1. Bruk konserten! - en praktisk inspirasjonsbok om: 2 Samspillet mellom opplevelse og læring Samspillet mellom kunst og pedagogikk Samspillet mellom.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
BILDE SOM TEKST Nytt undervisningsprogram på Rogaland Kunstmuseum.
Advertisements

Den kulturelle skolesekken i Oslo kommune
Etablering av effektiv produksjon på tvers av landegrenser
Aud Berggraf Sæbø, foredrag HiO
Fellesfag Yrkesretting Relevans
Fagutvalg / programråd
Et pilotprosjekt med digital kunstformidling i den videregående skole
Vurdering for læring.
Den kulturelle skolesekken i Oslo kommune
Samarbeidsseminar om tvangsekteskap
PILOTPROSJEKTET SAFO ØST
Foredrag på konferansen Blå bevegelser, Oslo 2004 Kulturell basiskompetanse - - og utdanningen Førsteamanuensis Aud Berggraf Sæbø.
NES VIDEREGÅENDE SKOLE
Jan Helge Luth Praktisk bruk av IKT i undervisningen
UFD Den kulturelle skolesekken Helge Ole Bergesen, Konferansen “Museenes plass i de kommunale planene”
Kultur for samarbeid? Statssekretær Åge R. Rosnes FUG konferanse, Gardermoen 22. oktober 2005.
Bente Aronsen Kunnskapsdepartementet
GNIST og Ungdomstrinns-satsingen VFL-samling Susanne Lavik
Differensiering fordi…
Felles foreldremøte Ellingsrudåsen skolene 21
Ungdomstrinn i utvikling - Ressurslærersamling
Une Hallem Utviklingssenter for sykehjem i Nord-Trøndelag Rolle og funksjon i helsetjenesten 1.
Den fysiske skolesekken Fysisk aktivitet i natur og nærmiljø - for skoler og SFO i Trøndelag a) Tema b) Kurs c) Foredragsbank d) Nettside
Vesterålen Inger Anne Westby Kulturskolen som danningsarena Hvilke muligheter ligger i DKS og en ny kulturskolelærer rolle?
OPERAPROSJEKTET -en presentasjon. OPPRINNELSEN Begynnelsen av 80 – tallet, New York Utviklet seg videre til The Royal Opera House i London Kurs for lærere.
OPERAPROSJEKTET. Den pedagogiske lederrollen Hvordan operaprosjektet kan påvirke den Må ta ansvar og kunne deligere ansvar Gruppeprosesser og samarbeid.
Tanker om barnehagens læringsmiljø
DKS i Drammen Forsøks-kommune i DKS startet i et av 20 museer som fikk støtte. Den kulturelle skolesekken er sentralt styrt, gratis for.
Film i Den kulturelle skolesekken. Om Norsk filminstitutt * Statlig institusjon under KKD * Forvalter den norske filmarven * Profilerer, restaurerer.
Estetisk læreprosesser
Bruk konserten! - en praktisk inspirasjonsbok om:
PORTEFOLIO Ekrom skole.
STRATEGIPLAN LILLEHAMMER-SKOLENE
Hvordan kan skolene og DKS samarbeide for å løfte fram kunstfagene v/ Kirsti Saxi.
Marianne Larsen ABM-utvikling Sekretariatet for Den kulturelle skolesekken St.meld nr. 8 Kulturell skulesekk for framtida.
Profilfag Tilpassa opplæring på Blindheim ungdomsskole.
Regjeringens navn på den nye skolereformen
Foreldrenes betydning for elevenes læringsutbytte
Velkommen til Osloskolen Skolestart 2014/2015
De ansatte opplever å bli hørt og anerkjent, og føler dermed trygghet og lojalitet. Bedriften får utnyttet unik kompetanse. Økt bevissthet til HMS-arbeidet.
Ue.no Våre familier FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
Motivasjon = Begeistring Tillitsvalgte foreldre er viktige i skolen!
DE SYV FAGOMRÅDENE I RAMMEPLANEN
SKOLETINGET Olav Ulleren, administrerende direktør Kunnskap for kommende generasjoner.
Høgskolen i Oslo Den digitale hverdagen – fagdag for de uavhengige forlagene Valg og vurdering av digitale læringsressurser Vibeke Bjarnø, IKT-seksjonen,
DEMONSTRASJONSSKOLER OG -BEDRIFTER fellessamling i Kristiansand Åge R. Rosnes, november 2005.
Nasjonale utfordringer i lærerutdanningen Per Botolf Maurseth Utdanningsforbundets konferanse om lærerutdanning 29. Januar 2007.
Fra ordførerstol til undervisningsareal – pålagt kvalitetsvurdering blir til forankret kvalitetsutvikling i Malvik kommunes grunnskoler Lasse.
EKSAMEN I PEL Marthe Gangsø,
Deltakende læring.
Kriterier for skolen som lærende organisasjon
Helsefremmende skoler og barnehager Bjørn-Are Melvik Bodø Den store roen Foto: Bjørn-Are Melvik.
VEL MØTT TIL NYTT BARNEHAGEÅR Introduksjon med styrer Sonja Iversen Gjennomgang av planer og satsingsområder HMS Foreldreutvalget og Samarbeidsutvalget.
Om praksis - praksisplan og vurderingsrapport Samarbeids- og vurderingsmøte TOSBA/TOS Studieleder Vibeke Bjarnø 11. JANUAR 2016.
Rektors rolle i Den kulturelle skolesekken Mosjøen 4. juni 2008.
FOLK Et femårig regionalt kultur- og helseprosjekt hvor kulturelle aktiviteter benyttes som virkemiddel i folkehelsearbeidet ( – ).
KULTURTANKEN Visjon, verdier og målsettinger
Kompetanse for mangfold
Informasjonsmøte FAU Kirkevoll skole desember 2016
«En selvstendig og nyskapende kommunesektor»
Læringsmiljøprosjektet Hva har vi lært og hva har vi oppnådd?
KS Nord-Trøndelag – Strategikonferansen 2005
Skolebasert kompetanseutvikling
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Skolebasert kompetanseutvikling
Prinsipper for god underveisvurdering B – Samarbeid
Den kulturelle skolesekken
Modul 3 – La deg inspirere til å inkludere
Danning og voksenrollen i barnehagen
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Utskrift av presentasjonen:

1

Bruk konserten! - en praktisk inspirasjonsbok om: 2 Samspillet mellom opplevelse og læring Samspillet mellom kunst og pedagogikk Samspillet mellom skole og kultur I Bruk konserten! ser vi på kulturopplevelsenes læringspotensiale, og hvordan skolekonsertene kan knyttes til opplæringens og undervisningens formål i skolen. Bruk konserten inneholder: Hvordan bruke konserten: Idébank med 35 metodiske opplegg, forankret i Kunnskapsløftet 06 Hvorfor bruke konserten: Artikkelsamling Nyttige linker og tips om litteratur på feltet opplevelse og læring Eksempler på konsertinformasjoner med Bruk konserten- opplegg Boken er overførbar til andre kunstformer, både de som tilbys gjennom Den kulturelle skolesekken og skolens egne arrangementer (Bruk opplevelsen!).

Bakgrunn for Bruk konserten!  Den kulturelle skolesekkens suksessmål: ”Innholdet i DKS skal medvirke til å realisere skolen sine mål slik de kommer til uttrykk i den generelle delen i læreplanverket og de ulike lærerplanene” ”Skolen skal sørge for at det gjennomføres for- og etterarbeide” (Stortingsmelding nr. 8- Kulturell skolesekk for framtida)  Kunst- og kulturundervisning er mange ting. God kunst- og kulturundervisning er et felles ansvar (Partnership). Kunst og kulturundervisning påvirker hele læringsmiljøet. Undervisning i og gjennom kunstfag.  Kunst og pedagogikk, felles målsetninger. Læring gjennom sosiale kontekster og erkjennelsen om at ”musikkopplevelsen er uforutsigbar, ikke forutsetningsløs”  Rikskonsertenes Ressurs og Utviklingssenter: Tiltak og prosjekter som sikrer kvalitet, kompetanse og utvikling av skolekonsertordningen, og styrker samarbeidet med fylkene, kommunene, nasjonale organisasjoner, institusjoner, DKS og skolene. 3

Hvorfor er det viktig å bruke opplevelsen? Elevene trener seg på å dekode kunstverk og får et språk for bearbeiding av egne kunstopplevelser. De lærer nye metoder for å videreføre kunnskap og dele opplevelser med hverandre, og trener på det å gi feedback og kritikk til andre. Elevene blir bevisste på, og inspirert av, medelevers skapende arbeid og lærer seg å ta hensyn og til å samhandle om en aktivitet. Elevene skaper seg en forforståelse og en forventning til opplevelsen og får økt kjennskap og eierskap til kunstnerne som kommer til skolen. Elevene trener seg på å være aktive og bevisste i en lyttesituasjon og blir bevisste på egne ønsker rundt det å bli lyttet til. Elevene får en mer helhetlig opplevelse av kunstens og dens kontekst, kunstens funksjon i samfunnet og blir bevisst på hvordan kunsten påvirkes av tiden og samfunnet rundt. 4

Bruk konserten! veien videre  Distribusjon i samarbeid med Musikk i Skolen  Kurs, workshops og presentasjoner  Samarbeid andre kunstarter, Bruk opplevelsen?  Samarbeid med andre institusjoner og organisasjoner  Nordisk samarbeid og idé og erfaringsutveksling  Samling av metodiske opplegg på nett, deling av gode idéer  Høgskolesamarbeid  Forskning og evaluering 5

6