Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Form og volum gjennom bretteteknikker i papir

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Form og volum gjennom bretteteknikker i papir"— Utskrift av presentasjonen:

1 Form og volum gjennom bretteteknikker i papir
Form og volum gjennom bretteteknikker i papir. Designprosessen av eggeholder for påskepynt og påskebordet, og oppbevaringseske.

2 Bakgrunn og problemstilling
Påsken nærmer seg og med det tanken på påskedekorasjoner og påskeegg. Noen egg skal vi fylle med godterier, mens andre er fylt fra naturens side. Noen er «tømt» og kan brukes som dekorasjon i oppsatser, buketter og som bordpynt. Tradisjonen tro skal mange familier, barnehager og skoler dekorere utblåste egg så vel som kokte frokostegg og sette disse fram på hyggelige frokostbord. Problemstillingen er: Finnes det gode hjelpemidler som støtter egget som skal dekoreres slik at ikke mønsteret blir ødelagt av fingre som fomler og holder? Kan et slikt hjelpemiddel lages av papir, og likevel gi god nok støtte i dekorasjonsprosessen? Kan dette hjelpemidlet brukes om igjen flere ganger og i flere år selv om det er laget av papir? Hvordan kan det oppbevares fra år til år uten at det ødelegges, og samtidig tar liten plass? Hvordan kan emballasjen se ut slik at den er lett å kjenne igjen og ta fram fra år til år?

3 Noen ulike dekorasjons- metoder og eggeglass.

4 Kan denne papirformen brettes og bli til en eggeholder med flere funksjoner?
Formen er hentet fra «Folding techniques for designers. From sheet to form» av Paul Jackson Grønne linjer brettes fra deg (som en dal). Røde linjer brettes mot deg (som en fjellrygg). Marker linjene tydelig med linjal og falseben/strikkepinne. Da blir det lett å brette rett.

5 Papiret er brettet og formen inviterer nå til å lukke den sammen
Papiret er brettet og formen inviterer nå til å lukke den sammen. Da kan den se slik ut: Vrengt og sett med «bunnen» opp. Satt «riktig» sammen og sett rett ovenfra. Flere utgaver i ulik papirkvalitet. Sett fra siden.

6 Utprøving av ulike metoder for å holde formen sammen.
Stiftet sammen holder den formen godt, men kan ikke brettes sammen igjen for oppbevaring. Limt og holdt sammen med blomsterklyper under tørkeprosessen. Umulig å lukke for enkel oppbevaring til senere bruk. Kan man sy trykknapper på en papirform? Da kan kanskje formen brukes flere ganger!

7 Papirtykkelse 120g/m2 passer til å brette og sy i, og holder formen godt ved dekorering og lagring.

8 Opp-ned eller vrengt papireggeholder gir støtte når man dekorere påskeeggene.

9 Papirformen denne veien blir en stabil og dekorativ eggeholder.

10 Papirformen passer som eggeholder til frokostbordet uansett hvilken vei formen er.

11 Utarbeidelse av mal med det verktøyet man trenger for å brette oppbevaringseske av et A4 ark.
Bruk passer og linjal, avstand 104mm Sirkelen brettes til en trekantet oppbevaringsboks. Kvadratet brukes til å øve på å brette diagonalt etter fargekodene. Kan den så bli til noe fint? Rektangelet brettes i vifteform etter fargekodene. Hva kan den brettede formen likne eller bli til? Brett hjørnet diagonalt for å få et kvadrat. Tegn opp kvadratet og rektangelet med linjal.

12 Slik brettes sirkelen til en trekantet oppbevaringseske.
1.Klipp ut sirkelen i ønsket papir. Brett inn mot senter på tre sider. 2.Det blir en trekant. 3.Brett hjørnene over til motstående side. Brett deretter hjørnene inn til senter. 4.Stikk det ene trekantede hjørnet inn i den andre slik at de henger sammen. Lukk med det siste hjørnet.

13 Bretter man kvadratet og rektangelet etter å ha klipt ut sirkelen til boksen, kan det sette fantasien i sving!

14 Oppbevaringsesken er brettet og eggeholderen plassert inni esken
Oppbevaringsesken er brettet og eggeholderen plassert inni esken. Esken kan nå dekoreres for hånd eller på pc slik at emballasjen passer.

15 Oppsummering av ulike stadier i arbeidet.


Laste ned ppt "Form og volum gjennom bretteteknikker i papir"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google