Gravlegging uten kiste -praksis og prinsipper Høstkonferansen 2014 23. September Bjarne Kjeldsen.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Rettens sammensetning
Advertisements

Les mer om plan og målarbeid
1 Tittel på foredraget Navn foredragsholder Tid og sted Hvordan kan vi forstå menighetsutvikling i norsk folkekirke? Harald Hegstad Bergen 2. februar 2010.
Erfaring med lokal ledelse og menighetsutvikling
Fagforeningens arbeid for mangfold
Arbeidstakermedvirkning i HMS-styring
HTV- konferanse 5. – 6. desember 2011
Tilsettinger Felleskurs for rektorer og tillitsvalgte, våren 2008.
Lørenskog Idrettsforening
Les mer om plan og målarbeid
eksempler på HMS-faktorer:
Om personopplysningslovens betydning for forvaltningens beslutningssystemer og nettsider Dag Wiese Schartum, AFIN.
Profesjonsetiske verdier i møte med virkeligheten
Krav til Universell utforming i ny plan- og bygningslov og byggteknisk forskrift Marita Grande.
Tilsettinger Utdanningsforbundet sin politikk Utdanningsforbundet Akershus Januar Kent Inge Waaler.
Hva innebærer det å være lærebedrift? Være godkjent av fylkeskommunen Kunne gi opplæring slik den er fastsatt i læreplanen for faget Ha en kvalifisert.
Gratulerer med dagen ”Brukerens hjem – din arbeidsplass”
Det grenseløse oppdraget Kan et godt samarbeid bidra til å løse Oppdraget? Mette Nord, Fagforbundets arbeidsutvalg 13.mars.
HMS i de lokale og regionale energibedriftene Hvordan ivaretar bedriftene helse, miljø og sikkerhet? KS Bedriftenes Møteplass 2011, 17.februar.
Markedssituasjonen for drift og vedlikehold, funksjonskontrakter
Hvordan redusere ventetiden for time hos fastlegen?
En hverdag med konkurranseutsetting og privatisering
Vernetjenesten i Kristiansund
 Sosialtjenestens ansvar etter LOST § 6-1 og § den sier at det koordinerende arbeid i forhold til rusmisbrukere er tillagt sosialtjenesten. - §
Om du ønsker, kan du sette inn navn, tittel på foredraget, o.l. her. Erfaringer med SAP Seminar Åse Berg Studie- og forskningsseksjonen SVT-fakultetet.
Gravferdsvirksomheten og tilrettelegging for gravferd Møte med tros- og livssynssamfunn Forslag til foiler for kontaktmøte med tros- og livssynssamfunn.
KRAFTSENTERET ASKIM HVORDAN HAR VI FORANKRET OG IMPLEMENTERT KORRUPSJONSFOREBYGGENDE ARBEID I ASKIM? Nettverkssamling mars 2014.
Universitetet i Tromsø
Religion på arbeidsplassen
Sikkerhet, helse og arbeidsmiljø BIR Nett
Behandlingstilbudet for mennesker med spiseforstyrrelser, IKS erfaringer Møte i NKNS Notater til innspill til diskusjon, basert på IKS erfaringer.
”Justert organisasjon” Økonomiplanseminar 8.mars 2006 Inger Marie Bakken.
Interesseorganisasjoner som inkluderer hele befolkningen Avdeling minoritetshelse og rehabilitering Rådgiver Gro S. Lopez.
Barn – og kvinner som søker asyl Kjell Erik Øie Statssekretær i Barne og likestillingsdepartementet.
Idrettsrådets ansvar og rolle
Modellkommunene Hva er unikt?
Konsesjons- og meldeplikt Datatilsynets og Personvernnemndas oppgaver og myndighet Prof. Dag Wiese Schartum.
Fra ordførerstol til undervisningsareal – pålagt kvalitetsvurdering blir til forankret kvalitetsutvikling i Malvik kommunes grunnskoler Lasse.
Årsakssammenheng Innledning Samvirkende skadeårsaker
Innledning til: Tilsyn, hva finner vi av avvik og hvordan lukke disse avvikene? Regelverk og veileder; § 3a og rapport fra ROS.
Veiledning av nyutdannede i videregående skole Noen tanker med utgangspunkt i gruppeveiledning.
Ue.no Spilleregler i arbeidslivet FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
Kommunens plikt til å forfølge ulovlige forhold
Arbeidsmiljøet for ansatte
Om personopplysningslovens betydning for forvaltningens beslutningssystemer og nettsider Dag Wiese Schartum, Avdeling for forvaltningsinformatikk, AFIN.
Arbeidslivet under press Regjeringens forslag til endringer av arbeidsmiljøloven.
Roller og spilleregler. Du skal representere innbyggerne Du har en styringsrolle Du har en folkevalgt lederrolle Du har en arbeidsgiverrolle Du er en.
NLS Lederforum, september, Reykjavik Profesjonsetikk.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2016.
RAMMEPLAN I PRAKSIS. Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring.
Planstrategitorg 21. september 2011 fylkesvaraordfører Svein Christoffersen Styringsutfordringer, prioriteringer og samhandling.
Hva er Akasia? Akasia er en virksomhet under Bergen kirkelige fellesråd som ivaretar en del av områdene som i henhold til Kirkelov og Gravferdslov er.
Kvalitetskommuner Hva er unikt? Trepartssamarbeid Aktiv medarbeiderdeltagelse Fokus på kvalitet i omsorgssektoren og oppvekstsektoren.
Samfunnsviternes etiske retningslinjer. Hva er etikk? Etikk er begrunnelser for våre valg og handlinger. ”Man kan skille mellom etikk og moral. Moralen.
«Ytringsfrihet og varsling i norske kommuner og fylkeskommuner»
Kurs i praktisk gravplassdrift Stavanger april 2017
Dosent Ingun Sletnes Delegasjon 27. januar 2016.
AMU, EA og Byggesaker Tema: EAs rolle knyttet til byggesaker og avtaleverk m.m. De store prosjektene (LVS osv) og forhold knyttet til hoved- og tilpasningsavtale.
DEN VANSKELIGE DIALOGEN OM INNBYGGERHØRING OG EVALUERING AV FORSØKET PÅ KOMMUNESAMMENSLUTNING I VALDRES I 2004 Et prosjekt gjennomført av Telemarksforsking-Bø.
Dosent Ingun Sletnes Delegasjon 14. februar 2017.
Sammenslåing av fylkeslagene i Mental Helse i Nord- og Sør-Trøndelag
DEN VANSKELIGE DIALOGEN OM INNBYGGERHØRING OG EVALUERING AV FORSØKET PÅ KOMMUNESAMMENSLUTNING I VALDRES I 2004 Et prosjekt gjennomført av Telemarksforsking-Bø.
– verdier og prinsipper for grunnopplæringen
Høring av barn i Utlendingsnemnda
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Forskrift om Internkontroll
Risikovurdering av omstilling
- En livssynsorganisasjon
Gravferdsforvaltningen og tilrettelegging for gravferd Møte med tros- og livssynssamfunn En gjennomgang av aktuelle bestemmelser i gravferdsloven (gl)
Utskrift av presentasjonen:

Gravlegging uten kiste -praksis og prinsipper Høstkonferansen September Bjarne Kjeldsen

En enkeltstående endring, eller konsekvens av prinsipper? Aktuell, praktisk utfordring Konsekvens av føringer i loven: Oppdragsendring? Enhet-mangfold Utfordrer virksomheten politisk. Interesser og hensyn sette opp mot hverandre. Krever forsterket brukerkontakt og bedre rutiner? Prøvestein for den flerkuluturelle gravplass: Hvordan møter vi potensiell friksjon?

Utfordrer etablert praksis Kista har vært en grense mellom gravplassarbeid og andre yrkesgruppper i gravplassfeltet – symbol på profesjonell distanse? Hvordan virker den svøpte kroppen inn her? -Arbeidsmiljøloven skal hindre arbeid med levninger -Gravferdsloven stiller krav til innhold i grav som åpnes : Vi har vært veldig i tenkeboksen

§ 28 Krav om kiste ”Ved gravlegging og kremasjon skal kiste benyttes. Når særlige grunner tilsier det, skal kirkelig fellesråd gi tillatelse til gravlegging uten kiste. Fellesrådet kan sette vilkår for tillatelsen. Fellesrådets vedtak kan ikke påklages ”

Gravlegging uten kiste: Et unntak? § 28 har beholdt sin overskrift – Kiste skal normalt benyttes Paragrafen åpner ikke for kremering uten kiste Fellesrådet kan ikke på generelt grunnlag reservere seg mot gravlegging uten kiste Stort rom for skjønn vr ”særlige grunner” og vilkår NB! Åpningen for unntak er ikke eksplisitt knyttet til tro/livssyn som loven

Gravlegging uten kiste: Bakgrunn Utgangspunkt i lovens faneparagraf Tilrettelegging kan handle om både tilpassede graver og tilpasset gravlegging Gravlegging uten kiste er skikk i mange land innen muslimsk tradisjon Det er påregnelig at ønske om gravlegging uten kiste kan komme fra folk med et økofilosofisk ståsted eller en holistisk livstolkning, for eksempel

Gravlegging uten kiste: Forankring og kommunikasjon Krevende å få oversikt over hvem som har hvilke behov/ønsker: - Ulike praksis for hvem som representerer ved kontaktmøtene (muslimsk byrå, imam, tillitsvalgt) - Det er den enkelte innbygger som har rettigheter gjennom gravferdsloven, ikke trossamfunn Gravkanten er ikke stedet for diskusjoner mellom familien og deres representanter Hvordan sikre godt forankrede beslutninger?

Gravlegging uten kiste: Praktiske utfordringer Mer komplisert graving ved åpning av grav Behovet for folk nede i graven ved selve gravleggingen: Sikkerhet og plass Økt gravbredde gir behov for ukurant stemplingsutstyr og andre krav til tinere ved tele Nedsenking av kroppen: Sikkerhet og verdighet Hvordan sikre rutiner for ivaretakelse av de praktiske utfordringene ved gravlegging uten kiste?

Gravlegging uten kiste: Hygiene og hensyn til publikum Gravplassene og gravferdssektorens logistikkpraksis er tilpasset nedlegging av avdøde i kiste Frakt av avdøde i svøp kan representere økt sårbarhet for likets tilstand og ferdighetene til de som har svøpt. Gravplassen er et offentlig sted. Kan man se for seg at gravlegging uten kiste kan skape noen form for konflikter? Kan hygiene bli et reelt problem? Hvor tungt skal hensynet til publikum for øvrig telle? Kan fellesrådet mene noe om verdighet og håndtering av liket utenfor kisten?

Gravlegging uten kiste: Ivaretakelse av ansatte Stor forskjell på å forholde seg til kister og svøpte lik Ved mange involverte i gravleggingen øker sjansen for uhell, som representanter for vil ansatte ha et opplevd ansvar Førstelinjen kan ha mye praktisk kunnskap og kjennskap til publikums ønsker. Viktig å sikre at både kompetanse og medbestemmelse blir ivaretatt

Gravlegging uten kiste: Ansvar og oppgavefordeling Man kan stille som vilkår at ansvarlig for gravferden ivaretar oppgaver ansatte skal ivareta – Dette skaper utfordringer knyttet til ivaretakelse av ansvar for sikkerhet og forsvarlig oppgaveløsning Hvordan synliggjøre risiko, tydeliggjøre ansvar, ansvarliggjøre aktører som i utgangspunktet ikke har/kan ta ansvar?

Gravlegging uten kiste, det muliges kunst Hvordan sikre godt forankrede beslutninger? Kvalifisert rådgivning, kontakt med ansvarlig for gravferden, rutiner for info og avgjørelser Hvordan sikre rutiner for ivaretakelse av de praktiske utfordringene ved gravlegging uten kiste? Gjennomtenke lokale forhold, samarbeid med etterlattes representanter. Tydelige krav. Kan hygiene bli et reelt problem? Hvor tungt skal hensynet til publikum for øvrig telle? Kan fellesrådet mene noe om verdighet og håndtering av liket utenfor kisten? Hvordan sikre ansattes interesser?