Regionalt lederutviklingsprogram Programmet er utarbeidet i et samarbeid mellom: Vest-Agder Fylkeskommune kommunene i Knutepunkt Sørlandet Mandal kommune.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
PILOTPROSJEKTET SAFO ØST
Advertisements

Lederutvikling og skreddersøm
Dag Dag 10:30 Velkommen til samlingen Mette H. og Jostein Soland
=HS Bok + Nett • Bøker og nettsted henger nært sammen • Kapitlene i bøkene har tydeligere tilknytning til læreplanen • Nettstedet er inndelt i kapitler.
Motivasjon.
Utarbeidet i tilknytting til deltagelse i Kompetanseprogrammet
Tips og råd for praktisk kompetansearbeid
Hvordan sikre erfaringsutveksling mellom kursdeltakerne?
Praktisk Ledelse Kompetanseprosjektet Et samarbeidsprogram mellom Kompetanseprosjektet og Mercuri International for utvikling av ledere. Hvorfor lederutvikling.
Åpen Lederskole i Tromsø 5-6. sept., okt. og 5-6. des
Ledelse i ny organisasjon Innspill til mellomlederne i Levanger kommune Oddbjørn Vassli KPMG.
IKT Orkide Ledelse og Skole
Startkurs rådgivere 30 min. om Karrieresenter Telemark:
Hvem er vi? Hva skal Bydel Grünerløkka være?
«Sammen om Kvalitet» Informasjon om kvalitet, kvalitetssystem og avvikssystem Kurs tillitsvalgte Utdanningsforbundet 23.mai 2013 Kjell Meen, kvalitetssjef.
Forskningsutvalget 8. mars KKPs eiere –Agder Energi –Telenor –Sørlandets Teknologisenter –Stiftelsen Agderforskning –Vest Agder Fylkeskommune –Kristiansand.
Kvalitetssystemet Kvalitetslosen – 4 moduler
Lederen som coach Jeg kan ikke lære noen noe,
”Det handler om å lede…”
Opplæring; Lov om kommunale helse – og omsorgstjenester kapittel 9:
Definere og velge hovedmål og delmål
Et sjeldent kurs for mennesker med en sjelden sykdom
Lederutviklingsprogram
 TEMA: FAGSKOLEN SOM KOMPETANSEHEVENDE TILTAK I HELSE- OG OMSORGSTJENESTENE  I hvilken grad er fagskoleutdanning kjent for arbeidslivet (arbeidsgivere.
MAS og oppfølging av det pedagogiske arbeidet i klasserommet
DEL 2: Praktisk treningsøkt - 2 timer
Spørsmål til diskusjon Hvordan kan vi påvirke holdningene i alle ledd -Se til England? -Den gode samtalen? -Annet.
Vedtatt mai Arbeidsgiverpolitisk plattform - AGP.
Roller og synsvinkler Bente Erlien
ORGANISASJON OG PROSESSER Kjetil Hoff Partner Innsikt1 AS.
Effektive lederteam og dialogkompetanse
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
Velkommen til et nytt skoleår!
Tilbakeblikk på Arendalskonferansen - og hvor er vi egentlig nå? Innovasjonsalliansen 8. september 2010.
Samling 4, Klasse 19Tromsø januar 2015
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nordland.
Introduksjonskurs i opplevelsesdesign
Skriving og lesing som grunnleggende ferdighet
Hva er ledelse? Intro org ledelse 2009.
Framtidas kompetanse Problemstillinger. 1 Utfordringer og muligheter Hva kjennetegner framtidas samfunns- og arbeidsliv? Hvilke samfunnstrekk legger premisser.
Framtidas kompetanse Problemstillinger. 1 Utfordringer og muligheter Hva kjennetegner framtidas samfunns- og arbeidsliv? Hvilke samfunnstrekk legger premisser.
Ungdomstrinn i utvikling 1. samling i pulje 4 for skoleeiere og skoleledere Internett:
RePULSE- styr dine impulser Presentasjon PPT
Trond Haukedal AS Fagforbundet Kreativ Omsorg ’14 ”Motivasjon og arbeidsglede…” Hamar onsdag.
Trond Haukedal AS Norsk Forening for Rett Syndrom Fagseminar Oslo den 17 oktober 2015 «Hei.
Samarbeid ordfører og rådmann Fast møte hver mandag Forarbeid til møter Etterarbeid etter møter Løpende avklaringer rundt representasjon og deltagelse.
Foto: Bjørn Erik Olsen Medarbeiderplattform. Lederplattform og medarbeiderplattform Verdigrunnlaget i Nordland fylkeskommune –Åpenhet, tillit og lojalitet.
LINK Lokale informasjonsnettverk i Numedal/Kongsberg August 2001 Visjon Et Lærende Lokalsamfunn.
VEIEN TIL LEDELSE Mobilisering av fremtidens ledere Oppstartsamling 12.Mai 2015.
Mulighetenes Oppland Ledere med mot Lederutvikling i Oppland fylkeskommune Åsmund H Sandvik HR-sjef.
TEMADAG For Tillitsvalget, ledere og ellers andre interesserte Seminar OM DEN GODE ORGANISASJONSKULTUR, SAMARBEIDSMILJØ OG YRKESIDENTITET FOR.
Lederutvikling ”Det handler om å lede…” Utviklingsprogram for ledere i offentlig sektor.
Oppfølging av kompetansestrategi… Bruk av resultatledelse i arbeidet med Kompetanse for Mangfold Tiller 9. og 10. februar 2016.
Foto: Bjørn Erik Olsen Bruk av medarbeider- plattform i en avdeling.
NY VRI Nina og Ingvild.
Skranker i arbeidslivet
Verdensdagen for Psykisk Helse
Felles lederutviklingsprogram
Verktøy for å kartlegge holdninger
Oslo/Akershus Bandyregion arrangerer Trener 1
Copyright © Dale Carnegie & Associates, Inc.
Klimaveikart Agder Presentasjon for kommuner og regionråd
Klimaveikart Agder Presentasjon for kommuner og regionråd
Kapittel 1 SAMSPILL.

Skolens utviklingsplan B – Samarbeid
Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst.
Ledelse VÆRE ROLLEMODELL SETTE RETNING ENGASJERE GJENNOMFØRE Forstå
Strategisk hierarki Regnskap AS.
Mål og dagsorden for seminar om medarbeiderskap og omstillingskompetanse Mål for dagen Mål for kurset er økt forståelse, kunnskap og innsikt i hva som.
Utskrift av presentasjonen:

Regionalt lederutviklingsprogram Programmet er utarbeidet i et samarbeid mellom: Vest-Agder Fylkeskommune kommunene i Knutepunkt Sørlandet Mandal kommune Trygdeetatens arbeidslivssenter i Vest-Agder Fagforbundet i Kristiansand, Utdanningsforbundet i Vest-Agder Utviklingen er støttet av: KLP Forsikring, Kommunes sentralforbund Fylkesmannen i Aust-Agder Fylkesmannen i Vest-Agder Utarbeidelse og gjennomføring Mentor Partner AS og Norsk Interaktiv AS, Kristiansand

Formålet med lederutviklingsprogrammet er å sikre at ledere i offentlig sektor har grunnleggende kompetanse kunnskap, ferdigheter og holdninger til å lede sine avdelinger i en tid med store utfordringer og endringer.

Den menneskelig dimensjon Dagens arbeidsliv er komplekst. Det stilles stadig større krav til ledere med personalansvar, og det forventes at lederne har høy kompetanse innen personalbehandling. Både i offentlig og privat sektor er preget av at vi lever i et kompetansesamfunn. For å lykkes som leder er noe av det viktigste du kan gjøre å bruke dine ansattes kompetanse, det vil si deres kunnskaper, ferdigheter og motivasjon. Dette lederutviklingsprogrammet handler om den menneskelige dimensjon av ledelse. For å lykkes som leder i dag må du ha en genuin interesse for å forstå både deg selv og de du er satt til å lede. Som leder i dagens arbeidsliv bør du ha kunnskap om og forståelse for temaer som: selvinnsikt motivasjon kommunikasjon teamarbeid og teamutvikling verdier, kultur og samhandling selvledelse

IDEOLOGISK LEDELSE UTVIKLING AV DE GRUNNLEGGENDE TANKER OG IDEER SOM SKAL STYRE BEDRIFTEN 1.Forretningsidè 2.Visjon/hovedmål 3.Menneskesyn 4.Ledelsesfilosofi STRATEGISK LEDELSE TILPASNING OG PÅVIRKNING AV OM-GIVELSER FOR Å OPPNÅ BEDRIFTENS MÅL 1.Hva er våre konkurransefortrinn? 2.Hvem er våre kunder? Hva ønsker kundene 3.Hvilke varer og tjenester skal vi satse på? 4.Hvordan skal vi produsere, markedsføre og distribuere? ADMINISTRATIV LEDELSE UTVIKLING AV INTERNE STRUKTURER FOR Å SIKRE GJENNOMFØRING AV STRATEGIEN 1.Organisasjonsstruktur 2.Administrative systemer 3.Økonomistyring 4.Organisasjonskultur (den lille kulturen) OPERATIV LEDELSE DET DAGLIGE SAMARBEIDET MED MEDARBEIDERNE 1.Lytte og kommunisere 2.Motivere, inspirere, ”selge” visjoner 3.Gi tilbakemelding, rose og rise, gi belønning 4.Inolvere, delegere, utvikle gruppen SELVLEDELSE UTVIKLING AV MEG SELV OG UTVIKLING AV MINE MEDARBEIDERE 1.Styring av egent tid, prioritere, systematisere 2.Sette egne mål for eget arbeid 3.Faglig læring og personlig utvikling 4.Tenke positivt, utvikling av god selvfølelse Dette kurset har fokus på Operativ ledelse – det daglige samspillet mellom leder og Medarbeider, samt selvledelse.

Bruk av ulike metoder for læring Blended learning: E-læringsressursen inneholder en kombinasjon av, moderne ledelsesteori oppgaver og tester. intervjuer med ledere, case hentet fra deltakernes hverdag Boken ”Å lede mennesker – verdier, veivalg og virkemidler” er skrevet spesielt for kursdeltakerne og gir grundig innføring i teorien innenfor den menneskelige dimensjonen av ledelse Boken inneholder også gode refleksjonsoppgaver for deltakerne, som kan brukes både i kurssammenhengen og i etterkant Samlingene: har hovedfokus på å trene ferdigheter og påvirke holder, refleksjon og erfaringsutveksling, utvikling av personlige mål og planer

Status pr. september kull har påbegynt programmet, 2 er avsluttet, det siste avsluttes våren Oppstart av det 4. kurset i november Totalt deltakere er 120. Kurset gjennomføres nå også for kommuner i Aust - og Vest Agder utenom Knutepunkt Sørlandet.

Presentasjon av e-læringsmodulen

Presentasjon av lederutviklingsprogrammet e-læringsressursen ”Min side”- velkomst-siden Oversikt over -Moduler -Tester -Hvem er logget på -Hvor mye tid har jeg brukt på de ulike modulene

Modul 1 Åpningsside Modul 1 –Start kurs –Ekstrastoff –Hjelp til å komme i gang

Bruk av virkemidler Kobling av tekst og video som anslag til tema

Bruk av virkemidler Bruk av video her intervju med ledere i offentlig sektor Tekst, refleksjons- oppgave med mulighet for å lagre egne refleksjoner Egne refleksjoner tas med på samling

Variasjon i oppgaver Refleksjon Multiple choice –Test av fakta Sant/usant –Test av fakta (vist her) Hvert kapittel avsluttes med faktatest Hver modul avsluttes med faktatest som skal bestås

Presentasjon av faktastoff Faktastoff Oppgave knyttet til teksten Deltakernes refleksjoner kan lagres og hentes ut

Variasjon i presentasjon Det skal skje ulike ting gjennom hele kurset, slik at deltakeren skal bli aktivisert

Variasjon i presentasjon Dramatiserte episoder som anslag til tema. Dette person- galleriet følger med gjennom hele kurset.

Ekstrastoff Artikler Linker Nyere teori innen fagområdet Sitater Ønsker også innspill fra deltakerne om nyttig stoff som kan gjøres tilgjengelig for alle