En god start for flyktningfamilier i Flekkefjord kommune.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kompetanse i lys av samhandlingsreformen
Advertisements

Behandlingsansvarlig i spesialisthelsetjenesten
Deltaking, inkludering og velferd
Hvordan lykkes i det lokale/kommunale trafikksikkerhetsarbeidet?
Det er MIN kropp det gjelder! Et sunnere liv for jenter og kvinner med somalisk kulturbakgrunn Pilotprosjekt høsten 2009.
Forebyggende arbeid satt i system
Kommunen og samhandling - utfordringer
Frivilligpolitikk i Askim
Organisering av flyktningarbeidet
Rolighetsmoen barnehage
Seminar for nyansatte i flyktningetjenesten
Aktuelle saker. Tariff forberedelser Vi ber de tillitsvalgte om å foreta oppryddingene på medlemslistene sine i god tid før lønnsforhandlingene.
BARNS TRIVSEL - VOKSNES ANSVAR
Eli Løkken, Helsetilsynet i Nordland Merete Steen, Statens helsetilsyn
FRA MÅLSTYRING TIL PROFESJONELT ANSVAR
Budsjettdrøfting i bystyrekomite for oppvekst og utdanning 12. oktober.
SYKEHUSSOSIONOMEN GRÅTEKONE ELLER PROFESJONELL PROBLEMLØSER?
Forebyggende arbeid satt i system. De fleste eldre er friske, men de fleste syke er eldre.
Prosjekt tidlig innsats
Velkommen til Osloskolen Skolestart 2014/2015
Tilrettelegging med TG som virkemiddel gir mennesker muligheter!
Forfatter: Aarsand, Sverre Åpen hall – tar ”løkka” tilbake til idrettshallen (T) Folkehelsekonferansen 2013.
Fagsamling Prosjekt barn og unge i Hedmark
Lise Fornes Sosialfaglig rådgiver Trondsletten habiliteringssenter
HOLDNINGER OG HANDLINGER
Virtuell avdeling et nødvendig bindeledd i oppfølging av den utskrevne multisyke eldre pasienten?
Bydel Søndre Nordstrand - URO Fagtorg
Bakgrunn RISKBA prosjektet i Bydel Ullern
Politisk påvirkning.
SNAKKER VI OM………..? Fortid eller Framtid Tradisjon Det vi skal skape Historie Begrensninger eller Resultater Pengemangel Mål Ressursknapphet.
Konst. direktør for oppvekst og utdanning Terje Larsen Tjenesteområde oppvekst Introduksjon til Komité for oppvekst 27. oktober 2015.
Den gode barndommen, de store utfordringene Grete Herlofson Norske Kvinners Sanitetsforening 5/10-15.
Inkludering og mangfold. Hva betyr inkludering? Inkludering Når enkeltmennesker eller ulike sosiale grupper blir del av et nytt fellesskap som består.
Arbeid for alle Jeg er mer enn Psykisk syk, jeg har arbeidsevne!
BarnsBeste Brukerutvalget Siri Gjesdahl leder. Strategi/ satsingsområder: 2007: Oppstart regjeringens satsing på barn som pårørende Modellkommuneforsøket.
Med skolen som arena – hvordan forebygge mer systematisk? Kristin Andreassen Eide Rådgiver i bedre barnehage- og skolemiljø Vestby kommune
Forebyggende arbeid En community-psykologisk studie av endringer etter forebyggende intervensjon Camilla Blestad og Tuva Engen.
VÅRE NYE BARN EN NY SAMARBEIDSMODELL FOR MOBILISERING AV RESSURSER I LOKALSAMFUNNET FOR BARNAS OG NORGES BESTE OSLO, NOVEMBER 2015.
Prosjektorganisering av arbeidet med enslige mindreårige i Bufetat region nord. desember 2015 – desember 2018 OSO barnevern
RAMMEPLAN FOR SFO OVERORDNEDE MÅL Det overordnede målet for SFO er å sikre trygge og stimulerende oppvekstsvilkår i nær forståelse og samarbeid.
Rutiner for første gangs helseundersøkelse for flyktninger.
Barn & smerter Å møte barn- forberedelser og samspill Psykologspesialist Ingrid Hyldmo St. Olavs Hospital 3. mai 2010.
Flyktninghelsetjenesten Molde Kommune Marthe-Lise Riksfjord Flyktninghelsesøster.
Folkehelsearbeidet i Norge. Hva er folkehelse? Folkehelsa beskriver helsetilstanden til befolkningen sett under ett Ikke en beskrivelse av helsa til hver.
Prosjektpresentasjon for [Virksomhet]
Periodeplan for Lekestua Uke Sosial kompetanse
Integrering gjennom landbruket
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
Verktøy for å kartlegge holdninger
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Asyl- og flyktningsituasjonen
Sommerly barnehage Plan fadder
Fremtidens habiliterings- og rehabiliteringstjenester i Oslo kommune
PIA - HVEM ER VI? Oppvekstkomitemøte
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Velkommen til foreldremøte
Hva er kommunenes utfordringsbilde ? Perspektiver fra Lindås kommune
Siste året i barnehagen
Gevinstrealisering Erik Paulsen ASSS - 4.mai Bergen Gevinstrealisering
Fagnettverk NMT Kl. 12:30 Arbeid i fagnettverk for fagnettverksgruppene (på Trudvang) Presentasjon av arbeidsgruppa for fagnettverket, ny nettside 10 min.
Selvstendig, trygg og aktiv med GPS i Larvik
Kostnadsutvikling fosterhjem
Radikalisering og voldelig ekstremisme
Velkommen til foreldremøte!
Undervisning og barnehage
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Nasjonalt velferdsteknologiprogram
Voldsforebyggende opplæring
Handling i hverdagen der barna er
Utskrift av presentasjonen:

En god start for flyktningfamilier i Flekkefjord kommune. Flekkefjord kommune har i mange år bosatt flyktninger. Frem til i dag har vi hatt manglende rutiner og system for koordinering av tjenestene som flyktningfamilien har behov for når de kommer til Flekkefjord. Dette har vi et ønske om å endre på! Vi ha valgt å ha fokus på barnefamilier, og målsetningen er å gi de en god start i Flekkefjord. Vi ønsker å bli så gode på mottak av flyktningfamilier, at de som venter i mottak på bostedskommune – ønsker å flytte til Flekkefjord og bli boende her.

Flekkefjord skal bosette 60 flyktninger i perioden Fortid…  Framtid… Flekkefjord har bosatt 70 flyktninger i perioden 2008-2013 Snitt:10 pr år. Flekkefjord skal bosette 60 flyktninger i perioden 2014-2016 Snitt: 20 pr år. Ann presenterer denne foilen! Disse tallene viser at antall flyktninger vi har å forholde oss til er økende. Fra å motta i gjennomsnitt 10 flyktninger pr år, vil vi de neste årene motta 20 pr år.

I Norge i dag er det ca. 6000 flyktninger med opphold i mottak som venter på å få tildelt kommune. I tillegg til dette skal det bosettes 1620 overføringsflyktninger som bor i flyktningeleirer. 1000 av disse er fra Syria. Dagens situasjonen i Syria er at 2 mill mennesker er på flukt, 1,1 av disse er barn! Hverdagen for disse barna er preget av vold, kriminalitet, voldtekt, barnearbeid, narkotika og sykdom. Vi vil nå dele en historie som beskriver noen av behovene flyktningfamilien kan ha i møte med Norge og Flekkefjord!

Behovet Tone leser historien! Vi har nå hørt en historie som formidler behov for trygghet, praktisk tilrettelegging, ny kunnskap og kompetanse. Det kommunale tjenesteapparatet kan påvirke og ivareta flyktningfamiliens behov på en god måte med den rette løsningen.

Løsningen Mottaksgruppe + Miljøveileder = Brobygging Løsningen er Mottaksgruppe + miljøveileder = brobygging Med denne løsningen skal vi være godt forberedt når familien kommer… Vi skal jobbe forebyggende med mål om å unngå unødvendige utfordringer på et senere tidspunkt og avdekke særskilte behov så tidlig som mulig… Og… Tjenestene som flyktningfamiliene bruker, skal samarbeid og være godt koordinert. Mandatet til Mottaksgruppen er at man gjennom tverrfaglig dialog kartlegge, vurdere og bidra til justeringer i forhold til flyktningfamilien sin situasjon og behov det første året de bor i Flekkefjord. Miljøveilederen er medlem i mottaksgruppen, og skal fungere som «brobygger» mellom familien og de ulike tjenestene, samt lag og foreninger.

Brukerverdi: Trygghet Trivsel Inkludert Språk Trygghet : Antar vi vil bli fremmet ved at miljøveilederen blir fast kontaktperson for familien det første året de bor her. Miljøveilederen skal støtte og hjelpe familien. -oppsøke familien og etterspør familiens behov. Formålet er å gi familien en forutsigbar hverdag – som øker tryggheten deres. Trivsel – antar vi vil komme når noen «ser familien», spør dem om deres behov, hjelper, støtter og prøver å forstå dem. Formålet er at de skal oppleve at vi bryr oss og at de er velkomne. Inkludert- Antar vi familien vil bli når familien kommer i kontakt med nettverk hvor de får venner, og bygger gode relasjoner. Formålet er å gi dem følelsen av tilhørighet. Språket – antar vi vil «blomstre» når flyktningfamilien deltar og er tilstede i språkstimulerende miljø, eksempelvis i åpen bhg., mødregruppe, og andre ulike lag og foreninger. Formålet er å gi alle familiemedlemmene mulighet til å bruke språket i hverdagen og bli «språksterke».

Implementering: August 2014 Mottaksgruppen Miljøveileder Fra nytt skole- og barnehage år er dette en fast rutine i Flekkefjord som vi jobber etter ved mottak av barnefamilier. Mottaksgruppen er da opp å går – den aktiviseres i det, det er aktuelt for en familie å få Flekkefjord som bostedskommune. Miljøveilederen er ansatt og jobber aktivt som «brobygger».

Flyktningkonsulenten - Ann Enhetsleder barnehage - Janne Mottaksgruppen: Flyktningkonsulenten - Ann Enhetsleder barnehage - Janne Skolefaglig rådgiver - Sara Ledende helsesøster - Tone Voksenopplæringen - Ingrid Miljøveileder Forankring: Kommuneledelsen Mottaksgruppen er sammensatt av følgende aktører: Miljøveilederen må vi ha med i tillegg. Denne personen vil få en sentral rolle i mottaksgruppen. Det er Flekkefjord kommune som bosetter flyktninger. Med det utgangspunktet anser vi det som viktig med forankring i kommuneledelsen.

50% stilling - Miljøveileder Nytte: Økt innbyggertall Tidlig innsats Kost – Nytte Kost: 50% stilling - Miljøveileder Nytte: Økt innbyggertall Tidlig innsats Ny(ttig) arbeidskraft «Koordineringsgevinst» Kostnaden ved denne løsningen utgjør lønnsutgifter til en 50% stilling. Nytteverdiene er fler: Økt innbyggertall vil som hovedregel gi kommunen økte inntekter via rammeoverføringer og en økonomisk gevinst i form av skatteutjamning. Tidlig innsats handler om forebygging og tidlig avdekking av særskilte behov. Statistikk fra 2009 viser at raten for bekymringsmeldinger til BVT knyttet til flyktningfamilier er dobbelt så høy, sammenliknet med forholdstall for norske familier. Den samme trenden viser tall også for omsorgsovertakelse og fosterhjemsplassering. Klarer vi å forebygge og dermed unngå en melding og/ eller en omsorgsovertakelse – da sparer vi betydelige utgifter. Ny(ttig) arbeidskraft – i 2012 gikk 33% av flyktningene i Flekkefjord direkte over i arbeid eller de tok videre utdanning etter endt introduksjonsprogram, landsgjennomsnittet er 47% og 45% i VA. Kan vi bidra og påvirke til at flere går direkte over i jobb, eller tar videreutdanning etter introduksjonsprogrammet– vil det gi en økonomisk gevinst. Koordineringsgevinst – Vi vurderer det som sannsynlig at løsningen vi her presenterer resulterer i bedre kvalitet på tjenestene, og at det vil være ressursbesparende både i forhold til tid og penger. Etter vår vurdering er sannsynligheten stor for at nytteverdien er større en kostnaden med løsningen vi her skisserer!

For å lykkes - trenger vi en 50% stilling For å lykkes - trenger vi en 50% stilling. Miljøveileder + Mottaksgruppe = Brobygging «En god start»! For å lykkes trenger vi en 50% stilling Får vi det – har vi miljøveilederen som aktivt i samarbeid med mottaksgruppen skal bidra til å gi flyktningfamilier en god start, som vil bety så mye for dem, men også for Flekkefjord kommune! Takk for oss!