Vennskap/Sosial kompetanse Barn som fungerer i leik og lærer sammen med andre barn tilegner seg verdier som respekt og toleranse for ulike mennesker. Vi.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
FRA MÅLSTYRING TIL PROFESJONELT ANSVAR
Advertisements

"God bagasje på livets reise."
HelART i Ulåsen barnehage
Vi har en tydelig struktur gjennom barnehagedagen
Informasjonsmøte om kurset «Barnehagenorsk» Høgskolen i Oslo og Akershus
Velkommen til foreldremøte høsten Overgang fra felles del til avdelingsvis……  Vi går gjennom stokken  Viser konkretene som støtter hverdagens.
Sakshaug barnehage 71 barn 4 avdelinger 9 minoritetsspråklige barn 20 ansatte.
Sosial kompetanse Barn som fungerer i lek og lærer sammen med andre barn tilegner seg verdier som respekt og toleranse for ulike mennesker. Vi snakker.
Velkommen til foreldremøte i Setskog Barnehage – div info v /Vigdis – foreldreråd, m/ valg av foreldrerepresentanter
Velkommen til nytt barnehageår! Spesielt ønsker vi de barna som er nye på avdelingene velkommen til oss- vi ser frem til å bli godt kjente med dem og familiene.
Velkommen til foreldremøte Stokkavannet og Mosvannet.
Hovedfokus på Fiskedammen Trygge barn - voksnes ansvar (fokus på mobbing/utestengelse) Selvstendighet Medvirkning Språk Realfag Friluftsliv Kunst, kultur.
Hva er SFO Tilrettelagt omsorgs og fritidstilbud for barn fra 1-4 kl. Gi barna trygghet og et gode aktivitetstilbud med vekt på lek. SFO er en viktig arena.
Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. 3 nye barn har begynt hos oss. Jonas, Victoria og Mathilda.. Vi ser allerede at alle.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2016.
Observasjonstema: Glede av hverandre. Denne gangen har vi valgt å lage en power point presentasjon, vi håper dette gir dere enda bedre mulighet til å se.
Hva har vi gjort i August? - Vi har blitt kjent med de barna og voksne som har begynt på Regnbuen. - Vi har gått tur og sett hvor alle barna på Regnbuen.
BUØY SKOLE Lærelyst, vekst og glede. Vår visjon: Lærelyst, vekst og glede  Buøy skole år: 1-7 skole,160 elever og 30 ansatte  Opplæringsloven, læreplanen.
Valg av verdier bilde. Våren 2015 SSK fotball ønsket å bli mer bevisst på hva vi vil og hvordan vi vil ha det. Alle lag ble bedt om å diskutere verdier.
Velkommen til nytt barnehageår på Låven. Satsingsområder på Roligheden gård barnehage- Låven Bygge gode relasjoner barn-barn, barn-voksne Alle skal få.
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med mange felles opplevelser og god lek. Vennskap, respekt, inkludering og toleranse jobbes det med,
Velkommen til nytt barnehageår!. Program for kvelden Velkommen! Presentasjon av ansatte Overordnede føringer for hele barnehagen IST Hypernett Valg av.
Barnesyn og barns medvirkning
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE.
Periodeplan for Lekestua Uke Sosial kompetanse
Septembernytt 2017 Velkommen til nytt barnehageår!
Tonsenhagen barnehage 2016/2017
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Bjørnsgård barnehage.
Språkløyper i Mylingen barnehage
Periodeplan for Sommerly Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Periodeplan for Sommerly barnehage Uke : 17
Periodeplan for Minsten Uke Sansing, fysisk aktivitet og karneval
Tonsenhagen barnehage Årshjul 2015/2016
Tonsenhagen barnehage Årshjul 2015/2016
KULTURBEGIVENHETER I SNARØYA
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med mange felles opplevelser og god lek. Vennskap, respekt, inkludering og toleranse jobbes det med,
Glede gjennom mestring
KULTURBEGIVENHETER I FURU
KULTURBEGIVENHETER I FURU
Årsplan Barnas Hus barnehage del 1
KULTURBEGIVENHETER I SNARØYA
Årshjul rødbasen
Foreldremøte skolestartere 2018
Læringsverkstedet Nøstodden
Årshjul grønnbasen
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Foreldremøte for foreldre som har 5-åringer i barnehagen
Velkommen til foreldremøte
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Hva kan foreldre gjøre for å bidra til et godt og trygt skolemiljø?
Læringsverkstedet Åmot
Nøstodden barnehage Foreldre informasjon
alle barna sin rett til god omsorg
FORELDREMØTE 27. AUGUST 2018 «Ingen ville vel ønske å leve uten venner, selv om han hadde alle andre goder» Aristoteles.
Lek og moro skal vi ha, det gjør barn og voksne glad!
Klar ferdig gå….part three!
Velkommen til Madlamark sfo
Barnehagenorsk Samling 14
Velkommen til foreldremøte
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Voldsforebyggende opplæring
Velkommen til foreldremøte
Dialogisk lesing om vennskap og følelser
Sosialt årshjul HØST - rutiner og sosiale mål
Læringsverkstedet Åmot
MEG SELV EVALUERING OG OPPSUMMERING AV AUGUST
EVALUERING OG OPPSUMMERING AV AUGUST SEPTEMBER
Utskrift av presentasjonen:

Vennskap/Sosial kompetanse Barn som fungerer i leik og lærer sammen med andre barn tilegner seg verdier som respekt og toleranse for ulike mennesker. Vi snakker mye om hvordan vi skal oppføre oss mot hverandre. Utfordringen er å utføre dette i praksis. Vi ønsker å gi barna gode sosiale ferdigheter; Omtanke-medfølelse- dele-kunne be om unnskyldning-respekt og toleranse. Alle barn skal minst ha en god venn i barnehagen. For å lykkes kreves det tydelige voksne som viser omsorg og gir klare tilbakemeldinger til barna. Språk Vi skal legge til rette for et godt og utviklende språkmiljø på Nervika. Evnen til å kommunisere er en forutsetning for å kunne fungere i lek og samspill med andre. Leik er en viktig arena for å lære språk. Vi lærer om de ulike språk, kulturer og tradisjoner vi har på Nervika. Meningsfulle opplevelser legger til rette for for at barna skal utvikle et rikt språk. Leik Leiken har en viktig plass på Nervika. Å få delta i lek og ha venner er grunnleggende for barnas trivsel. For å hjelpe alle barn inn i leik gjennomfører vi leik i mindre grupper. Voksne som observerer, er inkluderende og oppmerksomme. Vennskap og leik er viktig og de voksnes rolle er å legge til rette for og inspirere barna i leiken. Voksne som observerer, er inkluderende og oppmerksomme. Vennskap og leik er viktig og de voksnes rolle er å legge til rette for og inspirere barna i leiken. Språkmodeller Et rikt språk og god begrepsforståelse er vesentlig for leik og videre læring. Det er gjennom samtaler med barn og voksne at barn lærer språk. Vi voksne må være bevisst hvordan vi lytter til barna og hvordan vi snakker. Alle voksne skal være språklige aktive og samtale med barna i alle situasjoner. Vi må skape et miljø der barn og voksne opplever glede i samtalen. NERVIKA

VENNSKAP/ SOSIAL KOMPETANSE: -tydelige voksne -alle barn blir sett-de voksne gir ros -leser vennskapsbøker -vennskapskort -samarbeidsoppgaver -humor og glede -de voksne dramatiserer -tett samarbeid med foreldrene -inkluderende og tydelige voksne -tverrfaglig team -bruke kommunens egen vennskapsplan som ligger på nettet. SPRÅK: - lage historier -besøke biblioteket -lese bøker og bruke bilder -rime -språkgrupper -spill -tekstskaping -gode voksne språkmodeller --gjennomfører enkeltdager der vi har fokus på ulikt språk og kultur. -tett dialog med foreldrene SAMTALEN: -deltgrupper -de voksne har primæransvar -la barna styre samtalen. Det motiverer dem. -voksne som er til stede YOYYYYY Y Hvordan jobber vi på nervika for å nå målene våre ? DELTGRUPPER: -språkgrupper -leikegrupper -turgrupper -Rød-Grønn-Gul og Blågruppa -førskoleklubb -aldersinndelte grupper på tvers av avdelingene OOMD KDKPO WQQ Trivse l

OKTOBER - miljøvernuke -FORUT-aksjon -foreldrekaffe -fotografering -prosjekt NOVEMBER - språk -Vennskap/leik -Foreldresamtaler JANUAR Språk -Vennskap/leik DESEMBER -julebøker -pepperkakebaking -juletretenning -nissefest -Lucia/julefrokost -julevandring m.m. MAI -17.mai -miljøvernuke -utedager i Ulvåsen -skolestarterkonsert FEBRUAR - språk -Vennskap/leik -karneval MARS/APRIL - språk -ski-akedag -påskeforbredelser -foreldresamtaler JUNI/JULI -tilvenning -sommerfest -turer på tvers av avdelingene AUGUST -tilvenning -bli kjent -turer SEPTEMBER -brannvernuke -vennskapsuke -foreldremøte

NERVIKA