Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

KVALITET MOTIVASJON KOMPETANSE SAMSPILL

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "KVALITET MOTIVASJON KOMPETANSE SAMSPILL"— Utskrift av presentasjonen:

1 KVALITET MOTIVASJON KOMPETANSE SAMSPILL
EGENUTVIKLING KVALITET MOTIVASJON KOMPETANSE SAMSPILL

2 LIVSLANGLÆRING Endringer i samfunnet og på arbeidsplassen gir behov for å lære mer. Det er arbeidsgiver som har ansvar for å legge forholdene tilrette.

3 TAUS KUNNSKAP Alle kan mye mer enn det vi har papir på eller tenker over. Både for arbeidsgiver og for den enkelte er det en utfordring å gjøre nytte av realkompetansen og det som kalles "taus" kunnskap

4 TVERRFAGLIGE Viljen til å dele erfaringer og spre kunnskap kan være avgjørende for et godt arbeidsmiljø og for muligheten for å løse morgendagens utfordringer. Mangfold gir mer enn enfold.

5 STATUS Lønn, utdanning og erfaring. Kvalitet på arbeidet.
Spesialisering.

6 KRAV Cato Zahl Pedersen:
"Begrensningene finnes bare i eget hode, muligheten likeså. Ha fokus på det du har - mer enn på hva du mangler."

7 SPØR DEG SELV - omgås du mennesker som bevarer og styrker ressurstilstanden din? - er du selv et slikt menneske for andre? - takker eller akker du? - yter du eller syter du? - undrer du deg eller ergrer du deg? - tar du fatt eller blir du matt? - sliter du eller stresser du? - har du stilt deg på gledens eller vredens side? - er du ubrukt eller utbrukt?

8 SELVTILLIT "Det ville ha vært svært stille i skogen hvis ingen andre sang enn de fuglene som synger best." ( Henry Van Dyke).

9 PERSONALUTVIKLING Det er at den enkelte blir sett, spurt og prøvet ut - og verdsatt for det man kan Læring er å nyttiggjøre seg de instrumenter, impulser og ressurser man har - å bruke det som synes ubrukelig.

10 KOMPETANSE - er en av de viktigste forutsetninger for å nå mål på kort og lang sikt. - er summen av kunnskaper, ferdigheter, holdninger og erfaringer som finnes hos den enkelte - innebærer både faglige og sosiale ferdigheter

11 RESSURS Andres kompetanse må vi se på som en ressurs, ikke som en trussel

12 MOTIVASJON Hva vil jeg ha ? Hva liker jeg å jobbe med ?
Hva motiverer meg ?

13 TRIVSEL - er å ha et meningsfylt arbeid og en pulserende aktivitet.
- ansvar og utfordringer må stå i forhold til ferdigheter - bli respektert og satt pris på

14 EGENUTVIKLING - gir oss motivasjon, pågangsmot, initiativ, energi og arbeidsglede. - bidrar til å utvikle en stabil identitet og selvfølelse.


Laste ned ppt "KVALITET MOTIVASJON KOMPETANSE SAMSPILL"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google