«DEN GODE LÆRLING» Dag Silkoset Rådgiver Norges Rederiforbund Vg2 lærersamling 2015.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Personvernspørsmål ved innføringen av biometri i norske pass
Advertisements

Etablering av effektiv produksjon på tvers av landegrenser
27.mars 2014 Tromsø maritime skole Odd Rune Malterud
Program-fagene: Psykologi 1 og 2
”Bygg i tre-tre i bygg” Mål for landsby
LAG EN SANG! Komposisjon.
Vi rekrutterer markedets fremste talenter.
Veiledning av elever / lærlinger
INNFØRING AV NY LÆREPLAN – UTFORDRINGER BÅDE FOR FORELDRE OG SKOLE
Mer tid til elevene 12.Mai 2011 Marianne Aasen leder av KUF-komiteen på Stortinget.
OMDØMME Avdeling for ingeniør- og økonomifag
Vurdering av statistiske analysemetoder brukt i Læringslabens undersøkelser i videregående skole i Rogaland.
Innledende betraktninger om ECVET i norsk utdannings- og kompetansekontekst Kristine Hansen, LO og Fagforbundet.
REKRUTTERING AV NY MEDARBEIDERE I FYLKESKOMMUNEN
Cathrine Bjune Shipping Management.
Forskningsseminar : Forskning og utdanning Får vi det vi trenger – og trenger vi det vi får? Åpning ved President Marianne Harg.
Rolighetsmoen barnehage
Introduksjonssenteret

Etiske retningslinjer for Seksjon helse og sosial
En kunnskapsbasert havfiskenæring
NESO Formannsskole Motivasjon
Lørenskog kommune, arbeidsgiverseksjonen
Maritim visjon 2020 v/ Lars Peder Solstad Haugalandskonferansen 2010.
Kjell Stamnes Konsernsjef Glamox ASA
Rekruttering til Byggenæringen april BNLs måldokument for utdanningspolitikk Rekrutteringsbehovet er; –6600 elever i videregående skoles byggorienterte.
Kompetanse suksess Utleiekonferansen 11.Februar 2011 Anita Tjelta, rådgiver kompetanse og rekruttering BNL.
Samfunnsnyttig verdiskaping hjemme og ute – perspektiv fra rederinæringen Elisabeth Grieg Grieg Shipping Group Brodersens minneforelesning 18. november.
Framtidens kompetanser - og hvordan vi utvikler dem
Emne: Hva er HMS? Økt 1: Innføring i HMS
Hvorfor foreldremedvirkning?
Sundvolden – ”Hvordan gjør vi det – kommunikasjon på tvers av kulturer” - Utenlandske innsatte – ”utenlandske” - Hva er kommunikasjon? - Hvordan.
Maritim strategi - ubalanse mellom tilbud og etterspørsel etter maritim kompetanse 17. September 2014 Ove Trellevik. Maritimpolitisk talsmann. Næringskomiteen.
maritim rekruttering og næringens behov
Forside MARITIMT KOMPETANSESENTER 17. September Kristiansand
Skolens verdisyn Elevsyn Lærings- syn Foreldre-samarbeid
Webcadet Dokumentasjons- og kvalitetssikrings- verktøy for sertifikatrettet opplæring ombord.
Rammevilkår for skipsfarten Sjøsikkerhetskonferansen 2004 Kommunal- og regionalminister Erna Solberg 5. Oktober 2004.
SKOLETINGET Olav Ulleren, administrerende direktør Kunnskap for kommende generasjoner.
FORELDREMØTE 1. KLASSE 11. MARS 2015.
Hvilke leger trenger samfunnet i fremtiden, og hva kan det bety for utdanningen av dem?
Barnefotballseminar 2015 Trondheim 26.april 2015.
Kriterier for skolen som lærende organisasjon
BARNE- OG UNGDOMSARBEIDERFAGET. Barne- og ungdomsarbeiderfaget er en fagutdanning innenfor videregående opplæring. Fagløpet er to år på videregående skole.
MKS MARITIME KONFERANSE 2014 Innlegg v/Siri Hatland Fraktefartøyenes Rederiforening.
Bygg- og Anleggsteknikk Liker du å arbeide med hendene? Har du lyst til å jobbe med noe interessant? Vil du ha muligheten til å kunne sette spor etter.
Tranøy kai Foto: Bjørn-Are Melvik Livsmestring – arbeid med psykisk helse i videregående skole Merethe Schjem desember 2015.
Feilvalg ? Realistisk valg????. Hva ligger til grunn for valg ?? Foreldres påvirkning Rådgivers/ lærers påvirkning Samme linje som venner, kjæreste ol.
Fiskerisimulator i praksis FishTech 2016, Ålesund Olav Sjøvik Sjøvik AS.
GRUNNKOMPETANSE FOR ASSISTENTER I BARNEHAGE 2015 / 2016 Assistenter i kommunale og private barnehager i Harstad –Assistenter fra Kvæfjord, Skånland, Ibestad.
Emnebeskrivelse Matematikk spiller en stor rolle i moderne samfunnsliv. Kunnskaper i matematikk er ofte avgjørende for yrkesvalg og senere karriere.
Klikk for å redigere tittelstil Klikk for å redigere tekststiler i malen – Andre nivå Tredje nivå – Fjerde nivå » Femte nivå ”Providing the most specialized.
Av Annika N. de Leon. Masteroppgave om fagskolekompetanse  Hvorfor masteroppgave om fagskolekompetanse? Interesse Behov for fagskolekompetanse 2.
Periodeplan for Lekestua Uke Sosial kompetanse
U. Pihl videregående skole
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Yrkesetikk for Seksjon kontor og administrasjon
Sjøfartsnasjonen Norge og bruk av havrommet Regjeringens arbeid med en helhetlig havstrategi Ekspedisjonssjef Birgit Løyland, Maritim avdeling, Nærings-
Utdanningsvalg 10.klasse
KVALITET MOTIVASJON KOMPETANSE SAMSPILL
Utfordringer i bransjen sett fra helikopteroperatørenes ståsted
Hvordan snakke med barn om sex
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst.
Evaluering av «MUSIT Ny IT-arkitektur»
«Har utveksling merverdi?» Næringslivets perspektiv
Danning og voksenrollen i barnehagen
Foreldremøte SFO høsten 2019
Utskrift av presentasjonen:

«DEN GODE LÆRLING» Dag Silkoset Rådgiver Norges Rederiforbund Vg2 lærersamling 2015

● Ingeniør ● Bakgrunn fra luftfart ● Bakgrunn fra sjøfart ● Erfaring med sertifisering av personer, skoler, simulatorer og treningsprogram - Klaveness Maritime Logistics - Wilhelmsen Ship Management ● Ansatt i Norges Rederiforbund fra 1. februar 2013 i seksjon sjø OM FOREDRAGSHOLDEREN Vg2 lærersamling 2015

Norsk maritim utdanning Norge som maritim nasjon har vokst frem som et resultat av en videreutvikling av vår maritime kompetanse gjennom generasjoner. I dag har vi en av verdens mest avanserte og spesialiserte flåte. Verdien av norsk maritim utdanning er høy for hele den maritime klyngen. I tillegg til at det er avgjørende for våre rederier å få gode og motiverte lærlinger og kadetter fra utdanningssystemet, er den maritime utdanningen grunnlaget for mange karrierer som går på tvers innen den maritime klyngen. Verdensledende selskaper innen verft, utstyrsindustri, klasseselskap, forsikring, bank, mekling m.m. har stor nytte av å rekruttere folk med seilende erfaring fra maritim utdanning. En reduksjon av antallet norske sjøfolk vil på sikt svekke konkurransekraften til hele den maritime klyngen.

TEMA : « DEN GODE LÆRLING »: HVEM ER DET ? Dette er ingen fasit Det er i høyden noen unyanserte meninger basert på: -Egen erfaring fra arbeid med kompetanse og rekruttering -Hva ledere og rekrutteringsansvarlige i rederier mener Innholdet og meninger skal derfor brukes med klokskap

« DEN GODE LÆRLING »: HVEM ER DET ? Forventninger fra en arbeidsgiver: - Hensyn til arbeidet som skal utføres - Hensyn til skipes og den enkeltes sikkerhet (safety) - Hensyn til miljø og trivsel om bord …og hvem passer så inn i dette bildet? Vg2 lærersamling 2015

Dette mener rekrutteringsansvarlige: Kjønn spiller ingen rolle Nasjonalitet spiller mindre rolle Holdninger spiller en stor rolle (viktigst av de 3 komponentene) « DEN GODE LÆRLING »: HVEM ER DET ? Vg2 lærersamling 2015

Dette vil skipsledelsen: Tekniske kunnskaper kan læres Selvstendighet kan læres og skal erfares Samvittighet er viktig - Garanti for at jobben blir gjort - Følger alltid vedlikeholds- eller reparasjonsinstruksen Språk er viktig fordi: - Arbeidsspråket ombord er engelsk og brukes mot andre skip/havn/los - Teknisk litteratur, instrukser og rapporter er på engelsk - Trivsel og sikkerhet « DEN GODE LÆRLING »: HVEM ER DET ? Vg2 lærersamling 2015

Dette vil rederiet: Forming i egen skips- (selskaps) kultur Innstilt på livslang læring (nysgjerrig) (fra lærling til kaptein) Framtidig lederfunksjon om bord Multikulturelt motivert « DEN GODE LÆRLING »: HVEM ER DET ? Vg2 lærersamling 2015

GRUPPEARBEID : BASERT PÅ DISSE MOMENTENE Vg2 lærersamling 2015 hvilke er viktige? hvordan kan disse forberedes i skolen?