Tilstede med glede ØKT GRUNNBEMANNING OG ANSVARLIGGJORTE MEDARBEIDERE FOR ØKT NÆRVÆR Januar 2014 – desember 2015.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Et helhetlig barnevern i Oslo
Advertisements

Styremøte IHR – Forslag til vedtak. Roller og ansvar Forslag til vedtak Med bakgrunn i saksutredningen anbefaler universitetsdirektøren følgende.
Økt aktivitets- og arbeidstilbud til mennesker med nedsatt funksjonsevne, både i forhold til drift og investering (strategi- og behovsplan). Arbeidet med.
PSU Tariff 2015 Lønnsoppgjør Orientering.
Medarbeiderkartlegging Driftsenhet / Avdeling Dato Foto: Rune Nilsen/News on Request.
Presentasjon – Econa Riksrevisjonens stilling i statsapparatet Riksrevisjonen er direkte knyttet til Stortinget og er uavhengig av forvaltningen.
MANDAL KOMMUNE FROKOSTMØTE Kirsti Bauer-Nilsen Mandal kommune.
Felles ARK rapport UIO Arbeidsmiljø- og klimaundersøkelsen ARK.
Trysil kommune stavtaket foran Arbeidsgiverpolitikk i Trysil kommune Hvordan kombinere strategisk arbeid med praktisk arbeid ved utviklingen.
:PULS - mandat og strategi HANNE SCHOU RØISING, LEDER FOR PULS.
Intensjons- og samarbeidsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv Oppdatert pr
Utredning av innføring av et Opplevelseskort i Asker Hvordan samskape med innbyggerne om deltagelse og aktivitet på tvers av funksjonsevne, kulturelle.
​ Stort nasjonalt engasjement for forebygging av overdosedødsfall! Oppsummering fra det nasjonale læringsnettverket1.
Prognoser for arbeidsmarkedet i Oppland i NAV, Side 2 Prognose: Arbeidsledighet i konklusjon: Antall registrerte helt ledige i.
PTF-kurs Eirik Sundan – Roger Øverås Foto: Bjørn Erik Olsen.
Plan for kvalitet Kvalitetsplanens fokusområder Sosial kompetanse, gode relasjoner, omsorg og medvirkning Sunn livsstil og helse Friluftsliv og barn i.
STUDIEFORBUNDET FUNKIS I TELEMARK. Styret 2015/2016.
Inntakskvalitetsundersøkelsen Høsten 2008 Presentasjon LMU
Tjenestestedets navn 3+3-turnus og tillitstid i Bærum kommune Forsøk med alternative arbeidstidsordninger presentert av spesialrådgiver Øivind Skjerve.
Inkluderende arbeidsliv Ny IA-avtale Sentrale og lokale handlingsplaner ved NTNU.
Veileder for gevinstrapportering
Andøy kommune Pleie og omsorg
Det kommunale og fylkeskommunale risikobildet
Sammendrag av resultater fra FoU-prosjektet:
FØRING AV FRAVÆR PÅ VITNEMÅLET
Nye lover fra 1. juli 2016 og Forskrift fra 1. januar 2017
Resultatmåling av brukerstyrt forskning Styrker og svakheter
Lønnspolitisk drøftingsmøte HTA. Kap. 4.1, 5.1 og 3.4.2
HVA OPPNÅR VI MED HVR? Helse og omsorg
Fleksibel arbeidstid Hjelpemiddel for å ivareta de verdier som ligger til grunn for virksomheten. Eks. Gi tjenester ut fra brukernes reelle behov Myndiggjorte.
Rådgiversamling 2. november 2016
økt grunnbemanning og ansvarliggjorte medarbeidere for økt nærvær
Arbeidsgiverstrategi
HVA OPPNÅR VI MED HVR? Helse og omsorg
Forslag til organisering av skikkehetsarbeidet ved UiO
Samarbeidsgruppemøte 21.januar 2016 Rolf Olai Jacobsen
Kommunens arbeid med internkontroll innenfor ROP-området
Balansert omstilling for utvikling
FLiK Forskningsbasert læringsmiljøutvikling i barnehager og skoler i Kristiansand.
Tema 8 Strategier for hvordan kommunene bør gå fram når plan- og byggesaksprosessen skal digitaliseres (sjekkliste på noe av det som må vurderes nærmere.
Prosjektveileder Forklaringer og enkle hjelpemidler
Kompetanseutvikling og Effektiviseringsprogrammet Kompetanse koster, men inkompetanse koster mer! Det skal lønne seg å være seriøs ! NVF 2. mars 2015.
Presentasjon for virksomhetens ledelse
Overordnede HMS satsningsområder Overordnede IA mål
Veiledning - Verktøy for vurdering av strategier i en anskaffelse
Budsjett og økonomiplan
Presentasjon på KS-nettverk
Kvalitet i opplæringa PPT-samling 15. mai 2018.
Medarbeiderundersøkelsen UiT 2011
Ny medarbeiderundersøkelse i 2014
Informasjon til elever og foreldre skolemiljøutvalg
Familiens hus Finanskomite
Ymse om regelverksutvikling
Interne analyser - for utvikling av kategoristrategi
Ny IA-avtale for Avtalen ble signert 18. desember 2018
Gjennomføring etter 5 år
Evaluering av Hovedavtalen
Fagfornyelsen og kjerneelementer i fag
Nå er vi spente!.
Hovedproblemstillinger
Soldatundersøkelsen 2018 Agenda: Om undersøkelsen Hovedkonklusjoner
Ny IA-avtale - hva innebærer dette for oss?
IA skole Omsorgstjenesten.
Systematisk arbeid for eit trygt og godt miljø for alle
Seniorrådet Helse og Velferd Helse og velferd 2019.
Gevinstrealiseringsstrategi
Utskrift av presentasjonen:

Tilstede med glede ØKT GRUNNBEMANNING OG ANSVARLIGGJORTE MEDARBEIDERE FOR ØKT NÆRVÆR Januar 2014 – desember 2015

Kommunestyret Rapport fra HR avdelingen, Fra sykefravær til økt tilstedeværelse – Årsaker og mulige tiltak, ble vedtatt av Kommunestyret (sak 102/12).Fra sykefravær til økt tilstedeværelse – Årsaker og mulige tiltak Kommunestyret fattet følgende vedtak , Utvalgssak 102/12Kommunestyret fattet følgende vedtak , Utvalgssak 102/12: «Rådmannen bes vurderer å sette i gang et forsøksprosjekt med å øke grunnbemanningen innen en enhet for å se hvilken effekt dette har på sykefraværet».

Handlingsprogrammet  Rådmannen har fulgt opp dette i Rådmannens forslag til handlingsprogram ; «Rådmannen setter i gang et forsøksprosjekt med økt grunnbemanning innen en virksomhet i tjenesteområdet Helse og omsorg for å se hvilken effekt dette har på sykefraværet.» Det skal fremmes sak om erfaringer fra prosjektet styrket grunnbemanning innenfor Helse og omsorg.

Effektmål: Få kunnskap om tiltak som reduserer sykefraværet i tjenesten. Hovedtiltak: 1.Øke grunnbemanningen i tjenesten 2.Iverksette tiltak for å styrke ansvarliggjorte medarbeidere, som gir opplevelse av forutsigbarhet og støtte

Resultatmål:  Det er gjennomført et forsøksprosjekt med å øke grunnbemanningen i Hjemmesykepleien, sone Øst og sone Sør, for å se hvilken effekt dette har på sykefraværet. Følgende forutsetninger skal ligge til grunn; Utarbeide medarbeiderundersøkelse relatert til tiltak Måle resultat før og etter ut fra definerte måleindikatorer Det er utarbeidet en plan for økning av grunnbemanning på bakgrunn av analyse av arbeidsoppgaver på ulike vakter Det er iverksatt tiltak som gir medarbeidere opplevelse av forutsigbarhet, støtte samt gode pasientforløp.

Tiltakspakken a)Ressurser - økt grunnbemanning b)Organisering - koordinerende sykepleier, arbeidslister, opplæringstiltak c)Holdninger – verdigrunnlag og profesjonalitet, inkluderende arbeidsliv, roller, forventninger, ansvarsforhold, kvalitetshåndbok, refleksjon som verktøy

Sykefravær AvdelingerSykefravær i prosentpoeng 2014 Sykefravær i prosentpoeng 2015 Reduksjon/økning i sykefravær målt i prosentpoeng Reduksjon/økning i sykefravær målt i prosent Sone sør136,56,5 pp (reduksjon)50% reduksjon Sone øst6,34,22,1 pp (reduksjon)33,3% reduksjon AvdelingerSykefravær i prosentpoeng 2012 Sykefravær i prosentpoeng 2015 Reduksjon/økning i sykefravær målt i prosentpoeng Reduksjon/økning i sykefravær målt i prosent Sone sør12,86,56,3 pp (reduksjon)49,2 % reduksjon Sone øst10,44,26,2 pp (reduksjon)59,6 % reduksjon

Funn i medarbeiderundersøkelsen UndersøkelseTotal score 1-6 Score 1-2Score 3-4Score ,29%10 %43 %47 % 20154,55%5,9 %37,6 %56,5 % Eksempel 3 omhandler veiledning og støtte

Oppsummering  De to sonene har til sammen 63 årsverk.  Grunnbemanningen ble totalt økt med 1,5 årsverk  Økningen er beregnet til en kostnad på kroner  En reduksjon i fraværet på 5,1 prosentpoeng tilsvarer en økt tilstedeværelse på 3,2 årsverk.  Dette gir en reduksjon i kostnader til sykefravær på kroner.  en total mindre kostnad for virksomheten på omtrent

Oppsummering Suksessfaktor; det er benyttet en gjennomgående systematisk og helhetlig tilnærming gjennom hele prosjektperioden. Andre avdelinger anbefales å benytte tilsvarende metodiske tilnærming med innhold i samsvar med avdelingens status og utfordringer.