Verving - medlemspleie

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Velkommen til Fagforbundet
Advertisements

Etiske retningslinjer for Seksjon helse og sosial
Verving Fagforbundet Buskerud
Presentasjon av NTL NAV
Oslo 4. og 5. mars 2010 Tariff 2010 Møte NLS. Unios medlemsforeninger s2 ForeningAntall medlemmer Utdanningsforbundet Norsk Sykepleierforbund87.
Internasjonal engelsk Verdens mest brukte språk. Verdens mest brukte språk. Gode engelskkunnskaper åpner nye muligheter, gjør livet lettere og gir selvtillitt!
HANDLINGSPLAN FOR FUNKSJONSHEMMEDES FELLESORGANISASJON ROGALAND 2016 – 2017.
Kapittel 9. Norsk økonomi Del 4 Arbeids – og næringsliv Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 3a finne informasjon.
Medarbeiderkartlegging Driftsenhet / Avdeling Dato Foto: Rune Nilsen/News on Request.
Bilag 5 Strategier for HELFO mot HELFO har vært gjennom en spennende reise fra etablering av Trygdeetatens oppgjørsorganisasjon i 2004 og fram til.
Seksjonsarbeid - rolle og ansvar Tromsø 31. mars 2009.
Utgangspunktet Mennesker med utviklingshemning har rett til deltakelse Menigheten trenger mennesker med utviklingshemning.
DU kan gjøre en forskjell – for egne og andres barn! Engsjement – motivasjon – begeistring.
PROSJEKTOPPGAVE gruppe 2 FASE 3 – Høsten Presentasjon av gruppe 2: Herbjørn Henningsen – Finnmark Linda Ellingsen – Nordland Arvid Storegjerde –
Omtanke solidaritet samhold Oslo 1 Samling for plasstillitsvalgte og verneombud i bydel Østensjø  Ny som tillitsvalgt  Roller og oppgaver  Samarbeid.
11 Sekretærkonferansen Januar 2010 Plogspissprosjekt Sekretærens rolle i organisasjonen.
Vurdering -hva ligger i en karakter? -forventninger lærere og elever.
Hva har vært vårt fokus i 2007?. –Kvalitet på arrangementene slik at det gir økt opplevelse av verdi for deltakere og slik at det blir attraktivt å være.
Arbeidsplassutvikling [Sett inn navn på arbeidsplassen og dato]
Seksjonskonferanser 2007 Seksjon helse og sosial.
Strategisk Næringsplan Knutepunkt Sørlandet 1. Bakgrunn Målet er å utvikle kommunene og sikre innbyggerne i regionen et så godt og effektivt tjenestetilbud.
Storting og regjering Vedtar lover og regler Setter i verk lover og gjennomfører politikken (departementene) Vedtar budsjetter og fordeler økonomiske ressurser.
Valg av verdier bilde. Våren 2015 SSK fotball ønsket å bli mer bevisst på hva vi vil og hvordan vi vil ha det. Alle lag ble bedt om å diskutere verdier.
Organisasjonsbygging Sørmarka 21. april 2016 Ved forbundssekretær Tonje Karenina Pettersen.
Rammemodellen, seksjonsarbeid, organisasjons- og evalueringsprosjektet. Innledning i Fagforbundet Troms – konferanse for seksjonsledere.
1 T E M A 03/06V E R V E K U R S - Sterkere med enn uten FAGFORBUNDET OMTANKE - SAMHOLD - SOLIDARITET Sterkere med - enn uten..
Verving Kurs for lokallagsledere og hovedtillitsvalgte
Betingelser for frivillig innsats – motivasjon og kontekst Dag Wollebæk, Synne Sætrang og Audun Fladmoe Presentasjon av rapport, Funkis Studieforum 31.
Et ungt og moderne fagforbund med nærhet til våre medlemmer...
Fritid med Bistand V/ Seniorrådgiver Anders Midtsundstad
Organisasjons- og evalueringsprosjektet.
ELEVUNDERSØKELSEN Høsten 2016.
Seksjonskonferansene
Retningslinjer for seksjonene
Økonomikonferanse 2017 status og behov
► For deg som skal bli helsesekretær
Nye eierskaps- og driftsformer i tannhelsetjenesten Forprosjekt
Rapport: Å ville utvikle skolen
YRKESFAGLIGE UTFORDRINGER
Hvorfor er det vanskelig å ta gode beslutninger?
Etiske retningslinjer for Seksjon helse og sosial
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
Plogspissprosjekt - sekretærens rolle i organisasjonen v/Britt Silseth
Den nye sekretæren Den typiske kontormedarbeideren i Fagforbundet er en 48 år gammel kvinne Hun er ansatt i stilling som sekretær Hun er ansatt i en norsk.
Idretten er så stor del av identiteten min.
Jomfrusjekk.
Synlighet og oppslutning
Medlemmene i Vest-Agder
FLiK Forskningsbasert læringsmiljøutvikling i barnehager og skoler i Kristiansand.
Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst.
Forbundets etiske retningslinjer
PIA - HVEM ER VI? Oppvekstkomitemøte
PROFESJONELL YRKESUTØVELSE
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Norsk frivillighet og organisasjonsliv: hvor, hva, hvem, hvorfor, hvordan… Hvorfor er utviklingstrekkene i norsk frivillighet og organisasjonsliv tema.
Individuell jobbstøtte (IPS)
Medarbeiderundersøkelsen UiT 2011
Misunnelse Har dere vært misunnelig på en ting noen andre hadde noen gang? Fortell om det Hvor i kroppen kjenner du misunnelse? Hvordan kjennes følelsen.
Kurs for nye hovedtillitsvalgte
Oppslutning & Verving Forrige gang, på uke 7 i januar… der var de aller fleste av dere…, jobbet vi også med hvordan være synlige, hvordan vise frem forbundet.
1. Innledende påstander om organisasjoner
Ved å stille spørsmålet får vi nyttig informasjon og innsikt i brukernes ønsker og behov.  Vi ønsker å gi brukerne en bedre hverdag ved å tilby tjenester.
Kandidatundersøkelsen 2018
«Yrkesnettverk» Et rekrutteringsprosjekt i regi av Oslo Vest Rotaryklubb Prosjektgruppe: Agnes Beathe, Cecilie, Per Gustav, Håkon og Nils.
Agenda Organisasjonsbygging under omstilling Formelle prosesser
Et ungt og moderne fagforbund med nærhet til våre medlemmer...
Ny IA-avtale - hva innebærer dette for oss?
Together, we see a world where people unite and take action to create lasting change — across the globe, in our communities, and in ourselves. Together,
KILDER TIL LIVSKVALITET, Regional folkehelseplan Nordland
Utskrift av presentasjonen:

Verving - medlemspleie Hordaland 28. –29. oktober 2004 Gerd Eva Volden, Seksjonsleder, SKA Bjørn Christiansen, Avdelingsleder, SKKO (og på vegne av SST og SHS)

Strategiplan OMTANKE SAMHOLD SOLIDARITET ORGANISASJON OPPSØKENDE ARBEIDSPLASSEN AKTIVITET SAMFUNN SYNLIGGJØRE OMTANKE SAMHOLD SOLIDARITET

Stolt av Fagforbundet Tillitsvalgte på alle plan Ansatte Seksjonene Glede oss over resultatene/seirene som oppnås hver dag Viktig med kultur/humor Hvilke hindringer ser vi i organisasjonen/samfunnet Skal være stor grad av frihet – men ikke uten ansvar Ingen unnskyldninger/vi skal løse problemene

Hva er viktig for medlemmene? Få hjelp når de trenger det Lytte – vise at du forstår Vise medlemmet at du er rett person Medmenneskelighet FASITEN ER Å BRY SEG!

MÅL FAGFORBUNDET

STERKERE MED – ENN UTEN OMTANKE SAMHOLD SOLIDARITET

MOTIVERE er tilnærmet lik POSITIV TENKING

MOTIVASJON er å: ha lyst til ønske å gjøre indre trang (behov/drift)

OPPLEVELSEN AV TRYGGHET – TRIVSEL TILHØRIGHET – TILLIT er avgjørende for at din fagforening skal nå sitt mål

Ca 40% uorganiserte innenfor vårt organisasjonsområde Vi vet det er Ca 40% uorganiserte innenfor vårt organisasjonsområde Mange uorganiserte er ikke medlem fordi de ikke er spurt Andre forbund er ute etter våre medlemmer

Vi må Bruke vår medvirkning og innsikt på arbeidsplassene til å få oversikt over Uorganiserte Konkurerende forbund Nyansettelser Planmessig systematisk arbeid og oppsøkende virksomhet Utvikle og profilere vår yrkesfaglig organisering og satsing i vervearbeidet

Systematisk arbeid Hvor er vervepotensialet innenfor organisasjonsområdet? Hvem skal gjøre arbeidet? Hvilke mål skal vi sette oss? Hvordan skal vi nå målene? Hva har vi av økonomiske og menneskelige ressurser?

Selvfølgeligheter En lønnsmottaker er både en arbeidstaker, en yrkesutøver og en samfunnsborger Potensielle medlemmer forventer at de som skal representere dem har god kunnskap om deres yrkesfaglige interessefelt Det å vite hvorfor et medlem er medlem er et godt utgangspunkt for å kunne anta hva et potensielt medlem vil oppfatte som så attraktivt at hun vil melde seg inn i forbundet

Fagforbundet = Fire seksjoner = Økt fokus Alle medlemmer tilhører en av de fire seksjonene Fokus er yrkesfag og yrkespolitikk Utvikle yrkesrettede tilbud til "alle" Gjennom et samlet forbund sørge for at de økonomiske og samfunnspolitiske interessene til de ansatte i yrkene blir godt ivaretatt. Høye forventninger hos medlemmene De som oppfatter at de får et godt yrkesfaglig tilbud vil fortelle det til andre De tidligere forbundene har hatt et vareierene godt yrkesfaglig tilbud. Varierende fordi at de yrkene/yrkesgruppene som har fått har fått et godt, mens de som ikke har hatt noen yrkemessig organisering ikke har fått noe spesifikt. Gjennom organiseringen i seksjonene blir dette tydligere. Ved å etablere seksjonene har det skapt store forventninger hos medlemmene. Dette gir selvfølgelig spennende utfordringer for alle ledd i forbundet. Ivaretagelsen av dette er tydlelig for fagforeningene. Det er der medlemmene er! De yrkesgrupper som er vant med god oppmerksomhet/tilbud må opprettholde detteDe yrkesgrupper som ikke har fått tilbud må få det Det er skapt forventninger om at det enkelte medlem skal få et bedre tilbud Seksjonenene har fått delegert både ansvar og myndighet til for det yrkesfglige arbeidet. Det er ingen andre som gjør dette hvis ikke seksjonenen gjør det. Det ligger ansvar og myndighet i seksjonen for seksjonens oppgaver og mellom seksjonene for felles seksjonsoppgaver og i forbundet for fellesoppgavene

Medlemmene har sterke interesser i det yrket de utøver og/eller den utdanning de har/ønsker å ta Anseelse/omdømme/posisjon i arbeidslivet/samfunnet handler om: Identitet til yrket, sektor og forbund Tilhørighet til de samme Påvirkning av rammebetingelser for utdanning og yrkesutøvelse Muligheter for kompetanseutvikling Identitet Medlemmene skal identifisere seg med forbundet og forbundets verdier. Videre så er det "opplest og vedtatt" at medlemmene ønsker å identifsere seg med "likesinnede" innen utdanning, yrke, bransje Tilhørighet Medlemme skal ha et fellesskap i forbundet som sådan, men det er også viktig at de har et yrkesmessig felleskap. For noen grupper handler dette om et fellesskap med de som har samme utdanning; for andre handler det om et fellesskap innne et faglig område / en bransje. Og for noen er det et både og. Påvirkning Her tenker vi på påvirkning av utviklinga innen f.eks utdanning, juridisk regulering av arbeidsområdene og yrkesutøvelsen (arbeidsmiljø, autorisasjon, taushetsplikt mm) Kompetanseutvikling Forbundet har alltid vært sterk på arbeide for at de som ikke har formell utdanning kan få det og at de som har mye erfaring kan få annerkjennnelse for det. Gjennom etter- og videreutdanningsarbeidet, autorisasjon, kliniske fagstiger, kompetansereformen og det at vi støtter medlemmene med stipend vil dette arbeidet selvfølgelig være avgjørende for medlemmenes tilfredshet med forbundet. Men samtidig er dette et viktig arbeid for "et moderne" forbund

Rolle og ansvar - Hva skal seksjonene være opptatt av i rekrutteringsarbeidet? Yrkesfaglige utfordringer i arbeidsfeltet Utdanningsspørsmål som angår det enkelte yrke så som etter- og videreutdanning, fagkurs - kompetanse Juridiske temaer om utdanningene, yrkesutøvelsen og arbeidsområdet Verdien av yrket = Lønns- og arbeidsvilkår Arbeidsmiljø Yrkesetikk Yrkesfaglig informasjon/materiell Faglige nettverk Fokus fra det enkelte medlem til yrkesgruppa til seksjonen/området

Netto tilvekst 1004 medlemmer i september Siden nyttår er medlemstallet økt med 4114 I september økte Oslo med 145 Akershus 120 Hordaland 91 SKA: -243 SKKO: +435 SHS: +171 SST: +46