Bestehexer Nina Aldin Thune. bestehexer Møte med Tron Øgrim på Wikipedia Hva er Wikipedia Tron Øgrims innsats for Wikipedia.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
I.
Advertisements

NOFA 2011 Tonje Hilde Giæver Bård Ketil Engen Leikny Øgrim
Kartleggingsmateriell: Språkkompetanse i grunnleggende norsk
EndNote Referanser i faglige arbeider Kristiansand Arthur N. Olsen.
Opprinnerlser, språk debatt, forskjeller og likheter.
Velkommen til kurs i Noch Einmal 1 – 3
Informasjonskompetanse + smarte tips & triks….
Olje- og energidepartementet | regjeringen.no/oed Norsk mal: Startside Tips for engelsk mal Klikk på utformingsfanen og velg DEPMAL – engelsk Eller velg.
Bruke Gmail 3a Gmail er et e-postprogram.
Organisering av ikke- sekvensielle tekster Anders Fagerjord, IMK.
KVAM: Hjortejegerne må ha blingset alvorlig da de la an og felte den ett år gamle kukalven, langt oppe i skogen ved Haukås i Kvam. Der ble kalven , med.
Læringsloftet kan gi informasjon om
Larvik bibliotek Foredrag om sosiale medier Kl – Seniornett Larvik Sliperiet: Datakafé Kl – Minikurs: facebook Kl –
Jesus elsker alle barna Alle barna på vår jord Rød og gul og hvit og svart Er det samme har han sagt Jesus elsker alle barna på vår jord.
Å referere i oppgaven din dvs bruke det andre har skrevet
B IBLIOTEKSKURS 2 INFORMASJONSSØK KILDEKRITIKK. ATEKST Du finner ATEKST i Fronter eller på bibliotekets forside. Kun datamaskiner på skolen har tilgang.
Surfing sosial media - Bilkjøring Her lærer vi hvordan du kan bruke Sosiale medier til å se på et bestemt tema - Bilkjøring Vi skal se på Twitter, Facebook,
Lars OpdalHøgskolen i Buskerud Hvorfor Google? ”Jeg lurer på hva som egentlig er bra med en søkemaskin på Internett som kommer tilbake med
Noen matematiske nøtter
Mikrotesting Laura Arlov, Brukskvalitet, Skatteetaten
Foreløpige resultater
Leselos Ordforråd/metakognisjon
En du kan støtte deg til når ting går galt. En du alltid kan stole på, fortelle alt til.
Fra urnordisk til 2010 Av: Ane Zimmermann Børresen
Læring, kunnskap, formidling Prosjekt moderne kunsthistorie Fagerlia videregående skole KUNSTHISTORIE.COM Prosjekt moderne kunsthistorie Fagwiki som læringsarena.
SEMESTEROPPGAVEN Design og detaljer Referanser Temavalg
Manual for skoleavis i 6. klasse
Biblioteksvar - en nasjonal svartjeneste
Læring av grunnleggende ferdigheter!
”Den viktigste av alle pedagogiske oppgaver er å formidle til barn og unge at de stadig er i utvikling, slik at de får tillit til egne evner.” Kilde:
Prosjektoppgaven – krav og suksessfaktorer. Suksessfaktorer Bruk biblioteket Bruk veilederen Start skrivingen tidlig Jobb jevnt (lag gjerne tids- og handlingsplaner.
Bokpresentasjon Bergen
Blogger. En personlig nettbasert publikasjon ment for offentligheten Oppdateres ofte Postinger i omvendt kronologisk orden Blogger har ofte et personlig.
+ Wiki i klassen Tonje Hilde Giæver og Louise Mifsud TOS IKT1.
Wikipedia Wikipedia er leksikon på Internett. Wikipedia blir utgitt av den ideelle organisasjonen Wikimedia Foundation. Wikipedia har over 18 millioner.
Klart språk og brukerinvolvering Frokostseminar DIFI Oslo 11. juni 2014.
O PPGAVE 20 Side Å KJENNE ( SEG ) IGJEN 1. Tror du de vil kjenne meg igjen etter at jeg har farget håret? 2. Han hadde gått seg vill. Han kjente.
MED KLUBBEN I SENTRUM SOSIALE MEDIER. Hva er sosiale medier Sosiale medier Betegnelse på alle nettsteder der brukerne selv skaper innholdet Blandt de.
Heksenes hevn (273 sider) Voktorens forbanelse (352 sider)
Hvordan henviser til kildene som er brukt?
”nye” forskning.no Nina Kristiansen, februar 2008.
Essay er en skriftlig sjanger.
Kildekritikk Vibeke Bjarnø, avdeling for lærerutdanning og internasjonale studier.
RUBEN ELIASSEN >.
UNG som skyggeredaksjon. Anne Lene Blystad. Jeg er koordinator for UNG-reporter redaksjonen i Hamar Arbeiderblad. Jeg er 22 år, nyutdannet journalist.
Foreldremøte 10. trinn 24. april 2013.
1 1 Stein Mortensen Behandling av fisk: et lærebokprosjekt.
Wikipedia Den frie encyklopedi Nina Aldin Thune administrator Wikipedia.no.
8. Writing for the Web Skrive for Web. Presentasjon av informasjon Tekst er viktig Da må den være lesbar Enkel, direkte, kompakt Vi ser overskrifter og.
Og.
Skriving og skriveutvikling med IKT. IKT – pedagogisk gevinst? Lærer elevene noe de ikke ville ha lært hvis de ikke jobbet på pc? Gir IKT-baserte arbeidsmåter.
Fortelling Novelle Roman
Håvar Brendryen, Stipendiat, Psykologisk institutt Wikipediaprosjektet 2. seminar – 6. okt
«Sammen om læring» - Finstad skoles visjon
Vanlege nynorskfeil.
Vi vet at alle kan. Alle elever kan lære trass ulike forutsetninger.
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
Lekseplan for 7.trinn uke august 2015.
AMALIE SKRAM Karens jul. Mål for timen Kjenne til Amalie Skram som forfatter. Kunne gjenfortelle Karens jul. Gjennom eksempler i teksten si noe om hvilke.
​Kildekritikk 7. trinn ​Tilegne og behandle Rammeverket TONE.
Ettspråklige og tospråklige ordbøker Hva er forskjellen? (et sammendrag av artikkelen ”Ettspråklige og tospråklige ordbøker i engelskundervisningen”)
Olje- og energidepartementet | regjeringen.no/oed Norsk mal: Startside Tips for engelsk mal Klikk på utformingsfanen og velg DEPMAL – engelsk Eller velg.
PowerPoint……eller ikke ?. En presentasjon er en bildefortelling Nina Johansen.
Hamar katedralskole Biblioteket
Nasjonale prøver Sandved skole
Åtte skrivetips for bibliotekarer
Nyttige lenker.
Kilder og kildebruk.
Quiz gir deg fler kunder!
Gjøre greie for hovedsyn og argumentasjon
Utskrift av presentasjonen:

bestehexer Nina Aldin Thune

bestehexer Møte med Tron Øgrim på Wikipedia Hva er Wikipedia Tron Øgrims innsats for Wikipedia

Hva er Wikipedia? et prosjekt for å lage et fritt leksikon alle kan bidra stoffet kan gjenbrukes det blir skrevet artikler enkeltbrukere bidrar til disse artiklene kan redigeres av alle artikler redigeres i «wikiformat»

Wikipedia på verdensbasis der finnes ca artikler disse er på over 200 språk ca. 2 millioner er på engelsk ca på bokmål/riksmål ca på nynorsk har en fri lisens

Søsterprosjekter commons, lagringsted for multimedia wiktonary, fri ordbok wikibooks, bøker og manualer wikiquote, sitatsamling wikikilden, orginale tekster wikispecies, dyre og plantearter wikinytt, nyhetstjeneste

Søsterprosjekter alle prosjekter kan lenkes direkte, de har sammenfallende lisensering stoff kan flyttes mellom prosjektene kan flyttes med redigeringshistorikk

Bidragsprosessen en leser finner en rød lenke skriver noen linjer med tekst en annen retter og formaterer nestemann retter skrivefeil kategorier blir satt på en fagperson oppdager artikkelen vedkommende skriver litt mer og retter feil

Tron Øgrims innsats på Wikipedia Kunstige språk Nepal Hadde mer enn 9000bidrag på wikipedia, mest på artikler

Kunstige språk

Nepal

Tron Øgrims brukerside

Bidrag Togrim

Bidrag Tronogrim

Wikitreff i Bergen 2006

Foredrag og media «Jeg reiser rundt i hele Norge for å fortelle skolestyrere at elevene burde oppfordres til å bruke Wikipedia,»

Foredrag og media «Wikipedia ber alle om å ettersjekke sine egne opplysninger og ikke ta noe for god fisk. Spør du meg, så er det et demokratisk problem at man i dag er så lite bevisst på kildekritikk i den norske skolen.»

sammenismen Som en del av fremveksten til prosjekter som Wikipedia, Linux med flere, introduserte Øgrim begrepet «sammenismen». Med dette ville han sette fokus på at samarbeidsformer antok karakter av tidligere kommunisme og sosialisme.

Artikkel på Wikipedia

Minneside

bestehexer

Kilder: Foto: Holly Hui Tekst fra Wikipedia

bestehexer Takk for oppmerksomheten Nina Aldin Thune kunsthistorie.com farmasihistorie.com