Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Retningslinjer for seksjonene

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Retningslinjer for seksjonene"— Utskrift av presentasjonen:

1 Retningslinjer for seksjonene
Hordaland Gerd Eva Volden, Seksjonsleder, SKA Bjørn Christiansen, Avdelingsleder, SKKO

2 Utgangspunkt for å ha retningslinjer
De er utfyllende til vedtektene Skal være tydeliggjørende men ikke hindre seksjonsstyrene sentralt og lokalt i å ha handlefrihet når det gjelder f.eks. arbeidsform Det er vurdert som formålstjenlig for forbundet å ha like retningslinjer for alle seksjonene

3 Generelle retningslinjer for seksjonene
Alle medlemmer er valgbare til verv i seksjonene. Ved beregning av antall representanter tas utgangspunkt i antall yrkesaktive medlemmer i seksjonen. Seksjonens valgte representanter er å anse som representanter for alle yrkesgruppene som er tilknyttet seksjonen.

4 Seksjonen sentralt Det avholdes landskonferanse i seksjonen hvert 4. år. Konferansen sammensettes av representanter valgt på fylkeskonferansen i seksjonen. Medlemmene i det sentrale seksjonsstyret møter på landskonferansen med fulle rettigheter i tillegg til delegatene valgt på fylkeskonferansene i seksjonen. Landskonferansene har 100 delegater fordelt forholdsmessig etter antall yrkesaktive medlemmer pr. seksjon pr. fylke. Alle fylkene skal være representert med minimum 2 delegater fra hver seksjon (jf. vedlegg). Det sentrale seksjonsstyret innkaller til landskonferansen på bakgrunn av ovennevnte nøkkel for fordeling av delegater.

5 Seksjonen sentralt ....2 Det sentrale seksjonsstyret kan i tillegg innkalle representanter uten stemmerett fra seksjonens nettverks-/ressursgrupper til konferansen. Landskonferansen drøfter ulike spørsmål innenfor seksjonens ansvarsområde. Det sentrale seksjonsstyret fremmer forslag til Landsmøtet. Med utgangspunkt i innkomne forslag fra fylkene, nedsetter det sentrale seksjonsstyret valgkomité, samtidig med innkallingen til landskonferansen. Valgkomiteen består av 5 representanter fra 5 ulike fylker. Medlemmene bør representere flere yrkesgrupper i seksjonen.

6 Seksjonen i fylkeskretsen
I tillegg til delegatene fra fagforeningene møter seksjonsstyret i fylket på fylkeskonferansen med fulle rettigheter. Med utgangspunkt i innkomne forslag fra fagforeningene, nedsetter seksjonsstyret valgkomité samtidig med innkallingen til fylkeskonferansen i seksjonen. Valgkomiteen består av tre seksjonsrepresentanter fra tre forskjellige fagforeninger. Valgkomiteens innstilling skal foreligge senest ved konferansens begynnelse.

7 Delegatberegning Totalt antall delegater er 100
Fylkenes antall av det totale antall medlemmer Beregning med flere desimaler Siste beregning for å få totalantallet til å stemme Kan gi forkjeller i det enkelte fylket mellom seksjonene


Laste ned ppt "Retningslinjer for seksjonene"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google