Prosjekt - studenttett post av Kirsten Halse. Hensikten med presentasjonen... å informere om hvordan prosjektet er utviklet og spesielt å gi en forståelse.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Høgskolen i Oslo Hvordan matcher studenters trening i kunnskapsbasert praksis med yrkeslivets krav? ved Anett Kristin Kolstad, 1. bibliotekarstipendiat.
Advertisements

Masteroppgave Masteroppgave i helsevitenskap UIS nov 2012
Samarbeid ungdomsskole – UH-sektor
Bakteppe. Definisjon av rehabilitering
Vurdering for læring.
En sammenligning av to studier
Rapport Nr Ann Margareth Aasen og Kristin Søby ”Vi ser at det funker” En kvalitativ og kvantitativ evaluering av arbeidet med LP-modellen
Utviklingsprosjekt Region nord Mål for dette året • Finne et interesseområde/tema ( 3-4 samarbeider) • Planlegge undervisningen med grunnlag.
Pedagogisk analyse.
Det er MIN kropp det gjelder! Et sunnere liv for jenter og kvinner med somalisk kulturbakgrunn Pilotprosjekt høsten 2009.
Hvordan ivareta BRUKERMEDVIRKNING ved rehabiliteringsforløp
Hverdagsrehabilitering
Forbedringskunnskap kan læres gjennom personlig forbedringsarbeid
2B: Nåværende empirisk analyse
Delprosjekt i LAU Tverrprofesjonell samarbeidslæring innen helse- og sosialfagutdanningene.
Helseforum – 27. Januar 2004 Allan Andreassen Februar 2004.
LOVGRUNNLAG LOV OM PASIENTRETTIGHETER § 2-5: Pasient som har behov for langvarige og koordinerte helsetjenester, har rett til å få utarbeidet individuell.
Plan for praksis Studieåret FU – 2 Gro Lise Syversen – HIØ, Praksisseminar FU og
Bakgrunn for stillingen
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
Lister ergoterapeut Lister brukerutvalg
Pedagogikk 102 Våren 2008 Arbeidskrav og vurdering.
Seksjonsleder/hygienesykepleier
Informasjon om undervisningsopplegg om «språk og læring»
Veiledning av studenter
”Med hodet over vannet…”
Gratulerer NSF Sør-Trøndelag 100 år Bårdshaug 23 mai 2013 Diabetessykepleier Anna Kristoffersen Frøya kommune.
VURDERING FOR LÆRING VFL SAMLING NAMSOS.
Utvikling av veiledningsmodell for kommunehelsetjenesten
Samhandling – palliativt team, Helse- Sunnmøre
Avdeling for sosionomutdanning
KLINISKE FAGRINGER FOR KUNNSKAPSBASERT PRAKSIS
Læring prosjektpraksis Førsteamanuensis Prosjektledelse,
Didaktiske analysekategorier
Mestring gir trivsel og trygghet Avdelingssykepleier Cecilie L
Nettbasert læringssystem Evaluering av LUVIT i bruk ved HiO
Organisering og arbeidet i kommunene
Informasjon til skolens ansatte om skoleprogrammet VIP
Studieopplegget Bakgrunn Innhold Gjennomføring av studiegrupper
Undersøkelse om undervisningsmateriell for psykisk helse
Erfaringer fra HiL ulike samarbeidsprosjekter innen vurdering 3 hovedmodeller Etterutdanning Veiledning av team Undervisningsrekke.
Møte med veiledere og kontaktpersoner Informasjon om en ukes praksis på fjerde semester av Lektorprogrammet.
Tredje semesters praksis på Lektorprogrammet
Medlemsundersøkelse for NAFO
Brukerundersøkelse for Etat for byggesak og private planer
PEDAGOGISK DAG Kjetil Bjorvatn 26/ Plan for dagen 1.Oppsummering av uken v/meg 2.Veien videre v/instituttene 3.Lunsj når vi er klare Torben Jensen.
«Fra planer til gode mål og tiltak»
Mer praksis – bedre lærere?
Hovedprosjekt Sikkerhetsrutiner for sykepleiere som dokumenterer i den elektroniske journal (EPJ). Et prosjekt i studiet Videreutdanning i Data Av student.
Steinar Hafto Myre 23. januar 2007 VALPRAKS PRAKSISORDNINGEN I PRAKSIS En gjennomgang av –Opplegget –Frister –Informasjonskilder.
Praksiseksempel fra Lørenskog
Praksisseminar 31.oktober Henvendelse til praksisstedet. Taushetsløfte Praksisperioden Målsetting Formelle krav - roller Forventninger Veiledning Evaluering.
Fagartikkelen Arbeidskrav for å få gå opp til muntlig eksamen våren 2009.
Bamble Kommune, STHF, og NAV 2009 – 2010 Satt i drift Fokus på det som virker.
PSY (Videregående modeller i arbeids- og organisasjonspsykologi)
Moscito2 Guro, Tone, Mari og Elna. Om prosjektet Tilstedeværelsesinformasjon i organisasjoner Tilstedeværelsesinformasjon i organisasjoner - systemer.
Småbarnspedagogikk Fordypningsenhet vår 2007 Pedagogisk arbeid med barn fra null til tre år.
Virtuell avdeling Eidsberg kommune.
Vurdering for læring Camilla Wiig, uke 43 og
Digitale mapper Hildegunn Otnes Høgskolen i Vestfold Våren 2002.
Kriterier for skolen som lærende organisasjon
Nasjonalt toårig tverrfaglig utdanning i behandling av pasienter med alvorlige psykiske lidelser Torleif Ruud Professor, Akershus universitetsykehust
Om praksis - praksisplan og vurderingsrapport Samarbeids- og vurderingsmøte TOSBA/TOS Studieleder Vibeke Bjarnø 11. JANUAR 2016.
VEIEN TIL LEDELSE Mobilisering av fremtidens ledere Oppstartsamling 12.Mai 2015.
BRUKERUNDERSØKELSE I BARNEHAGEN INFORMASJON TIL STYRERE DATAINNSAMLING I denne presentasjonen finner du viktig informasjon om hvordan du kan bidra til.
CoP (Sett inn navn på fagnettverket)
Kort om implementering
Ny som universitetslærer
Forside/oversikt Fag / tema Kunst og Håndverk Trinn Ungdomstrinnet
Skoleutvikling B – Samarbeid
Utskrift av presentasjonen:

Prosjekt - studenttett post av Kirsten Halse

Hensikten med presentasjonen... å informere om hvordan prosjektet er utviklet og spesielt å gi en forståelse for hvordan studenter er trukket inn i utviklingen av opplegget.

Fig. 1: The content of the new model De øvrige faggruppene på posten, dvs. leger, fysioterapeut, ergoterapeut, ernæringsfysiolog og sekretær, deltar og bidrar til studentenes læring 9 Avslutningsvis skal studentene selv ta det hele ansvar for sykepleien til pasientene på halve posten i to uker 8 Studentene skal hjelpe hverandre i læreprosessen ved å støtte, veilede, dele refleksjoner og gi tilbakemelding til hverandre 7 6 Studentene deles i fire grupper, sammen med personalet. Disse teamene er hver ansvarlige for 5 til 7 pasienter. De 3 eller 4 sykepleierne på teamet deler ansvaret både for studentveiledningen og evalueringen på samme måte som de er ansvarlig for pleien til sine pasienter 5 En av postens sykepleiere har et overordnet ansvar for studentene sammen med høgskolelektoren 4 Høgskolelektoren er på posten i en 50% stilling denne perioden og deltar aktivt i den kliniske veiledningen av studentene 3 Innholdet i de kliniske studiene er i tråd med høgskolens undervisningsplan 2 I tredje studieår gjennomfører studenter sykepleierstudenter sin 12 ukers periode med kliniske studier på samme post 1 Studentene skal erfare både dag-, aften- og nattevakter

Studentenes medvirkning i utviklingen av modellen studenttett post Prosessevaluering Hver student ga ukentlig en kort beskrivelse av hvordan den foregående uke hadde vært for studenten. Eks. ”personalet har mange ulike måter å gjøre prosedyrer på, dette er forvirrende”

Studentenes medvirkningen i utvikling av modellen studenttett post Prosessmøte hver uke av en halvtimes varighet. Deltakene var: to studenter, praksisveileder, avdelingssykepleier, prosjektlederne og lærerne.

Studentenes medvirkning i utviklingen av modellen studenttett post Spørreskjemaer - S pørsmålene dreide seg om: –Egen læring og utvikling –Opplevelsen og erfaringen av å være student på en studenttett post.

Studentenes medvirkning i utviklingen av modellen studenttett post Intervju - av åtte studenter om veiledningsmetoden høgskolelektorene benyttet. Tema: - måten veiledningen ble gjennomført på - innholdet i veiledningen

Studentenes medvirkning i utviklingen av modellen studenttett post 2 - ukers perioden er evaluert spesielt. Observasjon av studentene: - hvem samhandler med hvem - i hvilken sammenheng fant samhandlingen sted - hva dreide samhandlingen seg om Skriftlig egenrefleksjon fra perioden - Feltobservasjon

Studentenes erfaringer med studenttett post Hva går igjen: ”Studentsamarbeidet og at vi hadde ansvaret i de to ukene” ”Å drive posten og samarbeidet med medstudenter” ”At vi har vært så mange studenter og delen av praksis hvor vi har drevet halve posten”

Studentenes erfaring med studenttett post 45 av de 49 studenter som har gjennomført praksis etter denne modellen har besvart spørreskjemaet. 20 synes perioden har vært meget bra 23 mener praksisperioden har vært bra 2 synes den var mindre bra.

Studentenes erfaringer med studenttett post 33 ville ha valgt den form for praksisstudier igjen hvis de kunne velge selv. 6 var usikre 2 ville ikke ha valgt denne modellen igjen. 4 har ikke besvart spørsmålet.

… og hvor går så veien videre?

Veien videre Få økt kjennskap til personalets erfaringer knyttet til modellen Få økt kjennskap til hvordan og i hvilken grad studentene bruker de ulike læringsressurser på posten for å fremme egen læring.