ETABLERING AV ET LOKALT FUB Østre Toten Kommune 1.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Lunner Skolefaglig rådgiver Velkommen til UNGDOMSRÅD!
Advertisements

FAU Berger Skole Barbro Nordland Johannessen, FAU leder
MEDLEM AV SKOLENS SAMARBEIDSUTVALG
FAU ved Sten-Tærud skole
Et fellesorgan for alle foreldre med barn i grunnskolen i Kristiansand
DU HAR INFLYTELSE SOM KLASSEKONTAKT SOM FAU-REPRESENTANT
Motivasjon og begeistring. Foreldre er viktige i skolen
Januar Juletrefest FAU møte Februar Foreldrekontaktmøte / FAU møte Mars FAU møte Foreldremøte 2 April FAU møte Brukerrådsmøte Loppemarked (partallsår)
BMS på gausdøl BUKERUNDERSØKELSER DIALOG VIRKSOMHETSSTYRING
Skolens styringsform Driftsstyre FAU Klassekontakter Alle foreldrene
Oslo kommune Utdanningsetaten Årvoll skole FAU FAU er forkortelsen for Foreldrerådets arbeidsutvalg. Alle foreldre som har barn på skolen, er medlemmer.
FAU Møte 3. september 2013 Velkommen Registrering ved døren.
Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU)
Samarbeidsutvalget Foreldre representanter Torild Andersen Marit Ronny Kalgraff.
VELKOMMEN Vedtektene sier blant annet:
© 2008 Aker Solutions part of Aker Statutter For Samarbeidsutvalget – LEDERNE i Aker Solutions.
Styret – hjertet i foreningen
FORELDREUTVALGET FOR GRUNNOPPLÆRINGA, FUG
Hvorfor FAU? Opplæringsloven § 11-4
«Vi har lyktes!» Roar Brekken, leder Stjørdal KFU.
Årsmøte i foreldrerådet
Rådet for funksjonshemmede i bydel Frogner og arbeid med universell utforming Rudolph Brynn Leder for Rådet for funksjonshemmede Bydel Frogner.
FAU - Lysarkene ligger på MEDLEM AV FAU - HVA NÅ? - Hva gjør FAU? - Hvordan jobber FAU? - Hvorfor har vi FAU? Alle foreldre som.
Nittedal 19. sept
Denne presentasjonen er en del av Foreldrepulsen ® - Kan kun benyttes av infoREGI kunder Spørmål rettes til
Lokale foreldreutvalg for barnehager
Foreldrenes og elevenes nettverk i Bergen kulturskole
Foreldreutvalget for grunnskolen i Levanger ( FGIL ) * FGIL er valgt for å være et koordinerende og felles ledd for alle Foreldre arbeidsutvalgene (FAU`ene)
TYSVÆR KOMMUNE Foreldrenes medvirkning i barnehagen Konferanse
Prosess skolestruktur Handlingsprogrammet Vedtaket: For fortsatt å kunne ha skoler med høy kvalitet i en virkelighet med mindre økonomiske.
Foreldrekontaktenes rolle
Folkevalgtopplæring for Bydelsstyremedlemmer Reglement for bydelsstyrene.
Møte med klassekontaktene
FORELDREMØTE Hommelvik, Grønberg, og Mostadmark barnehage
Styreseminar.
Foreldreråd og elevråd i kulturskolen Foreldrekontakter og elevtillitsvalgte er rekruttert: Hva nå! Vi reflekterer over utfordringer og muligheter. organisering.
Barnehagekontoret Møte for nye barnehagestyrere 4. september 2008.
Aktuelle saker i et lederperspektiv Vinter Forutsetninger Å ha minst èn lederrepresentant i alle styrer, fra lokalt til sentralt nivå Alle lokallag.
FORSLAG OMORGANISERING. Forslaget Hovedpoeng: Sagene IF omorganiseres til kun å ha et styre.
Vi leker, vi lærer , vi trives!!
Foreldremøte Iglemyr skole 02. Februar 2016 Christian Asserson, Leder FAU.
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Hvordan vil vi ha det? Trygt og robust oppvekstmiljø! HVEM ER TJØME KOMMUNALE FORELDREUTVALG? MÅ KOMMUNEN OG HOVEDUTVALGET FOR LEVEKÅR FORHOLDE SEG TIL.
Involvering av barn og unge. Hva er involvering? 15. november 2012 Ikke informasjon – bare en forutsetning for å få til involvering Se Forstå Akseptere.
Ny organisering av LVSH Hamar, 24 og 25 september 2015 Anita Ihle Steen Styreleder LVSH.
Velkommen til foreldremøte i Setskog Barnehage – Presentasjon, Sammen om barn og hvordan skal vi sammen lære barna våre sosial kompetanse?
Kommunalt foreldreutvalg KFU Et fellesorgan for alle foreldre med barn i grunnskolen i din kommune.
VELKOMMEN Vedtektene sier blant annet: Endring av oppholdstid etter søknad,  3 mnd oppsigelsestid, - via kommunen sine sider Permisjon kan gis etter.
Hva er KOMFUG? KOMFUG er det kommunale foreldreutvalget for grunnskolen i Kristiansand Representerer foreldrenes interesser i grunnskolen Bindeledd mellom.
Velkommen til FAU Sammen skal vi: Jobbe for et godt skolemiljø Ta initiativ til sosiale aktiviteter for elevene Informere og høre alle foreldre om aktuelle.
SAMARBEIDSMØTE – KONSTITUERING FAU Onsdag Vestmyra skole.
Den gode skoleeier I Nes.
ER SINE BARNS FØRSTE OG VIKTIGSTE LÆRERE
Hedmark fylkes flerkulturelle råd HFFR
Nettverk for foreldre i barnehager på tvers av barnehagene i bydelen
Vi er i omstilling – hva nå?
Kommunalt foreldreutvalg
Møte i Arbeidsmiljøutvalget
Asker Kommune Helse og omsorg
FORELDRERÅDET, FAU OG SAMARBEIDSUTVALG
Velkommen til FAU-møte
01-17/18 Rektor ønsker velkommen og presentasjonsrunde
Teinå skoles hjemmeside.
«Et FAU blir det som vi foreldre gjør det til»
Sammenslåing av fylkeslagene i Mental Helse i Nord- og Sør-Trøndelag
Kjære foreldre Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Informasjon om FAU (Foreldrerådets arbeidsutvalg) og klassekontakter
FAU 2018/2019 Siste FAU møte Avslutning 10. trinn Kort planlegging
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Samarbeidsutvalg (SU)
Utskrift av presentasjonen:

ETABLERING AV ET LOKALT FUB Østre Toten Kommune 1

ETABLERING AV ET LOKALT FUB Ideen om et foreldreutvalg for barnehagene i Østre Toten Kommune ble offisielt lansert på det kommunale barnehageseminaret høsten 2009 Tilslutningen fra de tilstedeværende foreldrerepresentanter, barnehagestyrere, politikere og ”byråkrater” var unisont positiv Det ble nedsatt en arbeidsgruppe bestående av representanter fra kommuneadministrasjonen, politikere og foreldre FUB ble opprettet og konstituert 10. mars

ETABLERING AV ET LOKALT FUB 3 FUB i Østre Toten Kommune består av 10 medlemmer Leder, nestleder og sekretær utgjør arbeidsutvalget Det gjennomføres ca. 5 møter per å i FUB (inkl. årsmøtet). I tillegg gjennomfører AU ca. 4 møter i forbindelse med budsjettprosessen Medlemmene sitter for to år om gangen og halve gruppen skiftes ut på årsmøtet for å sikre kontinuitet og erfaringsutveksling Rekruttering skjer ved dialog med SU og barnehagestyrer i de ulike barnehagene

KOMMUNALT FUB? I Østre Toten Kommune er det en 50/ 50 fordeling mellom kommunale og private barnehager Vi har hele tiden vært tydelige på at det ikke skal være et ”kommunalt”, men ”lokalt” foreldreutvalg for barnehagene FUB består av representanter fra både kommunale og private barnehager 4

HVORFOR LOKALT FUB 5 Være et bindeledd mellom barnehageforeldre, kommunal administrasjon og politikere Jobbe for at barnehagenes vilkår opprettholdes i en anstrengt kommuneøkonomi Bidra til at: samarbeid mellom barnehage og hjem fungerer på best mulig måte alle barn i barnehage får et best mulig tilbud barna får en god overgang fra barnehage til skole

ET LOKALT FUB ER VIKTIG Anerkjennelse av FUB blant politikere og kommunal administrasjon er avgjørende for et godt samarbeide Viktig å ikke bli oppfattet som en protestgruppe, men en organisert virksomhet som bidrar med konstruktive forslag Ikke bare fokus på penger men også delta i diskusjonen rundt utvikling av barnehagetilbudet i kommunen/ bydelen Delta i diskusjonen rundt ”kvalitet i barnehagen” sett fra foreldrenes ståsted og opplevelse 6

ET LOKALT FUB ER VIKTIG FUB skal være et utvalg som inviteres til samarbeide med kommune og administrasjon, og deltar i aktuelle diskusjoner året igjennom FUB kan også være en støttespiller i forhold til SU/ FAU i den lokale barnehagen som trenger råd og veiledning i enkelte saker Kommunalt sekretariat vil sikre kontinuitet i ”drift” av lokalt FUB. Man unngår varierende engasjement basert på lokale saker som dukker opp tid til annen 7

ARBEIDSOPGAVER I PERIODEN 8 Saker på sakskartet denne perioden har blant annet vært: Utarbeidelse av vedtekter for FUB Innspill og høringsuttalelser ifm budsjettprosessen i Østre Toten Kommune Være med på etablering av 4-parts samarbeid i kommunen (politikere, administrasjon, fagforbund og FUB) Jobbe for å opprettholde de økonomiske rammene for barnehagene i kommunen Analyse av brukerundersøkelsen for barnehagene og utarbeidelse av tiltaksliste

ARBEIDSOPGAVER I PERIODEN 9 Saker på sakskartet denne perioden har blant annet vært: Utarbeidelse av veileder for SU/ FAU Delta i utarbeidelse av program til årlig barnehageseminar for ansatte, administrasjon og politikere Være med i planleggingen av ny barnehagestruktur for kommunen Best Practice Kunnskapsoverføring mellom barnehagene av gode idéer og prosesser Etablering av web side på kommunens egen hjemmeside

ENGASJER DERE OG ETABLER ET LOKALT FUB! 10