Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Forslag til organisering av skikkehetsarbeidet ved UiO

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Forslag til organisering av skikkehetsarbeidet ved UiO"— Utskrift av presentasjonen:

1 Forslag til organisering av skikkehetsarbeidet ved UiO
Kristin Heggen

2 Skikkethet – forsøk på en definisjon
En kvalitetskontroll vi er pålagt å gjøre før sertifisering Dreier seg ofte om hvor store avvik fra idealet vi kan akseptere Kontroll som stort gjøres i klinisk praksis En samlet vurdering av faglige og personlige forutsetninger (inkluderer den holdningsmessige utvikling)

3 Løpende skikkethetsvurdering gjennom hele studiet Særskilt skikkethetsvurdering som starter med en tvilsmelding

4 Forskrift om skikkethetsvurdering i høyere utdanning fra 2016 (hjemlet i loven om universitet og høyskoler)

5 3 nivåer i vurderingen Institusjonsansvarlig – utreder saken og vurderer om forsterket veiledning er forsøkt. Hvis ikke sendes saken tilbake til fakultet. Skikkethetsnemnd (vitenskapelig ansatte, representant for praksisfeltet, student, ekstern jurist – 8 medlemmer) Klagenemnd

6 Skikkethetsnemnd Fatter IKKE beslutninger
Kan sende saken tilbake til institusjonsansvarlig med krav om bedre utredning Kan sende saken til klagenemnda som fatter beslutningen

7 Vurderingskriteriene
Vilje og evne Selvinnsikt Ikke misbruke rusmidler Ta veiledning Skape gode relasjoner i forhold til omgivelsene Opptre forsvarlig Kommunikasjon og samarbeid Omsorg Forståelse og respekt Denne sirkelen stod i UniPed 1/2015 i en artikkel av Anne Grethe Nausdal og Egil Gabrielsen «Den viktige og vanskelige skikkethetsvurderingen»

8 Alternativ 1: Sentral organisering
UiO oppnevner felles institusjonsansvarlig(e). Det bygges opp en egen enhet sentralt som får i oppdrag å håndtere alle skikkethetssaker ved UiO.

9 Alternativ 2: Lokal organisering
UiO oppnevner institusjonsansvarlige som plasseres på fakultetene. Fakultetene selv definerer hvilken rolle, faglig eller administrativt ansatt, de vil tillegge institusjonsansvar og hvordan de vil bistå institusjonsansvarlig med administrative ressurser. AF skal ha ansvar for å holde oversikt over samtlige skikkethetssaker på UiO og å sikre faglig bistand og støtte til fakultetene fra tvilsmelding er levert.

10 Hvorfor lokal organisering?
Det faglige ansvaret for studieprogrammene omfatter også ansvar for skikkethetsvurdering. Institusjonsansvar/skikkethetsansvar bør derfor finnes så nært studieprogrammet som mulig. AF oppretter ressursgruppe som støtter og bistår institusjonsansvarlige i alle stadier av saksbehandlingen.

11 Avdeling for fagstøtte
Skikkethetsnettverk Avdeling for fagstøtte UV TF MN SV OD MED

12 Skikkethetsnettverk Det opprettes et skikkethetsnettverk bestående av samtlige institusjonsansvarlige og deres administrative støttepersonale ved fakultetet. Skikkethetsnettverket får ansvar for utforming av maler og rutiner, samt erfaringsdeling. AF er sekretær for nettverket


Laste ned ppt "Forslag til organisering av skikkehetsarbeidet ved UiO"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google