Aspåsen skole og Bodø kulturskole Foreldremøte

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
BU31.4: Kostnader ved universell utforming i eksisterende bygg og uteområder. Prosjekt for universell utforming av eksisterende bygg og uteområder på kommunenivå.
Advertisements

Lunner Skolefaglig rådgiver Velkommen til UNGDOMSRÅD!
Samarbeid ungdomsskole – UH-sektor
Leverandørutviklings-programmet 20.mars utbyggers behov •Baseareal •Fellesareal •Kulturskolen •Arbeidsrom •Personalrom •Kantine •Administrasjonen.
Deltasenteret Foto: Einar M. Aslaksen
Velkommen til Osloskolen og Nordstrand skole!
Aktivitetsskolen Rosenholm Infohefte 2013
Velkommen til foreldremøte for Vg Ny visjon og nye verdier: Lærelyst for livet: Det beste i hver enkelt. Mestring – Engasjement - Respekt.
VELKOMMEN TIL VIK SKOLE
Fysisk aktivitet hver dag Hvordan? Hvorfor?
Skolens styringsform Driftsstyre FAU Klassekontakter Alle foreldrene
FAU Møte 3. september 2013 Velkommen Registrering ved døren.
STYRINGSDOKUMENTER Forskrifter Rammeplan Oslo standard Årsplan.
Systematisk opplæring av framtidas fagarbeidere
Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU)
Universell utforming og reguleringsbestemmelser
Arbeidsseminar om elevmedvirkning ELEVUNDERSØKELSEN Slik følger vi opp resultatene på Lambertseter videregående skole.
Øvre Sund bru åpner i 2011, vurdering av bruk av gamle bybru pågår nå Tiltaksplan for handel og servicenæringen i Drammen sentrum.
Velkommen til Varden skole
Nattland skole 8.juni 2011 Informasjon om det forestående byggeprosjektet.
Brattås skole Brattås skole ligger på Nøtterøy. Brattås skole ble bygget i Skolen er en 1-7 skole med 180 elever fordelt på åtte klasser. Skolen.
1 Skoledirektøren i Kristiansand 2004 Skolens styre.
FAU - Lysarkene ligger på MEDLEM AV FAU - HVA NÅ? - Hva gjør FAU? - Hvordan jobber FAU? - Hvorfor har vi FAU? Alle foreldre som.
NYE SKOGN GRUNNTANKER: Tidsmessige lokaler (jfr. Skolebruksplanen)
Foreldrenes og elevenes nettverk i Bergen kulturskole
Skolebruksplan - Driftskomiteen 24.mai 2006 – Øystein Lunnan SKOLEBRUKSPLAN Orientering Driftskomiteen 24.mai 2006.
Dialogseminar Åre Skolebygg og pedagogikk – John Olav Larsen Skolebygg og pedagogikk Verdal kommunes retningslinjer (sak 02/05332): 1.
Kristin Loe Kjelstad 3.juni 2009
Velkommen til Osloskolen Skolestart 2014/2015
Velkommen til Godlia skole Skolestart Skolens visjon: "Et trygt sted å være og et godt sted å lære"
Informasjonsmøte «Ny Horten vgs» 5.Juni Rammene for dagen – Velkommen v/rektor – Direktør utdanning Øyvind Sørensen
Gullkorn fra barnemunn
Tilpasset undervisning PPT – sakkyndig vurdering og veiledning
Velkommen til foreldremøte på SFO
Foreldreråd og elevråd i kulturskolen Foreldrekontakter og elevtillitsvalgte er rekruttert: Hva nå! Vi reflekterer over utfordringer og muligheter. organisering.
FORELDREMØTE NYE 8. TRINN ÅSTVEIT SKOLE 23. April 2013
Førskoledag 15. juni Hordvik skole
Velkommen til Osloskolen og til Voksen skole!
Sjøstrand skole 26. mai Informasjon denne kvelden Hvem er vi – presentasjon av deler av koordineringsteamet og ledelsen Hvem er vi – presentasjon.
Vi leker, vi lærer , vi trives!!
Samlokalisering Horten videregående skole Fylkestinget vedtok i desember 2004 : utarbeide et byggeprogram for en samlokalisert skole reguleringsplan for.
Foreldremøte 19.august 2016 UTBYGGING OG ORGANISERING Skuleåret
Skole med flerbrukshall og kulturdel Bruttoareal: m 2 (Fortsatt kan det bli små endringer) 1.
RAMMEPLAN FOR SFO OVERORDNEDE MÅL Det overordnede målet for SFO er å sikre trygge og stimulerende oppvekstsvilkår i nær forståelse og samarbeid.
Orientering for Rådmann Einar Gaustad - Asker kommune 11. oktober 2007 Kl
Velkommen til FAU Sammen skal vi: Jobbe for et godt skolemiljø Ta initiativ til sosiale aktiviteter for elevene Informere og høre alle foreldre om aktuelle.
ETABLERING AV ET LOKALT FUB Østre Toten Kommune 1.
Orientering for Komité for oppvekst 25. oktober 2016 Ved rektor Kim Stian Gjerdingen Bakke.
Forbrukerrådet Kommunetesten 2016
Lundehaugen ungdomsskole Skoleåret
Velkommen til innskriving ved Isfjorden skole
Hva synes dere er det viktigste innholdet i fagene?
Sjøstrand skole 30. mai 2017 Skolen fyller 50 år !
Utforming av skolebygg
Tolga skole, barnehage og Vidarheim- oppvekst i Fokus.
Møte 7.juni 2017 Få input til hvordan det nye Vidarheim skal være- tekniske krav Fortelle om prosessen og hva som er gjort så langt. Saken sendes på høring.
Hole ungdomsskole Visjon: TRYGG, KREATIV OG UTVIKLENDE FOR ALLE.
Utruste til et godt liv gjennom trygghet, kunnskap og humør
SFO-PLAN NOVEMBER 2016 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG
UTBYGGING OG ORGANISERING Skuleåret
Velkommen til foreldremøte Høsten 2013
Skole/hjem-samarbeid
Velkommen til foreldremøte!
23. November 2017 Skolen fyller 50 år !
Faktorer som bestemmer kostander på bygg
Avdeling for skoleanlegg
Bolteløkka skole Rehabilitering og utvidelse av skolegård
Eldre vil bo der andre bor og være en del av det levende liv….
Alstad barneskole Møte i FAU
Foreldremøte Odderøya barnehage
Utskrift av presentasjonen:

Aspåsen skole og Bodø kulturskole Foreldremøte16.03.17 50 år i 2016! Benytt malsett under hjem – oppsett for å bytte farger/design. For å bygge egne bilder i ringen, kontakt ansvarlig grafiker.

Oppdraget fra OK-avdelingen Aspåsen skole skal renoveres og bygges om til en funksjonell og fremtidsrettet 3-parallell 1-7 skole samt kulturskole. Tidligere kulturhusarealer skal fortrinnsvis tas i bruk til skoleformål og til kulturskolens aktiviteter. Stor-salen og lille-salen søkes bevart Klasserom men med større fleksibilitet, gode fellesareal og mulighet for å jobbe i ulike grupper. Det skal legges vekt på at undervisningen skal være relevant, variert og praktisk Effektiv arealbruk med mulighet for sambruk med kulturskolen.

Oppdraget Spesialrom som kunst og håndverk, musikk og mat og helse tillegges spesiell vekt. SFO sine aktiviteter sees i sammenheng med lokalisering av 1-4 trinn. Desentraliserte innganger for trinnene. Tydelig hovedinngang og god logistikk inne i bygget. Voksne og barn må kunne beveges seg i hele skolen uten å gå ut; sammenhengende bygg. Avklares: Nærmiljøfunksjon/utleie. Avstemmes med skolen og kulturskolens behov.

Oppdraget Midlertidige lokaler for elevene i den perioden skolen skal renoveres. Skolens uteområder og trafikkforhold. Det skal utarbeides plan for oppgradering av uteområdet (lek og aktivitet) samt for adkomst og parkering for ulike trafikantgrupper, med særlig vekt på de myke trafikantene. Brukergruppens mandat: Beskrive funksjoner for å sikre en god skole og kulturskole med fleksibilitet og effektiv arealbruk/ sambruk av arealer

Oppgaven Fra økonomiplan 2017-2020

Kostnadsrammer Satt av i økonomiplan 2017 – 2020: 10 mill i 2017 Til sammen 200 mill kr Mulighetsstudie med påfølgende skisseprosjekt og kostnadsberegning vil være grunnlaget for sak til bystyret.

Fremdrift Ønsket framdrift er: Programmeringsfase ferdig til 1. april 2017 Mulighetsstudie med skisseprosjekt og kostnadsberegning ferdig til ca. 1. september Bygget planlagt tømt sommeren 2018 Skolen tas i bruk høsten 2020

Prosessen Kick- off og to møter med alle ansatte ved skolen og kulturskolen – for å drøfte mål og verdier Brukergruppen består av rektorene og inspektørene samt verneombud fra begge skolene, SFO-leder, representant fra kulturkontoret. FAU-leder (nestleder som vara) har fått innkalling til møter. Tillitsvalgte er invitert med til de siste møtene. 4 brukermøter: BESKRIVE FUNKSJONER Hvordan skal vi jobbe, med hva, med hvem, hvor mange og når?

Særmøter med kulturskolen, SFO, mat og helse, kunst & håndverk, personal/administrasjon FAU, trafikk-faglig forum og elevrådet om uteområder og trafikkforhold Råd for funksjonshemmede om universell utforming FAU om midlertidige lokaler i byggetiden

Tema i brukermøtene Pedagogisk grunnlag, organisering og arbeidsmåter Trinnområder/generelle undervisningsarealer Trinnområdene har klasserom med ulik møblering, fellesarealer, grupperom for variert og praktisk undervisning. Legge til rette for samarbeid. Rom skal prege- og bidra til læring. Desentraliserte inngangspartier med garderober Felles undervisningsarealer/spesialisert læringsareal Legge vekt på inspirerende, levende rom. Sambruk med kulturskolen og SFO Gode innspill fra Bodø kulturskole; musikk, visuelle kunstfag og drama Godt med lagerplass og plass til elevarbeider, utstillinger etc. Blackbox og konsertsal for musikk og drama (bl.a.)

Administrasjons- og personalareal Samle lærerarbeidsplassene for å få godt samarbeid Felles personalrom Uteområder og felles støttearealer (inkl. drift og renhold) Vurdere adkomstforholdene Planlegge uteområdene foran skolen; trafikkarealer og oppholdsarealer

Trafikkforhold Ulike TS-tiltak allerede vurdert og gjennomført i Hålogalandsgata Planlegging av hele Hålogalandsgata og utarbeidelse av trafikkanalyse: Vil legge føringer for gang- og sykkel- og kollektivtrafikk Reguleringsplan for Aspåsen-Bankgata på høring Behov for avklaring på Aspåsen: Adkomst og sone for myke trafikanter Sykkelparkering Biladkomst, inkl. varelevering og renovasjon Drop-sone og parkering Areal for aktivitet/lek Må være på barnas premisser

Innspill og synspunkter går via FAU-leder/nestleder Steinar Vaag Charlotte Ringkjøb