Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Formål/Målgruppe Styrke det økonomiske grunnlaget for regionale frivillige organisasjoner i Rogaland. Ordningen gjelder frivillige lag og organisasjoner.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Formål/Målgruppe Styrke det økonomiske grunnlaget for regionale frivillige organisasjoner i Rogaland. Ordningen gjelder frivillige lag og organisasjoner."— Utskrift av presentasjonen:

1 Drifts- og tiltaksstøtte til frivillige organisasjonar innan kulturfeltet i Rogaland

2 Formål/Målgruppe Styrke det økonomiske grunnlaget for regionale frivillige organisasjoner i Rogaland. Ordningen gjelder frivillige lag og organisasjoner i Rogaland som arbeider innenfor det kulturpolitiske arbeidsområdet. Organisasjonen må være etablert som et regionalt ledd og enten ha medlemmer i 12 kommuner (i Rogaland) eller lokallag i minst fire kommuner i Rogaland. Organisasjonene må ha minst 100 betalende medlemmer – som har meldt seg inn individuelt og betalt kontingenten året før søknadsåret.

3 Hva er et lokallag? Et lokallag har minst fem medlemmer.
Et lokallag har et styre, et årsmøte og et medlemsregister. Men er det flere lokallag i en kommune, blir det talt som ett lokallag. Er det et lokallag med medlemmer fra flere kommuner, er det fremdeles ett lokallag.

4 Andre generelle krav Organisasjonen må være registrert med eget organisasjonnsnummer i Frivillighetsregisteret i Brønnøysundregistrene. Medlemmer som har fylt 15 år skal ha fulle demokratiske rettigheter i organisasjonen. Krav til medlemslister. Se retningslinjene.

5 Hvem er ordningen ikke beregnet på?
Fylkesledd som mottar driftsstøtte fra statlige organer inkluderes ikke i ordningen. Tros- og livssynssamfun Politiske partier Brukerorganisasjoner innenfor spesialisthelsetjenesten Musikk- og idrettsorganisasjoner har egen ordning i fylkeskommunen

6 Driftsstøtte Utregning av driftsstøtte:
Grunnbeløp for alle som fyller basiskravene: 5000,- Tillegg for organisasjoner med 100 eller flere betalende medlemmer under 26 år: 5000,- Tillegg per kommune med lag utover minstekravet: 1000,- Ekstratilskudd for medlemmer under 26 år over 100: 10 per medlem.

7 Tiltaksstøtte Basert på budsjett/søknad
Utgift – inntekt = søknadssum. OBS. Utregning: Totalt budsjett til formålet – driftsstøtte. Fordeles delvis i prosent av søknadssum, delvis etter skjønn. Det må søkes om både drifts- og tiltaksstøtte. Dette for å sikre at det er aktivitet i organisasjonen.

8 Utbetaling Halvparten av tilskuddet blir utbetalt sammen med melding om vedtak. Den andre halvparten når årsrapport, inkludert regnskap er levert, senest 1. juni. (I praksis i juni for alle). Viktig at det står i regnskapet hvor mye organisasjonen fikk i støtte fra fylkeskommunen året før. Det er ikke noe nettbasert regnskapsskjema.

9 Frister Søknadsfrist er 1. desember. Politisk behandling 7. februar.
Utbetaling av halve beløpet fortløpende etter 7. februar. 1. juni er frist for innsending av årsrapport, revidert regnskap og rapport for bruken av tiltaksstøtten året før. Regnskapet må vise det fylkeskommunale og andre offentlige bidrag. Utbetaling av andre halvdel fortløpende etter 1. juni.

10 Momskompensasjon Lotteri- og stiftelsestilsynet fordeler momskompensasjon til frivillige lag og organisasjoner. Nye forskrifter fra Søknadsfrist 1. september.


Laste ned ppt "Formål/Målgruppe Styrke det økonomiske grunnlaget for regionale frivillige organisasjoner i Rogaland. Ordningen gjelder frivillige lag og organisasjoner."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google