Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Idrettspolitisk manifest for Trøndelag

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Idrettspolitisk manifest for Trøndelag"— Utskrift av presentasjonen:

1 Idrettspolitisk manifest for Trøndelag
Flest i bredden, best i toppen! -felles innsats for et sunnere og sprekere Trøndelag Hvordan kan offentlig sektor i partnerskap med idretten bidra til et idrettsløft i regionen

2 Hovedutfordringer: aktivitet frivillighet anlegg, areal arrangement
sunne vinnerkulturer

3 I AKTIVITET Vi vet at fysisk aktivitet i minutter daglig, for voksne og barn, har stor betydning for den enkeltes helse og trivsel Derfor vil vi- gjennom samarbeid med kommuner, skole, arbeidsliv og idrettslag søke å stimulere til at alle uansett funksjonsevne, alder eller ambisjon får gode idretts- og aktivitetstilbud. Vi vil jobbe målrettet for økt bevissthet og kunnskap omkring sammenhengen mellom fysisk aktivitet og god helse.

4 II FRIVILLIGHET Vi vet at foreldre, trenere og tillitsvalgte har stor betydning for barn og unges muligheter til fysisk aktivitet og mestringsglede Derfor vil vi- arbeide for økt status av frivillig innsats ved bl.a å støtte etableringen av en trøndersk frivillighetspris. Idrettskretsene vil arbeide for å forenkle frivillighetsarbeidet i idrettslagene gjennom å utvikle enkle og gode administrative systemer og bidra til økt kompetanse for foreldre, trenere og tillitsvalgte.

5 III ANLEGG OG AREAL Vi vet at tilgangen til gode idretts- og friluftsanlegg har stor betydning for barn og unges oppvekstvilkår Derfor vil vi- arbeide for å redusere idrettens avgifter knyttet til utbygging og bruk av idrettsanlegg. Vi vil gjennom veiledning og gode eksempler sikre arealer i kommunene for fysisk aktivitet ute og inne, i boområder, idrettsanlegg, friområder, skolens uteområder og på skoleveien. Vi vil bidra til å øke utbyggingstakten av gode fremtidsrettede idrettsanlegg ved kompetanseheving, veiledning og koordinering mellom idretter og over kommune- og fylkesgrenser.

6 IV ARRANGEMENT Vi vet at store arrangement utløser anleggsutbygging,
frivillighet og rekruttering, samhold og identitet Derfor vil vi- arbeide for at kompetansenettverket ”Trøndelag 2008” videreutvikles og videreføres for samordning og innsalg av store arrangement. Vi vil bidra med kompetanse og annen støtte for å få flere store idrettsarrangement til regionen, herunder OL, VM, EM, NM og World-cup. Vi vil bidra til at barn og unge får positive opplevelser på idrettsbanen der aktivitetsverdiene glede, fellesskap, helse og ærlighet skal prege arrangementene.

7 V SUNNE VINNERKULTURER
Vi vet at toppidrettsutøvere og sunne vinnerkulturer skapes gjennom samhandling mellom idrettslag, kretser/forbund, idrettslinjer og olympiatoppen Derfor vil vi- arbeide for å sikre regionen gode idrettslinjer og landslinjer ved de videregående skolene for ungdom som ønsker å utvikle seg innen idrett. Vi vil i samarbeid med særidrettene og olympiatoppen legge til rette for en sunn og positiv utvikling av toppidretten ved kompetanseheving og gode strukturer.

8 Gode forbilder fra Trøndelag
Idrett for ALLE! Idrett skal være GØY! Idrett gir gode FORBILDER!


Laste ned ppt "Idrettspolitisk manifest for Trøndelag"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google