Nynorsk fagskriving Orden i teksta.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Formelle krav og sjangerkonvensjoner
Advertisements

Et hjelpemiddel for å lage litteraturlister/kildelister.
Rett på sak.
Å referere i oppgaven din dvs bruke det andre har skrevet
B IBLIOTEKSKURS 2 INFORMASJONSSØK KILDEKRITIKK. ATEKST Du finner ATEKST i Fronter eller på bibliotekets forside. Kun datamaskiner på skolen har tilgang.
Å skrive for Internett Ingunn Selvik 5. Mars 2007.
Kapittel 7 Johanne har ingen klær.
Workshop 8. februar 2013 Nye nettsider Maria og Martin.
På vei til ingeniør ? Eit tilpassa utdanningsløp, lokalt og for fagfolk Er det mulig ? Elisabeth og Turid.
SEMESTEROPPGAVEN Design og detaljer Referanser Temavalg
Skriveseminar på Norsk 103
Anette Kure Bibliotekar  Det dere gjør her ved Høgskolen er en forberedelse til og en øvelse i forskningsarbeid.  All forskning og alt akademisk.
Om eksamen Eget rom på Fronter det oppgaven ”hentes” og leveres Dere får e-post med eksamensnummer, i tillegg litt mer.
EQS prosessteikning Rettleiing for deg som skal bruke prosesskart-editor i EQS.
10 regler for å skrive for web
Avdeling for ingeniørutdanning
”Anders og tyskerne” Denne teksta er skrive av ein gut i 5. klasse etter ein time der ein historikar frå HiØ har fortalt om ei dramatisk hending i bygda.
Formelle krav og sjangerkonvensjoner
SKOLEARENA Foreldremøte, den 24. september 2014 Kristin Holten.
Formelle krav og sjangerkonvensjoner
Å skrive akademisk Formelle krav.
Fagartikkel – et eget prosjekt Noen påminnelser. Det jeg lurer på … … fører meg til problemstillingen Er det ingen ting jeg lurer på, undrer meg over,
Om vurdering og eksamen Vurdering på ungdomstrinnet Underveisvurdering uten karakter Underveisvurdering med karakter Terminkarakterer, januar og.
An approach to multimodal and ergonomic nomadic services Marco Riva og Massimo Legnani.
Kapittel 6 Objektorientert design. 6.1 Programvareutvikling Skriving av kode ein liten del av arbeidet med å lage programvare Fire hovudaktivitetar Kravspesifikasjon.
Introduksjon I tillegg til autentisering, bør/skal også ein sikker kanal tilby garanti for meldings- integritet og konfidensialitet.
Spesialpedagogiske utfordringar. TV sin rolle Oppleving av at elev ikkje får tilfredstillande utbytte Oppmelding, utrgreiing VedtakOrganiseringKvardagen.
Fagartikkel – et eget prosjekt Noen påminnelser. Det jeg lurer på … … fører meg til problemstillingen Er det ingen ting jeg lurer på, undrer meg over,
Myter om å skrive fagtekster (Og et forsøk på å knuse mytene) Anne-Beathe Mortensen-Buan.
Vanlege nynorskfeil.
Eksempeltekst høst 2014 Når du skal svare på oppgaven:
Tema Vg1, kap 4.
Oppfriskningskurs i norsk, : Nynorsk
Kapittel 9 Polymorfi. 9.1 Sein binding Ofte er det perfekt match mellom typen til ein variabel og objektet han refererer til ChessPiece bishop;... bishop.
Å møta studenten Presentasjonen viser nokre fakta om læraren Hans Vigdal Kan dette vera grunnlag for bruk i oppstart-veka for nye studentar? Evt. samarbeidspatnar.
Nærmiljø og samfunn Ein barnehagekvardag med mangfald Med vekt på det fleirkulturelle i barnehagen og vindauge mot verda Kultur på tvers UBUNTU- ”min identitet.
Velkommen som student Anne-Beathe Mortensen-Buan
Språket i kommunane Innleiing ved Nils Ulvund og Jan Magne Dahle.
Skriving av akademiske oppgaver Hvordan å bedre sjangerforståelsen for studenter av Espen Næss Lund
Kap 4 og 5 i Eva Maagerø: Språket som mening
Nynorskkurs - Substantiv.
Soria Moria Slott Et norsk folkeeventyr. Halvor.
Mål og problemstillingar Digitale ferdigheiter Den digitale utviklinga har endra måten vi les, skriv, reknar og uttrykkjer oss på munnleg.
Slik skriver du for nett Av Trude Sæle, Web- og kommunikasjonsrådgiver AFK. Prosjektleder ”Nye nettsider for Veiledningssentrene i Akershus”. Kontaktinfo:
Slik skriver du for nett Av Trude Sæle, Web- og kommunikasjonsrådgiver AFK – prosjektleder for ”Nye nettsider for videregående skoleri Akershus fylkeskommune”.
Hvordan bør oppgaven bygges opp? Avsluttende arbeid Spama.
Å skrive sin mening Fempunktsmetoden.
Retorikk og skriving. Begrepskart litteratur skjønnlitteratur epikklyrikkdrama sakprosa.
Tentamen i nynorsk Førebuing. Organisering Del 1: Grammatikk – Substantiv – Verb – Pronomen – Adjektiv – Genitiv (eigedomsord) Del 2: Tekstforståing –
Substantiv Substantiv er namn på noko eller nokon: F.eks: Ein bil, ei seng, eit hus, Petter, Trondheim, osv. Substantiv har tre kjønn: Hankjønn:Ein bil.
Å skrive meininga si Fempunktsmetoden. Skriv fem setningar: Fortel kva emne du vil skrive om. Skriv tre setningar om dette emnet. Skriv ei setning som.
LÆR LETTARE Studieteknikk for meir effektiv læring.
Lær lettare Studieteknikk for meir effektiv læring.
| Å argumentere å skrive argumenterande tekst. Å komme i gang Bestem tema Finn informasjon om saka. Sjå ein film, leit på Internett, les i aviser, fagbøker.
Retorikk og skriving. Omgrepskart litteratur skjønnlitteratur epikklyrikkdrama sakprosa.
Kilde-/litteraturliste
Skrivekurs Innhold: Analyse av oppgavetekst Begrepsavklaring
Studieverkstedet v/ Grethe Moen Johansen
Retorikk og skriving.
| Å argumentere Å skrive argumenterande tekst.
Å skrive novelle.
Studieteknikk for meir effektiv læring
Kilder og kildebruk.
Å skrive akademisk Formelle krav og sjangerkonvensjoner
Verb A- og e-infinitiv, svake verb (a-verb, e-verb, kortverb og je-verb), sterke verb og presens partisipp.
| Å argumentere Kjeldekritikk og nettvett.
Setje tekstar i kulturhistorisk samanheng Langsvarsoppgåve 1 Sidemål, hausten 2018 Lenkje til oppgåva:
Gjere greie for hovudsyn og argumentasjon
Gjer greie for nasjonalromantiske trekk
Sitering, referering og plagiering
Utskrift av presentasjonen:

Nynorsk fagskriving Orden i teksta

Litt om konvensjonar for sitat, litteraturreferansar m.m. Det er fleire måtar å gjøra dette på, og de vil finne eksempel på at andre gjør dette annleis enn vi viser dykk her viktig at skrivar og lesar er einige om kva konvensjonar som gjeld. Det skal vera greitt å forstå kva skrivaren meiner lurt å bestemme seg for ein bestemt måte å gjøra dette på og gjennomføre dette i ei og same tekst

Eksamenssvar og fagartikkel Ikkje krav om litteraturliste i eit eksamenssvar som er skrive på skolen. Hjelpemiddel (LK06, ordliste) er oppgitt på framsida Aktuell litteratur er gitt i pensumlista, som fungerer som ”ekstern litteraturliste” Ikkje krav om referansar til litteratur som ikkje er tilgjengelig i eksamenssituasjonen. Dette gjeld denne typen referansar: (Skjelbred 2006:104) I eit eksamenssvar kan de godt vise til pensumlitteraturen, for eksempel ved å skrive slik: ”I Elevens tekst presenterer Dagrun Skjelbred ein modell for analyse av elevtekster, og i analysen min vil eg bygge på denne modellen.” Sitat skal markeras på same måte i begge typer tekster, for eksempel når de siterer frå elevtekster eller læreplanen

Tittel, mellomtitlar og avsnitt Avsnittsmarkering: Skaper orden og oversikt i teksta Vel ein måte å markere avsnitt på: innrykk eller blanklinje Bruk mellomtitlar dersom de meiner det er behov for det Tenk på lesaren

Sitat Sitat skal vera ordrett Lengre sitat skal markeras med innrykk og evt. mindre linjeavstand (blokk) Kortare sitat skal markeras med hermeteikn Ved indirekte sitat brukar de språkforma som de elles brukar i teksta, og de skal ikkje bruke hermeteikn

Utheving av titlar og viktige ord Titlar på bøker, tidsskrift osv. skal kursiveras Sentrale faguttrykk kan kursiveras – tenk på formålet med teksta Enkeltord de vil utheve, for eksempel ord som er henta frå elevtekster, kan de kursivere Ikkje bruk kursiv i utide, men for å kommunisere med lesaren

Referansar til litteratur i teksta Av og til må vi opplyse lesaren om kor vi har bestemte opplysningar frå, eller om kor ho eller han kan finne ei meir fullstendig framstilling. Da legg vi inn ein referanse til kjelda. Referansen viser til ein post i littertaurlista vår.

Fotnoter Tilleggsopplysningar kan leggas inn i ei fotnote nedarst på sida

Litteraturliste Namn på forfattar Utgivingsår Tittel Utgivingsstad Forlag

Tekster frå Internett Vi kan finne ein god del relevant stoff på Internett Viktig å vurdere kvaliteten på dette stoffet Viss vi brukar kjelder frå Internett, skal dei ha så fullstendig referanse som mulig Eit eksempel Oppføring i litteraturlista: Berge, Marit 2007: Modalitet i elevtekster. En sammenlignende analyse av elevtekster på 7. og 11. trinn Masteroppgåve. Oslo: UiO http://www.duo.uio.no/sok/work.html?WORKID=57792 Lese 15. april 2010

Nettside som kan vera nyttig:

Korrektur Har alle substantiv fått rett kjønn? Har alle substantiv fått rett ending? Verbending i infinitiv? Har verba rett ending i presens? Hugs: -te/-de i preteritum betyr –er i presens, -a i preteritum betyr –ar i presens Sjekk spesielt seie, sjå, meine, synast, finne, finnast, vere, verte/bli, lese, skrive Sjekk sterke verb i presens Man og kun? Noen, nokre, nokon

Kor og der Dobbel bestemming? Mi tekst/teksta mi, deira bøker/bøkene deira Genitiv: elevenes tekster/tekstene til elevane, lærarens innsats/innstasen til læraren Passiv eller aktiv? Slik respons kallas bestilt respons/Slik respons kallar vi bestilt respons