Gode opplevelser for den enkelte Samspill på tvers av generasjoner Rekruttering til eldreomsorgen Mulighet til frivillig deltakelse Livsglede for alle.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hilde Berg Bentsen og Rune Myrmell
Advertisements

Livsgledesykehjem- En revolusjon i eldreomsorgen
Marianne Nordstrøm Klinisk ernæringsfysiolog, PhD Frambu senter for sjeldne diagnoser Siste nytt fra Frambu.
Velkommen til foreldremøte høsten Overgang fra felles del til avdelingsvis……  Vi går gjennom stokken  Viser konkretene som støtter hverdagens.
Om skolekonkurranser i Nordland Informasjon ved koordinator seniorrådgiver Gunnar Pedersen
informasjon fra Haugesund kommune1 Bjørgene omsorg- og utviklingssenter.
SKOLEKONKURRANSER SOM METODE i videregående skole Velkommen til informasjonsmøte om Hovedprosjektet
Friluftskortet. -Barna skal bli glad i å være ute -Barna skal kjenne mestring ved å ha erfaring og kunnskap om naturen -Barna skal bli i stand til å ta.
INFOHEFTE FOR FORELDRENE «LØFT ER TØFT». INNLEDNING: I gjorde vi i Skaubo AS en stor satsning hvor alle ansatte i alle barnehagene gikk på kurs.
LIVSGLEDEKONSULENTEN Tone Mette Flått
L IVSGLEDE I PRAKSIS Buran HVS Fagleder \ sykepleier Ane Volle.
Observasjonstema: Glede av hverandre. Denne gangen har vi valgt å lage en power point presentasjon, vi håper dette gir dere enda bedre mulighet til å se.
DU kan gjøre en forskjell – for egne og andres barn! Engsjement – motivasjon – begeistring.
TRENINGSVENN FOR PERSONER MED DEMENS. Et pilotprosjektet i regi av Nasjonalforeningen for folkehelsen Møre og Romsdal og Møre og Romsdal idrettskrets.
Arbeidsplassutvikling [Sett inn navn på arbeidsplassen og dato]
Status Åshild J Nordnes Helsefremmende og inkluderende arbeidsplasser.
Slik ble Kommune-Norge bedre (og dårligere) i 2015 Ole Petter Pedersen | Kommunal Rapport | 22. juni 2016.
Skien kommune. Mål Nye løsninger ved bruk av velferdsteknologi skal bidra til at den enkelte bruker kan oppleve økt trygghet, mestring og livskvalitet.
BRUKERUNDERSØKELSENE 2015 Det er viktig å minne om at resultatene fra brukerundersøkelsene ikke gir oss den fulle og hele sannheten om kvaliteten på tjenestene.
Presentasjon av handlingsplanen
Videreutvikling og systematisering av aktiv omsorg for eldre i sykehjem/omsorgsbolig Saken ble første gang beh i kom. 26/10 da Ut ble valgt som saksordfører.
Leanreisen i Bamsebo barnehage
FYR - fellesfag, yrkesretting, relevans
Strategiplan
Engebråten tilbyr følgende valgfag på 8. trinn:
ELEVUNDERSØKELSEN Høsten 2016.
Whopp WHOPP er en aktivitetskonkurranse mellom videregående skoler og ungdomsskoler i Oppland. Den gjennomføres i koblingen til de olympiske grunnverdiene.
Hvordan sette innovasjon på dagsorden i en kommune…
Februarnytt Buorre beaivi = god dag
Bærekraftig samfunnsutvikling
VELKOMMEN TIL NYTT SKOLEÅR Trøgstad ungdomsskoles visjon:
Delevaluering av prosjektet Haugalandsløftet
Bærekraftig samfunnsutvikling
Marsnytt Vi tar farvel med vinteren og ønsker våren velkommen!
Eldrerådet Solveig M. Onstad.
Nulltoleranse mot mobbing - nytt regelverk om skolemiljø
Møte for foresatte 10.trinn
Idretten er så stor del av identiteten min.
Asker velferdslab - Et praktisk eksempel på hvordan velferdstjenester kan gå fra saker til mennesker Onsdag 20. september.
Kommunal styring og planlegging av Helse- og omsorgtjenesten
ICDP i det ordinære helsestasjonsprogrammet
Årshjul rødbasen
Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst.
Ingvild Vardheim, KoRus – Sør
PIA - HVEM ER VI? Oppvekstkomitemøte
Vårsamling for Prosjektnettverket 2018
Norsk frivillighet og organisasjonsliv: hvor, hva, hvem, hvorfor, hvordan… Hvorfor er utviklingstrekkene i norsk frivillighet og organisasjonsliv tema.
Valgfag Bjørnsletta Foreldremøte 8.trinn.
Åfjord videregående skole:
Den matematiske samtalen
Misunnelse Har dere vært misunnelig på en ting noen andre hadde noen gang? Fortell om det Hvor i kroppen kjenner du misunnelse? Hvordan kjennes følelsen.
Lek og moro skal vi ha, det gjør barn og voksne glad!
Ved å stille spørsmålet får vi nyttig informasjon og innsikt i brukernes ønsker og behov.  Vi ønsker å gi brukerne en bedre hverdag ved å tilby tjenester.
Asker velferdslab - Et praktisk eksempel på hvordan velferdstjenester kan gå fra saker til mennesker Onsdag 20. september.
Kandidatundersøkelsen 2018
EN KORT PRESENTASJON AV PROSJEKTET
Systematisk arbeid med motivasjon
Systematisk arbeid med motivasjon i fag
Autoritativ barnehage
Nå er vi spente!.
Velkommen til foreldremøte
Elev/foreldremøte 2. april 2019
Vi beklager, men opptaket mangler for første del av talen
Vennskap og læring på tvers av generasjoner
Orientering HOV 4. juni 2019.
Nulltoleranse mot mobbing - nytt regelverk om skolemiljø
Forventninger til foreldre og foresatte i Geilo IL Alpin
KILDER TIL LIVSKVALITET, Regional folkehelseplan Nordland
Seniorrådet Helse og Velferd Helse og velferd 2019.
Inkluderende bruk av digitale hjelpemidler.
Utskrift av presentasjonen:

Gode opplevelser for den enkelte Samspill på tvers av generasjoner Rekruttering til eldreomsorgen Mulighet til frivillig deltakelse Livsglede for alle Eldre

Lokalforeningene våre

Organisert innsats Det er så mange friske ressurser! Barnehagebarn Elever Studenter Konfirmanter? Ungdom via idrett? Ansatte i næringslivet? SAMSPILL OG LAGSPILL! BYGGE PÅ EKSISTERENDE ORDNINGER! VINN – VINN HVA HAR DERE ALLEREDE?

Livsgledebarnehage ”Det er tydelig av bildene og av måten han forteller om besøkene på selv, at han koser seg der. Vi ser også at dette er et opplegg som gir glede både for de eldre og for barna som er med. Pappaen til Jakob

Videregående skole ”Jeg har fått bedre selvtillit og tro på at jeg kan bety noe. Jeg får så mye gode tilbakemeldinger på det jeg gjør” Elev VG1 ”Livsglede handler veldig ofte om å få åpnet dørene og involvere så mange som mulig” Borghild Hildrum, LFE

Livsgledeskole Valgfaget ”Innsats for andre” ”Jeg synes det var mest interessant å være på besøk hos de eldre, fordi da følte jeg selv jeg gjorde en innsats for noen andre. Jeg kunne jo hjelpe med de minste ting som gav stor glede og takknemlighet. Dette fikk meg til å smile og gjøre min dag bedre” Elev, valgfaget ”innsats for andre”, Grimstad ungdomsskole

Studenter ”Et utrolig viktig tema. Dette går rett inn i min egen motivasjon for å bli sykepleier, og hvem jeg ønsker å være i forhold til de eldre jeg møter når jeg er ferdig utdannet.” Aleksandra, 1.års sykepleierstudent, HIBV- Drammen

Eldrebølgen

De ni kriteriene Virksomheten skal legge til rette for: samarbeid med skoler, barnehager og andre organisasjoner at beboer kommer ut i frisk luft minst en gang hver uke at beboer har kontakt med dyr at beboeren får opprettholde sine hobbyer og fritidssysler sang, musikk og kultur i hverdagen å skape en hyggelig ramme rundt måltidet å trekke årstidene inn som en naturlig del av sykehjemmets hverdag god kontakt med pårørende at alle ansatte på sykehjemmet skal vite om sertifiseringsordningen, og hva det innebærer

Livsgledesirkelen

Konseptet Forankring Livsgledekonsulent Kickoff Livsgledegruppe og livsgledeansvarlig Jobbe med kriteriene Nettverkssamlinger-geografisk Sertifisering og resertifisering Utfasing av LFE og bærekraft i kommunen Ikke et prosjekt, men varig endring og utvikling

Livsgledesykehjem i en større sammenheng Verdighetsgarantien Kvalitetsforskriften NOU 2011:10 Innovasjon i omsorg (Hagenrapporten) Meld. St. 29 Morgendagens omsorg Folkehelsemeldingen Trygghetsstandard

Holdninger

Status Livsgledesykehjem  2015: 26 sertifiserte sykehjem, 57 i prosess totalt (fordelt på 17 kommuner)  2016: 13 nye kommuner, 20 nye sykehjem i totalt 8 fylker  Tidligere forankring hos Fylkesmannen 2016 (tilskudd)  Følger utrullingsplan, mål om 500 sykehjem i ,8 % av målet nådd pr jan 2016.

Effekter og erfaringer Ansatte: –Arbeidsglede –Individet –Kompetanseheving –Holdningsendring og stolthet –Tillitsskapende tiltak –Samarbeid Beboere: –Mer tilfredse –Bedre ernærte pasienter!

Livsglede for hjemmeboende