KIF-planens innhold og formål Innspill til Handlingsprogram Kommuneplan Kunnskapsgrunnlag Kartvedlegg Vedlegg fra Asker Idrettsråd Strategier, mål og.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Bergen en sykkelby med potensiale
Advertisements

Innspill til ny plan for universell utforming Arne Lein
”Et felles løft for breddeidretten i Stavanger”
Rådmannens forslag til Handlingsprogram 2012– 2015 Ragnar Sand Fuglum Direktør for kultur og teknikk AIRs høstkonferanse
Forum for Sandnes som sunn by 10. juni Rogaland arboret Sakliste: •Referat fra møte •Ny plan for integrering og inkludering •Kort pause.
Ny plan- og bygningslov og nye muligheter for uu-arbeidet
Folkehelsearbeid i Møre og Romsdal Hva gjøres i Kristiansund
Idrettspolitisk dokument
Universell utforming i friluftsområdene 5. og 6. Juni 2012; Istindportalen og Bardufosstun Universell utforming i friluftsområdene 5. og 6. Juni 2012;
Fysisk aktivitet og sunn livsstil
1. Gran kommune – planstatus:  Kommuneplanens samfunnsdel: – vedtatt i 1989 – vedtatt i 1998 – vedtatt i 2007  Kommuneplanmelding: – vedtatt i 2008.
FRIVILLIGHETSMELDING Hedmark fylkeskommune 1. Verbalforslag årsbudsjett 2011 “Fylkestinget ber fylkesrådet utarbeide en frivillighetsmelding med fokus.
Folkehelsearbeid Nasjonale mål og prioriteringer for kommunene i 2010 Kristiansand
Kommunal plan for idrett og fysisk aktivitet Se veileder V-0798 under Publikasjoner på
Hvorfor Kulturplan? Vedtak oppfølging Forny ”Kulturstrategier for Levanger kommune”. Behovet for å lage Levanger kommunes første kulturplan. Behovet.
ØKONOMISKE MIDLER TIL UNIVERSELL UTFORMING
Ny handlingsplan for økt tilgjengelighet i Presentasjon - Soria Moria erklæringen - Statsbudsjettet for 2007.
”Aktiv på dagtid” ”En resept å gå for…” Sommarøy, m ai 2009 Informasjon om arbeidet i Finnmark.
Folkehelse, idrett og friluftsliv Handlingsplan for Troms 2008 – 2013
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Den norske idrettsmodellen
Østfold Idrettskrets Strømstad, 23. oktober 2010 Per-Kristian Dahl ordfører i Halden Norge starter i Halden.
HORDALAND MUSIKKRÅD Konferanse for lokale musikkråd Bergen, 12. – 13. mars 2010.
Idrettsglede for alle – en åpen og inkluderende idrett
Spillemidler til idretts-, nærmiljø og friluftsanlegg. Høstseminar 2011 – Asker idrettsråd.
Kyststier i Akershus Foto: Øystein Søbye, norsknatur.wordpress.com.
Kommune- og fylkestingsvalget i S TORTINGSVALGET EN SUKSESS !
Kva er vår oppgåve i Bømlo?
Folkehelse på dagsorden Hordaland fylkeskommune si rolle i partnarskap for folkehelse.
Idrettsrådets ansvar og rolle
Anne Ottestad Inkluderingsansvarlig Friskis&Svettis
FORSLAG TIL VERDIGRUNNLAG IL HOLEVÆRINGEN (utdrag av versjon 3 med innspill fra undergruppene) ÅRSMØTE ILH SVENDSRUD 01 MAR 10.
Planstrategi og planhierarki
Høring kommunedelplan folkehelse
Stjørdal, 17. april Hvilke råd vil vi ha? Børre Rognlien, Idrettspresident.
Rana kommune -systematisering av kommunalt folkehelsearbeid – 1.Bakteppe 2.Oppbygging av det systematiske folkehelsearbeidet 3.Forklaring av modell for.
Inkludering og mangfold. Hva betyr inkludering? Inkludering Når enkeltmennesker eller ulike sosiale grupper blir del av et nytt fellesskap som består.
Tilskudd til friluftslivsformål i Rogaland fylkeskommune 1.Regionalt UtvklingsProgram (RUP) 2.Tilrettelegging i friluftslivsområder, RFK 3. Statlige friluftslivsmidler.
Stolte øyeblikk & bedre folkehelse IKKE FORDI VI MÅ, MEN FORDI VI VIL.
1 Fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv i Sør-Trøndelag Mål og retningslinjer for anleggsutvikling Revidering Handlingsplan for Fysisk aktivitet.
Aktiv transport. Definisjon av Aktiv transport Aktiv transport omfatter gåing, sykling på reiser som uansett skal gjennomføres i hverdagen, for eksempel.
Universell utforming i Nasjonal transportplan Partnerforum: Universell utforming og statsforvaltningen Blindern, Trine Hagen Vegdirektoratet.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Frivillighetsmeldingene Frivillighetsmelding 2007 «Frivillighet lever av lyst – og dør av tvang» – Oppretting av stilling som frivillighetskoordinator.
UTVIKLING DEL AV 89/1 “SKRANGLA” Asker, 20. august 2015.
Utredning av innføring av et Opplevelseskort i Asker Hvordan samskape med innbyggerne om deltagelse og aktivitet på tvers av funksjonsevne, kulturelle.
Fylkesplan for Nordland Geir Davidsen Dato Foto: Bjørn Erik Olsen.
Tjenesteområdene Kultur, frivillighet og fritid Teknikk og miljø Komite for teknikk, kultur og fritid Ragnar Sand Fuglum, direktør for kultur og teknikk.
Sammen for bedre: LEVEKÅR INKLUDERING NÆRMILJØ PSYKISK HELSE AKTIVE ELDRE
Seniorsentre og innbyggertorg Utvikling og organisering.
Regional plan for fysisk aktivitet idrett og friluftsliv i Akershus Høringsuttalelse fra Oslo og Omland Friluftsråd (OOF) og Forum for natur.
Regional plan for fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv i Akershus
Overordnede strategier v/folkehelserådgiver Gun Kleve
Spillemidler til idrettsanlegg
Strategi Utkast.
Aktivitetskort- «Aktiv i Asker»
Hvordan står det til med…
Presentasjon for komité teknikk, kultur og fritid 27/
Aktivitetskort- «Aktiv i Asker»
klimaplanen. Oppnevning av saksordfører
Plan for universell utforming i Asker kommune
RULLERING HOVEDPLAN FOR FYSISK AKTIVITET, IDRETT OG FRILUFTSLIV

Innspillskonferanse folkehelsemeldingen
Anleggsbehov og investeringsplaner
Idrett i Skedsmo; Idrettens innspill til kommuneplanen
Seminar med partiene 14. november 2018
Folkehelse - et felles ansvar
Prioriterte mål i kommunalt og fylkeskommunalt planarbeid
KILDER TIL LIVSKVALITET, Regional folkehelseplan Nordland
Utskrift av presentasjonen:

KIF-planens innhold og formål Innspill til Handlingsprogram Kommuneplan Kunnskapsgrunnlag Kartvedlegg Vedlegg fra Asker Idrettsråd Strategier, mål og tiltak Langsiktige og kortsiktige behov

Kunnskapsgrunnlag  Fysisk aktivitet: trening, hverdagsaktivitet, inaktivitet  Tilrettelegging slik at alle kan være fysisk aktiv  Friluftslivet i Asker  Idretten i Asker  Frivilligheten  Økonomi idrett og friluftsliv  Anlegg, dekning og utvikling  Resultatvurdering fra forrige plan  Føringer

KIF-planen er alles plan.  Medansvar for gjennomføring av tiltak.  Suksessfaktor: Planen må implementeres i Asker kommunes ulike avdelinger, og ut i de frivillige organisasjonene.

KIF- planen Brukerbehov Handlingsprogram Asker kommune (budsjett) Tiltak/anlegg i regi av frivillige organisasjoner og andre Iverksettes av frivillige organisasjoner og andre Iverksettes av kommunen Føringer (lokale, regionale og statlige) Kunnskapsgrunnlag

Hvordan har vi hatt dialog? 25 møter fordelt på:  Workshop grupper med spesielle behov (17.9)  Høstseminar Asker Idrettsråd ( )  Storsamling  De Unges Kommunestyre  Temagrupper. Asker kommune og brukergrupper – utarbeiding av mål, strategi og tiltak  Brukerundersøkelse  Offentlig høring

Hvilke føringer er lagt til grunn?  Kommuneplanen  Handlingsprogram  Folkehelseplanen  Helse og omsorg – Strategi  Sykkelstrategi 2009  FutureBike  Aktiv inspirasjon. NIF  Frivillighetsmelding  Den norske idrettsmodellen  Folkehelsemeldingen  Nasjonal strategi for å utjevne sosiale helseforskjeller  Samhandlingsreformen  Nasjonal strategi for et aktivt friluftsliv  Nasjonal handlingsplan for statlig sikring og tilrettelegging av friluftsområdet  Helse 2020.WHO  Lov om Folkehelsearbeid  Friluftsloven  Styringsdokument for friluftsliv. AFK.  Sektorplan om anlegg for idrett, friluftsliv og fysisk aktivitet 2010 – AFK.

Trender og førende dokumenter  Hverdagsaktivitet  Kortreist aktivitet  Nærmiljø  Knutepunktstrategi  Tettstedsutvikling  Egenorganisert aktivitet  Gjennomgående turveinett  Sikring av friluftsareal  Sykling og gange  Rammevilkår for idretten  Folkehelse (fokus på levekårsutsatte grupper)  Inaktive  Inkludering/mangfold  Eldre i aktivitet  Psykisk helse  Medborgerskap  Samskaping (ref: Kunnskapsgrunnlag + føringer fra lokale, regionale og statlig planer)

Innsatsområder  Hverdagsaktivitet  Egenorganisert aktivitet  Inkludering  Idrett

Hvor i planen finner vi tiltak for mennesker med nedsatt funksjonsevne? …..i alle de fire innsatsområdene, eksempelsvis: Hverdagsaktivitet: Fortau, brøyting, strøing, brodder, lys, rekkverk, rullestoltraseer. Gange og sykling. Egenorganisert aktivitet: Aktivitetsanlegg i nærmiljøene. 250 meter. Møteplasser. Universell utforming. Inkludering: Informasjon, aktivitetskort, turtilbud, vennegrupper. Frivillige organisasjoner ta et større ansvar. IdrettsGlede. Tilskuddordninger som gulrot. Plan for universell utforming. Idrett: Lavterskelstilbud i idrettslagene, åpne haller, samarbeid om inkludering av inaktive.

Innsatsområde hverdagsaktivitet Hovedmål: Innbyggere i Asker skal bevege seg mer i hverdagen. > Strategi 1: –Arbeide for at flere går eller sykler til skole, arbeid og fritidsaktivitet. > Strategi 2: –Motivere til økt fysisk aktivitet blant de ansatte i bedrifter og ved arbeidsplasser i Asker. > Strategi 3: –Informasjon om fordelene ved hverdagsaktivitet.

Innsatsområde egenorganisert aktivitet Hovedmål: Innbyggerne i Asker har muligheter til friluftsliv og egenorganisert fysisk aktivitet i nærheten av der de bor. > Strategi 1: –Sørge for attraktive anlegg for egenorganisert aktivitet i nærmiljøene.  Strategi 2: –Sikre muligheter for kortreist friluftsliv.  Strategi 3: –Jobbe for et godt sti- og løypenett.  Strategi 4: –Motivere innbyggerne til å bli mer fysisk aktive i nærmiljøet.  Strategi 5: –Utvikle anlegg for friluftsliv og nærmiljø.

Innsatsområde inkludering Hovedmål: Alle innbyggere i Asker har mulighet til bevegelsesglede på sine premisser. > Strategi 1: –Tilrettelegge for økt fysisk aktivitet.  Strategi 2: –Fremme kunnskap om fysisk aktivitet.  Strategi 3: –Sikre at anlegg og områder er universelt utformet.

Innsatsområde idrett Hovedmål: Idretten har en sterk rolle for en mer fysisk aktiv befolkning i Asker. > Strategi 1: –Synliggjøre idretten som samfunnsaktør.  Strategi 2: –Sikre gode finansierings- og tilskuddsordninger.  Strategi 3: –Sikre forutsigbarhet i drift av idrettsanlegg.  Strategi 4: –Sikre optimal utnyttelse av eksisterende anlegg.  Strategi 5: –Utvikle anlegg for idrett.

Tiltak Hver strategi sine tiltak: a) Aktivitet b) Anleggsutvikling Prioriterte tiltak i kommende 4-årsperiode: - føringer/vedtak fra Kommuneplan og HP. - Noen andre tiltak vi mener bør prioriteres (via behov, dialoger, Kunnskapsgrunnlag) Andre tiltak: - Aktivitet og anlegg som er satt på andre tiltak/uprioriterte lister. Kan f.eks. løftes over i HP. Anleggslister: Forutsetning for spillemiddelfinansiering (anleggsutvikling).

Milepælplan Fase 1 – vår 2015 Fase 2 - høst 2015 Fase 3 – 2016 Fremdrift videre:  Komite TKF: 17.mars (saken blir offentlig på nettet ca. 10.mars)  Høringsrunde: 18.mars - 29.april  Komite TKF: 26.mai  Kommunestyret: 14.juni (reserve 6.september)