Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Valg og vurdering av elektroniske læremidler i matematikk A05 – våren 2007 Lærermanus Et samarbeid mellom matematikkseksjonen, praksisskolene/øvingslærerne.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Valg og vurdering av elektroniske læremidler i matematikk A05 – våren 2007 Lærermanus Et samarbeid mellom matematikkseksjonen, praksisskolene/øvingslærerne."— Utskrift av presentasjonen:

1 Valg og vurdering av elektroniske læremidler i matematikk A05 – våren 2007 Lærermanus Et samarbeid mellom matematikkseksjonen, praksisskolene/øvingslærerne og IKT-seksjonen:

2 Kort presentasjon av opplegget Max 15-20 minutter Hva skal gjøres? –Hva er elektroniske læremidler? Se punkt 2.1 i undervisningsopplegget – skill mellom generelle læremidler, pedagogisk programvare og elektroniske læremidler (pedprog er en type elektroniske læremiddel, nettsideressurser er et annet) Vis et eksempel på pedprog (Mons og Marte i Regnskogen: Start – Spesialprogrammer – LS …Vis også et elektronisk læremiddel på internett for eksempel www.gruble.net) –Velge og vurdere elektroniske læremidler for bruk i matematikk-undervisninga –Skal velge evt utvikle et eget vurderingsskjema (Vis eksemplene i undervisningsopplegget mot slutten av punkt 3.0). Si at de kan bruke det eller lage et eget, evt tilpasse det. Presenter arbeidet (oppgaven) se pkt 1.0 Mål og krav for arbeidet Hvor finnes elektroniske læremidler? –På internett –På studentserver ved høgskolen tips Start-knappen – noen også på C og K – se undervisningsopplegget for lenker og tips – evt søk selv etter nettsteder på internett. NB! De som lkigger på vår server er nødvendigvis ikke tilgjegelig på praksisskolene selv om de fleste burde være det, studnetene må sjekke dette hvis de ønsker å benytte det i praksisperioden

3 Resten av økta Be de gå på timeplansiden og finn fram undervisningsopplegget Studentene jobber selv med valg og vurdering – lærer veileder Studentene velger selv og setter seg i grupper, lurt med praksisgruppene – gir lærer oversikt over hvem, som er i gruppa + hvilke elektroniske læremidler de vil vurdere ”første mann til mølla prinsippet” – de kan selvfølgelig velge de samme, men klassen for se mer hvis de velger ulikt.

4 Mot slutten av økta på datarommet Vis hvor og hvordan publisere i Fronter – de publiserer sine arbeider – KUN kort, studentene kan dette fra tidligere, spør om de har behov for rep eller ikke Be studentene etter økta om å: –Se på det de andre har publisert – prøv å motiver studentene til ikke å tilpasse mappene, men la alle få se hva de har vurdert. –Vis studentene forumet de skal bruke i praksisperioden, de kan også allerede i forkant av praksis legge inn og diskutere – alle minst et innlegg hver og et svar – fortelle at vi lærerne skal følge opp forumet sammen med øvingslærerne –Vis tid til overs (noe jeg tviler på): Bruk siste time til at gruppene kort presenterer sitt valgte elektroniske læremiddel + vurderingen av det – kort diskusjon etter hver gruppe –Medstudenter og lærer stiller spørsmål og kommenterer –Gi de beskjed om at jeg viser øvingslærer hvor og når de finner besvarelser fra studnetene i mappa.


Laste ned ppt "Valg og vurdering av elektroniske læremidler i matematikk A05 – våren 2007 Lærermanus Et samarbeid mellom matematikkseksjonen, praksisskolene/øvingslærerne."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google