AT SAMLING Henderson 24. mai 2011. Mellomoppgjøret 2011.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
bortsetting av arbeid og innleie av arbeidstakere
Advertisements

Advokat Ann Helen Aarø ADVOKATFIRMAET HESTENES OG DRAMER & Co MNA
Tariff 2012: Noen begrep Son Bjørg Ratvik
Norsk Skolelederforbund Samling – Troms 24. november 2009
Arbeidslivskurs og språkpraksisoppgaver tilpasset B-løpselever
Solidaransvar spørsmål og svar om solidaransvar Forslag til felles håndtering Når skal vi ta saker for nye medlemmer?
Tilsettinger Felleskurs for rektorer og tillitsvalgte, våren 2008.
ANSETTELSER! Kort gjennomgang av ansettelses – rutinene
KOMPETANSEKRAV Tilsettingskurs januar 2014
Endringer i arbeidsmiljøloven
Hovedtariffavtalens system og hvordan bruke avtalen?
- muligheter og utfordringer
AT SAMLING Henderson 12. juni 2012
Lokale forhandlinger Beregninger - begreper
Oppsigelse - virksomhetens forhold
Tillitsvalgtsamling 17. Mars Kontaktlærer i 1. klasse ”Superpedagogen”
Opplæring for tillitsvalgte 28. september Opplæring for tillitsvalgte 28. september 2010 Program for dagen – Presentasjon av alle Informasjon.
Kurs Lokale forhandlinger Implementering av ny HTA
Kortkurs fra Utdanningsforbundet Østfold
Hovedtariffavtalens bestemmelser om arbeidstid
Utdanningsforbundet Bergen
ATV SAMLING Henderson 16. november Lokale forhandlinger 2010.
12. april 2013 – Odd Espen Høili Tilsettinger Fredrikstad kommune.
Tilsettinger Utdanningsforbundet sin politikk Utdanningsforbundet Akershus Januar Kent Inge Waaler.
Endringer i Hovedtariffavtalen Regionale kurs 2012.
1. 2 Vær i forkant, man skal jobbe sammen også i etterkant -Klargjør med bedriften saker som kan bli tema under en streik. -For eksempel: -Hvordan kontakt.
Medlemsmøte i NTL Riksrevisjonen 7. september 2010.
Egne ansatte eller innleie?
FELLESORGANISASJONEN Resultat Spekter Helse / område 10 Lyngør 2012.
Midlertidige ansettelser i usikre tider
Kvalitetsutviklingsplanen Oppsummering
Lokale lønnsforhandlinger Hta 2.3.3, høsten 2010
1 Oslofjordkonferansen 18. juni 2012 Likebehandling av innleide – om de nye tariffbestemmelsene og forutsetningene for at de skal fungere forbundssekretær.
I N N S T I L L I N G % Opplysninger om søkerne:
OSA saker og utfordringer
Tariff Strategikonferansene Tariffperioden Hovedoppgjøret 2008Hovedoppgjøret 2008 –Økonomisk ramme: 6,34 % –Søkelys på kompetanse.
Lønn og arbeidstid pr mai 2011
Universitetet i Tromsø
Lokale forhandlinger 2010 Utdanningsforbundet Bergen.
Sentralt tariffoppgjør KS, 2012 Nettverkskurs for arbeidsplasstillitsvalgte, 11. juni 2012.
Nettverkskurs for arbeidsplasstillitsvalgte, 11. juni 2012
Mellomoppgjøret i Spekter 2011
Tariff 2010 Dette er en tittelside. Resultater
Hovedtariffavtalens bestemmelser om arbeidstid modul 2 PBL
Sentralt oppgjør 2012, resultat kap 4C Til ansatte med stilling i HTA kapittel 4 gis et generelt tillegg på 2,7 prosent av den enkeltes grunnlønn pr ,
Lokale forhandlinger 2012 Utdanningsforbundet Bergen.
Diskriminerings lovgivningen
Om forsøk med praksisbrevet - et toårig tilbud for «skolesvake» ved seniorrådgiver Gunnar Pedersen
Omtanke solidaritet samhold Oslo 1 HTV – Samling 25. februar 14 Endringer i Arbeidsmiljøloven Vikar (Innleie) Og Midlertidig/Deltids ansettelser.
AMLS BESTEMMELSER FASTE, HELE STILLINGER Kompteansesenter for Østlandet 2015.
Kristiania Advokat Praktisk arbeidsrett Gudleik H.Leir.
Hovedtariffoppgjøret KS - noen viktige elementer Videokonferanse med fylkeskontorene 9. mai 2016.
AVTALEVERKET OG FORHANDLINGSTEKNIKK KS-området v/advokat Liv Torill Evenrud Tlf FORHANDLINGSKURS 2016.
Lønn Lønn er den betalingen du mottar fra arbeidsgiver for den jobben du utfører. Lønnen avhenger blant annet av alder, utdannelse, arbeidstid og arbeidsoppgaver.
Resultat - Hovedtariffoppgjøret i staten Hva var årsaken til den første streiken i staten på 28 år? Uenighet om tallgrunnlaget. Staten mente at.
Krav til rekrutteringsprosessen Må stillinger lyses ut? Hovedregel = JA Hjemmel: ikke lovfestet, men følger av hensyn til potensielle søkere og allmennheten.
ATV-KURS – alle kommunale Arbeidsmiljøloven: Endringer + lokale dokumenter §§ 14.9 og 14.4a.
5.1 Innledning I arbeidsretten ser vi på ulike regler som regulerer ansettelsesforhold. Vi skiller mellom individuell og kollektiv arbeidsrett. I den.
Fagforbundets lønnspolitikk er en viktig del av forbundets prinsipp- og handlingsprogram. I prinsipprogrammet heter det:. Fagforbundets lønnspolitikk.
Kapittel 14: Ansette medarbeidere – del 2 Entreprenørskap og bedriftsutvikling 1. Lærer: Roar Bjerkeli Intervjue søkere Stille riktige spørsmål Kroppsspråk.
TARIFF 2010 ”Uten penger er ofte løsningen å kjøpe seg tid. Maktkampen mellom KS-direktør Sigrun Vågeng og Fagforbundets Jan Davidsen endte ikke uavgjort.
Lønnsoppgjøret 2016 KMDs nettside; lønnsoppgjøret 2016: /
Lønn- og lønnsdannelse Grunnopplæring del 2. Idémyldring om lønn og lønnsdannelse.
Drøftingsmøte - HTA kap. 3 pkt 3. 2
Tariffoppgjøret 2006 Hva vil vi? © Fagforbundet Vest-Agder høsten 2005.
FAGDAG LØNN 2016.
Mellomoppgjøret 2017 KMDs nettside:
Hva er det og hva omfatter de?
«Bare plunder og heft» Erfaringer med midlertidig ansettelse og deltidsansattes rett til utvidet stilling i kommunal sektor.
Tilsettinger i barnehage
Utskrift av presentasjonen:

AT SAMLING Henderson 24. mai 2011

Mellomoppgjøret 2011

Tariff 2011 Resultat Alle arbeidstakere som er omfattet av hovedtariffavtalens kap. 4 får et generelt tillegg på 1,72 prosent, minimum 7000 kr per 1.mai. I tillegg blir det tilsvarende justeringer av minstelønnstabellene. Grunnlønn = minstelønn + evt lokale tillegg (inkl kompetansetillegg), funksjonstillegg holdes utenfor. Det betyr at alle med mer enn kr i grunnlønn skal ha 1,72 %, hvis de ikke omfattes av ny minstelønn, som er justert med mer enn 7000 for disse gruppene. Dette blir korrigert av lønningskontoret fra 1. juli.

Tariff 2011 I den samlede rammen inngår 0,25 prosent, som ble gitt til lokale forhandlinger per 1. januar Der inngår også overheng* fra 2010 og forventet glidning* i 2011 på 2,70 prosent. Totalt 2,95 prosent. Dette er kostnader i oppgjøret som allerede er gitt og som må medregnes.

*Ordforklaringer: Lønnsoverhenget angir hvor mye lønnsnivået ved utløpet av ett år ligger over gjennomsnittsnivået for året. Det forteller dermed hvor stor lønnsveksten fra ett år til det neste vil bli dersom det ikke gis lønnstillegg eller foregår strukturendringer i det andre året. (Utdanningsforbundet) Eksempelvis fikk en arbeidstakergruppe med kr ,- i årslønn et sentralt tillegg i år 2000 på kr ,- med virkning fra 1. mai. Total årslønn i 2000 for ansatte i denne gruppen ble dermed kr ,-. Tillegget fikk full virkning for hele 2001 og ga gruppen en årsinntekt på kr ,- dette året. Dersom det ikke ble gitt tillegg i 2001, vil gruppen likevel ha kr 3.333,- mer i årsinntekt i 2001 enn den hadde året før. Dette kalles overheng og utgjør i dette tilfellet 1,6 prosent. (Norges Juristforbund)

*Ordforklaringer: Lønnsglidning angir forskjellen mellom total lønnsøkning i en bestemt periode og tariffmessig lønnsøkning i den samme perioden. Lønnsglidningen blir dermed en restpost. (Utdanningsforbundet) Glidning er gjerne et mer forståelig begrep. Dette er en størrelse som beskriver lønnsvekst som kommer i tillegg til det som er fremforhandlet sentralt. I staten kan lønnsglidning bl.a. skyldes ansiennitetsopprykk, tillegg i lokal pott fra arbeidsgiver eller at en nytilsatt får et høyere lønnstrinn enn stillingen tidligere hadde vært lønnet i. (Norges Juristforbund)

Kapittel 4 – Ny minstelønnstabell

Status minstelønn – 4C * Gjelder ikke de som er ansatt i denne tariffperioden, etter Ansiennitet048 Lærer Karmøy Adjunkt Karmøy Adjunkt m/till Karmøy Lektor Karmøy Lektor m/till Karmøy

Lokale forhandlinger 2010 – Resultat kap. 4 Undervisningsinspektører Avlønning avhengig av skolestørrelse. Inndeling etter antall årsverk: Etter lok.forh Under 20 årsverk: – 29 årsverk: – 39 årsverk: årsverk eller mer:

Kapittel –Resultat i 2010 Nytt kriterielønnssystem for rektorer ÅrsverkNy lønn 0 – – – – Nytt kriterielønnssystem for barnehagestyrere ÅrsverkNy lønn 0 – Over Forhandlinger til høsten for disse og de på kapittel 5.

Kompetanseforhandlinger – evaluering Kompetanse utover den som gir lønn. Vi fikk for alle varianter av norsk (norsk, norsk som 2. språk, bibliotek, leseveiledning), engelsk, fransk, spansk, tysk, matematikk, naturfag, skoleledelse for inspektører, ledelse for pedagogiske ledere, sosialpedagogikk, mobilitet, familieveiledning, spesialpedagogikk. Dessverre var det noen av de som er innenfor målgruppen som av ulike årsaker falt utenfor. Vi har hatt nye forhandlinger for disse. Det gjaldt syv personer. Vi oppnådde kun positivt resultat for en av disse.

Kompetanseforhandlinger – evaluering kr for de mellom studiepoeng utover førskolelærer, lærer, adjunkt, adjunkt med opprykk, lektor og lektor med opprykk kr for de med 60 studiepoeng eller mer utover førskolelærer, adjunkt med opprykk, lektor og lektor med opprykk.

Hva skal være fokus ved neste korsvei? Uttelling for all kompetanse utover den som gir lønn. Når vi krevde på utdanning, var det ut fra det som var meldt inn fra tillitsvalgt. Vi har fortsatt ikke tilgang til CV som den enkelte lager, dette er etterspurt hos arbeidsgiver flere ganger. I det excel arket som jeg har benyttet siden 2006/2007 kan det være avvik fra de som er reel kompetanse ute. Det er et problem.

Registrere CV Gå på Karmøy kommune sine nettsider. Der velger du ledig stilling. Logger deg inn med mailadresse og passord. Samme mailadresse som du får lønnsslippen på. Har du glemt passord, kan du be om nytt Dersom du får lønnslippen på papir må du oppgi mailadressen din til kommunen.

Tilsettinger Vi har gjennomført tre tilsettingsmøter for lærere og skal ha nytt møte 6. juni. Fortsatt gode søkere som er uten tilbud. De dere har meldt inn eller som har tatt kontakt selv er blitt behandlet. Ikke alle er på plass.

Kvalifikasjonsvurderingen Hovedtariffavtalen §2.2.2 Kvalifikasjoner Ved tilsetting og opprykk skal det i første rekke tas hensyn til søkernes kvalifikasjoner (teoretisk og praktisk utdanning samt skikkethet for stillingen). Når søkere av begge kjønn står kvalifikasjonsmessig likt, foretrekkes kvinnelig søker når dette kjønn er underrepresentert. Når søkere for øvrig står kvalifikasjonsmessig likt, foretrekkes den søker som har lengst tjeneste i kommunen. Dette er skjønnsbetonte begreper og må ta utgangspunkt i de kvalifikasjonskrav som gjelder for stillingen. Avveining mellom utdanning, praksis og personlige egenskaper, dvs. en konkret, skjønnsmessig og helhetlig vurdering må sees i sammenheng med virksomhetens behov stillingens krav samlet kompetanse

Arbeidsmiljøloven § Midlertidig ansettelse (1) Arbeidstaker skal ansettes fast. Avtale om midlertidig ansettelse kan likevel inngås: a) når arbeidets karakter tilsier det og arbeidet atskiller seg fra det som ordinært utføres i virksomheten, b) for arbeid i stedet for en annen eller andre (vikariat), (5) Midlertidige arbeidsavtaler opphører ved det avtalte tidsrommets utløp, eller når det bestemte arbeidet er avsluttet, med mindre noe annet er skriftlig avtalt eller fastsatt i tariffavtale. Arbeidstaker som har vært sammenhengende midlertidig ansatt i mer enn fire år etter første ledd bokstav a og b, skal anses som fast ansatt slik at reglene om oppsigelse av arbeidsforhold kommer til anvendelse. Ved beregning av ansettelsestid etter andre punktum skal det ikke gjøres fradrag for arbeidstakers fravær.