Et verktøy for helhetlig styring Har kommunene behov for et verktøy for helhetlig styring? Markedsundersøkelse og utvikling av styringsverktøy.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Behov for forskning og utvikling knyttet til brukerinvolvering i offentlige IT-prosjekter Asbjørn Følstad, SINTEF IKT Oslo, 10. juni, 2004.
Advertisements

Labore Fravær -en oversikt over produktet
Skoledag Finnmark KS tilbud gjennom EffektiviseringsNettverkene Jens-Edvard Grenersen Rådgiver KS Nord-Norge Alta
Mål- og resultatstyring i Hedmark fylkeskommune
Ferdige veiledere høring fra –
Veiledning i gevinstrealisering ved innføring av elektronisk handel
SPØRREUNDERSØKELSER dilemma og utfordringer
As DAL PersonalStøtteSystem Business Intelligence Partner AS Infotool Norge AS Hvilken informasjon trenger virksomheten fra personalavdeling •Faste rapporter.
Hva skal vi gjøre med våre stille avvik? Stille avvik-serien # 3
1 Hvilke krav må stilles til verktøy for helhetlig styring i kommuner? Norsk Rådmannsforum, Oslo Ove Monsen, adm.dir. 2.1Roar StrandMisfornøydMindre.
Kontostreng og annet artig…
Høreapparatformidlingen – hvor står vi Fagnettverksmøte 17. september 2009.
Matematikk muntlig på studieforberedende program
25 kommuner tar grep om egen utbygging Trude Andresen Fagsjef KS EffektiviseringsNettverkene.
ASSS og KOSTRA Disposisjon ASSS prosjektet
Barnehagene – det første og viktigste skritt i oppvekstspolitikken Statssekretær Lisbet Rugtvedt.
Arbeidsglede! En analyse av fenomenet arbeidsglede slik det oppleves av operasjonssykepleiere. etw/sept./2007.
IPLOS –sammenstilling av ferske indikatorer for kommunene og hva betyr disse for egen tjeneste/omsorgstrapp, ressursbruk etc. v/Geir Halstensen, KS.
Regionale seminarer om økonomiske virkemidler i samhandlingsreformen og styringsdata Direktør Gudrun Haabeth Grindaker, KS.
Ungdomstrinn i utvikling
samkommune.no ISK, Levanger kommune og Verdal kommune - Dialogseminar , Røros – Egenevaluering – Ola Stene 1 Innherred samkommune.
Statens senter for arkiv, bibliotek og museum Evaluering av fagbibliotek Torill Redse seniorrådgiver ABM-utvikling.
Innsigelsesinstituttet
Styringsprinsipper Styringssystem
Samarbeidsprosjekt felles tjenester – Gratangen, Lavangen og Salangen kommuner Orientering for Sosial- og barnevernsavdelingene 9. desember 2005 på Huset.
Stolt og unik Liv Overaae KS nfu konferanse 4. november 2008
Standardisering og kvalitetssikring av prosesser i SSB
Resultater etter KBLs opplæring i husleieloven og forvaltningsloven
Askøy kommune v/Miljøvernleder Målfrid Eide
MediaLT fagseminar 21 november IKT og universell utforming – måleindikatorer og status Rudolph Brynn Seniorrådgiver Nasjonalt dokumentasjonssenter.
Ekstern gjennomgang av tjenesteområde 3 Presentasjon av hovedfunn, konklusjoner og anbefalinger 11.juni 2009.
Brukertilfredshet og KOSTRA
Side 1 Situasjonsanalyse 9K Jørund K Nilsen Laholmen 13. mars 2003 Situasjonsanalyse 9K.
1 Kommunal- og regionalminister Erna Solberg Erfaringskonferanse for Effektiviseringsnettverkene november 2004 En effektiv kommunesektor.
Økonomiplaner. Brukergrupper –ulike behov Administrasjonen –For høyt prioritert i mange ØP’er i dag? Politikere –Opptatt av budsjett og nære ting –Et.
Ressursinnsats og resultat av nettverksarbeidet 1.
Masterskolen 2012 : Introduksjon Opplegget for Masterskolen –Opplegget, timeplan med mer Elementene i en masteroppgave –Teori, metode og empiri (data)
Folkehelseprofiler og statistikkbanker
OPPSUMMERING INDUSTRIKOMMUNE-NETTVERKET Pleie og omsorg Samling februar 2009, Porsgrunn John-Are Tharaldsen KS Effektiviseringsnettverk.
Status for nettverksarbeidet ASSS-kommunene - September 2006 Jan Aarak, KS.
Framtidas kompetanse Problemstillinger. 1 Utfordringer og muligheter Hva kjennetegner framtidas samfunns- og arbeidsliv? Hvilke samfunnstrekk legger premisser.
Framtidas kompetanse Problemstillinger. 1 Utfordringer og muligheter Hva kjennetegner framtidas samfunns- og arbeidsliv? Hvilke samfunnstrekk legger premisser.
5 Handlingsplan kort sikt 6 Måling, oppfølging, sikre effekt
Privatskolesamling 26. mai 2010 Gardermoen Mål Enklere rapportering Sikrere data – mer pålitelig statistikk Bruk av data og tilbakeføring til skolene.
Utvikling av kvalitetsindikatorer KS Kort om bakgrunn: For de fleste kommunale sektorer er det få eller ingen gode indikatorer for objektiv.
| Tema for presentasjonen | 1 Arbeid med statistikk i forhold til psykisk helse- og rusarbeid ved Helsedirektoratet.
| Workshop om samhandlingsstatistikk - SSB og Helsedirektoratet | 1 Samhandlingsreform og to nye lover: Behov for ny kunnskap.
Øygarden kommune Driftstilpasningsprosjekt 2013.
1 1 KOSTRA-arbeidsgruppe psykisk helsearbeid og rusarbeid Møte 16. januar 2013 Torild Fløysvik
| 1 Samhandlingsreform og statistikkbehov Arbeidet fremover | Samordningsrådet KOSTRA.
KOSTRA arbeidsgruppene Gjennomgang av eksisterende data/nøkkeltall og kvalitetsindikatorer.
2008 Forslag til innhold i og organisering av Kvalifiseringsprogrammet
Jesper W. Simonsen, divisjonsdirektør SHP-konferansen, Hamar
Asbjørn Følstad, SINTEF IKT Oslo, 10. juni, 2004
Kvalitetskommuneprogrammet
Evaluering av Utvalgte kulturlandskap i jordbruket
Statlige arbeidsplasser til Trøndelag
Orientering til styret om AMUS mars 2017
KOSTRA arbeidsgruppe rus- og psykisk helsearbeid
Evaluering av Utvalgte kulturlandskap i jordbruket
Bedre gjennomføring av det 13-årige opplæringsløpet
ASSS-kommunehelse moden for revidering?
Moderniseringsprogram i SSB
Masteroppgaver ved NHH
2008 Forslag til innhold i og organisering av Kvalifiseringsprogrammet
Masteroppgaver ved NHH
Medlemsmøtet 12. september 2014
Økonomi Moss kommune som arbeidsgiver
kart.fosen.net – interkommunalt GIS-samarbeid
Utskrift av presentasjonen:

Et verktøy for helhetlig styring Har kommunene behov for et verktøy for helhetlig styring? Markedsundersøkelse og utvikling av styringsverktøy.

Om prosjektet Asplan Viak har i et FoU-prosjekt vurdert om norske kommuner har behov for et helhetlig styringsverktøy som samler relevant styringsinformasjon i form av kvantitative data fra ulike statistikkilder, i et system som kan brukes til rapportering og planlegging i kommunene. Hovedspørsmål som er drøftet i prosjektet: Har norske kommuner behov for et helhetlig styringsverktøy? Hvordan kan et helhetlig styringsverktøy utformes? Hvordan kan KS eventuelt gå videre for å utvikle et helhetlig styringsverktøy? Et verktøy for helhetlig styring

Hvis et slikt verktøy er svaret, hva er spørsmålet? Rikt men fragmentert tilfang av styringsinformasjon Begrenset tid og kapasitet til innsamling og analyse Mange små og mellomstore kommuner mangler systemer Varierende nyttiggjøring Informasjon styrer oppmerksomhet Fragmentert, og ikke helhetlig styring Uutnyttet potensial for helhetlig styring og ledelse? Uutnyttet potensial for kommunikasjon med politikere og innbyggere? Et verktøy for helhetlig styring

Har norske kommuner behov for et helhetlig styringsverktøy? Behovsanalysen viser at kommunene er positive til å få utviklet et helhetlig styringsverktøy. Et helhetlig styringsverktøy som samler tilgjengelig styringsinformasjon vil avhjelpe utfordringer knyttet til datainnhenting, systematisering av styringsinformasjon og indikatorplukk I tillegg vil det øke kommunenes kompetanse på bruk av flere statistikkilder som styringsinformasjon, og trolig øke etterspørselen etter styringsinformasjon Men et helhetlig styringsverktøy avhjelper ikke det som er kommunenes største utfordring - analyse og tolking av data for bruk som beslutningsunderlag, Praksis i dag - Utfordringer - bruk av resultatinformasjon i dag finne de rette/gode indikatorer kompetanse på analyse av styringsinformasjonen ’ finne oppdatert data rapportering på ulike nivå med ulike enheter Eks er sykefravær: SSB, KOSTRA og NAV presenetrer disse ulikt (og i tillegg PAI..) Informasjonsmessige innhold VAR nevnes av flere som et område de ønsker seg flere og bedre indikatorer Rus er et annet område der det blir opplevd som vanskelig å finne gode indikatorer Nyttig med helhetlig system? Dersom et kan tilpasses de lokalt utviklede systemene Dersom fleksibilitet Mulighet til å måle seg på egne målsettinger Mulighet til sammenlikning med andre er viktig - gjøre det enklere Brukergruppen Også et verktøy for resultatenhetsledere, ikke bare rådmenn?? Ressursbruk på resultatledelse Et verktøy for helhetlig styring

Hvordan kan et helhetlig styringsverktøy utformes? Tilbakemeldingene fra kommunene er at styringsverktøyet må: kunne tilpasses deres situasjon for at de skal ta det i bruk gi rom for å legge inn egne data ha en lav brukerterskel og kreve minimalt eller ingen opplæring være nettbasert og ikke kreve investering i ny programvare Asplan Viak har i sin rapport Vurdert hvilke undertema som er aktuelle innenfor de fire hovedområdene. Skissert rammene for det informasjonsmessige innholdet i verktøyet. Gitt eksempler på aktuelle indikatorer for hvert hovedområde og undertema. Presentert de tilgjengelige datakildene som kan inngå i styringsverktøyet. Drøftet deres muligheter og begrensinger. Et verktøy for helhetlig styring

Hvordan kan KS gå videre for å utvikle et helhetlig styringsverktøy? Asplan Viaks anbefaling er at KS lanserer et hovedprosjekt som sikter på en stegvis utvikling der vi ser for oss to alternative veier videre: 1. Vertikal utvikling; ”lag på lag” Versjon 1: Inkluderer alle temaområdene med de lettest tilgjengelige dataene Versjon 2: Fyller på etter hvert på hvert av temaene Versjon 3: Inkluderer kommunenes egne data 2. Horisontal utvikling: område for område Utvikler områdene medarbeider, økonomi, tjeneste og samfunn i full dybde, ett av gangen Vi anbefaler en kombinasjon av disse der KS lanserer en databank der samfunn og tjenester ligger i betydelig dybde, mens medarbeider og økonomi legges inn ”grunnere” og utvikles gradvis etter hvert Et verktøy for helhetlig styring

Kompetanseprogram for analyse av resultatinformasjon Kommunenes største utfordring knyttet til resultatledelse er å analysere og tolke data for bruk som beslutningsunderlag I tilknytning til utviklingen av et helhetlig styringsverktøy bør KS lansere et kompetanseprogram for analyse og tolking av resultatinformasjon, som kan bygge på følgende elementer: En egnet aktør (for eksempel en høgskole) gis i oppdrag å utarbeide kursopplegg i praktisk resultatledelse, der praktisk og teoretisk kunnskap kombineres. KS bygger videre på, og inkluderer det eksisterende kompetanseutviklingsarbeidet innenfor Effektiviseringsnetteverkene og Livskraftige kommuner, herunder utvikling av maler for lokal analyse Det vurderes om den typen nettverksarbeid som gjøres i Effektiviseringsnettverkene og Livskraftige kommuner kan brukes inn i et kompetanseprogram. Et verktøy for helhetlig styring