Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Statlige arbeidsplasser til Trøndelag

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Statlige arbeidsplasser til Trøndelag"— Utskrift av presentasjonen:

1 Statlige arbeidsplasser til Trøndelag
Forslag til en samlet strategi for utflytting av statlige arbeidsplasser til Trøndelag Forslag fra arbeidsgruppe bestående av: Arild Egge (Nord-Trøndelag fylkeskommune), Tove Gaupset (Sør-Trøndelag fylkeskommune), Ragnhild Setsaas (Trondheim kommune) og Susanne Bratli (Steinkjer kommune)

2 Suksessfaktorer for vellykket utflytting av statlige arbeidsplasser
"Flytting av en statsinstitusjon – erfaringsbakgrunn og kriterier for lokalisering" (2002), Samfunns- og næringslivsforskning AS (SNF) "Evaluering av utflytting av statlig virksomhet. Komparativ analyse" (2009), Asplan Viak/PWC/SINTEF "Regionale arbeidsmarkeder og nasjonale statlige virksomheter" (2012), Asplan Viak "Lokalisering av statlige arbeidsplasser – en kartlegging" (2012), Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi)

3 Suksessfaktorer for vellykket utflytting av statlige arbeidsplasser
Muligheter for rekruttering av arbeidskraft med riktig kompetanse er det viktigste suksesskriteriet for en vellykket utflytting. Dette betyr: Størrelsen på lokaliseringsstedet/regionen må stå i forhold til størrelsen på enheten som skal flyttes ut. Det må være gode, relevante utdanningsinstitusjoner i nærheten. Det gir synergieffekt om det finnes alternative og supplerende miljøer for kompetansearbeidskraft. God infrastruktur et annet viktig suksesskriterie for en vellykket utflytting: Det må være tilgang til rask og effektiv transport Det må være god digital infrastruktur

4 Hvordan Trøndelag matcher kriteriene for vellykka omlokaliseringer

5 Forslag til strategi Trøndelag skal arbeide offensivt og samlet for flere statlige arbeidsplasser til regionen. Det avklares på et tidlig tidspunkt hva som er det mest aktuelle lokaliseringsstedet for den enkelte aktuelle etat/organisasjon ved bruk av kriteriene i denne rapporten. Her vektlegges muligheter for rekruttering av arbeidskraft med riktig kompetanse og god infrastruktur. Det er et mål at etablering av statlige arbeidsplasser skal understøtte målet om balansert utvikling i regionen, og mellom Trøndelag og andre regioner.

6 Anbefaling Arbeidsgruppen anbefaler også at strategien følges opp med et en konkret gjennomgang av mulige utflyttinger med identifisering av mulige lokaliseringssted i Trøndelag. I dette arbeidet bør det vurderes hvilke utflyttinger vi vil ha størst mulighet til å lykkes med ("lavthengende frukt").


Laste ned ppt "Statlige arbeidsplasser til Trøndelag"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google