Informasjonsmøte 19. mars 2014 Pressemelding. 2© Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité NIF 19. mars 2014 En søknad om Olympiske- og.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Betingelser for motorsykkelkjøring for barn
Advertisements

Idrettens utfordringer
Klubbutvikling NBBF Torunn Ytrehus 2012.
Inge Andersen, Idrettens verdiplattform – en nødvendighet for å forstå vår egen organisasjon.
Inge Andersen Felles formannskapssamling.
Inge Andersen Idrettens organisering og viktigste oppgaver.
Fra ide til virkelighet Kjell Nilsen Idrettslag3.
© 2004 Gabler & Partners AS Hva koster en pensjonskasse  Pensjonskasse på mill  Driftskostnader 5 mill  Datasystem, oppgjør, utbetalinger, ledelse,
Kompensasjonsordning for merverdiavgift Fallskjermseksjonens ledermøte 13. Februar 2010 Arne Mathisen.
IDRETTENS SANKSJONSSYSTEM -
Program: Registrering - kaffe Innledning De ulike typene «daglige ledere» IPD og klubbutvikling.
Idrettens nasjonale rammebetingelser
Musikkens studieforbund Fredag 29. oktober 2010 Anja Rynning Veum, Utviklingssjef NIF.
Kretsledermøte 20. mai 2011 Program Kretsledermøtet 2011 Klokken 1600 – 1800: •Åpning og innledning •Regnskap 2010 – budsjett 2011 •Styrets arbeid siden.
Royal Norwegian Ministry of Culture •Tilskudssordningen til idrettsanlegg •Rammebetingelser Morten Roa Seniorrådgiver Kulturdepartementet, Idrettsavdelingen.
Idrettspolitisk dokument
Spillemiddelseminar den Steinkjer
Anleggsplan for Barentsområdet (Norsk del) Einar Botnmark, leder Nordland Idrettskrets Presentere meg selv.
Gruppeundervisning / Innleveringer Obligatoriske innleveringer: –Leveres til gruppeleder. Innlevering 1: Uke 10 ( ) –Markedsanalyse.
Hvordan lykkes med et prosjekt?
Fylkesrådmannens generelle føringer: Fagenheter/team disponerer sine ressurser i tråd med de føringer som er gitt gjennom RHP, herunder oppfølging av regionenes.
Kompensasjonsordninger for merverdiavgift Seilflyseksjonens ledermøte 10. april 2010 Arne Mathisen.
Endringer i NIFs lov og regelverk som har betydning for klubbene Arne Mathisen ass. gen.sekr.
1 Budsjett-innst. S.nr ”Komiteen vil understreke viktigheten av at FLO opprett- holder nødvendig kompetanse internt i organisasjonen. Komiteen.
Endringer i NIFs lovnorm for klubber Fallskjermseksjonen/NLFs ledermøte 25. februar 2012 Arne Mathisen.
Sluttprosess og evaluering
INKLUDERING i NORSK IDRETT
Den norske idrettsmodellen
Idrett for funksjonshemmede
Er funkiser en glemt gruppe i volleyballen? Eller kan vi være en ressurs? Oslo Vigdis Mørdre Fagkonsulent NIF.
CSK allianse Formål og mandat versjon pr. juni 2014.
Barne-og familietjenesten desember Marit E. Aksnes 1 Levanger kommune, Barne- og familietjenesten, Barnevern desember 2008.
NIFS LOV OM IDRETTSRÅD I ALLE KOMMUNER MED MER ENN TRE IDRETTSLAG SKAL DET VÆRE IDRETTSRÅD FOR IDRETTSLAG SOM ER MEDLEM I NIF. (NIFS LOV § 8) Idrettsrådet.
Gym og Turns plass i norsk idrett Idrettsstyremedlem Jorodd Asphjell
Prosjektavslutning og sluttrapport
Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité 1 Spillemidler til utstyr 2009 Frister: 14. Sept: Ordningen åpnes for søknader 20. Nov: Søknadsperioden.
Idrettens lovverk og styrets ansvar
Tillitsvalgtes medvirkning i budsjettarbeidet
Lovrevisjonen – Idrettstinget 2015
Kva er vår oppgåve i Bømlo?
NORDPLUS NABO. Hva er Nordplus Nabo Et program som skal stimulere til oppbygging av langsiktig og forpliktende nettverkssamarbeid mellom Norden og Baltikum.
Introduksjon til elementære begreper i regnskap og økonomi
2004 HUMSAM Etableringskurs Regnskap Tor Borgar Hansen & Erling Maartmann-Moe.
Lovendringer Idrettstinget 2015 Henriette Hillestad Thune, juridisk sjef, NIF.
Startmøte Veilederutdanning Hva er et startmøte? Et møte der det gjennomføres en prosess med styret og mange ressurspersoner i klubben.
FORSØKSORDNING | TT- brukere med tunge funksjonshemminger.
Fra lovutvalgets praksis V/Niels R. Kiær
Endring i tippenøkkel: Mer til idrett og kultur 1 Dagens tippenøkkel 36,5 % Kultur 18 % Frivillighet 45,5 % Idrett 24,3 % Statskassen.
Klubbesøk. Agenda: Bli kjent – presentasjonsrunde Klubbsatsningsprogrammet - bakgrunn og målsetting Hvilke klubber deltar i programmet Gjennomgang «Hva.
Rekommunalisering eller en entreprise?
Åpen time etter Idrettsstyremøte • Prognose, regnskap 2016
Økonomi og pengestrømmer i idretten
Hva har vi sett? Hvilke råd har vi gitt? Hjelper rådene?
Forum for natur og friluftsliv - bakgrunn for etablering - kort om utviklingen - litt om miljøutfordringer Introkurs september 2016.
Nytt siden sist Henriette Hillestad Thune juridisk sjef, NIF.
Klimaveikart Agder Presentasjon for kommuner og regionråd
Klimaveikart Agder Presentasjon for kommuner og regionråd
Idrettspolitisk manifest for Trøndelag
Idrettens studieforbund ISF Årsberetning 2017
Internasjonal orientering
10 kjennetegn på en veldrevet klubb
OL og Paralympics i PyeongChang 2018 Chef de Missions: Tore Øvrebø og Cato Zahl Pedersen Presentasjon, ledermøtet 26. mai 2018.
Lokal samfunnsutvikling i kommunene (LUK)
Spillemiddelsøknad 2019 Prioriterte områder.
Idrettspolitisk dokument
Formål/Målgruppe Styrke det økonomiske grunnlaget for regionale frivillige organisasjoner i Rogaland. Ordningen gjelder frivillige lag og organisasjoner.
Arven etter ungdoms-OL
Riksrevisjonens rapport
Porteføljesøknader for Administrativ IT for 2018 runde 2 – vår 2018
Utskrift av presentasjonen:

Informasjonsmøte 19. mars 2014 Pressemelding

2© Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité NIF 19. mars 2014 En søknad om Olympiske- og Paralympiske leker (OL/PL) til Norge i 2022 har vært et viktig fokusområde for Idrettsstyret i hele Oppdraget ble gitt av det ekstraordinære tinget i 2012, og siden fulgt opp på Ledermøtet i I 2013 har det sentrale vært å levere en god søknad om statsgaranti, nå ut med informasjon til Oslo befolkning før folkeavstemmingen i september, og tilslutt bidra med informasjon til de som kvalitetssikret søknaden for til Kulturdepartementet. Idrettsstyret opplever at oppdraget er fulgt opp aktivt. Resultatet har både vært en positiv folkeavstemming og en positiv rapport fra kvalitetsikrerne, som konkluderte med at søknaden fremstår som grundig og realistisk. Informasjon og pressemelding 19. mars 2016

3© Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité NIF 19. mars 2014 Det er allment kjent at det koster å søke om et OL og Paralympics. Det har helle ikke vært noen overraskelse for norsk idrett. I 2013 har budsjettet for søknadsprosessen, valgarbeidet og det internasjonale informasjonsarbeidet vært på til sammen 12,5 millioner. Av dette har folkeavstemningen kostet til sammen 6,8 mill., juridisk bistand kostet 0,7 mill., innleid kompetanse i forbindelse med søknadsprosessen kostet netto 2,3 mill., belastede kostnader for egne ansatte vært 1,4 mill., møte- og reisekostnader m.m. vært 0,8 mill., avgifter til IOC vært 0,5 mill. (refundert i 2014). Kostnader til søknadsprosessen

4© Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité NIF 19. mars 2014 Det er gitt informasjon om utfordringene og forventede kostnader på ledermøtet i 2013, herunder muligheten for at man må trekke på NIFs egenkapital, men NIFs reviderte regnskap viser at belastningen på den frie egenkapitalen er begrenset til 4,9 mill., hvorav 0,5 mill. er refundert i NIFs samlede egenkapital er ved årsskiftet 50,6 mill. Belastning av egenkapitalen

5© Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité NIF 19. mars 2014 Norges idrettsforbund har en sentral organisasjon som er slank og tydelig designet for å følge opp idrettsorganisasjonen og de faglige primæroppgavene og forvaltningen av idrettens ulike økonomiske fordelinger. Det ville ikke være ansvarlig å bygge opp, på permanent basis, nødvendig kapasitet til å løse akutte toppbelastninger og oppgaver som krever spesiell spisskompetanse. NIF kjøper derfor, på ordinær basis, ulike typer spisskompetanse gjennom året fra mer enn 240 ulike oppdragstakere (leverandører). Kjøp av eksterne tjenester

6© Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité I 2013 kjøpte NIF tjenester for 9,4 mill. innenfor IT-området til ledelse og drift. Olympiatoppen kjøpte tjenester for 8,2 mill. fra over 90 ulike oppdragstakere av faglig og annen karakter. Innenfor OL/PL 2022-arbeidet ble det til sammen kjøpt i tjenester for 7,9 mill. fra en rekke leverandører. Andre avdelinger i NIF kjøpte ulike tjenester av juridisk, faglig og annen art for 4,1 mill. Det ekstern toppidrettsutvalget betalte til sammen 1,8 mill. for bistand til prosessgjennomføringen og rapportutarbeidelsen. Sektorenes konsulentbruk NIF 19. mars 2014

7© Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité Avdeling for idrettsutvikling betalte til sammen 1,7 mill. til foredragsholdere og faglig bistand. NIFs internasjonale bistandssamarbeid kostet 0,9 mill. fra egne midler. Faglig støtte til NIFs lovutvalg, domsutvalg og appellutvalg kostet 0,6 mill. Til slutt kjøpte NIF faglig bistand for 0,4 mill. i forbindelse med forberedelsene til Ungdoms-OL NIF har i 2013 betalt eksterne oppdragstakere 34,9 mill., som utgjør ca. 4 % av NIFs totale kostnader. Sektorenes konsulentbruk (forts.) NIF 19. mars 2014

8© Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité NIF 19. mars 2014 NIFs årsregnskap er revidert uten merknader. Det er gjennomgått av kontrollkomiteen, og er i dag presentert for særforbundenes presidenter og idrettskretsenes ledere. Idrettsstyret opplever at man har bred støtte i medlems- organisasjonene, at man lojalt følger opp idrettstingets vedtak, og at ressursene prioriteres strengt for nå målene i Idrettspolitisk dokumentet fra 2011 og det ekstraordinære idrettstingets vedtak i Kontroll og forankring