Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

ERNÆRING I SYKEHJEM Oslo kommune Sykehjemsetaten.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "ERNÆRING I SYKEHJEM Oslo kommune Sykehjemsetaten."— Utskrift av presentasjonen:

1 ERNÆRING I SYKEHJEM Oslo kommune Sykehjemsetaten

2 DOKUMENTASJON Hva som er planlagt Tiltak som er satt i verk Hvor lang er vi kommet (evaluering) __________________________________ Kartlegging – hvor er vi – hvor skal vi

3 Hjelp til kartlegging – finnes i PPS Hva slags mat spiser pasienten normalt? Er det mat pasienten ikke tåler eller ikke liker? Bør det tas kulturelle og religiøse hensyn? Hvor ofte spiser pasienten? Når pleier pasienten å spise? Hvor pleier pasienten å spise? Er det spesielle faktorer som virker inn på appetitten? Har pasienten spesielle vaner knyttet til måltidet? Benytter pasienten noen form for hjelpemidler under måltidene? Har pasienten gått opp eller ned i vekt i løpet av de siste månedene? Har pasienten behov for spisehjelp?

4 Matvaretabell Vi har funnet litt ut om hvordan pasienten spiser og hvordan måltidene har forløpt

5 …..men hva spiser pasienten egentlig Finnes som vedlegg til prosedyren i Kvalitetslosen Kosthåndboken side –Side finnes hjelp til å lage et enkelt registreringsskjema

6 Hva er behovet….. Energi: 30 kcal pr. kilo kroppsvekt pr. døgn (anbefalt kcal) Protein: 1 g pr. kilo kroppsvekt pr. døgn (anbefalt 0,8-1,5 g) Væske: 30 ml pr. kilo kroppsvekt pr. døgn (anbefalt ml) Beregning ut fra dagens vekt

7 Hva gjør vi……. Ta utgangspunkt i det pasienten allerede spiser og liker –Berike maten, hjelp til dette finnes i verktøykassen –Kosthåndboken fra side 101 Måltid er også en hyggelig aktivitet…..

8 Dokumentasjon Vær konkret Det hjelper lite å vite at vi har satt i gang gode tiltak når vi ikke finner de dokumentert Det er lettere å gjøre en god evaluering når vi har et konkret utgangspunkt, og ikke bygger på synsing


Laste ned ppt "ERNÆRING I SYKEHJEM Oslo kommune Sykehjemsetaten."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google