Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Høgskolen i Sørøst-Norge Ideer til evaluering før under etter.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Høgskolen i Sørøst-Norge Ideer til evaluering før under etter."— Utskrift av presentasjonen:

1 Høgskolen i Sørøst-Norge Ideer til evaluering før under etter

2 Høgskolen i Sørøst-Norge

3 Studentevaluering med bruk av Kafèmetoden I denne metoden skjer underveisevalueringen gruppevis hvor momenter/tema diskuteres. Studentgruppen deles inn i grupper (ca 5 studenter i hver gruppe). Det etableres flere gruppebord med ulike tema/spørsmål som skal diskuteres/evalueres. Hvert bord har en kafèvert som blir sittende ved bordet gjennom hele evalueringen, og som har ansvar for at alle i en gruppe får ordet og for at gruppens innspill noteres. Kafeverten ved hvert bord har også ansvar for å formidle kort til hver ny gruppe ved bordet hva den forrige gruppe ved bordet snakket om. Studentgruppene sirkulerer mellom de ulike bordene i "kafèen". Gruppene diskuterer temaet/spørsmålet ved aktuelt bord i ca 10 minutter før de går videre til et nytt bord med et nytt tema/spørsmål. Dette gjennomføres til alle spørsmål er diskutert av hver studentgruppe. Tema/spørsmålene ved bordene er evalueringstemaer/-spørsmål om den aktuelle emneavviklingen som underveisevalueringen gjelder for, og kan f.eks. hentes fra evalueringsskjema etc. Avslutningsvis i underveisevalueringen gir kafèvertene en kort oppsummering i plenum. Ved store klasser kan flere bord i kafeen diskutere samme tema/spørsmål. Hensikten er at alle skal få delta og få uttrykt sin mening. Det anbefales å formulere spørsmål innenfor det temaet man ønsker å belyse. Eksempler på generelle/åpne spørsmål kan være: Fortsett med- gjør mer av: Forbedre-gjør mindre av: Dette har jeg lært/hatt utbytte av: Dette savner jeg: Eksempler på mer avgrensede/lukkede spørsmål kan være: Er det samsvar mellom læringsutbyttebeskrivelsene for emnet og de arbeidsformer det er lagt opp til i undervisningen? Hvis ja, er det arbeidsformer vi skal fortsette med? Hvis nei, hva bør gjøres for å få til bedre samsvar mellom læringsutbyttebeskrivelsene og arbeidsformene i undervisningen? Hva har så langt vært din mest lærerike erfaring i tilknytning til dette emnet? Hvordan vil du vurdere tilgjengeligheten på praktisk informasjon og hjelp i startfasen av dette emnet?

4 Høgskolen i Sørøst-Norge Studentdentevaluering med bruk av manuelle spørreskjema Underveisevaluering kan gjennomføres ved hjelp av et manuelt spørreskjema. Faglærer eller emneansvarlig i samarbeid med studenttillitsvalgte planlegger og gjennomfører evalueringen, og oppsummerer resultatene. Emneansvarlig, i samråd med studenttillitsvalgte, gir tilbakemelding til studentene som deltar i emnet om resultatene fra underveisevalueringen og ev. konsekvenser for resten av emnegjennomføringen. Denne metoden har ingen tidbegrensning på 5 minutter til å besvare spørreskjemaet, slik metoden fem-minutters lapper gjør (metoden fem-minutters lapper er presentert lenger oppe på denne siden), og stiller ingen begrensning til at antall spørsmål er maks 5. Eksempeler på manuelle spørreskjemaer brukt i underveisevalueringer holdt høsten 2014; Eksempel A og eksempel B. Eksempel Aeksempel B

5 Høgskolen i Sørøst-Norge Ark med korte og få spørsmål En litt mer avansert form for fem-minutterslapper er å utforme spørsmål til studentene skal svare på. Det anbefales å formulere så få spørsmål som mulig (maks 5) innenfor det temaet man ønsker å belyse. Eksempler på generelle/åpne spørsmål kan være: Fortsett med- gjør mer av: Forbedre-gjør mindre av: Dette har jeg lært/hatt utbytte av: Dette savner jeg: Eksempler på mer avgrensede/lukkede spørsmål kan være: Er det samsvar mellom læringsutbyttebeskrivelsene for emnet og de arbeidsformer det er lagt opp til i undervisningen? Hvis ja, er det arbeidsformer vi skal fortsette med? Hvis nei, hva bør gjøres for å få til bedre samsvar mellom læringsutbyttebeskrivelsene og arbeidsformene i undervisningen? Hva har så langt vært din mest lærerike erfaring i tilknytning til dette emnet? Hvordan vil du vurdere tilgjengeligheten på praktisk informasjon og hjelp i startfasen av dette emnet?


Laste ned ppt "Høgskolen i Sørøst-Norge Ideer til evaluering før under etter."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google