Prosjektleder Ann Evy Duun

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Framtidens kommune – kriterier for politisk oppslutning KS FoU NIBR 2013.
Advertisements

Intro til INTRO Andreas Wefring Charlotte Engelmark
Forventninger og videre arbeid…...
Nordlandsløftet Forum Nordlandsløftet 7. – 8. november, Skagen Hotel
Innfall (svinkler) og sammenhenger Lokal kultur administrasjon – finnes den? Kultur aktiviteter – hva er det? Kultur og ………… – bindestreksatsinger.
Universell Utforming – regional samling Gruppeoppgaver.
KULTURUTREDNINGEN 2014 – GJENNOMGANG AV HOVEDMOMENTER
SYNSPUNKTER FRA KS. ADMK KS’ utgangspunkt i hjemfallsaken Den kommunale og fylkeskommunale vannkraftproduksjonen er bygget ut og betalt av kommunene,
Line Richardsen Fagleder KS Forskning, Innovasjon og Digitalisering
Værnesregionen(VR) Stjørdal, Malvik, Selbu, Frosta, Meråker, Tydal
Prosjektet ”samhandling mellom kommunene i Sør-Trøndelag” Styringsgruppens konklusjoner og anbefalinger Orientering på KS høstkonferanse Røros, 5. november.
1 Statssekretær Dag-Henrik Sandbakken Hamar, 5. desember 2005 Framtidas regioner og kommuner - regjeringas målsettinger, forsøk og erfaringer så langt.
Planstrategi som nytt verktøy
Kystprogram Hemne – Frøya – Hitra – Ørland – Bjugn – Rissa – Åfjord – Roan Glitrende kystperler på en snor Prosjektplan for perioden november 07 - juni.
1 Dag Henrik Sandbakken statssekretær, 12 K strategiseminar, Langesund 2006 Nye regioner, kommunenes muligheter?
Nettverk for karriereveiledning Rektormøte, Jægtvolden og nettverksmøte Lisbeth Pedersen.
Gruppeoppgave Uu-pilotfylkeordningen fra 2009 Oppgave 1: Uu-pilotfylkeordningen 1.Gi innspill til forventninger, kriterier, mv. for et uu-pilotfylke.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling. Presentasjon 2008 Bakgrunn Livskraftige kommuner –Samarbeidsavtale KS og Regjeringen ved Miljøverndepartementet.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Er det behov for et regionalt senter for inkludering og mangfold i Møre og Romsdal?
Opplæring for pasienter og pårørende Samlet oversikt over tilbud.
Organisering av elektronisk samhandling – hvordan få det til ? Svein Erik Wilthil, KS.
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Foto: Jo Michael Nasjonalt program for leverandørutvikling Leverandørutvikling – regional satsing i Sogn og Fjordane.
Presentasjon Regionplan Agder Regionplanens hovedmål Utvikle en sterk og samlet landsdel som er attraktiv for bosetting og næringsutvikling både.
Hvordan kan skolene og DKS samarbeide for å løfte fram kunstfagene v/ Kirsti Saxi.
Bærekraftig utvikling Kommunal- og regionalminister Erna Solberg.
Å lede i det skapende spenningsfeltet - KS’ policy for god ledelse
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
SKOLETINGET Olav Ulleren, administrerende direktør Kunnskap for kommende generasjoner.
Regionplan Agder 2020 Utkast til strategisk notat Kultur: Opplevelser for livet
HELHETLIG OPPLÆRINGSLØP- bedre gjennomføring i videregående skole
Partnerskap og styring Kommunens behov for ledelse, styring og oppfølging i NAV-modellen Rådmann Hans-Petter Christensen KS 11. mai 2011.
Kulturlov Norsk kulturforum 21. April Norsk Kulturforum - NOKU Synliggjør kulturområdet. Representerer hele kulturfeltet. Har innflytelse på kulturpolitikk.
1 Odd Godal Seniorrådgiver Norske kommuner og fylkeskommuner som internasjonale aktører – har det noen betydning.
Kommunereform - hva skjer?
Framtidas kompetanse Problemstillinger. 1 Utfordringer og muligheter Hva kjennetegner framtidas samfunns- og arbeidsliv? Hvilke samfunnstrekk legger premisser.
av Rune Thodesen rektor Elihu Kristne Grunnskole
Fra kunnskap til handling og fra handling til kunnskap
Kulturkonferanse april 2016 Den kulturelle skulesekken Nasjonal satsing for profesjonell kunst og kultur til alle skuleborn Samarbeid.
Samarbeid fylkeskommune og kommune Kunst, kultur og helse – Bergen 16.juni 2005.
Kommunereform Telemark: KS’ rolle Jan Erik Innvær, KS BTV.
KS si rolle som medlems- og interesse- organisasjon Arbeider for styrking av lokaldemokratiet og best mulige rammevilkår for kommunene Formidling av fakta-
FOLK Et femårig regionalt kultur- og helseprosjekt hvor kulturelle aktiviteter benyttes som virkemiddel i folkehelsearbeidet ( – ).
Møte i Østlandssamarbeidet Siri Halsan, KS utdanning.
K ommunen som nærings- og samfunnsutvikler Fylkeskommunens rolle Verdiskapingsforum Østfold 21/ Hans L. Clementz, KS.
Nordic screening Norsk nettverk for kulturskolerelatert forskning Åste Selnæs Domaas - fagsjef Norsk kulturskoleråd Norsk kulturskoleråd Kulturprosjekt.
KS 10 råd 10 RÅD FOR ET VELFUNGERENDE OG EFFEKTIVT PLANSYSTEM
Evaluering av TSB fusjonen i Helse Midt-Norge i 2013/2014
Den gode skoleeier I Nes.
På sporet av en lokal frivillighetspolitikk?
Problemstillinger FoU-prosjektet har hatt tre hovedproblemstillinger
Forvaltnings- og regionreformen Trøndelagsrådet 31. januar 2006
Evaluering – veien videre
Enhetsfylke i Møre og Romsdal
«En selvstendig og nyskapende kommunesektor»
KOMPETANSETILGANG I REGIONALE ARBEIDSMARKEDER
Erfaringer fra samarbeid mellom kommuner, region og FoU
Problemstillinger FoU-prosjektet har hatt tre hovedproblemstillinger
Delprosjekt 2 – Rapport – Planprosess
Status for arbeidet med ny kulturmelding - en løypemelding.
Kulturrådet Fagetat underlagt Kulturdepartementet
Regionalt samarbeid/ partnerskap
Innspillskonferanse folkehelsemeldingen
Prosjekt tverrfaglig samarbeid barn/unge i Nordre Land kommune
Fylkesrådsleder Alf Daniel Moen Stiklestadkonferansen 2008
Regional plan for kultur
Arrangementsstrategi Lillehammer-regionen
RSK MIDT-FINNMARK RGO-gaska Finnmárku AOKY-keski Finnmark
Utskrift av presentasjonen:

Prosjektleder Ann Evy Duun Kulturprosjektet Oppspill Felles kultursatsing i KS og norsk kulturskoleråd Prosjektleder Ann Evy Duun E-post: annevy.duun@ks.no Mobil: 990 46 710

Bakgrunn for prosjektet Politisk initiativ i KS og Norsk kulturskoleråd Nord-Trøndelag Samme eier (kommunene) Medlems- og interesseorganisasjoner Jobber faglig og politisk Samhandling styrker kompetansen i KS, Kulturskolerådet og norske kommuner Prosjektet er 2-årig, og har egen styringsgruppe.

Prosjektet skal: Bidra til bevisstgjøring av kultur som interessepolitisk område i KS, regionalt og nasjonalt Kartlegge og avklare hvilke kulturområder det er naturlig at KS og kulturskolerådet skal bygge kapasitet på, hver for seg og sammen. Identifisere og initiere aktuelle FoU-prosjekter innenfor kulturområdet Bidra i implementering av ny rammeplan for kulturskolene

Effektmål kommunalt og fylkeskommunalt eierskap innen kulturfeltet er tydeliggjort. kulturlivet i kommuner og fylkeskommuner er en tydelig premissleverandør på arenaer hvor nasjonal kulturpolitikk utvikles. kommunenes og fylkeskommunenes behov på kulturområdet er tydeliggjort i KS og Kulturskolerådet sitt interessepolitiske arbeid. kulturfagenes egenart er satt på dagsorden i utviklingen av kommunenes og fylkeskommunenes helhetlige tjenesteproduksjon

Resultatmål A) Identifisere kommunale og fylkeskommunale arbeidsområder på kulturfeltet der det er aktuelt for KS og Kulturskolerådet å utvikle interessepolitikk. Aktuelle tiltak: Utvikle en kulturpolitisk plattform i KS Utvikle dialogverktøy og legge til rette for dialogarenaer politisk og administrativt. Lede og delta i prosesser sammen med både interne og eksterne aktører innen kulturområdet med fokus på nye strukturer (kommune- og regionreform); hvordan ivareta og videreutvikle kulturperspektivet i de nye strukturene. Løfte fram gode eksempler (kommunale og fylkeskommunale) på kultursatsing; kommuner/fylkeskommuner som bruker handlingsrommet Etablere og vedlikeholde kontakt med Kulturdepartementet med utgangspunkt i kartlegging av kulturarenaer. Etablere og vedlikeholde kontakt med Kulturtanken

Resultatmål forts (2) B) Tydeliggjøre de ulike aktørers muligheter og roller i et helhetlig oppvekstmiljø. Aktuelle tiltak: Bidra til å utvikle helhetlig eierstrategi for barnehage, grunnskole og kulturskole i KS. Delta i videreutvikling av KS’ skoleeierprogram; ABSOLUTT Bidra til å utvikle modeller for helhetlig lokalt arbeid med utgangspunkt i lokale kulturarenaer for barn og unge Med utgangspunkt i pilot i Nord-Trøndelag, utvikle modeller for helhetlig lokalt arbeid med DKS - UKM – Kulturskole. Videreutvikle samarbeidet mellom NOKU, Norsk kulturskoleråd, Norsk bibliotekforening og KS på regionalt nivå i samarbeid med regionale myndigheter i Trøndelag.

Resultatmål forts (3) C) Legge til rette for en kunnskapsbasert utvikling på kulturområdet. Aktuelle tiltak: Initiere og følge opp aktuelle FoU-prosjekt Delta i utviklingen av kompetanse for ledere i kultursektoren, blant annet gjennom Lederkonferansen

Resultatmål forts (4) D) Sette kulturskolene som lokale og nasjonale kompetansemiljø på dagsorden. Aktuelle tiltak: Delta i implementering av ny rammeplan for kulturskolene i Norge gjennom veilederkorps Jobbe aktivt opp mot aktuelle aktører for å drøfte og eventuelt avklare mulighetene for en tettere integrering av kulturskolens undervisning i ordinær skoletid

Framdriftsplan D) Sette kulturskolene som lokale og nasjonale kompetansemiljø på dagsorden. Aktuelle tiltak: Delta i implementering av ny rammeplan for kulturskolene i Norge gjennom veilederkorps Jobbe aktivt opp mot aktuelle aktører for å drøfte og eventuelt avklare mulighetene for en tettere integrering av kulturskolens undervisning i ordinær skoletid

Hva skjer nå? Prosjektplan er akkurat nå godkjent hos KS og kulturskolerådet Medlemsdialog 1.3 – 1.9.17 Dialogpakke, bestående av blant annet grunnlagsdokument, presentasjoner, kortnotat/covernotat og metodeforslag Dialogen vil gjennomføres i utvalgte rådmannsutvalg, fylkesstyrer, kulturkonferanser og andre møtesteder/nettverk Samarbeid med NOKU Lederkonferansen 2017 FoU- prosjekt/ diskusjoner om Avslutning juni 2018