Er du ung, har langvarige helseutfordringer og har lyst til å møte andre unge i liknende situasjon? I Helt sjef! kan du møte andre unge i liknende situasjon.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Når skal Ta med troen hjem – samlingene være?! Vi anbefaler å bruke tiden under menighetens faste gudstjeneste til slike samlinger. Samlingen kan holdes.
Advertisements

Samfunnsfagene. Medie- og informasjonskunnskap 1 og 2 Det som gjør dette faget annerledes: Det er mye praktisk arbeid. Mange muligheter: artikler, radioprogram,
Marianne Nordstrøm Klinisk ernæringsfysiolog, PhD Frambu senter for sjeldne diagnoser Siste nytt fra Frambu.
Bevegelse I samlingen snaket vi om bevegelse. Hva tenker barna når vi sier ordet bevegelse? De reiser seg og forklarer at når vi gjør sånn og sånn med.
Velkommen til foreldremøte. Sakliste  Forventninger  Timeplanen  Fag  Læringsmål  Lekser  Ukeprøve  Klassemiljø  Sosiale tiltak  Info fra FAU.
Friluftskortet. -Barna skal bli glad i å være ute -Barna skal kjenne mestring ved å ha erfaring og kunnskap om naturen -Barna skal bli i stand til å ta.
Foreldremøte SFO høsten 2015 Onsdag den 2.september 2015.
- på lag med deg for din helse R e h a b i l i t e r i n g s k l i n i k k e n «Ka no?» Mestring av hverdagen etter utskriving.
INFOHEFTE FOR FORELDRENE «LØFT ER TØFT». INNLEDNING: I gjorde vi i Skaubo AS en stor satsning hvor alle ansatte i alle barnehagene gikk på kurs.
Trond Haukedal AS Hordaland Fylkeskommune - LO - NHO Læreplasskonferansen 2016 Bergen den 11.
Hva er SFO Tilrettelagt omsorgs og fritidstilbud for barn fra 1-4 kl. Gi barna trygghet og et gode aktivitetstilbud med vekt på lek. SFO er en viktig arena.
Livsmot og livsmestring -Kunnskap om sunnhet som grunnlag – Martha Bjelland Bø – Sagavoll folkehøgskole.
Uke 9 27.feb- 4.mars Uke 9 27.feb- 4.mars Verdiord: Tålmodighet.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2016.
Nasjonalt toårig tverrfaglig utdanning i behandling av pasienter med alvorlige psykiske lidelser Torleif Ruud Professor, Akershus universitetsykehust
Den forundrede forvandlede Del 2 i serien «Fortellingen om Far»
«En god barnehagehverdag» Bergheim Friluftsbarnehage Oktober, 2014.
Er du klar for nye utfordringer? Du får verdifull erfaring, kunnskap og kompetanse! Bli frivillig i Kirkens SOS krisetelefon eller SOS-chat!
ALS pasienten - en utfordrende pasient? En alvorlig sykdom med symptomer som arter seg forskjellig etter hvilket område som er affisert Ulike aldersgrupper,
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE TORSDAG 22. SEPTEMBER 2016.
Byrådet har følgende overordnede mål for det psykiske helsearbeidet ( ) i Oslo kommune:
Sportsklubben nord Versjon
Sokrates.
Fritid med Bistand V/ Seniorrådgiver Anders Midtsundstad
Sportslig Plan Fossum Fotball 5er fotball.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE.
ELEVUNDERSØKELSEN Høsten 2016.
Invitasjon til Helt sjef!
VELKOMMEN TIL INFORMASJONSMØTE - Videregående opplæring
Våre familier Skoleåret 2017/2018 Framtid - Samspill - Skaperglede.
Jeg føler meg bedre fordi jeg vet at jeg er ikke den eneste!
Familieråd En for alle, alle for en
Glede gjennom mestring
SOMMERINFO! TRENE LITT ? Enkel økt Sprint økt «Litt syre» økt
Gang.
HVA ER BPA? Brukerstyrt personlig assistanse
Å leve med assistanse Denne bolken holdes av noen som selv lever med assistent i parforholdet. Ca 1time brukes på dette. Veldig fint med dialog mellom.
Novembernytt Så var vi alt i november! Vi har i oktober hatt fokus på barn i andre land, spesielt i India. Vi har snakket om de store forskjellene det.
LØFT for foreldre - et inspirerende kurs som minner deg på hvor morsomt det er å være forelder! Målet med kurset er: Å gi dere som foreldre/omsorgspersoner.
LØFT for foreldre - et inspirerende kurs som minner deg på hvor morsomt det er å være forelder! Målet med kurset er: Å gi dere som foreldre/omsorgspersoner.
24 november 2017 Elisabeth Wold
[Skriv inn navn på deltaker]
Foreldremøte skolestartere 2018
(Parent Management Training - Oregon)
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Samarbeid med skole, skolehelsetjenesten og foreldre
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Toleransevinduet Lærer forklarer. Snakke om at læring, vennskap og deltakelse får vi bare til når vi er inne i toleransevinduet. Noen har smale, noen har.
Hva kan foreldre gjøre for å bidra til et godt og trygt skolemiljø?
KOMPETANSE FOR MANGFOLD
Bydel Søndre Nordstrand - URO Fagtorg
Kort presentasjonsrunde
Foreldre – Barnas viktigste Forebygger
Velkommen til Madlamark sfo
Barnehagenorsk Samling 14
Invitasjon til Helt sjef!
Sokrates.
Base 1 sine kurs på Aks Uke
INVITASJON TIL NÆRMILJØMØTE
Voldsforebyggende opplæring
Autoritativ barnehage
FORELDREVEILEDNING Foreldreveiledere Oppstart torsdag
Når du blir «pusha» til å gjøre noe du egentlig ikke vil…
Merethe Hegg Johnsen, ansatt som ressursperson i Målselv kommune for satsningen Inkluderende barnehage- og skolemiljø To hovedmål: -Styrke vår kompetanse.
Overgangen barnetrinn - ungdomstrinn B – Samarbeid
FAGFORNYELSEN hva innebærer det -hvordan jobber vi i Færder
GRUPPE FOR UNGDOM GRUPPE FOR UNGDOM
FAGFORNYELSEN hva innebærer det -hvordan jobber vi i Færder
Mestringstreff for personer med hjerneslag og deres nærmeste pårørende
Utskrift av presentasjonen:

Er du ung, har langvarige helseutfordringer og har lyst til å møte andre unge i liknende situasjon? I Helt sjef! kan du møte andre unge i liknende situasjon på tvers av diagnoser, dele erfaringer og få tips om hvordan du kan møte helseutfordringene som ung – både med tanke på skole, foreldre, venner og fritid. Hva gjør vi i Helt sjef!? Vi treffes seks ganger gjennom et halvår, 2 ½ timer hver gang. Hver gang snakker vi om et bestemt tema. Vi serverer enkel mat og drikke for dem som vil ha. Du møter unge som har vært med i Helt sjef! tidligere, og som deler hva som har vært viktig for dem for å mestre overgangen til å bli voksen. Det gjelder å komme i førersetet og bli sjef i eget liv Helt sjef!, ungdom Målet med Helt sjef! Du selv skal ha styringen over, og kunne mestre, sentrale områder i livet ditt, samtidig som du tar hensyn til helsa. Foreldre får et eget gruppetilbud, se baksida. Det er ikke lett å være syk, men det å reflektere over meg selv gjør at jeg vet mer hva jeg mener. Og det er mye lettere å snakke når andre forstår! Helt sjef!, ung voksen Invitasjon til Helt sjef! Denne invitasjonen går til deg som er 12–16 år/17–26 år og som har langvarige helseutfordringer, og til dine foreldre. Helt sjef! 12–16 år/17–26 år går over seks kveldssamlinger der hver samling har sitt tema: Dag 1: torsdag 29.08, kl. 17– Tema: Meg som ungdom Dag 2: torsdag 29.08, kl. 17– Tema: Å være god nok – hva er viktig for meg nå? Dag 3: torsdag 29.08, kl. 17– Tema: Følelser og sånt Dag 4: torsdag 29.08, kl. 17– Tema: Gi og ta – hva er gode relasjoner? Dag 5: torsdag 29.08, kl. 17– Tema: Familie og venner/Samspill med folka mine Dag 6: torsdag 29.08, kl. 17– Tema: Sjef i eget liv Sted: [SETT INN STED OG ADRESSE] [SETT INN LOGOER TIL LOKALE ARRANGØRER I DETTE FELTET]

Noen av oss som skal lede gruppene er: Er du forelder til en som er ung og har langvarige helseutfordringer? [Skriv navn og kort om deg selv her.] Å utvikle seg fra barn til ungdom og ung voksen innebærer store endringer og utfordringer for all ungdom og deres nære. Balansen mellom den unges behov for støtte og nettverk og det å håndtere utdanning og fritid på egenhånd, er utfordrende for mange. Målet med Helt sjef!- foreldre er å styrke handlingskompetanse og bygge opp under selvoppfatning, forutsigbarhet og tro på framtida hos dere som er foreldre til unge som har langvarige helseutfordringer. Det er en kunst for mannen min og meg å balansere mellom avstand og nærhet til den voksne datteren vår. Det er så lett å gjøre henne liten igjen. Helt sjef! foreldre går over seks kveldssamlinger der hver samling har sitt tema: Dag 1: torsdag 29.08, kl. 17– Tema: Hvem er jeg som forelder Dag 2: torsdag 29.08, kl. 17– Tema: Å være god nok – hva er viktig for meg? Dag 3: torsdag 29.08, kl. 17– Tema: Følelser og ressurser Dag 4: torsdag 29.08, kl. 17– Tema: Å være ungdom Dag 5: torsdag 29.08, kl. 17– Tema: Familielivet – kontakt og kommunikasjon Dag 6: torsdag 29.08, kl. 17– Tema: Veien videre Sted: [SETT INN STED OG ADRESSE]. Hvor kan jeg melde meg på? Du kan snakke med xx eller ringe til [arrangør] på telefon xx. Om du vil, kan du sende en SMS, så ringer vi tilbake. Vi gleder oss til å møte deg! Helt sjef!, forelder Tilbudet er gratis, inklusive enkel servering. Tilbudet holdes på norsk. Det er ikke tolk til stede. [SETT INN LOGOER TIL LOKALE ARRANGØRER I DETTE FELTET]