Hvorfor iPad i grunnskoleopplæringen?

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ny ordlyd på rapportene i avdelingen og nye rutiner for registrering av skyteaktiviteter For nye brukere: Du må først være registrert med en e-postadresse.
Advertisements

Nedlasting av apper på Apple
Dette er en PowerPoint-presentasjon
HVA ER ?.
Hva sier de offentlige styringsdokumentene?
Hvordan lager du en konto (blir en Facebookbruker) ?
YouTube Amerikansk nettside Gratis Video og musikk
Bruke blits Vi trenger blits når det er for lite lys. Med blits inne: Når du tar bilder inne, er det ofte lurt å bruke blits. Når det er mørkt i rommet,
Logg inn med ditt brukernavn og passord. Glemt passord?
Registrering 1.åpne din Galaxy. 2.trykk på Programmer som du finner oppe til høyre på skjermen. 3.trykk på ikonet Samsung App. 4.når du kommer inn på siden.
BraWeb Bestilling.
Kontoinnstillinger Slik kommer du til «Kontoinnstillinger»:
EVurdering Et webbasert system for elektronisk vurdering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av elektronisk system for vurdering av forskningssøknader.
Kontoinnstillinger Slik kommer du til «Kontoinnstillinger»:
Hvordan melde seg på skyteaktiviteter 1.For å kunne melde deg på skyteaktiviteter må du være godkjent av avdelingen som aktiv skytter. Før dette må du.
Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: Logg inn på Facebook.
Bruke Gmail 3a Gmail er et e-postprogram.
Larvik Og Omegn MS Foreningen sin PC opplæring høsten 2005 Dette undervisningsmaterielle er laget av Ole Andreas Hvatum oktober 2005.
Enkel brukerhåndbok for NFUs redaktører Versjon 1, 3. februar 2013.
Last ned apper fra Google Play (Android) Åpne Internett på din enhet og søk deg inn på siden trykk på Play, som du finner på menylinjen.
Opprette Gmail-konto Lærer/ledsager 3i Opprette Gmail-konto
Blikk på ikt •Handler om data •Design og layout •Programvare •Handler om utstyr •Handler om nye ting og gagets •Handler om folk •Vanlige.
Kontakter i Gmail •De første e-postadresser som elevene skal bruke på kurset, bør legges inn i kontaktlisten i Gmail før kurset starter. •Da slipper eleven.
Foresattepålogging Du velger Foresatte Foreldremøte Adresse:
Kunnskapsløftet og sammensatte tekster
Hva er Fronter.
Opplæring: Telefoni Endre PIN-kode DatoVersjonForfatterGodkjent avEndringer utført André S. MathiesenTore Jo NilsenOpprettet Ivar.
Opplæring: Telefoni Endre PIN-kode DatoVersjonForfatterGodkjent avEndringer utført André S. MathiesenTore Jo NilsenOpprettet.
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet august Verktøyene Disse verktøyene blir brukt på ditt studium Epost Studentweb Its learning.
FANFICTION – KREATIV FRISKRIVING
? Hva er.
HVORDAN SLETTER DU DIN FACEBOOKKONTO ?
Hva er ?. Facebook er et av de mest kjente sosiale medier eller nettsamfunn. Det er en gruppe mennesker som ved hjelp av data (internett) kommuniserer.
Bruk av iPad. Bruk av berøringsskjerm Det anbefales å bruke fingrene eller en digital penn, IKKE bruk skarpe gjenstander da det kan ødelegge skjermen.
Teknologisk påvirkning av barns oppvekst
STRATEGIPLAN LILLEHAMMER-SKOLENE
Hvordan kan foreldre bruke de vangligste funksjonene i Itslearning.com
Hvordan bli medlem av vår WIKI En bruksanvisning.
Opplæring: Telefoni Endre PIN-kode DatoVersjonForfatterGodkjent avEndringer utført André S. MathiesenTore Jo NilsenOpprettet.
Funksjoner og Innstillinger i
Velkommen til et nytt skoleår!
123 Data - Førstehjelp Krokelvdalen Skole. Hva skal vi lære Slå på/av datamaskinen Hva som må til for å komme på internett Hvilke typer kommunikasjonsformer.
Huawei B593 Brukerveiledning
Sørum kommune Prosjekt økt lærertetthet over 4 år
Hurtigreferanse for © 2012 Microsoft Corporation. Med enerett. Lync Web App Bli med i et Lync-møte med PC-lyd Hvis du ikke har Lync 2013, kan du bli med.
Pålogging til Intrum Web uten java
Godt språk gjør lesing lettere. Bli kjent med bokstavene. Å lese og forstå det vi leser. Å skrive seg til lesing. Leksearbeid.
Grunnskole for voksne. Opplæringsloven Alle som har behov for opplæring i grunnskolefag, kan få slik opplæring gratis i sin kommune Det er mulig å få.
Med nettbank har du full kontroll! Nettbankkurs. Kundene våre sørger for en digital revolusjon dnb.no Facebook 12 mill på dnb.no pr månedChat – raskest.
Registrering av testresultater Trinnene i prosessen Logg deg inn på Admin-sidene Opprett en ny test Legg til testresultater Registrer.
iPad i grunnskoleopplæringen Lillehammer kommune.
Lær å opprette den elektroniske ID-en MinID. Hva er MinID? MinID er en personlig elektronisk legitimasjon Elektronisk ID = e-ID.
Registrering i Digipost steg for steg. Kort om Digipost  Digipost ble lansert i2011  Digipost er utviklet av Posten Norge som et sikkert digitalt alternativ.
Foreldre og skole - Forventninger -. Mål for skole/ hjem samarbeid Samarbeid skole/hjem skal bidra til størst mulig læringsutbytte for alle våre elever.
Ungdomstrinn i utvikling Om den nasjonale satsingen og arbeidet ved vår skole.
Hvordan skrive ut og hente utskrifter med kortløsning
Lær å opprette den elektroniske ID-en MinID
Velg digital postkasse på Norge.no
iPad i grunnskoleopplæringen
Fag / tema Digital kompetanse som støtte og verktøy i ulike fag på ulike trinn Trinn 3.trinn og oppover Elever skal få trening i å se mulighetene ved å.
Brukerhåndbok versj. 1, 3. februar 2013
«Bare bok gjør ingen klok»
Opplæring SAP Portalen
Velkommen til foreldremøte
Klubbkvelden 10. september 2018
Gå til – Klikk på «lag konto».
Osloskolen lanserer Skolemelding
Enkel brukerveiledning
1. Case fra politiet 2. Gjennomgang av app 3. Elevarbeid 4
Enkel brukerveiledning
Utskrift av presentasjonen:

Hvorfor iPad i grunnskoleopplæringen? Fra foreldreinformasjon om iPad i Lillehammerskolen; Det er vedtatt at skolene i Lillehammer skal ta i bruk nettbrett som pedagogisk verktøy i undervisningen. Digitale ferdigheter er en viktig forutsetning for videre læring og for aktiv deltakelse i et arbeidsliv og samfunn i stadig endring. Den digitale utviklingen har endret mange av premissene for lesing, skriving, regning og muntlige uttrykksformer. Derfor er digitale ferdigheter en naturlig del av grunnlaget for læringsarbeid både i og på tvers av faglige emner. Dette gir muligheter for nye læringsstrategier, men stiller også økte krav til dømmekraft. Grunnskolen sitt oppdrag går ut på å forberede elevene til å mestre samfunnet. Målet med at Lillehammer-skolen tar i bruk iPad i undervisningen, er å øke elevenes motivasjon og mestring, samt å bedre elevenes kompetanse i de grunnleggende ferdighetene. Hver elev vil få en egen iPad til bruk i opplæringen. Den skal fungere som skrivebok og lesebok på samme måte som de andre bøkene til elevene, og kan tas med hjem. Mange kommuner i Norge har gjennom flere år brukt iPad i opplæringen og de opplever økt læring i tillegg til at elevene har bedre motivasjon for læringsarbeidet. Gjennom et pilotprosjekt har vi gjort oss mange av de samme erfaringene selv. Nå håper og tror jeg at vi kan oppnå det samme i resten av Lillehammerskolen. Med vennlig hilsen Skolesjefen www.lillehammer.kommune.no

Hvordan sette opp en iPad? Som lærer i en «iPad»-klasse, disponerer du fritt en iPad og tilhørende tastatur. iPaden må settes opp av deg: Følg oppskriften på «Førstegangsoppsett for iPad (for lærer)» Når denne er ferdig, er iPad´en satt opp og den er meldt inn i kommunens iPadadministrasjonssystem den har fått mailoppsett slik at du kan bruke jobb e-posten din på iPaden den vil motta app´ene fra standardpakken (og som du vil få opplæring i) www.lillehammer.kommune.no

Hvordan sette opp en iPad? For å koble opp iPaden til kommunens trådløse nettverk: På iPaden: Velg Innstillinger > Wi-Fi og klikk på «Ikomm-BYOD-Internett» Skriv inn Brukernavn: «ditt brukernavn»@offsam.no Passord: «ditt passord» Med «ditt brukernavn» og «ditt passord», menes det brukernavnet og passordet du bruker for å logge deg på PC og Feide. I vinduet om «Sertifikat», godkjenner du «KOMIT-ONP-W001.komit.no» Bekreft at iPaden får nettverkstilknytning/-vifte: Du vil få spørsmål om å logge inn eller opprette en AppleID www.lillehammer.kommune.no

AppleID AppleID´en knytter deg som bruker til Appleenheter og hvordan disse deler informasjon (gjennom iCloud) AppleID er personlig (ikke mulig å masseopprette AppleID´er) og brukes for å kjøpe app´er. (Selv om app´en er gratis, defineres det fortsatt som et kjøp.) Hver lærer trenger en AppleID! Det er en klar fordel om elevene også har. www.lillehammer.kommune.no

Hvordan opprette en AppleID? Har du allerede en AppleID, trenger du ikke opprette en ny. En AppleID kan du opprette på ulike måter: Følg instruksjonene på skjermen når iPad´en spør om AppleID, Innstillinger>iTunes og App Store eller iCloud, eller appleid.apple.com AppleID må registreres med en e-postadrssse og du må bruke en e-postadresse som ikke er brukt på en AppleID tidligere (til en annen AppleID). Bruk gjerne jobb e-postadresse din. Passordet til AppleID må være minst 8 tegn langt, bestå av minst ett tall samt én stor og én liten bokstav Du må opprette svar på 3 sikkerhetsspørsmål AppleID´en må bekreftes ved å klikke på en link i en tilsendt e-post www.lillehammer.kommune.no

iPad og tastatur Sammen med iPaden følger det et tastatur (merke Logitech) som du kan bruke hvis du ønsker. Tastaturet beskytter også iPaden. Å koble sammen iPad og tastatur, er dessverre ikke intuitivt: Plasser iPaden i tastaturet og sette den i oppreist posisjon Gå inn i Innstillinger > Bluetooth og klikk på «Slim Folio», «Canvas» eller «Type+[..]» På skjermen dukker det opp en boks som forteller at du skal skrive inn en tallkombinasjon. Skriv denne kombinasjonen på tastaturet og trykk Enter-knappen. Hvis koden er riktig, vil det stå «Tilkoblet» i Bluetooth- menyen, og den lille lampen på tastaturet slutter å lyse. www.lillehammer.kommune.no

AppleTV AppleTV er ikke en TV, men en boks vi kobler til en TV eller en projektor Hvert klasserom blir utstyr med en AppleTV AppleTV er koblet til ett av skolens trådløse nettverk Kan vise NRK nettTV og andre nettTV-kanaler samt filmer Kan vise skjermbilde til enhver iPad på skolen www.lillehammer.kommune.no

Informasjon: Facebook, blogg Du kan finne mye informasjon og nyheter vedrørende iPad og Lillehammerskolen på; Facebookgruppen iPad i Lillehammerskolen Bloggen ipadilillehammerskolen.wordpress.org Lykke til med iPad i din undervisning! www.lillehammer.kommune.no