4 faser for å utvikle en forretningside/forretningsmodell

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ue.no Gründercamp 2013 XX vgs. XX bedrift Ungt Entreprenørskap XX (fylke) FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
Advertisements

MarinePack - FOU- program for sjømatemballering Plan for prosjektarbeidet •Velge ut aktuelle case i samarbeid med FHL fagfora •Etablere nettverk for hvert.
Ue.no Energi for framtida Gründercamp for videregående skole FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
Et program for ungdomsskolen
URD An Agenda-system for mobile absentee marking and group scheduling.
Vi rekrutterer markedets fremste talenter.
Skap framtidens Ungdommens Hus på Stjørdal.. ue.no.
IKT Orkide Ledelse og Skole
SETT I SAMMENHENG MED ATFERD
TEKMAR Teknologi for marin biomasseproduksjon; krav, behov og løsninger Trondheim 2-3. oktober 2003.
Fordeling av roller og ansvar
Ue.no Enterprise without Borders Videregående opplæring FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
SPIR Idélab Bodø.
Samarbeid skole næringsliv Valgfag
Ue.no Studentbedrift Høyere utdanning FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
Gruppeundervisning / Innleveringer Obligatoriske innleveringer: –Leveres til gruppeleder. Innlevering 1: Uke 10 ( ) –Markedsanalyse.
Sesjon 3: Organisasjonslæring
Forretningskonsept og forretningsplaner
Entreprenørskap og bedriftsutvikling (EB)
Empiriske metoder Oppgaveanalyse, observasjon
Dette er SMART.
Rakkestad ungdomsskole Entreprenørskap Hva er så bra med faget? Entreprenørskap skaper en praktisk hverdag for elevene som de kan styre og legge.
UB som pedagogisk metode -ideèr og planer. Ideèr og planer ”Se mulighetene og gjør noe med dem”
Våre viktigste valgkampsaker Fylkestingsprogrammet Ved Odd Arild og Tone.
Innovasjoner For å oppnå suksessfulle innovasjoner er det nødvendig å kombinere innovasjon innenfor flere områder. ( Rasmussen fra ….. ) Bilde nr 1: -
Hvordan tette gapet mellom skole og næringsliv? Kristine Engan Ræder, UE Trøndelag.
HVA ER DET? Grethe Haldorsen
TEKO - bransjen IT som strategisk virkemiddel
© 2006 IBM Corporation Global åpenhet og samarbeid er framtidens business Morten Andreas Meyer – IBM.
Forretningsplan.
Velkommen til motivasjonsdag UB Ungt Entreprenørskap Troms Hugo Pettersen Espen Kirkvik.
VÅRT LOKALSAMFUNN En oppdagelsesferd på samspill mellom mennesker, næringsliv og offentlige tjenester i et lokalsamfunn.
Navn på FIRMa eller produkt HER SNAKKER DERE LITT OM DERE SELV. PKT 1 I LISTEN.
Forretningsmodell 9 deler som beskriver forretningsmodellen
Ue.no Våre familier FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
Ue.no Mål og målstyring Ungdomsbedrifter FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
Ue.no Studentbedrift Høyere utdanning FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
”Innovasjonsmodell Rogaland”
Ue.no GRÜNDERIDOL I AUST-AGDER Drottningborg vgs kl FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
Gruppeundervisning /
Ue.no Studentbedrift Høyere utdanning FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
Organisasjoner setter oss i en spesiell kontekst (sammenheng) som gjør at vi tenker og handler på spesielle måter. Dette kalles organisasjonsatferd.
Framtidas kompetanse Problemstillinger. 1 Utfordringer og muligheter Hva kjennetegner framtidas samfunns- og arbeidsliv? Hvilke samfunnstrekk legger premisser.
Reach for Change Impact Coffee 27. mai Reach for Change – kort oppsummert 2 Hvem er Reach for Change? –Stiftelse som støtter sosiale entreprenører.
Prosjektarbeid Mediekommunikasjon 1, Kapittel 4. Hva er prosjektarbeid? Prosjektarbeid er å jobbe mot et mål innenfor en gitt tidsramme. Prosjektet kan.
Idèmyldring. Klarer du denne? Forsøk å binde sammen de ni punktene med fire rette streker uten å løfte blyanten fra papiret.
Ue.no Spilleregler i arbeidslivet FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
Rikard Wærø Create Innovation Åpen Innovasjon. Agenda Beskrivelse Konsekvenser Tiltak.
Målgruppe Kjetil Aukland - BI Kristiansand. Kjetil Aukland Faglig leder BI Kristiansand PhD stipendiat Aalborg Universitet –Merkevare og Opplevelsesøkonomi.
Individuelle tilpasninger eller kollektive avtaler – står vi ved et veiskille? Advokat og direktør for arbeidsrett, Birgit Abrahamsen.
Psykiske kriser Med psykisk krise mener vi at en person er kommet i en livssituasjon der hun ikke er i stand til å forstå eller handle ved hjelp av de.
Navn: Skøelv IGL - klubbutviklingsarbeid Dato:
INNOVASJON OG ENTREPRENØRSKAP FOR DET GRØNNE SKIFTET
Velkommen til Nasjonalt lærerseminar 2017
Jesper W. Simonsen, divisjonsdirektør SHP-konferansen, Hamar
Framtid - Samspill - Skaperglede
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
Framtid - Samspill - Skaperglede
Viktoria Stensrud / Nasjonalparken Næringshage
Hvem er partnerne våre? Hvilke leverandører har vi?
Hvilke kjerneaktiviteter må vi utføre for å oppfylle verdiløftet?
Slide 2:. Forretningsmodellen forklart på engelsk og norsk
(Selskapsnavn) Forretningsplan
La elevene løse oppdraget B – Samarbeid
Slide 2:. Forretningsmodellen forklart på engelsk og norsk
Slide 2:. Forretningsmodellen forklart på engelsk og norsk
Slide 2:. Forretningsmodellen forklart på engelsk og norsk
Kulturentreprenørskap i fjordfylket
Kurs i entreprenørskap
Kurs i Entreprenørskap
Utskrift av presentasjonen:

4 faser for å utvikle en forretningside/forretningsmodell Prosessverktøyet 4 faser for å utvikle en forretningside/forretningsmodell Framtid - Samspill - Skaperglede

UEs prosessverktøy Mål: styre og tydeliggjøre prosessen fra problem, via ide til verdi! Fire faser: forstå, idéjakt, idéslakt og utvikling. Basert på teori om kreativitet og ideutvikling og «Business Model Generation» av Osterwalder og Pigneur. Framtid - Samspill - Skaperglede

UEs PROSESSVERKTØY

Forstå oppdraget/oppgaven Foklare problemet Hvem har problemet? Foklare det Hvem har problemet Gjort research Ved bruk på EB, *UB og SB er problemstillingen at de skal utvikle produkt og bedrift innenfor de rammene de har for bedriften. Forstå oppdraget/oppgaven Foklare problemet Hvem har problemet? Gjøre research Ved bruk på EB, UB og SB kan oppdraget være å utvikle et produkt eller en tjeneste innenfor de rammene de har for bedriften. Foklare det Hvem har problemet Gjort research Ved bruk på EB, *UB og SB er problemstillingen at de skal utvikle produkt og bedrift innenfor de rammene de har for bedriften. Framtid - Samspill - Skaperglede

Kast ideene som ikke vokser! Idéjakt Brainstorming Ja og… Mester Hvem har problemet? Slumpord Samle alle ideer Vann alle ideene Kast ideene som ikke vokser! Ja og Kleshengeren Slumpord Mester 1+1=3 Framtid - Samspill - Skaperglede

Slakt løsningene som ikke løser oppdraget. Idéslakt Slakt løsningene som ikke løser oppdraget. Kast ideer som er gamle og som ingen føler noe før Diskusjonen fører til bevisstgjøring, belysing og eierskap Hvordan velge om man ikke blir enige? For eksempel forsvare sin favoritt, diskusjon eller alle kan gi prikker eller poeng, Slakt løsningene som ikke løser oppdraget Kast ideer som er gamle og som ingen føler noe før Diskusjonen fører til bevisstgjøring, belysing og eierskap Hvordan velge om man ikke blir enige. Problemløsing, alle gir prikker eller poeng, diskusjon osv Framtid - Samspill - Skaperglede

Utvikling av en forretningside/forretningsmodell Slakt løsningene som ikke løser oppdraget Kast ideer som er gamle og som ingen føler noe før Diskusjonen fører til bevisstgjøring, belysing og eierskap Hvordan velge om man ikke blir enige. Problemløsing, alle gir prikker eller poeng, diskusjon osv Utvikling av en forretningside/forretningsmodell Målgruppe (Kundesegmenter) Verdipakke (Verdiforslag) Distribusjonskanal (Kanaler) Kundeforhold (Kundeforhold) Inntekter (Inntektsstrømmer) Ressurser (Nøkkelressurser) Aktiviteter (Nøkkelaktiviteter) Nettverk (Nøkkelpartnere) Kostnader (Kostnadsstruktur) Utvikle en forretningsmodell. Kristin skogen lund 5-(ide)15 (posisjon)-80 (gjennomføring Hva må tenkes på Dette vil utvikle ideen din. Her får dere belyst ulike ting dere må tenke på. Framtid - Samspill - Skaperglede

Eget A3 ark finnens på www.grundercamp.no – For UE ansatte Dette fungerer på A3 og kan brukes aktivt i gruppen. Malen er etter Business Canvas som brukes på mange i høyere utdanning og Innovasjon Norge. Forretningsmodell kan brukes i utviklingen av konseptet og er i mange sammenhenger en forløper før bedriften lager en mer detaljert forretningsplan.