Diskopplegg.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ny ordlyd på rapportene i avdelingen og nye rutiner for registrering av skyteaktiviteter For nye brukere: Du må først være registrert med en e-postadresse.
Advertisements

Slik bruker du vår nettbutikk!
Vi har kjøpt en liten hytte på fjellet, og lurte på om du ville ta med deg familien eller noen venner og komme en tur i påsken for en liten påskepils med.
Innføring i hygiene.
Teknologi i klasserommet
Undervisnings ressurs i «Form og volum gjennom bretteteknikker i papir
Enkle regler for koking av kjøtt (1)
2 Leseferdigheter og lesevaner
Vask, stell og bevaring av tekstiler
Antalis-HQ BRUKERVEILEDNING FOR BESTILLINGER. Antalis, Europas ledende distributør av papir, emballasjeløsninger og dekor & display produkter, presenterer.
Bli en bedre fisker ! Av Ulf Skauli
4 Bruk øynene riktig.
Klargjøring og tilpassing av utstyret
Regattaforberedelser Norsk 40,7 Klubb v/ Jørn-Erik Ruud
Brannforebyggende tiltak
Råd for et sunt kosthold (1)
Husleie nivå  Husleien opp med ca 100% på 10 år.  Inntektene har hatt en lavere utvikling.  Det begynner å bli ”normalt” med over 40% bo.
Brann i metaller Presentasjonen er identisk med en artikkel som er trykket i Tidsskriftet Brannmannen Artikkelforfatter: Jan Erik Andersen Oslo brann-
SKREI Arne Antonsen Skrei - kvalitet • Skreien har kanskje verdens beste fiskekvalitet • På grunn av lang svømmetur fra Barentshavet.
10. Presenting Page Elements Presentere sideinformasjon.
K9000 Dog Wash Tekniske spesifikasjoner K9000 Dog Wash Tekniske spesifikasjoner.
HVORDAN MØTE MENNESKER MED SAMTIDIG RUS- OG PSYKISKE LIDELSER 21.September 2011 Lars Linderoth Overlege Rehabiliteringspoliklinikken Bærum DPS.
Landsomfattende Håndhygienekampanje
FØRSTEHJELP VED BRANNSKADE
Dokument med bilde, formatere i Word
MarinPack - FOU- program for sjømatemelballasje Hvordan kan emballasjeindustrien bidra til å firdoble verdiskapningen innenfor marin sektor i Norge innen.
Ironman Testbatteriet
Samler informasjon – alt på ett brett Brukervennlig Integrerbart
Påbudt merking av matvarer (1)
Form og volum gjennom bretteteknikker i papir
Les mer om plan og målarbeid
IK – Akvakulturforskriftens krav og innhold
Arkivutstyr og arkivlokale
Innleggelse, stell og komplikasjoner
Prosjekt institusjonshygiene
Ord er ikke alt ! - Råd og tips om det å presentere et budskap Norsk Sykepleierforbund, medieseminar for tillitsvalgt 3 nov 2009 Erik Dale – sykepleier.
Mat i barnehagen Forskrifter og andre dokumenter
Innføring i bruk av Dashboard
Hva må vi ha prosedyrer på Hygienesykepleier Hege Lundmark
Smittemåter og smitteforebygging
3 Jeg og mitt.
Tittel på presentasjonenSide Portal for leder En leder vil finne sine oppgaver fordelt på 2 mappekort Mappekortet Leder selvbetjening tilsvarer.
Makrofunksjon på kamera
IK – Akvakulturforskriftens krav og innhold
Kantinen - Torsdag 03. Mai 2007 ”Introdusere” Blend til studentene.
Hvordan kan foreldre bruke de vangligste funksjonene i Itslearning.com
Hygiene og renhold.
Varekunnskap.
Regnskogen Vær De frodige skogene i sør-vest er avhengige av høye temperaturer hele året og mye nedbør. Regnskoger i tempererte soner trives mellom Stillehavet.
Her kommer vi opp til naustene ved Mourki
Å tenke på ved kjøp av MC utstyr
Sommerbane 2013 – fast oppsett
Noen nyttige råd og tips – IK - Akvakultur
Her viser jeg hvordan man kan overføre ideen sin til plexiglass
Beredskap Risikohåndtering, kontinuitets- og katastrofeplaner.
Mottakskontroll.
PERSONLIG HYGIENE.
Aktivt salg.
Kvalitetssikring. er alle tiltak som er nødvendig for å sikre at et produkt vil tilfredsstille angitte krav til kvalitet og trygghet Kvalitetsarbeid krever.
Kapittel 13 I begravelse.
Behandling! Hva du skal gjøre Få personen ut av kulden. Hvis det ikke er mulig å gå inn, beskytt da personen mot vind, tildekk personens hode og isoler.
Skolefruktskolen – kurs for skoler med Skolefrukt.
Vaskerull™ Observasjoner /Hypoteser/D ata/Trender (Hva vet vi?) Effektivitet etterfulgt av enkelhet er hovedriverne innenfor rengjøring (Ipsos, 2010).
Håndhygiene. Hvorfor håndhygiene? Hindrer spredning av sykdomsframkallende mikroorganismer og reduserer risikoen for at pasienten får en infeksjon.
Grunnleggende mathygiene Ågot Li, seniorrådgiver Mattilsynets distriktskontor i Drammen.
TEORI MAT & HELSE 2 Tema: Hygiene, redskapslære, livsstil, mål & vekt.
Håndhygiene. Hvorfor håndhygiene? Hindrer spredning av sykdomsframkallende mikroorganismer og reduserer risikoen for at pasienten får en infeksjon.
Skolefruktskolen – «kurs» for skoler med Skolefrukt
Viltulykker - hva gjør vi?
Utskrift av presentasjonen:

Diskopplegg

Diskopplegg Fiskedisken skal: Vær spenstig – du har stor fantasi! Vise butikkens utvalg av fersk sjømat Presentere butikkens kvalitetsprofil Tilfredsstille kundens behov Vær spenstig – du har stor fantasi!

Diskopplegg Før du legger opp disken, gjør deg et ”bilde” av disponeringen. Ta hensyn til: Diskens størrelse Varesortiment Sesonger og aktiviteter Hvilken ukedag det er Fisk og skalldyr har et mangfold av fargespill – bruk det aktivt.

Gode råd om diskopplegg Kontroller alltid at disken er godt rengjort Legg et fyldig lag med is over hele bunnen av disken Grupper varene godt Sløyet fisk skal ligge med buken ned Fiskefileter skal ikke legges direkte på is. Bruk plast, papir eller folie Rent fiskekjøtt skal ikke komme i kontakt med fiskeslim

Gode råd om diskopplegg For høye stabler medfører risiko for redusert kvalitet Levende skalldyr bør ikke ”graves ned” i isen Kokte krabber skal fortrinnsvis ligge på rygg Røkte produkter skal oppbevares tørt, kjølig og luftig Marinerte produkter skal alltid ligge i egne fat / bakker Fiskemat må avskjermes godt mot øvrige fiskeprodukter

Gode råd om diskopplegg Strø ”lett og spredt” med is over de ”våte” produkter i disken – både når du er ferdig med å legge opp disken, og som vedlikehold gjennom dagen Av og til kan det være nødvendig å vedlikeholde ”rå” fisk og skalldyr med ”lett dusj” av rent isvann – fersk sjømat trives best i fuktig og kaldt klima Etterfyll disken gjennom dagen, og følg alltid med på kvaliteten Husk varerullering. Ferske sjømatprodukter skal ”sirkulere” i disken

Sjømat i disk Skaff deg oversikt over sortiment og volum før du begynner Kartlegg disken – gjør en totalvurdering av hvordan den skal disponeres Kundens oppmerksomhet kan inndeles i 3 prioriterte like store felter: Det midterste feltet Så feltet til høyre for kunden Til sist det venstre feltet fra kundesiden

Sjømat i disk Vær bevisst og målrettet. Her kan du utfolde deg kreativt Bruk tid til å begynne med – hurtighet kommer med trening Ta hensyn til sesonger, spesielle produkter og butikkens aktiviteter Disken skal være oversiktlig. For lite og for mye er like galt Bruk av og til ”en spesiell fisk” som ekstra oppmerksomhet Plasser tilbudsvarer fornuftig Legg alltid ”den beste siden” mot kundene

Sjømat i disk Når disken er ferdig lagt opp – se fra kundesiden om du er fornøyd Naturpynt (kruspersille, dill, sitron m.m.) er ikke tillatt. Følg godt med på temperaturen gjennom dagen. Fersk sjømat er sårbart Hold orden rundt deg!! Rot omkring ødelegger en flott fiskedisk Pass på at kniver, fjøler o.a. utstyr holdes rent gjennom dagen Fiskedisken ledsager deg hele dagen – stell godt med den

Mellomlagring Kontroller at fisk og skalldyr ligger godt emballert i rene kasser Påse at produktene ikke utsettes for press eller trykk Forviss deg om at fiskefileter og skiver er omsvøpt med plast / papir Sørg for godt med is- overskudd i kassene Kontroller at kasser / bakker er riktig og fullstendig merket. Sett fisk og skalldyr omgående på kjølelager

Mellomlagring Sørg for at alle produkter får god kjøling – og ubrutt kjølekjede Påse at smeltevann ikke overføres til andre produkter Levende skalldyr skal oppbevares fuktig, luftig og ”kjølig” (ca 2 – 4゚C) Røket fisk skal oppbevares luftig og kjølig Fiskemat som ikke er emballert tar lett smak av andre varer

Dagens slutt Tøm disken helt hver dag Pakk alltid ned varene fra disken i rene kasser / bakker Sørg for at det er dreneringshull i kassene / bakkene Bruk godt med ren og ny is, og legg alltid plast / papir i bunnen (Stikk hull i hjørnene så smeltevannet renner ut)

Dagens slutt Legg alltid fiskefilet og annen fisk i hver sin kasse Legg alltid plast mellom fiskeslagene. Sløyet fisk legges med buken ned. Legg aldri for mye i hver kasse – Press på fisken gir åndenød! Røket fisk skal oppbevares tørt, kjølig og luftig

Dagens slutt Levende skalldyr skal oppbevares fuktig, luftig og temperert Merk alltid kassen med innhold og dato Stable kasser og bakker slik at smeltevann ikke finner veien til det som ligger under Sett kassene på kjølelager – om nødvendig litt spredt p.g.a. kjølingen

Forskriftenes krav Forskrift om næringsmiddelhygiene – sist endret 7. mars 2000. Det skal være tilgang på håndvask utstyrt med et blandebatteri for rennende varmt og kaldt vann, og som fortrinnsvis ikke betjenes med hendene. Det skal være dispenser med dosering av såpe, engangshåndklær og avfallskurv. Lokaler der det omsettes næringsmidler skal være i god stand, være god orden og holdes rene. Renholdsmidler skal passe til formålet og ikke komme i kontakt med matvarer. Frambud av næringsmidler skal skje på en hygienisk tilfredsstillende måte.

Forskriftenes krav Uvedkommende personer, hunder, katter eller andre dyr har ikke adgang til området der det håndteres næringsmidler. Næringsmiddelavfall skal plasseres i beholdere som kan lukkes, og ikke samles opp i lokalet der det finnes næringsmidler. Personer som kan mistenkes for å lide av sykdom som kan overføres gjennom næringsmidler, eller som har sår, hudskader, infeksjoner eller diare, skal ikke arbeide i området. Personer som arbeider med næringsmidler skal opprettholde en høy grad av personlig hygiene og bruke rene og hensiktsmessige klær.

Forskriftenes krav Forskrift om prisopplysning for varer – sist endret 1.juli 2001. Ervervsdrivende som selger varer i detalj til forbruker skal opplyse om varens salgspris og enhetspris slik at prisene lett kan sees av kundene. Salgspris og enhetspris for en vare skal oppgis samlet og med tilnærmet lik meddelelseseffekt på eller i umiddelbar nærhet av varen. Enhetsprisen skal angis til venstre for salgsprisen, og angis med to desimaler. Prisopplysningsplikten gjelder uten hensyn til hvor varen forevises, for eksempel utstillingsvindu, utstillingsskap eller på annet sted.

Forskriftenes krav Ervervsdrivende som ved skriftlig markedsføring overfor én eller flere forbrukere opplyser om salgsprisen for en vare, skal samtidig angi enhetsprisen. Enhetsprisen pliktes ikke oppgitt når den er identisk med salgsprisen. For varer som selges i løs vekt pliktes bare enhetsprisen oppgitt.

Diskopplegg Fiskedisken er en viktig medspiller i salg av sjømat . . . . . . men er avhengig av selgerens kunnskap og disponering