapporter pasient- og brukerombudene RBU-møte 19. mai 2014 Oddrun Nasvik.
SPF, lokale og regionale, som ledd i overordnet strategi for pasientbehandling og kvalitet i HMN Kl 09:00 – 09:45 Fagdirektør K.Å. Salvesen.
LANDSOMFATTENDE TILSYN 2015 TILSYN MED KOMMUNENS HELSE- OG OMSORGSTJENESTER TIL MENNESKER MED UTVIKLINGSHEMMING.
Barnog ungdom som pårørende, 2009 Barn som pårørende Spesialrådgiver/ spesialsykepleier Randi Værholm Kreftforeningen Barnog ungdom som pårørende, 2009.
Team Lindrende Behandling
Palliativ behandling -Fastlegens rolle og tanker om god samhandling
Invitasjon til Helt sjef!
Hydrocephaluspoliklinikken
Jeg føler meg bedre fordi jeg vet at jeg er ikke den eneste!
Samhandling – internt og mellom nivåene – er det pasientforløp vi i hovedsak bør ha fokus på ? Samfunnsmedisinsk kurs G.
Anita, 48 år. Steinkjer (Sykehuset Levanger)
Helsetjenesten i Norge og Nord-Trøndelag Førsteårsstudenter sykepleiefaget Nord universitet, Namsos 5. oktober 2017.
Workshop Helseberedskap og akuttmedisinsk kjede
Invitasjon til Helt sjef!
NSF-FSR lederseminar
Informasjonsdag for deg som har kransåresykdom
Frivillige til de som er alvorlig syke og deres pårørende
Styremøte 20. juni 2018.
Utskrift av presentasjonen:

Informasjon om Avansert hjemmesykehus for barn Trygg behandling Trygge omgivelser Trygge barn Avansert hjemmesykehus skal gi trygg behandling og god pleie der pasienten bor, i nært samarbeid med familie og kommune. Hvorfor hjemmesykehus? Barn og familier har det som regel best hjemme. Barnet tilfriskner raskere Hverdagen opprettholdes i større grad. Kvaliteten på helsetjenestene er like gode som på sykehus. Informasjon om Avansert hjemmesykehus for barn Pasient Avansert hjemmesykehus for barn Barne- og ungdomsklinikken Ansvarlig sykepleier: 90296131 Mail: (R) Kundemail Avansert hjemmesykehus for barn Åpningstider: alle dager kl.07.30-22.30 Nødssituasjon ring 113 Evt undertekst Avdeling for barn og ungdom

Avansert hjemmesykehus for barn Tilbud: Åpent alle dager fra kl.07.30-22.30. Ved behov for kontakt på natt, ring sengeposten (se kontakt informasjon under) Avtalt tidspunkt er +/- ca en halv time ved endringer utover dette, ringer vi Barnet har åpen retur til sykehuset dersom barnets tilstand tilsier det eller foreldrene trenger mer støtte Dette ønsker vi av dere: Navn på ringeklokken. Alltid telefonen på slik at vi kan nå dere. Vi setter av og til igjen utstyr hjemme. Det er bare til bruk for AHS` ansatte. Vi må ha parkerings muligheter i rimelig nærhet. Samarbeid og samhandling AHS samarbeider med barnets lege på sykehuset. Vi samarbeider med fysioterapeuter, ernæringsfysiologer, BUPH, palliativt team og avdelingene inne på sykehuset. Vi samarbeider med kommunen/bydelen. Det sikrer kvalitet og kontinuitet og skaper en bedre overgang mellom sykehus og primærhelsetjenesten. Er dette av interesse? Hvis du som forelder er interessert i tilbud om hjemmesykehus, kontakter du sykepleier eller lege på avdelingen der barnet ditt er innlagt. I samarbeid med dere og legen vurderer vi om dette kan være en aktuell løsning for deres barn. Det er frivillig å være pasient i AHS, og er et alternativ til fortsatt opphold på sykehus. Avansert hjemmesykehus er et tilbud til barn og ungdom tilhørende AHUS` opptaksområde med behov for behandling og pleie fra spesialisthelsetjenesten, men uten behov for hyppig overvåkning, behandling eller pleie og der andre forhold er slik at pasienten kan være hjemme. Hvem er vi: Vi er 6 sykepleiere og en lege fra Avdeling barn og ungdom (ABU) med lang erfaring innenfor barnemedisin. Vi er bemannet med to sykepleiere på dagtid, og en på kveld og helg. Vi vurderer hva vi kan tilby, ut fra barnets behov, geografiske forhold og kapasitet. Pasienter: Hjemmesykehuset er åpent for alle pasientgrupper uavhengig av diagnose og alder så fremt bestemte kriterier er tilfredsstilt. Aktuelle pasienter i AHS kan være: Barn med kreft og blodsykdommer Infeksjonspasienter Nyoppdaget diabetes i stabil fase Kronisk syke Palliative pasienter Oppgaver som kan utføres: Observasjon og vurdering Veiledning og opplæring Administrering av intravenøse medikamenter TPN Blodprøvetaking Vektkontroll Nedleggelse av sonde Kriterier for overflytting: Absolutte kriterier: Medisinsk forsvarlig Frivillighet Sosiale forhold Relative kriterier: Kapasitet Geografi Hyppighet av tilsyn/ behandling Kontakt informasjon Avansert hjemmesykehus for barn, ABU. Vi har kontor på Tun B i BS03. Ansvarshavende sykepleier (07.30-22.30) : 90296131 Natt ring BS04 67964367 eller BS03 67964357 NØDSITUASJON RING 113 Seksjon for logopedi Medisinsk klinikk

Akershus universitetssykehus: På vei mot et ungdomsvennlig sykehus 3 Kjersti Sirevåg, prosjektleder

Sikre gode overganger mellom BUK og voksenavd Sikre reell bruker-medvirkning Utvikle tilbud og lokaliteter til ungdom

Sikre gode overganger

Sikre brukermedvirkning Ungdomsrådet representerer brukergruppen ungdom 12-25 år på foretaksnivå, og skal være et rådgivende organ og en høringsinstans for sykehuset i arbeidet med å utvikle og opprettholde gode helsetjenester for ungdom. Sikre brukermedvirkning

www.ungdomsmedisin.no

Statens barnehus Moss Åpner 1. november 2016 Politi distrikt Øst: -Romerike, Follo, Østfold Samarbeid Ahus og Sykehuset Østfold Fra 2017: barnelege og spesialsykepleier hver dag i uken