Kunst og Håndverk 9-Trinn Skoleåret 2015-2016. PRODUKT DESIGN.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Undervisnings ressurs i «Form og volum gjennom bretteteknikker i papir
Advertisements

«Strykebrettcover og stativ»
Ekstern skolevurdering Sandnes skole,
ELEKTRONISKE KOMMUNIKASJONSSYSTEMER
FOLKEHELSE OG YRKET MITT Bok: Om helse Kap: 2 side 48-71
Vurdering for læring Tema: Nøkkelen til vurdering på Vg2 og Vg3 frisør
Studie forberedende formgivingsfag
Arbeidskrav 4 I min skisseprosess har jeg lånt dette bilde fra internett
”Bygg i tre-tre i bygg” Mål for landsby
GAMMEL OG NY Sofaen er årets modell. Stolen, Oxchair,
Forskerspiren Åpne forsøk: nye læringsmål?
Hva er teknologi & design?
ARKITEKTUR 2013.
DAK Design og innovasjon
Arbeidskrav 3 Del 2 Idéutvikling for illustrasjon, dekor eller kunstnerisk uttrykk. Jobb med ett av de to temaene dine. Arbeidet skal hovedsakelig foregå.
Praktisk eksamen Vg2 - yrkesfag
EN SKAPENDE PROSESS Fra idé til ferdig produkt
Vitensenteret i Trondheim
FRAM- FØRING LØPESEDDEL /WEBSTANDTOTALVURDERING PEDAGOGISK/FAGLIG INNHOLD OG RELEVANS IKT-LØSNINGER PRESENTASJON Tydelig/god layout/Lett å fatte idéen/budskapet.
Smykker av resirkulerbart materiale
Kompetansemål Mål for opplæringen er at elevene skal kunne - bruke ulike materialer og redskaper i arbeid med bilder ut fra egne interesser - samtale.
Hør hva jeg kan! 2-årig FoU-prosjekt støttet av Fremmedspråksenteret
Velkommen til ungdomstrinnet.
Flash og ActionScript - eksempler og oppgaver
Bygg en by. Tverrfaglig 4 ukers oppgave i matematikk og kunst og håndverk beregnet for 8. Klasse.
Struktur Oversikt over programfagene: Årstrinn Vg2 Programfag
Studiespesialisering med formgivingsfag
Onsdag 13. mars Sam Eyde vgs
Valgfag på Kastellet skole
Fagdag på DH: Stilhistorie – vg1
Spørsmål og aktiviteter på ulike nivåer
Studiespesialisering med formgivingsfag
Grafisk Design Visuell kommunikasjon Intorduksjonsbilde.
Sammensatte tekster ?.
Gautesete SKOLE Kunst og Håndverk skoleåret Trinn.
Kunst og håndverk Maleri.
Oppgaven: Lage 3D modell av temasted.
Gautesete SKOLE Kunst og Håndverk skoleåret Trinn
Konstruksjon og Testing Torsdag 30. september 2004 Av Even Aasland Harald Ueland.
Gautesete SKOLE Kunst og Håndverk skoleåret Trinn.
Kurs for nye prøvenemndsmedlemmer perioden September/oktober 2015.
Valgfag Hva kan jeg velge mellom på ÅUS?.  Fysiske aktiviteter Fysiske aktiviteter  Mål for opplæringen er at eleven skal kunne  delta i gruppeaktiviteter.
Kunst og håndverk 10. trinn
GET PAID TO THINK UP STUFF LIKE THIS Reklamekampanje for ArtCenter College of Design, Pasadena (Canada) VISUELL KOMMUNIKASJON.
Hvordan lage passepartout
Skål i leire Kunst og håndverk 6.trinn uke Kompetansemål: Eleven skal kunne bruke ulike sammenføyningsteknikker i harde og myke materialer.
Kunst og Håndverk Gautesete Skole Skoleåret Trinn.
Kunst og Håndverk 9-Trinn Skoleåret Oppgaven: Lage et Graffiti arbeid (en piece) Lag et Graffiti (A3) arbeid (piece) av et motiv i tekstform.
Kunst og Håndverk 9-Trinn Skoleåret PRODUKT DESIGN.
Produktnavn Tittel på presentasjon. Oversikt Gi en kort beskrivelse av produktet eller tjenesten, brukerproblemene som løses, og brukerne produktet eller.
FAUN TILES VIL BLI OFFENTLIG LANSERT PÅ HYTTEMESSEN PÅ HELLERUD ETTER NÆRMERE 3 ÅRS UTVIKLING. FAUN TILES PRODUSERES OG DISTRIBUERES AV FAUN TRE AS Røttene.
Hva synes dere er det viktigste innholdet i fagene?
Design og håndverk VG1 Praksisdager HØST 2016.
Hvordan knytte refleksjon til faglitteratur?
Kurs for nye prøvenemndsmedlemmer perioden
Bruksgjenstand i leire
Digital kunst, kultur og kommunikasjon Arbeidskrav 2b, Hioa høst 2016 WORKSHOP: FOTOGRAFI I SOSIALE MEDIER Elisabeth og Anne Gro.
Design og håndverk VG1 Praksisdager HØST 2017.
Hvordan knytte refleksjon til faglitteratur?
Produktnavn.
Plan for økten - Hva er Dembra? - Hva er «den ideelle skole»»?
Prinsipper for god underveisvurdering B – Samarbeid
Prinsipper for god underveisvurdering B – Samarbeid
Hør hva jeg kan! 2-årig FoU-prosjekt støttet av Fremmedspråksenteret
H ”På min skole får jeg tilbakemeldinger som gjør at jeg får lyst til å lære!” Hadde det vel ikke vært kjekt om alle elever på vår skole etter hvert satt.
Valgfaget design og redesign
Sett inn bilde av produkt her
Hør hva jeg kan! 2-årig FoU-prosjekt støttet av Fremmedspråksenteret
PROTO.IO INTERAKTIV PROTOTYPING.
Å få elevene til å argumentere B – Samarbeid
Utskrift av presentasjonen:

Kunst og Håndverk 9-Trinn Skoleåret

PRODUKT DESIGN

LADESTASJON til mobiltelefon- og/eller ipad/nettbrett av keramikk!

Oppgaven: Lage en ladestasjon til Ipad/nettbrett og/eller modiltelefon i keramikk. 1.Lag en papputgave av mobiltelefon og nettbrett (eller bare en av delene) med ladelednigen satt i. 2.Lag en plantegning over hva du skal designe i keramikk. 3.Lag en prototyp (modell) av det du skal lage i keramikk av papp (bruk plantegningen i produksjonen). 4.Lag en skisse (tegn gjerne flere, men kun en leveres til vurdering) av mønsteret du skal dekorere keramikken med. 5.Lag klar Produktet ditt til brenning (dette kan ta litt tid og den skal tørke en stund før den brennes).

Mål Læreplan i kunst og håndverk: KV1-01 -Designe produkter ut fra kravspesifikasjon for form og funksjon. -Beskrive ulike løsningsalternativer i design av et produkt ved hjelp av skisser. -Lage funksjonelle bruksgjenstander og vurdere kvaliteten på eget håndverk. Overordnede mål for timene: Få erfaring av å designe egne gjenstander. Lære om forarbeide i Produkt Design: skisse, arbeidstegning og modell. Lære litt om Kuneiform (Kileskrift),runer og mønsterbygging. Få erfaring fra å jobbe direkte i forskjellige materialer med forskjellig verktøy. PRODUKT DESIGN

Kjennetegn på måloppnåelse: Forarbeide: Lage en plantegning, en mønsterskisse og en prototyp. Tenke annerledes slik at du kommer på en original løsning. Utvikle gode tekniske ferdigheter med leiren slik at produktet blir bra formmessig. Utvikle et produkt som utfyller en kravspesifikasjon for bruk. Gjøre alle delene ferdige. Levere i tide.

KompetansenivåHøyMiddelsGrunnleggende Forarbeide: Plantegning av produkt: Bruker plantegningen på en avansert og kreativ måte. Bruker plantegningen på en god og forklarende måte. Har plantegning. Har en ide om designet. Forarbeide: Skisser av mønster: Skissene har et avansert mønsterdesign. Skissene har et godt mønsterdesign. Har skisser. Har litt mønster design. Forarbeide: Prototyp i papp: Tydelig modell som samsvarer med plantegningen. God modell som ligner på plantegningen. Har modell. Ligner litt på plantegningen. Ferdig produkt: Tekniske ferdigheter: Meget gode ferdigheter med godt håndverk. Produktet er nøyaktig laget. Flere gode ferdigheter. Produktet viser teknikk og er godt gjort. Har ferdigheter. Har ideer. Lettvinte løsninger. Ferdig produkt: Mønster motiv: Spennende detaljrikt motiv med mange mønster elementer. Godt motivvalg med gode mønster elementer. Har design. Har mønster elementer. Ferdig produkt: Formspråk Avansert Form. Produktet fungerer. God form. Produktet virker godt. Har form. Produktet har en funksjon. Selvstendighet:Tar imot veiledning og gjør nytte av den. Trenger litt hjelp, men, arbeider godt. Trenger mye hjelp. Egenvurdering:Reflektert og god vurdering av kvaliteten på arbeid og produkt. Godt begrunnet, men mangler litt refleksjon. Mangler refleksjon og begrunnelser på eget arbeid. Vurderingskriterier for oppgaven: Produkt i keramikk.