Evaluering av TSB fusjonen i Helse Midt-Norge i 2013/2014

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Legger dagens løsninger for e-meldinger til rette for god samhandling og dokumentasjonsprosess knyttet til fagområdene: Psykisk helsevern, barn, tverrfaglig.
Advertisements

Etablering av lokale pasienterfaringsmålinger i Helse Vest.
Hva skal jeg snakke om •Bakgrunn NAKU •Hovedoppgaver •Prosjekter •Kommende prosjekter •NAKU trenger referansegruppe.
Individuelle planer Foreldrekurs 2005.
Informasjon og fagdag for 1.linjetjenesten 10 sept. 2013
Videreutvikling og ny organisering
Strategisk plan for pasient- og pårørendeopplæring i Helse Nord
Forprosjekt: ”Tettere organisatorisk integrering av Rusbehandling Midt-Norge HF i øvrig spesialisthelsetjeneste.
Samhandlingsreformen og nasjonal strategi for habilitering og rehabilitering Møteplass: Allmennhelse 13. Mai 2009 Mette Kolsrud forbundsleder.
«Ferdig rehabilitert, men ikke ferdig»
Arbeidet med rusmestringsenhetene: - status pr. januar 2013
Pasienttransport – Møte SAFO Midt-Norge den 30.mars 2006
Opplæring – i et helsepolitisk perspektiv
Inngåelse av lovpålagte samarbeidsavtaler med kommunene i Midt-Norge Fagseminar Vestmo mars 2012 Elise Solheim Lovpålagte samarbeidsavtaler.
1 Etablering av Regional kompetansetjeneste Rehabilitering (RKR) Kirsten Sæther.
Evaluering av forvaltningsreformen i barnevernet
Kompetansesenter rus Midt-Norge. KoRus Midt-Norge
Presentasjon Av Rusbehandling Midt-Norge HF Dagseminar
Fellesmøte Helsetilsynet, Pasientombudene og Rusforetaket
PROSJEKT REHABILITERING. Bakgrunn Samhandlingsreformen/Overføring oppgaver til kommunene Avtalene/samarbeidsfora Klargjøring av ansvar mellom kommuner.
Forprosjekt: ”Tettere integrering av Rusbehandling Midt-Norge i øvrig spesialisthelsetjeneste” Stjørdal, 4.februar Anne Grete Valbekmo prosjektleder.
TANKESMIA AS Medieanalyse for Helse Midt-Norge Stjørdal
Medieanalyser Helse Midt- Norge Oppsummering
Delprosjektets status og framdriftsplan Prosjektleder Hilde Skyvulstad.
Evalueringsrapporten Evalueringsrapporten vurderes som god og samsvarer i hovedsak med RHF-ene sine egne oppsummeringer av hva som er oppnådd etter rusreformen.
Innledning Av Rusbehandling Midt-Norge HF Seminar vurderingsinstansene
Oslo Universitetssykehus HF Nærmere barn og unge i Norge har foreldre som sliter med psykisk sykdom eller rusproblemer. Mange av disse barna får.
Status pr august / 2.tertial Helse Midt-Norge Regionalt brukerutvalg 29. september 2014.
FOKUS PÅ TRAUMER Forståelse og behandling av PTSD og komplekse traumer.
Opplæring av pasienter og pårørende Fagdirektør Jan Eirik Thoresen.
Strategi for utdanning og kompetanseutvikling i Helse-Midt-Norge
St.meld. nr. 47 ( ) Samhandlings- reformen Rådmann Arve Semb Christophersen Larvik kommune Larvik – der det gode liv lever!
Hvordan helseforetakene kan bidra til å følge opp regjeringens satsing på innovasjon og næringsutvikling i helsesektoren Helse- og omsorgsdepartementet.
Regional Planer PH og TSB Møte med RBU 31.august 2015 Sigrid Aas, rådgiver HMN, PH plan Elise Solheim, rådgiver HMN, TSB plan.
Det interkommunale samarbeidet i et nettverksperspektiv HINT, Ny offentlig ledelse
Strategisk helseplan for Fjellregionen Arbeidsutvalget 10. mai 2010 Regionrådgiver Rune Jørgensen Regionrådet 26. mai Brit Kværness.
1 Helse Nordmøre og Romsdal HF Onsdag 23. februar 2011 Nytt finansieringssystem.
Brukermedvirkning i helseforskning i Norge Regional brukerkonferanse november 2015 May Britt Kjelsaas, rådgiver Helse Midt-Norge RHF helsefagavdelingen.
Rammeverk for Risikostyring i HMN Informasjon om prosess og innhold Regionalt Brukerutvalg Gunn Fredriksen Seniorrådgiver Helse Midt-Norge.
Samordning av spesialisthelsetjenesten i Fjellregionen.
Prosjekt vår 2016 Samlokalisering av allmennlegetjenester og kommunale helse- og omsorgstjenester Økt tjenestekvalitet?
Pasientreiser Status og tiltak for å bedre kvaliteten på reiser med rekvisisjon Regionalt brukerutvalg 12. desember 2016.
DIVISJON BEHANDLING JANKA HOLSTAD.
Handlingsplan for habilitering av barn og unge
Anskaffelser av private helsetjenester i bildediagnostikk Regionalt brukerutvalg Karin I. Steen.
Brukermedvirkning i helseforskning i Norge
Terje Skjeggedal og Roald Lysø
Brukermedvirkning i helseforskning
Standardisert pasientforløp Testikkelkreft
Sykehushenvisninger private rehabiliteringsinstitusjoner Presentasjonen viser bruk av private rehabiliteringsinstitusjoner med avtale med Helse Midt-Norge.
Ved Reidar Hole, fagdirektør Elise Solheim, samhandlingsleder
Integrering av Ambulanse Midt-Norge Forprosjektrapport
Utredning av ventetidsregistrering i spesialisthelsetjenesten
Regionalt Brukerutvalg
Oppfølging av regionale planer PH og TSB
Tvungent psykisk helsevern – orienteringssak til styret i HMN RHF febr 2017 Presentasjon for RBU 6.februar 2017 Lov om psykisk helsevern: § 2.1 Frivillig.
Aktivitetsplan Internrevisjonen HMN-RHF - Presentasjon for Regionalt brukerutvalg 9. mai Vedtatte aktiviteter 2016 Aktiviteter som vurderes.
Utviklingsplan HMR HMR 2035
HNT Budsjett
Rusbehandling i Trondheim = Rusbehandling i Midt-Norge
SAMDATA 2014 Helse Midt-Norge RHF Styremøte 3. september 2015.
Regional plan for habilitering
Utviklingsplaner - avklaring kirurgisk akuttberedskap
Den gylne regel Prioritering av psykisk helsevern og TSB
Pakkeforløp Psykisk helse og rus Vegen vidare
Regionalt brukerutvalg 5. februar 2018
Regional utviklingsplan 2019 – med et perspektiv fram mot 2035
Regionalt brukerutvalg, Tor Hellandsvik og Bård Skage
Regionalt brukerutvalg 5. februar 2018
Brukergruppa PH Leder: Hege Hafstad Johansen FFO/ADHD Norge
Utskrift av presentasjonen:

Evaluering av TSB fusjonen i Helse Midt-Norge i 2013/2014 Bakgrunn for prosjektet Mål Organisering Sentrale funn/ oppsummering Møte i regionalt brukerutvalg 13.06.16, Elise Solheim, rådgiver Helse Midt-Norge RHF

Bakgrunn Styresak 55/13 vedtakspunkt 6: Evaluere fusjonen av TSB med utgangspunkt i målsettingene: Styrke tilbudet til mennesker med sammensatte lidelser. Videreutvikle TSB som selvstendig fagområde, og ivareta det som er bygget opp i inneværende opptrappingsplan Tilrettelegge for tettere samhandling med kommunenes satsning på rusfeltet Ivareta og overføre kulturelementer

Mål for prosjektet Evaluere effekten av avviklingen av rusforetaket med overføring av aktivitet til St. Olavs HF, Møre og Romsdal HF og Helse Nord Trøndelag HF Evaluert opp mot forprosjektrapporten 2013 «Tettere integrering av Rusbehandling Midt-Norge i øvrig spesialisthelsetjeneste»

Organisering/gjennomføring Ekstern evaluering v/ Deloitte Samarbeid rundt mandatet Helseforetakene, tillitsvalgte, brukerrepresentanter, og kommunene i Midt-Norge har vært involvert gjennom intervjuer, dataanalyser og spørreundersøkelser

Sentrale funn Tjenestetilbud og organisering Tjenestetilbudet og den tilhørende kvaliteten innenfor TSB i Helse Midt-Norge har ikke blitt påvirket i vesentlig grad av fusjonen. Hensiktsmessig for utviklingen av fagområde å ha TSB i egne klinikker i St. Olavs Hospital HF og Helse Møre og Romsdal HF, men tiden er etter hvert moden for å kunne bli en del av større klinikker i helseforetakene.

TSB som fagområde TSB er et relativt ungt fagområde som spesialisthelsetjeneste. TSB oppleves ikke fullt ut likeverdig med de andre fagområdene, men akseptansen har økt etter fusjonen. Satsningen på fagutvikling og forskning fra Rusbehandling Midt-Norge HF har blitt ivaretatt selv om man ikke fullt ut har unyttet synergiene av å være en del av større forskningsmiljø. Flere uttrykker bekymring for at overgang til nytt inntektssystem vil skape store utfordringer i kapasitetsutnyttelse og lik tilgang til regionale og lokale funksjoner i regionen.

Mennesker og kultur Kulturen som ble bygget opp i Rusbehandling Midt-Norge HF har i stor grad blitt ivaretatt etter fusjonen. Samholdet og relasjonene som ble etablert mellom de ansatte i TSB på tvers før 2014, er en av hovedgrunnene til at man fremdeles har en god fellesskapsfølelse i TSB i Helse Midt-Norge, selv om denne er noe redusert etter fusjonen.  

Samhandling Samhandlingen og samarbeidet med de private ideelle institusjonene, med kommunene og på tvers av TSB-enhetene i HF-ene fungerer bra og har blitt ivaretatt etter fusjonen. Samarbeidet med psykisk helsevern og somatikk har blitt noe bedre etter fusjonen, men det er en del å gå på før man kan ta fullt ut synergieffektene av å være organisert i samme HF. Hvordan og hvor godt TSB samarbeider med psykisk helsevern og somatikk varierer mellom HF-ene.

Oppsummering Resultatet av evalueringen viser at TSB-fusjonen 2013/2014 ikke har hatt negativ effekt, men det kan heller ikke pekes på viktige positive effekter. Det som var bygget opp under Rusbehandling Midt-Norge HF har i stor grad blitt ivaretatt og videreutviklet etter at TSB ble en del av de øvrige helseforetakene.

Forts. oppsummering Utviklingen har gått i riktig retning. Flere samarbeidsrelasjoner som var etablert før fusjonen er videreført. Samarbeidet mellom TSB, PH og somatikk har blitt bedre , men det er fortsatt behov for økt samarbeid. Brukermedvirkning er videreført på alle nivå.  Rapporten peker på at lik tilgang til regionale tjenester og god ressursutnyttelse av kapasitet er relatert til dagens særfinansiering.