Slik lager du sjablonger med Gimp!

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Nedlasting av Adobe Reader Adobe Reader brukes bl.a. for å åpne vedlegg i en E-post. Åpne Internett og skriv, adobe.no i adressefeltet, klikk Enter. Rull.
Advertisements

Dette er en PowerPoint-presentasjon
GoOnline XP publisering Hvordan komme i gang med GoOnline XP. Denne presentasjonen tar deg steg for steg gjennom oppsett av nettsted med bruk av GoOnline.
I.
15 Notater og markeringer i teksten
Hvordan bruke en videokanon
Hva slags spørsmål skal man stille på hvilke nivåer?
Dyrene og sex i tegneserie
4 Bruk øynene riktig.
Lage og sende MMS 1b Lage MMS MMS er en type melding på mobiltelefon.
Nedlasting av Adobe Flash Player Adobe Flash Player brukes for å se video på Internett, YouTube, nett-TV osv. Åpne Internett og skriv, adobe.no i adressefeltet,
En innføring i spillet: Lag En Setning
Refleksjoner og tanker rundt bruk av C-map i skolen
Verdens 7 underverk.
Novelle En novelle er en skjønnlitterær fortelling.
FLYTÅRN Vi fikk ei stor eske inn på avdelinga, som Rainer foreslo
1. Dette portrettet er originalbildet som vi skal se hvordan vi kan forbedre ved å gå tettere på motivet, gjøre bildet skarpere og lysere. Deretter skal.
Ekstern skolevurdering Skolens navn •Sett inn bilde av skolen her (Tips: høyreklikk på bildet og sorter det bak teksten)
KVINNER… For noen dager siden var jeg inne på Statoil. Da kom det en kvinne inn og spurte etter en sjuhundreogti. Vi tittet alle forundret på hverandre.
MEDIEARBEID I IOGT Innspill til seminar om lokale tiltak Lørdag 6. oktober Oslo.
TIPS OG RÅD TIL MUNTLIGE FRAMFØRINGER
Gjenfinningssystemer og verktøy II
Godt verktøy er halve jobben
Dokument med bilde, formatere i Word
Forsiden til som du møter førstwww.pssi.no.
Den store ID-quizen Hvem er du? - Ta testen nå!.
Frøydis Hertzberg Institutt for lærerutdanning og skoleforskning (ILS)
SEMESTEROPPGAVEN Design og detaljer Referanser Temavalg
1 (Helst) alle, men minst 1 i gruppa oppretter følgende: Personlig hjemmeside (indexside) Lenkeside / Generell faglig ressurside (Side med generelle allmennlærerfaglig.
Manual for skoleavis i 6. klasse
Om å skrive om litterære tekster
Om å skrive om litterære tekster
Priviligerte mennesker, lever livet uten grenser, graver og pumper opp
NEWS Et uvurdelig hjelpemiddel i hverdagen. Hva skal vi gjennom i dag Hva er news? Hva brukes news til? Programmer og grupper Noen ord og uttrykk Noen.
Wikipedia Wikipedia er leksikon på Internett. Wikipedia blir utgitt av den ideelle organisasjonen Wikimedia Foundation. Wikipedia har over 18 millioner.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Bildebehandling i Paint
Lage og sende SMS 1a Lage SMS
9 Skanning.
Skriveprosessen – …fra tanke i hodet til tekst i skriveboka…
ROTARYS OMDØMME MØTER MEDIA
Vorspiel En vakker vårdag ringer rådmannen i Hamar til en av sine sjefer, og de begynner å diskutere status i kommunen…
UNG som skyggeredaksjon. Anne Lene Blystad. Jeg er koordinator for UNG-reporter redaksjonen i Hamar Arbeiderblad. Jeg er 22 år, nyutdannet journalist.
NÅ SKAL VI LÆRE OM LIKNINGER.
Hvilken del av “vær stille” forstod du ikke??
Litterære virkemidler
Grafisk Design Visuell kommunikasjon Intorduksjonsbilde.
7. Typography, Readability & Legibility Lesbarhet.
KAPITTEL 5 OPPGAVE C Sett inn preposisjoner eller adverb som passer 1. Å være enig i en sak. (Man tenker likt i en sak på forhånd, uten at man diskutert.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Sammensatte tekster ?.
Harald Kaasa Hammer: Manual til redigering av nettstedet Først forklares hva de ulike elementene på nettsidene betyr. Så ser vi på mappene.
Her viser jeg hvordan man kan overføre ideen sin til plexiglass
Gatekunst.
Den røde regndressen Likestilling i barnehagen. Sandefjord
Kapittel 38 Petters familie.
Kapittel 5 oppgave i Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.
Lions hjemmeside Slik legger du som hjemmeside- redaktør ut en enkel artikkel Medlemsregistret.
Å skrive sin mening Fempunktsmetoden.
GODT NYTT ÅR ! Hilsen Styret i NEKF TIL
FN- Forente nasjoner Bilder og tekst hentet fra
Oppgave 6 Side Sett inn riktig form av substantivet. Du velger selv et ord som passer inn i sammenhengen. Bilde:
Forside/oversikt Fag / tema Kunst og Håndverk Trinn Ungdomstrinnet
Viktige spørsmål om kjønn, samliv og barn
Brukstips! Tekstfeltene i denne filen er vanlige tekstbokser. Du kan endre skrifttype, størrelse, flytte dem rundt og kopiere dem hvis du vil. Skrifttypene.
Brukstips! Tekstfeltene i denne filen er vanlige tekstbokser. Du kan endre skrifttype, størrelse, flytte dem rundt og kopiere dem hvis du vil. Skrifttypene.
Brukstips! Tekstfeltene i denne filen er vanlige tekstbokser. Du kan endre skrifttype, størrelse, flytte dem rundt og kopiere dem hvis du vil. Skrifttypene.
Brukstips! Tekstfeltene i denne filen er vanlige tekstbokser. Du kan endre skrifttype, størrelse, flytte dem rundt og kopiere dem hvis du vil. Skrifttypene.
Brukstips! Tekstfeltene i denne filen er vanlige tekstbokser. Du kan endre skrifttype, størrelse, flytte dem rundt og kopiere dem hvis du vil. Skrifttypene.
Utskrift av presentasjonen:

Slik lager du sjablonger med Gimp!

Først henter du bildet. Fil - deretter Open

Trykk på Colors – deretter Desaturate Det neste du skal gjøre er å få bildet svart/hvitt. Dette gjør det lettere å få fram de ulike lagene. Trykk på Colors – deretter Desaturate

Når du har trykket på Desaturate kommer et nytt bildet opp, her skal du bare trykke ok. Innstillingen står klar på Lightness.

For å få fram de ulike lagene For å få fram de ulike lagene. Trykker du på Colors – deretter Posterize. I oppgaven du har fått står det at det skal være et bildet med fire valører. Svart Blått Grønt Hvitt

Sjekk størrelsen på bildet, slik at det blir riktig størrelse på alle sjablongene.

For å få sjablongen stor nok er prosjektor den beste løsningen. Lag deg noen hjelpelinjer slik at du alltid vet hvor gråpapiret skal sitte. Hjelpelinjen i Gimp Mål opp på forhånd slik at størrelsen på bildet blir riktig. Bruk denne for å forstørre eller forminske bildet. På dette bildet brukte jeg 20%

Du kan bruke skjærebrett eller en litt større finèrplate God å bruke til rette linjer Best på runde former Helt vanlig gråpapir. Dette er lett å jobbe med og gir god tykkelse til sjablongene.

Når du er klar med sjablongene skal du bruke maling for å lage det ferdige bildet Bruk svamp for å påføre malingen. Her er det viktig at du er nøye med mengde maling, sånn at det ikke flyter ut bak sjablongen. Her har maling gått utenfor sjablongen.

Her ser du de ulike sjablongene som er laget til eksempel bildet. Disse sjablongene viser sitat og symboler. Dette maler du på helt til slutt. Oppgaven sier fire lag, bakgrunnen kan være ett lag.

For å lage teksten finner du en Font du liker og som du synes passer til teksten. Deretter lager du den i en størrelse som passer og skjærer ut bokstavene. Med symbolet gjør du det samme. Du kan enten velge å bruke prosjektor for å tegne opp bildet eller bruke kopimaskin. I dette tilfellet er grenen byttet ut med pennen – kunstnerisk frihet.

Ferdig bilde med forklaring. Det jeg ønsker å formidle med dette bildet er Malalas ønske til verdenssamfunnet. I sin tale i FN sa hun «Ett barn, en lærer, en penn og en bok kan forandre verden». Jeg mener at bilde og tekst samsvarer og at Malalas budskap kommer fram. Hun er en viktig kvinne i dagens samfunn og har stor betydning for jenter kanskje spesielt i fattige land.