Østlandssamarbeidet Orientering v/Ann Irene Sæternes.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
RENT VANN. REN FREMTID.. Klyngens mål På lang sikt: Utvikling av en midtnorsk vannteknologiklynge som oppnår økt konkurransekraft og posisjon i et globalt.
Advertisements

Forventninger og videre arbeid…...
Næringsvennlig offentlig sektor Grupperapport til Strategisk næringsplan for storbyregionen Stavanger
Samarbeid om europapolitisk deltakelse Gunn Marit Helgesen Leder i internasjonalt fagpolitisk utvalg Oslo,
Global Dignity Day Informasjon til rektormøte, Telemark Thomas Horne Prosjektleder Global Dignity Norge.
Grunnkurs B, EU-kurs 2 Ilsetra Kari Sollien.
Reiseliv – Først mot fremtiden Fjellturismekonferansen 2012 BENTE BJERKNES.
Kommentarer knyttet til forskningsmeldingen Kommentarer fra Henrik Jakobsen, professor, forskningsleder Avdeling for Realfag og Ingeniørutdanning Høgskolen.
Bymiljøavtalene – styring og organisering av oppfølging
NTP og RTP – grensesnitt og samspill Fylkesordførernes/- rådsledernes sommermøte 2011 Vest-Agder, Kristiansand 8/8 Jan Fredrik Lund, leder NTP-sekretariatet.
Hva kan Vestfold selv gjøre for å vinne kampen om arbeidskraften? Sverre Høifødt Vestfold fylkeskommune.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling. Presentasjon 2008 Bakgrunn Livskraftige kommuner –Samarbeidsavtale KS og Regjeringen ved Miljøverndepartementet.
Veien videre med Ung:leder prosjektet? Hva Hva skjer i 2012 sentralt? - Søknad inne hos Gjensidigestiftelsen om 3 nye år med støtte - Vi ønsker å starte.
FN-by prosjektet Samarbeid mellom UNEP/GRID-Arendal, Arendal kommune, Aust-Agder fylkeskommune og Ungdommens bystyre Bygger på ideer og initiativer for.
Ungdomspolitiske møter skal Legge til rette for debatt rundt temaer og prioriteringer som er angitt av: EUs strukturerte dialog med ungdom EUs politiske.
Forpliktende samarbeid for å redusere klimagassutslipp Klima Østfold.
Om du ønsker, kan du sette inn navn, tittel på foredraget, o.l. her. Erfaringer med SAP Seminar Åse Berg Studie- og forskningsseksjonen SVT-fakultetet.
Siste nytt fra RFF. Hva har RFF gjort det siste året: Representasjon i NUTF, NUFHO og Det nasjonale Fagskolerådet Utarbeidet forslag til etiske retningslinjer.
NTP og RTP - grensesnitt og samspill Alf Daniel Moen fylkesrådsleder.
Forskningsbasert Kompetansemegling i Nordland – organisering og status Et samarbeid mellom: Nordland fylkeskommune Innovasjon Norge – Nordland Nordlandsforskning.
NAFOs kompetansetiltak for barnehagene. Tidligere kompetansetiltak  Fra 2005 til 2010 gjennomførte NAFO kompetansetiltak i språkstimulering og flerkulturell.
xxx 1.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
Virkemidler for regional FoU og innovasjon VRI – 2007 – 2017 Seminar om kultur/opplevelsesnæringer og FoU 17. april 2007 Tindved Kulturhage, Verdal.
VS2010: Intensjoner og perspektiver sett fra Forskningsrådets side Kristin Danielsen Avdelingsdirektør Norges forskningsråd Oslo, 29. november 2005.
VALGFORUM MEDLEMSFORUM FOR VALGADMINISTRASJONEN I KOMMUNENE OG FYLKESKOMMUNENE.
1 Odd Godal Seniorrådgiver Norske kommuner og fylkeskommuner som internasjonale aktører – har det noen betydning.
LAGET AV : | Karina, Borgar, Shanya og Petter
Ungdomstrinn i utvikling 1. samling i pulje 4 for skoleeiere og skoleledere Internett:
Orientering for internasjonalt fagpolitisk utvalg 27. april 2012 Samarbeidsavtalen med delstaten Schleswig-Holstein.
Smart spesialisering på Østlandet ?? Jon Petter Arntzen Sekretariatsleder for Østlandssamarbeidet Bodø - 1. oktober 2015.
Medvirker partnerskapsmodellen til mobilisering og folkehelsearbeid? Marte Hanche-Dalseth Folkehelsekonferanse, Alta
Europapolitisk samarbeid. Merverdi ved europeisk samarbeid Økt kontaktflate mellom ulike land og folk for spredning av kunnskap og mellomfolkelig forståelse,
Europapolitisk samarbeid informasjon til nye politikere høsten 2015.
Verdiskapingsforum Østfold Forventninger Aktuelle saker Aktuelle arbeidsmetoder.
Leverandørmøter - EPJ Én til én-møte - april 2016.
Juni 2009 Regional FoU-strategi for Østfold ”Samspill og synergi”
Ny planlov, nye muligheter Morten Strand, spesialrådgiver i KS.
Nordisk utdannings- og forskningssamarbeid i endring Internasjonal direktør Kari Kveseth Norges forskningsråd Om å utbygge Norden til en internasjonalt.
Deltakelse i europapolitisk samarbeid. Hvorfor engasjere seg? Intensjonen med å delta i europeisk regional- politikk på kort og lang sikt er å bidra i.
Desember 2007 CONNECT i Norge Fellessatsing gir resultater Jorun Pedersen CONNECT Østlandet.
Østlandssamarbeidet Presentasjon på fellesmøte mellom ORE og ØS i Brussel 1. april Ann Irene Sæternes.
Velkommen til dialogkonferanse Hvordan styrke de mellomstore byene på Østlandet som motor for regional vekst og næringsutvikling? Roger Ryberg Fylkesordfører.
Kontaktutvalget Arbeidsgruppe regionreform Knut Sletta, 5. juni 2015.
HR nettverk Østfold - Bakgrunn og rammer. Morten Oppegaard, rådgiver.
s. 1 Konsekvensutredning og naturmangfoldloven rådgiver Geir Davidsen
Strategisk Næringsplan Knutepunkt Sørlandet 1. Bakgrunn Målet er å utvikle kommunene og sikre innbyggerne i regionen et så godt og effektivt tjenestetilbud.
AER, møte i komité 1 Abruzzo, Italia AER Norge 3.11 v/ Per Inge Bjerknes og Sanna Sarromaa Trendsetterne Sanna & Per Inge Montesilvano.
Europapolitisk samarbeid Orientering på miniseminar 20. januar 2012, Gunn Marit Helgesen Leder av internasjonalt fagpolitisk utvalg i Østlandssamarbeidet.
K ommunen som nærings- og samfunnsutvikler Fylkeskommunens rolle Verdiskapingsforum Østfold 21/ Hans L. Clementz, KS.
Kort fra VO-gruppa i Østlandssamarbeidet
Forvaltnings- og regionreformen Trøndelagsrådet 31. januar 2006
Felles europapolitisk arbeid gjennom
Orienteringssaker Møte i rådmannsutvalget Fredag 12. mai 2017
INITIATIV FOR ETISK HANDEL
VS2010: Intensjoner og perspektiver sett fra Forskningsrådets side
v/ Tore Askim, prosjektsjef, Buskerudbysamarbeidet
Administrerende direktør Organisasjonsutvikling og økonomi
Næringslivets muligheter i Horisont 2020 – Møre og Romsdal
Trepartssamarbeid Et avtalefestet samarbeid mellom politikere, administrasjon og fagbevegelsen Gjensidig forpliktelse i forhold til programmets mål.
Miljøstrategiprosjekt Telemark 2017 «Telemarkindustriens posisjon i det grønne skiftet» Status Steinar Kvisle og Grant Gundersen Periti AS.
Nettverksmøte for fagskoletilbydere i helse- og sosialfag
Regionalt samarbeid/ partnerskap
Mulighetenes Oppland i en grønn framtid:
Trenger Østlandet et mer slagkraftig politisk organ og felles institusjoner? Even Aleksander Hagen Fylkesordfører i Oppland & Leder av fellesnemnda.
Fylkesrådsleder Alf Daniel Moen Stiklestadkonferansen 2008
Strategi for lokaldemokratisk utvikling
Tilbakeblikk Kompetansetiltak for barnehagemyndigheter
InterCity: Jobben er ennå ikke ferdig
Utskrift av presentasjonen:

Østlandssamarbeidet Orientering v/Ann Irene Sæternes

Samarbeidet er utviklet over lang tid Østlandssamarbeidet ble etablert i mars 1993 – som et frivillig landsdelssamarbeid mellom Oslo kommune og sju fylkeskommuner: Akershus, Buskerud, Hedmark, Oppland, Telemark, Vestfold og Østfold. Intensjon: Sterkere påvirkning av nasjonale myndigheter Europapolitisk samarbeid Utnytte stordriftsfordeler - samarbeid om prosjekter

Organisering av samarbeidet Organiseringen har variert over tid – avhengig av prioriterte oppgaver Kontaktutvalg er det øverste besluttende organ. Hver fylkeskommune er representert i kontaktutvalget med tre medlemmer: fylkesordfører/fylkesrådsleder (byrådsleder i Oslo), opposisjonsleder og fylkesrådmann/representant fra administrativ ledelse. De senere årene har en hatt fagpolitiske utvalg innenfor samferdsel, kompetanse og internasjonalt arbeid. Rådmannsutvalget er øverste administrative organ. I tillegg har en flere administrative grupper som arbeider med faglige oppgaver. Sekretariatet i Østlandssamarbeidet er et service- og samordningsorgan for de ulike grupper og utvalg som til enhver tid er aktive.

Organiseringen 2016 - illustrasjon DE ÅTTE FYLKESKOMMUNENE PÅ ØSTLANDET Akershus, Buskerud, Hedmark, Oppland, Oslo, Telemark, Vestfold, Østfold Politiske utvalg Administrative organer KONTAKTUTVALGET RÅDMANNSUTVALGET Sekretariatet FPU samferdsel Samferdsel FPU kompetanse Kompetanse FPU internasjonalt Internasjonalt

Verdigrunnlag Fylkeskommunene deltar i samarbeidet som likeverdige parter med samme rettigheter og forpliktelser. Samarbeidet bygger på frivillighet, slik at partene på selvstendig grunnlag bestemmer hvilke deler av samarbeidet man ønsker å delta aktivt i. Samarbeidet bygger på gjensidig respekt og lojalitet i forhold til de beslutninger som er fattet. Gjennom å bygge samarbeidet på likeverdighet, frivillighet, respekt og lojalitet vil man over tid utvikle et samarbeid som er robust og forutsigbart og som samtidig bidrar til at det skapes tydelige merverdier for alle deltagende parter.

Østlandssamarbeidet skal arbeide langsiktig, målrettet og rasjonelt for å bidra til at Østlandet; oppfattes som en solidarisk region med et sterkt engasjement for menneskerettigheter, frihet og fred. fremstår som en grønn, bærekraftig og smart region - og som leder an innenfor utvikling og implementering av ny teknologi lykkes med å bygge ut en infrastruktur i verdensklasse har et næringsliv og bedrifter med sterk internasjonal konkurransekraft får en moderne og innovativ offentlig sektor

5 satsningsområder for 2016 - 2019 Samferdsel, miljø og klima Næringsutvikling og verdiskaping Internasjonalt/europapolitisk arbeid Regionreform Kompetanse Innenfor internasjonalt/europapolitisk arbeid er en av prioriteringene å: Trekke unge mennesker aktivt med i det europapolitiske arbeidet (herunder ØstsamUng).

ØstsamUng Østlandssamarbeidets ungdomsutvalg er et forum for ungdom fra fylkene i Østlandssamarbeidet. Ungdommene rekrutteres fra passende ungdomsorganer i hvert av fylkene (ungdommens fylkesting/fylkesråd, fylkeselevråd, ell.). ØstsamUng er arena for læring, erfaringsutveksling, nettverksbygging og internasjonal deltakelse.  

Funksjon og mål ØstsamUng skal være et; Forum for samordning av internasjonal ungdoms-deltakelse i BSSSC og AERs ungdomsaktiviteter. Forum for diskusjon, forberedelse og etterarbeid i forhold til BSSSC og AERs ungdomsaktiviteter. Forum for diskusjon av internasjonale og nasjonale tema  Som et resultat av evalueringen av ØstsamUng våren 2014 ble det i tillegg lagt opp til årlige møter mellom ØstsamUng nettverket og Østlandssamarbeidets egne politiske organ.

ØstsamUng - oppfølging av dialogen med politiske utvalg Basert på de positive erfaringene ved dialogmøte mellom ØstsamUng og kontaktutvalget 6. mars 2015, legges det opp til tilsvarende dialogmøte en gang årlig. Videre anbefales videreført dialogen mellom ØstsamUng og de fagpolitiske utvalgene i henhold til de opplegg som er foreslått fra disse utvalgene. Tema som har vært oppe til nå: - Skolehelsetjenesten - Rådgivningstjenesten i vgs. /karriereveiledning